Σε τροχιά καταστροφής η Ντόρα

Η Ντόρα που συναντήθηκε προσφάτως με την αλήθεια στην πολιτική, υπό την ιδιότητά της, ως προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», κάνει το ένα μετά το άλλο λάθος. Προφανώς, ως πολιτικού της πήγαινε καλύτερα το ψέμα και η δημαγωγία. Εσχάτως, η κυρία Μπακογιάννη, λες και χθες ξεκίνησε την πολιτική της διαδρομή, άρχισε να την «πέφτει» σε εκδότες και δημοσιογράφους. Να καταγγέλλει το σύστημα, του οποίου υπήρξε αναπόσπαστο μέλος.


dora bakoyanni_0.jpgΌσο μιλάει η Ντόρα, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Όταν, μάλιστα, «αποκαλύπτει» ότι τα έλεγε στον Καραμανλή, αλλά εκείνος δεν την άκουγε, πέφτει ακόμη περισσότερο στα μάτια των πολιτών. Και, αυτό γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι η ανεξάρτητη βουλευτής, ήταν η πιο ισχυρή υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Ήταν μόνιμο μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής. Δεν έχει κανένα άλλοθι για όσα δεν έβλεπε και δεν κατήγγειλε δημοσίως. Απεναντίας, αν έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν μιλούσε, τότε, κάλλιστα κάποιος μπορεί να την κατηγορήσει για συγκάλυψη. Κανείς, άλλωστε, δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορούσε να διορίζει υπουργούς, να κάνει ευρωβουλευτή τον κολλητό της, τον Σκυλακάκη, και δεν μπορούσε να πείσει τον Καραμανλή, να βάλει τάξη στα media.

Οι καταγγελίες της κυρίας Μπακογιάννη θα ήταν πειστικές αν γινόταν την περίοδο που έπινε καφέ τα πρωινά καφέ με τον Ψυχάρη στο Da Capo. Τώρα, όπως, και να το κάνουμε, δεν ακούγονται τα όσα υποστηρίζει. Άλλωστε, ουδείς παραβλέπει ότι η Ντόρα, συναντήθηκε με την αλήθεια, όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το κόμμα της, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην εισέλθει στη Βουλή. Και, δω είναι το θέμα. Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» θα πρέπει να καταλάβει ότι για τις χαμηλές πτήσεις του κόμματός της, δεν ευθύνονται ούτε οι εκδότες, ούτε οι δημοσιογράφοι. Ευθύνεται, η ίδια, και οι επιλογές της. Μάλιστα, θα πρέπει το χρόνο που της απομένει ελεύθερος (σ.σ. βρίσκεται συνεχώς στα παράθυρα και στα ραδιόφωνα) να καθίσει και να σκεφτεί ότι καταγράφει τα συγκεκριμένα ποσοστά στην χειρότερη φάση της κεντροδεξιάς. Αυτά....