ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η άτυχη Αγγελική της Marfin γίνεται δρόμος στο Αίγιο

Λήψη απόφασης για την μετονομασία τμήματος της δημοτικής οδού Παύλου Μελά από οδό Στράτωνος έως οδό Δημοτικού Σταδίου σε οδό Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, πρόκειται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου, στην τακτική του συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 8.30μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Ως γνωστόν η 32χρονη Αγγελική, που καταγόταν από το Αίγιο, ήταν ένα εκ εκ των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην δολοφονική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin Εγνατία Bank στις 5 Μαΐου.

Ποιος ηταν ο Γκιολιας???

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη δράση του Σωκράτη Γκιόλια φέρνει στο φως η εφημερίδα VETO, του άλλοτε φίλου και συνεργάτη του και στη συνέχεια μεγάλου του αντιπάλου Μάκη Τριανταφυλλοπουλου. Το VETO παρουσιάζει τον Γκιόλια ως ένα γρανάζι μιας καλογυαλισμένης μηχανής εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και αναμένεται να προκαλέσει θύελλα.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας προσπάθησε ανεπιτυχώς να δώσει μια μάχη οπισθοφυλακών σε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του σύγχρονου νεολληνικού συστήματος θεσμικής μαφίας. Ήταν το κεφάλαιο του παραεκκλησιαστικού κυκλώματος, το οποίο εξελίχθηκε στη γνωστή υπόθεση του παραδικαστικού. Γνωστός και αξιόλογος νομικός τότε κατήγγειλε την προσπάθεια εξαγοράς της σιωπής, αλλά και της επιρροής που διέθετε ώστε να μην αποκαλυφθούν τα ανομήματα της παρέας της «Χρυσοπηγής» είτε εντός Ελλάδος είτε εκτός. Οι πάντες ενθυμούνται τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που «κλείδωσαν» τις υποθέσεις Γιοσάκη, Βαβύλη, Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ.λπ
Κάθε προσπάθεια εξαγοράς συνεπάγεται και εκβιασμό. Μικρό ή μεγάλο. Ηθικό ή οικονομικό... αλλά πάντως εκβιασμό. Ο γνωστός νομικός κοινοποίησε τότε την απόπειρα εξαγοράς του στο στενό δημοσιογραφικό κύκλο, ο οποίος άλλωστε είχε ενεργοποιηθεί για την αποκάλυψη των εγκλημάτων που συντελέστηκαν κατά την περίοδο του μακαριστού Χριστόδουλου. Ήταν η πρώτη φορά που το «Σύστημα» επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον Σωκράτη. Υπήρξε και μία δεύτερη η οποία, ως φαίνεται, λειτούργησε και ως πρόκριμα. Ήταν η υπόθεση της «θεσμικής ντόπας» ή αλλιώς της υπόθεσης Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου.

