Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη εν όψει τρόικας


Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό την σκιά των νέων μέτρων πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στη Βουλή, εν όψει της κατάθεσης του Προϋπολογισμού, της άφιξης του κλιμακίου της Τρόικας την Δευτέρα και της αναθεώρησης του ελληνικού ελλείμματος από την Eurostat. 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου λίγο πριν την αναχώρησή του για το Παρίσι, όπου θα προεδρεύσει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy.

Στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθούν ο προϋπολογισμός αλλά και οι περικοπές δαπανών που θα ζητηθούν από υπουργεία.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών το επιτελείο του υπουργείου, μελετά εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 5 δις ευρώ στα έσοδα, χωρίς να γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Επισημαίνεται ότι στην σύσκεψη δεν εκλήθη να συμμετάσχει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει αναλάβει τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και είναι επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.