Βραδιά Ελληνικής παράδοσης απο τον Παγκαλαβρυτινο στην Χαλανδρίτσα

«Με το τραγούδι χαίρομαι, με το τραγούδι κλαίω, με το τραγούδι αγαπώ, μ’ αυτό ότι θέλω λέω». Αυτά τα συναισθήματα θα ξεδιπλωθούν στη βραδιά ελληνικής παράδοσης που διοργανώνουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.
Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Μπαλκόνι» της Χαλανδρίτσας το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και εθίμων και της παράδοσης της περιοχής μας, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των φίλων του Συλλόγου.

Στην παραδοσιακή αυτή εκδήλωση θα πάρουν μέρος δέκα χορευτικά τμήματα, εκατόν πενήντα χορευτές, του Π.Σ. τα οποία θα παρουσιάσουν χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα Νησιά, την Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και λαϊκούς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρόνια και ο καθιερωμένος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού και καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να διαγωνισθούν, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. ή να το δηλώσουν κατά την είσοδό τους στο κέντρο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο γνωστός τραγουδιστής, Τάκης Μπαλάσης από την Αρκαδία με το επιτελείο του και πολλοί άλλοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες.

Η οργανωτική επιτροπή προσκαλεί τα μέλη του Π.Σ. και όχι μόνο σε μια αξέχαστη βραδιά. Προσκλήσεις διατίθενται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και καθημερινά στα γραφεία Παπαδιαμαντοπούλου 17α, τηλ. 2610 272722 από 7-10 μ.μ. & 6972 296949.

«Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, η παρουσία μας στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο δε θα υπολείπεται σε τίποτα από τη μέχρι τώρα πορεία μας, αλλά θα αποδειχθεί ότι αποτελεί την απαρχή μιας νέας σημαντικότερης και δυναμικότερης παρουσίας μας στο χώρο.

Ήδη σχεδιάζουμε τις δράσεις της νέας χρονιάς, πάντα προσαρμοσμένες βέβαια στη νέα πραγματικότητα. Δεν θα αφήσουμε τον πολιτισμό να υποχωρήσει. Με αιχμή τον πολιτισμό θα αναδείξουμε το ανανεωμένο πρόσωπο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, ένα πρόσωπο που φιλοδοξούμε να προκαλέσει ένα διευρυμένο ενδιαφέρον, να προσελκύσει επισκέπτες, να αναδείξει την περιοχή μας ως τόπο προορισμού. Έχουμε τη δυνατότητα και τη γνώση, έχουμε τη θέληση. Προβλήματα υπάρχουν, ίσως περισσότερα από τις άλλες φορές, αλλά και πότε ο πολιτισμός ήταν άμοιρος προβλημάτων.

Δεν θα βουλιάξουμε στη μιζέρια. Δική μας επιλογή είναι η φυγή προς ένα δημιουργικό αύριο, πλημμυρισμένο από φαντασία, δημιουργία, συμμετοχή και πρωτοβουλίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

8.30 - 9.00 μ.μ. Άφιξη μελών και φίλων του Συλλόγου.

9.00 - 9.10 μ.μ. Άφιξη επισήμων.

9.10 - 9.45 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τρία χορευτικά τμήματα .

9.45 - 10.00 μ.μ. Διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού.

10.00 - 10.30 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων και του προέδρου του Π.Σ. Απονομή αναμνηστικών.

10.30- 11.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

11:00 μ.μ. και μέχρι πρωίας πλούσιο δημοτικό λαϊκό, παραδοσιακό πρόγραμμα.

http://www.pankalavritinos.com/