Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ''ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ'' ΤΟΝ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

Τέσσερις σχηματισμοί της ρωσικής αντιπολίτευσης ενώθηκαν, δημιουργώντας σήμερα στη Μόσχα το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας, ενόψει των εκλογών των 2011-2012 και προσέγγισαν τον Σοβιετικό πρώην ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για να προσχωρήσει, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας άρχισε να σχηματίζεται κατά το πρώτο συνέδριο αυτού του συνασπισμού που ονομάζεται...

«Για μια Ρωσία χωρίς αυθαιρεσία και διαφθορά», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση του Γκορμπατσόφ βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ένας από τους ηγέτες του συνασπισμού, ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Μπόρις Νεμτσόφ (κίνημα Solidarnost), ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ (Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας), ο Βλαντιμίρ Μιλοφ (Κίνημα για μια ελεύθερη εκλογή) και ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, που πέρασε στην αντιπολίτευση (Ρωσική Λαϊκή και Δημοκρατική Ενωση) είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσουν «έναν συνασπισμό των δημοκρατικών δυνάμεων για μια Ρωσία χωρίς αυθαιρεσία και άφθορα».

Το νέο κόμμα προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του 2011 και τις προεδρικές εκλογές του 2012. Το δεύτερο συνέδριο του έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2011, για την επιλογή ενός μόνο υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους