…πριν την γονιμότητα της απόγνωσης

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ, Λέκτορας ιατρικής Παν/μίου Πατρών
Όταν η απόγνωση συναντηθεί με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πολύ σπάνια το γέννημα θα μοιάζει με υγιές φυσιολογικό παιδί.


Περισσότερο σε τερατογένεση θα ταιριάζει με σκληρά και αρχέγονα χαρακτηριστικά που θα προσδιορίζουν την μορφή, τους κώδικες και την συμπεριφορά του.

Και τότε φυσικά οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

Για την σημερινή δύσκολη και ακόμα δυσκολότερη αυριανή κοινωνική μας πραγματικότητα είναι ο… μαιευτικός πρόλογος.

Για την σημερινή Ελληνική κοινωνία οι σκέψεις και οι ανησυχίες, που ακόμα καθεύδει και τιτιβίζει, παρά τους πολλούς μικρούς θανάτους αναγκών και αξιοπρέπειας που υφίσταται, μέχρι φυσικά να σπάσουν κάποια στιγμή τα όρια της αντοχής της.

Πριν λοιπόν σπάσουν αυτά τα όρια ας βιαστούν οι πολιτικές ηγεσίες να διορθώσουν και όσο γίνεται να προλάβουν.

Να προλάβουν τα χειρότερα, πριν το δίκιο αυτού του λαού φτάσει από την απελπισία στην έκρηξη και από την έκρηξη στην καταστροφή.

Το πως όμως θα προλάβουμε είναι μια δύσκολη υπόθεση, με τι εργαλεία και με ποιους μαστόρους θα το καταφέρουμε, είναι το ερώτημα.

Με εργαλεία λοιπόν την δημοκρατική αλήθεια που πάντα σώζει, την κοινωνική δικαιοσύνη και ευθύνη που πρέπει να ξαναγράψουμε, τον δεδομένο πατριωτισμό όλων μας και με νέους μαστόρους και ηγέτες μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο.

Και μαζί με όλα αυτά και με των σπουδαίων τις μορφωμένες σκέψεις ας αφουγκραστούν οι κρατούντες και κάποιες σκόρπιες απλοϊκές κουβέντες που μπορεί να ακούσει κανείς ακόμα και στα παγκάκια των ξωμάχων συνταξιούχων, που δεν έχουν τις Πανεπιστημιακές γνώσεις των αποτυχημένων ταγών μας, αλλά την σοφία της ζωής που προτείνει και απαιτεί,

1. Να ειπωθεί στο λαό ολόκληρη και πεντακάθαρη η αλήθεια, να ειπωθεί ως πότε θα κρατήσει η καταιγίδα των σκληρών και άδικων μέτρων του μνημονίου, να ειπωθεί με ποιο σχέδιο δεν θα πάνε οι θυσίες του χαμένες.

2. Να αποδείξει με πράξεις η κυβέρνηση πως τα βάρη των θυσιών θα αναλογούν κατά την οικονομική δυνατότητα του καθενός και πως δεν θα εξαιρεθούν, όπως τότε που βούλιαξε ο Τιτανικός, οι επιβάτες της πρώτης θέσης. Με άλλα λόγια, αναδιανομή πλούτου και δίκαιη κοινωνική συμμετοχή

3. Να εξοβελιστούν αμέσως όσοι διεφθαρμένοι πολιτικοί πλούτισαν παράνομα και ευθύνονται για την παρακμή της πατρίδας και να τιμωρηθούν αυστηρά αυτοί που πρέπει. Όχι για την εκδίκηση αλλά για την δικαιοσύνη που θα δυναμώσει τις αντοχές του λαού σε όσα πρέπει να υπομείνει, αφού η συγκάλυψη και η ατιμωρησία όχι μόνον ανήθικη προσβολή είναι, αλλά και επικίνδυνος καταλύτης του ανεξέλεγκτου θυμωμένου δίκιου.

4. Να σταματήσει αμέσως η φάμπρικα των ανόητων και επικίνδυνων εξεταστικών επιτροπών που διχάζουν, αλλά και εξαπατούν τον λαό, γιατί όταν καίγεται το σπίτι σου όλη η οικογένεια ενωμένη σβήνει πρώτα τη φωτιά και μετά ψάχνει να βρει τους υπαίτιους.

5. Να σταματήσουν τα διεφθαρμένα και μηδενιστικά κεντρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ τον ύπουλο και σχεδιασμένο εκμαυλισμό της κοινωνίας με παραπληροφόρηση και αποπληροφόρηση, μήπως ξεθολώσει και ξεμπλοκάρει η δημοκρατία μας, μήπως και ξαναβρούν τα παιδιά μας στις συμβουλές των γονιών και των δασκάλων τους τις χαμένες συμβάσεις και αξίες της ζωής.

6. Να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης και η πελατειακή εξάρτηση με το αντιδημοκρατικό της γονίδιο-- άλλωστε δεν εκλέγονται και οι αξιότεροι, αλλιώς δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ, να μειωθεί στο 50% ο μισθός των βουλευτών, μήπως και κάποιοι της χλιδής και της ξιπασιάς καταλάβουν τι περνάει ο κοσμάκης και να ελαττωθούν στους 200 τουλάχιστον οι…πατέρες του Έθνους!!!

7. Να αποκτήσει πάλι ουσιαστικές αρμοδιότητες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να περιοριστεί η απόλυτη πρωθυπουργική παντοδυναμία που συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα αλλά και ανεξέλεγκτη εξουσία διαχείρισης κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων.

8. Να αντιμετωπιστεί αμέσως η πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας πριν γίνει η πατρίδα μας μια απολιτισμική και βάρβαρη χαβούζα, πριν γίνει η κοινωνία μας ρατσιστική με ακραίες επωάσεις.

Σίγουρα και πάρα πολλά χρειάζονται ακόμα με πρώτιστο και κορυφαίο όμως πως πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να την προλάβουμε αυτή την απειλητική και επαπειλούμενη γονιμότητα της απόγνωσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν, αφού ξαναγίνουν τα ελάχιστα--τεράστια ΕΓΩ του καθενός μας ένα καινούργιο, όμορφο και ανοιξιάτικο ΕΜΕΙΣ.

Εμείς στη γειτονιά μας, εμείς στους συγγενείς μας, εμείς στη δουλειά μας, εμείς στους φίλους μας, εμείς στις ιδέες μας, εμείς για την πατρίδα μας, ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, γιατί τότε τα δύσκολα θα μαλακώσουν λίγο και το σκοτάδι θα φύγει πιο νωρίς.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν και μακάρι να μην χρειαστεί να συναντηθούμε πέρα από ιδεολογίες, παρατάξεις και τάξεις στους δρόμους της Ιστορίας.