Σε θρίλερ μετατρέπεται η τέταρτη δόση

Σε θρίλερ μετατρέπεται, όπως προέκυψε από τις αυστηρές συστάσεις των εκπροσώπων της τρόικας, η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανειοδοτικού μηχανισμού στήριξης της χώρας, με αποτέλεσμα ο Μάρτιος να προβάλλει ως το επόμενο κρίσιμο ορόσημο για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα, στα ύψη έχει εκτιναχθεί το σπρεντ των ελληνικών ομολόγων, καθώς, πέρα από το πανευρωπαϊκό σκηνικό κρίσης που η σηματοδοτεί η περίπτωση της Ιρλανδίας, εξαιρετικά δυσμενή εντύπωση προκάλεσε στις αγορές η αναφορά των εκπροσώπων της τρόικας σε ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ ή επέκτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας με νέα δάνεια.

Παρ' όλα αυτά, σε μια αποστροφή του προορισμένη να συζητηθεί εντόνως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος διαπίστωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το μνημόνιο αποτελεί ευτυχία για τη χώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου μετά το 2012, και διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα απολύσεων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη για την αναφορά στο κείμενο που συμφωνήθηκε με την τρόικα ότι η απόκλιση από τις κλαδικές συμβάσεις θα γίνεται χωρίς "αναίτιους περιορισμούς".