«Κλειδώνει» το εργασιακό με πλαφόν και μειώσεις

Πλαφόν στους μισθούς των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, μείωση των υπερωριών και ενσωμάτωση στον βασικό μισθό των δευτερευουσών απολαβών αποφασίστηκαν - κατά πληροφορίες - σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με συναρμόδιους υπουργούς για τις διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις.


Η μείωση μισθών στο πλαίσιο των επιχειρησιακών συμβάσεων δεν θα προσδιορίζεται σε ποσοστιαία βάση, αλλά μπορεί να επεκτείνεται έως τις κατώτατες αποδοχές που καθορίζονται από την Εθνική Σύμβαση Εργασίας, προβλέπει κατά πληροφορίες, το τελικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εντός των επομένων ημερών.

Ακόμα, θα επιτρέπονται μεμονωμένες , αλλά όχι ομαδικές απολύσεις για το διάστημα ισχύος των ειδικών συμβάσεων, ενώ η αποζημίωση θα υπολογίζεται σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση.

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ενημερώσει την Τετάρτη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό νόμο ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.