Όπως καταγράφουν και επισημαίνουν γνωστοί δημοσιογραφικοί και μη παράγοντες, ο κουμπάρος του Κεντέρη αλλά και γνώστης των παρασκηνίων του ελληνικού στίβου (ο Σωκράτης Γκιόλιας) διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο «θωράκισης» του τριδύμου που κατά πολλούς εξέθεσε και κατά άλλους δεν εξέθεσε τη χώρα μας στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Όλα τα παραπάνω δεν ήταν παρά η αρχή μιας τεθλασμένης και στρεβλής πορείας. Από το 2008 και μετά (και για ορισμένους ακόμη και πολύ νωρίτερα), ο Σωκράτης Γκιόλιας ενσωματώθηκε στο σύστημα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά με τον τίτλο του ειδικού συμβούλου.
Διά μέσου του συστήματος Κοντομηνά, ο - υπό την ιδιοκτησία του τότε - τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας άρχισε να αναμοχλεύει και να αναδεικνύει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Πρόκειται για κομβικό σημείο, αφού ήταν ενδεχομένως και η στιγμή της κομβικής αντίφασης του Σωκράτη Γκιόλια μεταξύ των πραγματικών του «πιστεύω» και των επιχειρηματικών συμφερόντων που κλήθηκε να υπηρετήσει. Ο Γκιόλιας υπήρξε από τους πλέον πιστούς - εάν όχι ο πιστότερος - οπαδούς του ηγουμένου Εφραίμ. Ήταν πνευματικό του τέκνο και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ήταν ο πνευματικός του πατέρας, ο μέντοράς του αλλά και ο εξομολογητής του.
Οι δραματικές εξελίξεις στο εκδοτικό μέτωπο με την υπόθεση Ζαχόπουλου, η αποχώρηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από το «Πρώτο Θέμα» και η ρήξη του με τον Θέμο Αναστασιάδη, η υπόθεση του κομιστή αλλά και η χαρακτηριστική υπόθεση της διακίνησης «μαύρου χρήματος» από τον Αναστασιάδη, με τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών (ύψους 5.500.000 ευρώ), που εντοπίστηκαν στο κατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP, όλα αυτά λειτούργησαν καταλυτικά για τον Σωκράτη, ο οποίος τελικά επέλεξε στρατόπεδο. Αφοσιώθηκε στην οικοδόμηση μηχανισμών στήριξης της ομάδας συμφερόντων που υπηρετούσε.
Ο αποτελεσματικότερος μηχανισμός ήταν βεβαίως το blog troktiko, του οποίου το εμπορικό σήμα κατοχύρωσε ο αδελφός του. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν εξαρχής πως πίσω από το μηχανισμό troktiko κρύβονταν συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Ο Σωκράτης Γκιόλιας γίνεται βασικό γρανάζι της μηχανής αυτής και, ως είθισται, του παραχωρείται και θεσμικός ρόλος, αυτός του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα (πρώην ALPHA Radio), συμφερόντων Θέμου Αναστασιάδη και τμήματος του συστήματος θωράκισης και διεκδίκησης του εκδοτικού συμπλέγματος του οποίου ηγείται ο γνωστός πλέον ως «κομιστής».
Είναι η εποχή των «αλλαγών» και των μεγάλων ανατροπών. Το «σύστημα Καραμανλή» αυτοκτονεί, το «σύστημα Παπανδρέου» έρχεται να το αντικαταστήσει, οι εκκρεμότητες (δικαστικές και οικονομικές), πιέζουν είτε με τη μορφή δικαστικών εξελίξεων, που αφορούν τον κ. Κοντομηνά (με τη γνωστή υπόθεση της Interamerican), είτε με τη μορφή της οικονομικής εξάρτησης του Θέμου Αναστασιάδη από τα συμφέροντα του κ. Γιώργου Μπόμπολα.

Έκλεισε στο Star η Τατιάνα

Εθεάθη σήμερα η Τατιάνα Στεφανίδου, στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR». Η συμφωνία έκλεισε και οι υπεύθυνοι του σταθμού έσπευσαν να την ξεναγήσουν στους χώρους του καναλιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει την απογευματινή ζώνη και από εκεί θα παρουσιάζει την εκπομπή της.Το όνομα της εκπομπής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, πάντως σε κάθε περίπτωση η τηλεοπτική της στέγη θα είναι από σήμερα το κανάλι του STAR.

Πτώση 6,3% στις τιμές των ακινήτων στην Πάτρα

Η κρίση στην οικοδομή φέρνει πτώση στις τιμές των ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Μεσοσταθμικά η πτώση των τιμών είναι της τάξεως του 7,7% μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Propindex (των τραπεζών Εθνική, Εμπορική, Alpha και Eurobank) σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ασκούνται μεγαλύτερες πιέσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι, στην Αττική γίνεται λόγος για πτώση τιμών της τάξεως του 5,4% ενώ στο 9,8% διαμορφώνεται το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη.
Στη Λάρισα, η πτώση φτάνει στο 14,1% και στην Πάτρα στο 6,3%. Για το λεκανοπέδιο η μεγαλύτερη υποχώρηση (πάντα στο πρώτο τετράμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) καταγράφεται στην ανατολική Αττική (12,7 %), στα δυτικά προάστια (11,6 %) ενώ στο κέντρο οι τιμές υποχώρησαν κατά 7,8 %, στα νότια προάστια 5,6 % και στα βόρεια 2,6 %. Συνολικά 13 από τις 34 ομάδες περιοχών ανά την Ελλάδα, εμφανίζουν πτώση τιμών πάνω από 10%. Μετά και την τελευταία μείωση οι τιμές εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει πλέον στα επίπεδα του 2006. Όσον αφορά στις προτιμήσεις των αγοραστών, παρατηρείται πλέον στροφή των αγοραστών στα μεταχειρισμένα τα οποία θεωρούνται και πιο προσιτά από πλευράς τιμών.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Συνάντηση Πολυτεκνικών Οργανώσεων Δυτικής Ελλάδας (Σάββατο 24 Ιουλίου 2010)

Κυρίες και κύριοι,
Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα στους εκπροσώπους μιας κοινωνίας ακμής και ελπίδας.

