Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εντελώς αυθαίρετη, προκλητική και ανήθικη απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ιδρύματος την Τετάρτη 15/12, ημέρα της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας.

Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν το Συμβούλιο του ιδρύματος να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αιτιολογεί του λόγους που το οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Καταγγέλλουμε ανοιχτά το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας και τον Πρόεδρό του κ. Καπλάνη, προσωπικά, για παρεμπόδιση των συναδέλφων ν' ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Τέτοιες απεργοσπαστικές πρακτικές χρησιμοποιούνται στις χειρότερες καταστάσεις του ιδιωτικού τομέα, όπου οι απεργοί εργαζόμενοι δηλώνονται να έχουν ρεπό για να μη φανεί ότι απεργούν! Φαίνεται πως το ΤΕΙ της Πάτρας "πρωτοπορεί" για ακόμα μια φορά, εφαρμόζοντας ανάλογες μεθοδεύσεις…

Σε μια εποχή όπου όλος ο κόσμος της εργασίας εξαθλιώνεται από την πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, η Διοίκηση του ΤΕΙ με αυτές τις πρακτικές δηλώνει ξεκάθαρα με ποιο στρατόπεδο είναι. Από τη μεριά μας δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δε θα τους περάσει. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω απ' το Σύλλογο για να υπερασπιστούμε ενωμένοι τα δικαιώματά μας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου