ΠΑΤΡΑ: Αγανάκτησαν... και κάνουν μηνύσεις σε μετανάστεςIδιώτες φαίνεται πως παίρνουν στα χέρια τους την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες. Τις τελευταίες ημέρες γίνονται μέχρι και μηνύσεις στην Αστυνομία (έστω και κατ' αγνώστων) για φθορές που έχουν σημειωθεί σε διάφορες επιχειρήσεις της πόλης και κυρίως στα σημεία που οι Αφγανοί (κυρίως) χρησιμοποιούν ως «ορμητήρια» για να ανεβαίνουν στις νταλίκες. Η τελευταία μήνυση έγινε προ ημερών, από επιχειρηματία της πόλης και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
ΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ
Οι μετανάστες κόβουν με λάμες τα πλαστικά περιβλήματα των εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων των εγκαταστάσεων της εταιρείας μας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους τηλεφώνων.
ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ
Καταστρέφουν τα εξωτερικά φωτιστικά σώματα των εγκαταστάσεων της εταιρείας προκειμένου οι ακάλυπτοι χώροι να μη φωτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να μην τους βλέπουν οι διερχόμενοι οδηγοί νταλικών.
ΠΛΥΣΙΜΟ... ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ
Χρησιμοποιούν τις εξωτερικές βρύσες των εγκαταστάσεων της εταιρείας για να πιουν, πλυθούν και ξυριστούν και -παρά το γεγονός ότι αφαιρέσαμε τους διακόπτες των παροχών- χρησιμοποιούν τανάλιες και πένσες για να τις ανοίξουν.
ΚΛΩΤΣΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Όταν υπάλληλοι της εταιρείας τούς έκαναν παρατήρηση, τρεις εξ αυτών κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και άρχισαν να κλωτσούν με δύναμη τον προφυλακτήρα ενός καινούργιου αυτοκινήτου προκαλώντας φθορές.
ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ
Διημερεύουν και διανυκτερεύουν στους ακάλυπτους χώρους των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ανάβοντας φωτιές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα μπαίνουν ακόμη και σε περιφραγμένους χώρους της εταιρείας.
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ
Ουρούν και αφοδεύουν στους ακάλυπτους χώρους των εγκαταστάσεων της εταιρείας και εγκαταλείπουν τα αποφάγια και τα απορρίμματά τους, όπου βρουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσοσμία.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΚΑ
Στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων της εταιρείας γράφουν συνεχώς συνθήματα στην Αφγανική γλώσσα (συνήθως με χοντρό μαρκαδόρο) προκαλώντας φθορές.
Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά
Οι επιχειρηματίες της οδού Κανελλοπούλου, της Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου αλλά και της Ηρώων Πολυτεχνείου επισημαίνουν πως πλέον οι λαθρομετανάστες έχουν αποθρασυνθεί! Είναι πιο άγριοι από κάθε άλλη φορά. «Το προσωπικό μας φοβάται να έρθει ακόμη και στη δουλειά. Ιδιαίτερα οι γυναίκες υπάλληλοι», δηλώνει στον «Κόσμο» γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας.
Όσο για την Αστυνομία; Όπως λένε οι επιχειρηματίες... αδυνατεί να κάνει το παραμικρό! «Στέλνουν ένα περιπολικό και οι αστυνομικοί απλώς παρατηρούν τους μετανάστες... να στέκονται παρατεταγμένοι στην εθνική. Όταν το περιπολικό απομακρύνεται... συνεχίζουν τη δουλειά τους», δηλώνει ο επιχειρηματίας.

πηγή: dete.gr