Γιατί οι πολύτεκνοι, συνηθίζω να λέω, ότι εκπροσωπούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αισθανόμαστε όλοι να συμβαίνει επί χρόνια στην πατρίδα μας.

Και εννοώ την παρακμή.

Οι πολύτεκνοι, πιστεύω όμως πως αποτελούν την εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Έναν ζωντανό κοινωνικό πυλώνα πάνω στον οποίο εμείς οι πολιτικοί μπορούμε να στηρίξουμε στρατηγικές ουσιαστικής ανάκαμψης και ελπίδες αναστροφής της κρίσης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.Δεν ξέρω ακριβώς γιατί το υποστηρίζω αυτό.

Ίσως απλά γιατί... είμαι ένας από εσάς.

Αλλά, σκέφτομαι, δεν είναι δυνατό, άνθρωποι που μεγαλώνουν σε σπιτικά γεμάτα παιδικές φωνές και χαμόγελα να μην είναι άνθρωποι της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Να μην είναι εργάτες της προκοπής και να μην αποτελούν ψηφίδες μίας κοινωνίας που ακμάζει.Κατά συνέπεια, διαχρονικά η πολιτική σκέψη και στρατηγική μου δεν έχει να κάνει μόνο με τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και πως αυτές μπορούν να βοηθηθούν, σε μία χώρα που ας μην γελιόμαστε, ουδέποτε απέκτησε σοβαρή κουλτούρα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, αλλά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η χώρα μας και στα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν με δυναμικό τρόπο οι πολύτεκνοι, αν η ελληνική πολιτεία κατανοούσε την δυναμική τους και τους αξιοποιούσε κατάλληλα.Φίλες και φίλοι,

Για μένα, οι πολύτεκνοι δεν είναι μια ομάδα ατόμων με «ειδικές ανάγκες».

Είναι ενεργοί πολίτες και από εκείνους, που όπως ανέφερα, η Πολιτεία θα έπρεπε να δίνει την δυνατότητα να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της μάχης για προκοπή και ανάκαμψη της πατρίδας.

Να τους χορηγεί απλόχερα δυνατότητες που οι πολύτεκνοι θα επέστρεφαν πολλαπλάσιες στην χώρα.Ξέρετε πόσες φορές σκέφτομαι, τις πολύτιμες πληροφορίες που θα αντλούσαμε ως κράτος, αν χρησιμοποιούσαμε τις ίδιες τις πολυτεκνικές οργανώσεις ως σύμβουλους για διάφορα ζητήματα, όπως η παιδεία, η κοινωνική μέριμνα και ασφάλιση, η αστική ανάπτυξη και τόσα άλλα;Και αυτό που αναφέρω είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα του πως, το κράτος σε συνεργασία με τους πολύτεκνους, θα μπορούσαν να αληλλεπιδράσουν προς ωφελεία τελικά, όλου του κοινωνικού συνόλου.Γνωρίζω πως και εσείς, έχετε καταθέσεις προτάσεις πολλές φορές και πως κάθε φορά που σας χρειάστηκε η χώρα, βρεθήκατε μπροστά.Γι' αυτό και εσείς, αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, έχετε απόλυτο δίκιο να έχετε πολλά παράπονα από την ελληνική πολιτεία.

Και αυτή την στιγμή, δεν κομματικολογώ, αλλά πολιτικολογώ.Ανεξαρτήτως κομμάτων και κυβερνήσεων, οι πολύτεκνοι, δυστυχώς, έμοιαζαν να αποτελούν για το ελληνικό κράτος, «φόρτωμα» και όχι ευλογία!Είναι αλήθεια, πως η χώρα μας, σε πλήθος περιπτώσεων, τρώει τα παιδιά της.

Και μεταξύ αυτών και τους πολύτεκνους.

Στους οποίους ουδέποτε αναγνώρισε τα πλήρη δίκαιά τους και ουδέποτε ενίσχυσε ουσιαστικά και με γενναιότητα, προκειμένου όπως ήδη ανέφερα να θερίσει τους καρπούς που οι ίδιοι προσφέρουν στην χώρα.Και τώρα, που η Ελλάδα περνάει μέσα από μία σκληρή οικονομική κρίση, οι πολύτεκνοι πρώτοι έρχονται αντιμέτωποι με το ίδιο, άδικο και σχεδόν απάνθρωπο πρόσωπο της Πολιτείας.

