Ο ρόλος του Μαρκεζίνη

Απίστευτες ζυμώσεις και μυστικά ραντεβού πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε σπίτια πολιτικών, ξενοδοχεία ακόμη και σε πρυτανικά γραφεία.


Εκτός από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Λ. Παπαδήμο ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο Αλέκος Παπαδόπουλος φέρεται να έχει συναντηθεί διαδοχικά με τον Σημίτη και το σύνολο των υπουργών της παρούσας κυβέρνησης που διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις Παπακωνσταντίνου.

Εκείνος όμως που κινείται διακριτικά αλλά εξίσου αποφασιστικά, είναι ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης, κορυφαίο μέλος της Βρετανικής ακαδημίας και ένθερμος υποστηρικτής της στροφής της Ελλάδας προς τη Ρωσία.

Ο Μαρκεζίνης έχει συνταχθεί στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος δημιουργεί το δικό του «πολιτικό κίνημα αφύπνισης» και πρόσφατη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε πλήθος επιχειρηματικών παραγόντων και ... απεσταλμένων τους.

Το όνομα του Μαρκεζίνη ακούγεται ολοένα και περισσότερο για συμμετοχή του σε ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση , όχι όμως ως πρωθυπουργού αλλά ως υπουργού Εξωτερικών.