Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, ενισχύει την παρουσία της στο χώρο της μουσικής παιδείας προσθέτοντας νέα τμήματα στις υπάρχουσες σχολές της. Στη Σχολή Ακκορντεόν, δημιουργείται  δωρεάν τμήμα εκμάθησης του οργάνου.
Το τμήμα αυτό θα λειτουργεί κάθε Σάββατο πρωΐ, θα είναι ομαδικό και θα αφορά παιδιά που θα γραφτούν για πρώτη φορά. Στο ομαδικό αυτό τμήμα θα διδάξει ο υπεύθυνος της σχολής Ακκορντεόν του Ωδείου, καθηγητής κ. Απόστολος Τσέφος.
Το δεύτερο τμήμα αφορά το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού.
Το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, με υπεύθυνη στην διδασκαλία τη Θεατρολόγο Αγγελική Κουστένη.
Τι είναι το Θεατρικό Παιχνίδι?
Είναι καλλιτεχνική και παιδαγωγική δημιουργική δραστηριότητα που προσφέρει στα παιδιά άμεση ικανοποίηση, χαρά και απόλαυση.
Το Θεατρικό Παιχνίδι χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου, με στόχο να απελευθερώσει τη φαντασία του παιδιού, να οξύνει τις αισθήσεις, τις εκφράσεις και τη σκέψη του, να αναπτύξει τη δημιουργικότητα του, να πλουτίσει το λεξιλόγιο του και να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα ολόπλευρα μέσα από την κατανόηση του εαυτού του και του κόσμου.
Είναι κυρίως, ένας τρόπος να επικοινωνούμε και μέσα από τα αισθήματά μας.
Το τρίτο τμήμα αφορά την Παραδοσιακή Μουσική.
Το νέο τμήμα ονομάζεται «Τροπικά Μουσικά Συστήματα» και αφορά τη θεωρητική διδασκαλία της Παραδοσιακής Μουσικής και των Μουσικών Συστημάτων και την ερμηνεία αυτής της μουσικής μέσα από τα κατάλληλα όργανα.
Στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής «Τροπικά Μουσικά Σύνολα» θα διδάξει ο Γιάννης Σ. Παναγιωτόπουλος.