Πρώτοι αυτοί χάνουν δικαιώματα και πρώτοι αυτοί πλήττονται.

Ή για να το πω διαφορετικά, χάνουν διπλά δικαιώματα και πλήττονται διπλά.Γιατί αν η μέση Eλληνίδα μάνα πλήττεται μία φορά από το νέο εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλλουν στην χώρα, η πολύτεκνη μάνα πλήττεται δύο φορές!Γιατί αν η ελληνική οικογένεια βιώνει μία φορά τη νέα φτώχεια που προσπαθούν να της επιβάλλουν, η ελληνική πολύτεκνη οικογένεια τη βιώνει δύο φορές!Γιατί αν ο μέσος Έλληνας χαρατσώνεται μία φορά από την άδικη φορολογική καταιγίδα των ημερών μας, ο πολύτεκνος Έλληνας χαρατσώνεται διπλά!Αντί το ελληνικό κράτος να δημιουργεί μια «στέγη προφύλαξης» από την μπόρα για τους πολύτεκνους, μοιάζει να τους εκθέτει ακόμα περισσότερο στην βροχή και το αγιάζι.

Αντί να θέτει δικλείδες ασφαλείας για τους πιο αδύναμους, τους χτυπάει όπως και κάθε άλλον, αδιακρίτως.Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όμως, όχι απλά είμαι αντίθετος και διαφωνώ, αλλά όπως πάντα έκανα, και τώρα ακόμα περισσότερο, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανατραπεί.Και για να κατανοήσει κάποτε η Ελλάδα ότι υπάρχουν και κάποιοι σε αυτή την χώρα που πρέπει να τους... ευγνωμονούμε και όχι να τους «χτυπάμε» με την πρώτη ευκαιρία, για να καλύψουμε ελλείμματα και «μαύρες τρύπες» που άλλοι δημιούργησαν!Φίλες και φίλοι,

Ανέφερα ήδη πως η Ελλάδα ποτέ δεν δικαίωσε πλήρως τους πολύτεκνους.

Πιστεύω όμως ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια βήματα.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, να θυμίσω την εφάπαξ καταβολή ποσού 2.000 ευρώ για τη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί, τη δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους γονείς τριών και άνω τέκνων ή ενός τέκνου, μέλος σε οικογένεια με τρία και άνω παιδιά, να τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους, την χορήγηση Κάρτας Πολιτισμού στους γονείς καθώς και σε όλα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών, όπως στους πολυτέκνους.

Τα μέτρα μειωμένης θητείας στον στρατό, τις μετεγγραφές φοιτητών, κλπ.Με θλίψη παρακολούθησα την αποδόμηση ήδη πολλών κοινωνικών δικαιωμάτων των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, η οποία πολύ φοβάμαι πως θα συνεχιστεί, το ίδιο άδικα και σκληρά, όπως μέχρι σήμερα.Όπως έχει ήδη επισημάνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρείται μια πρωτοφανής φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.Επίσης, η Συνομοσπονδία εστίασε ιδιαίτερα στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στο γεγονός πως δεν δίνεται καθόλου επιπλέον πλασματικός χρόνος στις μητέρες που διαθέτουν πάνω από τρία παιδιά.

Θυμάμαι μάλιστα, χαρακτηριστικά την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας που αναφερόταν σε υπουργούς που... «παθαίνουν αλλεργία με τη λέξη Πολύτεκνος».Πολύ φοβάμαι όμως, κυρίες και κύριοι, πως κάποιοι έχουν αρχίσει να παθαίνουν αλλεργία, όχι μόνο με την λέξη «πολύτεκνος», αλλά με την λέξη... «Ελλάδα»!Γιατί, αν πραγματικά ήξεραν και αν πραγματικά ήθελαν να δώσουν προοπτική στον τόπο και να αμβλύνουν τα προβλήματα κοινωνικής ασφάλισης, θα αναγνώριζαν πως το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η γήρανση του πληθυσμού της.

Περισσότεροι στην σύνταξη, λιγότεροι στο μεροκάματο! Πώς να αντέξει το ασφαλιστικό σύστημα, παρά τις κατά καιρούς «ενέσεις»;

Και πώς να πάρουν σύνταξη οι μελλοντικές γενιές, αν οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι μητέρες, παρά μόνο παραγωγικές μονάδες μέχρι τα γεράματά τους;Η πορεία που ακολουθείται σήμερα, έχει προδιαγεγραμμένη κατάληξη και την ξέρετε.

Προβλέπει δραματική ανατροπή μεταξύ εισφορών και συντάξεων που θα σηματοδοτήσει περικοπή των μελλοντικών συντάξεων έως και 75%!Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο γερασμένη χώρα του κόσμου. Τα παιδιά μέχρι 14 ετών σήμερα, φτάνουν στο 13-14% του πληθυσμού της χώρας και οι άνω των 65 ετών, στο 20%!Τα ξέρουμε και τα ξέρετε όλα αυτά φίλες και φίλοι. Και δεν με πείθει κανένας πως δεν τα ξέρουν και αυτοί που νομοθετούν.

Αυτοί που σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική του προκρούστη, κόβοντας τα πόδια κάθε κοινωνικής κατάκτησης και κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κοινωνικής δικαιοσύνης.Εν τέλει, κόβουν τα πόδια της Ελλάδας και απέναντι σε αυτή την «λαίλαπα» πιστεύω ακράδαντα πως όχι μόνο πρέπει να αντισταθούμε, αλλά να διαθέσουμε κάθε δύναμή μας για να μην επιτρέψουμε τον αφελλληνισμό της χώρας μας.Το ξέρω πως χρησιμοποιώ λέξεις φορτισμένες συναισθηματικά.

Δεν είμαι όμως, ούτε «υπερπατριώτης», ούτε «πατριδοκάπηλος».

Θεωρήστε με απλά, έναν Έλληνα, πολύτεκνο, που στα χρόνια της πολιτικής του καριέρας, ουδέποτε συμβιβάστηκε με την υποκρισία ή την κοροϊδία του τόπου του και του λαού.Με πολλούς από εσάς, βρεθήκαμε μπροστά σε πολλούς αγώνες, σε διάφορες εποχές και με διάφορες κυβερνήσεις.Ξέρετε πως δεν δίστασα ποτέ να εκφράσω άποψη και να γίνω ακόμα και αιρετικός στον κομματικό μου χώρο, όταν έπρεπε να μιλήσω για τα ιερά και τα όσια του τόπου μου. Και ένα από αυτά, είναι τα παιδιά του.

Τα παιδιά σας!Με την ίδια περπατησιά συνεχίζω.

Και σήμερα και αύριο.

Θέλω να γνωρίζετε πως θα είμαι πάντα στο πλευρό των πολυτέκνων, πολύ απλά γιατί ανήκω σε αυτούς.

Γιατί τιμούμαι από αυτούς, ως άνθρωπος και ως πολιτικός και γιατί πολλά μπορεί να χάσουμε και πολλά να στερηθούμε, αλλά όχι την ανθρωπιά και τα παιδιά μας!Εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες σας και καλό αγώνα. Συνεχίστε, το ίδιο ακάματα και περήφανα να προσπαθείτε για τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ανάγκη.

Και να ξέρετε πως το άδικο δεν αντέχει μπροστά στο δίκιο και το ψέμα δεν αντέχει την αλήθεια

Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς...

Καλησπέρα, καλησπέρα
τα μάθατε τα μαντάτα το φάγανε το τρωκτικό  πατριώτες ναι το φάγανε ....
Και το φάγανε επιχειρηματίες δολοφόνοι επαναστάτες άνευ λόγου και ουσίας ....
Και αναρωτιέμαι απευθυνόμενος στους  δολοφόνους και τώρα τι έγινε; Χτυπήσατε  το σύστημα;
Και από τι ακριβώς μας σώσατε; 'Η έστω τι μήνυμα περάσατε...?
Να σας πω εγώ  προφανώς είστε κομπλεξικά άτομα  ψυχικώς διαταραγμένα  που νομίζετε  ότι λόγω ιδεολογίας καλώς σκοτώνετε τον κοσμάκη ...
Ο κόσμος  δεν  αλλάζει με  δολοφονίες και εγκλήματα βαφτίζοντας τα κοινωνικές αντιδράσεις ...
Ο κόσμος αλλάζει με ανατροπή και  πάλη στον δρόμο χωρίς κουκούλες με όπλο την δημιουργία όχι την δολοφονία ....Ναι, όντως  έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει η κατάσταση αλλα όχι ετσι όχι φημωνοντας  μεσα  επειδη δεν ταυτιζόμαστε και οχι με δολοφονίες


ΥΓ1:Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει
ΥΓ2: απο σημερα ο δημοσιογραφικός  κόσμος  πήγε 4 βηματα πίσω γιατι με το τρωκτικό ειχε κάνει 2 μπροστά...

Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

QUIZ:Πτυχία για… σκίσιμο

Ποια εκλεγμένη διατείνεται ότι κατέχει πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέδου ενώ η αλήθεια είναι ότι κατέχει βεβαίωση παρακολούθησης εξάμηνου σεμιναρίου; Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοί της λένε ότι θα σκίσουν… τα δικά τους πτυχία που είναι πραγματικά.

Νέος άτυπος καταυλισμός στην Πάτρα

Σε άτυπο καταυλισμό από αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην συμβολή των οδών Λευκωσίας και Δοϋράνης. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής η συμπεριφορά των αλλοδαπών είναι ιδιαίτερα επιθετική ενώ καταγράφονται σχεδόν καθημερινά συμβάντα κλοπών και διαρρήξεων.Έρχονται οι υπόγειοι κάδοι και στην Πάτρα


Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να τοποθετηθούν οι υπογειοποιημένοι κάδοι σκουπιδιών για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στο κέντρο της Πάτρας. Τα απορρίμματα μέσω ειδικών θυρίδων θα καταλήγουν σε 4 κάδους 1100  λίτρων ο καθένας οι οποίοι θα τοποθετηθούν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Η αποκομιδή θα γίνεται με ανύψωση των υπογειοποιημένων κάδων από το συμβατικό απορριμματοφόρο του δήμου. 

2 AKOMA ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΜ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ο Μαρινάκης φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε απόκτηση δύο ακόμα μεγάλων παικτών


Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέλαβε τα "ηνία" της ΠΑΕ ορεξάτος, και δείχνει να καταλαβαίνει πως η ομάδα χρειαζεται σημαντική ενίσχυση για να είναι ανταγωνιστική την νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει διάθεση για δύο ακόμα μεγάλες μεταγραφές με τους Μπαπτίστα και Γκατούζο να τραβάνε την προσοχή.
Ο Τζενάρο Γκατούζο, δείχνει να είναι ο νούμερο ένα στόχος προς το παρόν. Για τον παίκτη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Αλ Αχλί, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Μόνο πρόβλημα στην υποθεσή του, η υψηλή αποζημίωση που αξιώνει η Μίλαν για να τον αφήσει ελεύθερο (2 εκατομμύρια ευρώ), η οποία αν βρεθεί τρόπος να καλυφθεί με κάποιον τρόπο, τότε ο Ολυμπιακός θα τον κάνει δικό του.
Από την άλλη, ο Ζούλιο Μπαπτίστα, είναι ένα ζήτημα, το οποίο συντηρείται κυρίως από τους Ιταλούς. Οι μανατζέρ του φένεται να τον έχουν "ψήσει" να έρθει στην Ελλάδα σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τον ζητήσει. Ωστόσο, τα 6 εκατομμύρια ευρώ που αξιώνει η Ρόμα, σε συνδυασμό με το κασέ του παίκτη που ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ως προς τις πιθανότητες ολοκλήρωσης αυτής της μεταγραφής.

Πάτρα: Συλλήψεις για ναρκωτικά


Νέες συλλήψεις από την ομάδα ΔΙΑΣ για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθές το βράδυ 2 άνδρες, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για κατοχή ναρκωτικών. Οι συλλήψεις έγιναν περίπου στις 10 το βράδυ στην οδό Μαιζώνος. Οι δύο άνδρες, ένας Έλληνας 30 χρονών και ένας Ιρακινός 43 χρονών, είχαν πάνω τους ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 1,4 γραμμάρια κοκαΐνης ο Έλληνας, και 4,2 γραμμάρια χασίς ο Ιρανός. Μετά από τυπικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάρος τους, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ανακάλυψαν τα ναρκωτικά, και φυσικά τους συνέλαβαν αμέσως.

Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (24/7/2010)


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πέρασαν τα τεστ αντοχής οι Τράπεζες"
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ""Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές"!... Απίστευτη παρότρυνση του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κι ενώ οι πολίτες στενάζουν!"
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ανοίγει ο δρόμος για εξαγορές και συγχωνεύσεις- Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες που πέρασαν με επιτυχία τα σκληρά τεστ αντοχής".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αντέχουν οι τράπεζες στο κόκκινο μόνο η ΑΤΕ"
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΤΡΕΣ με το τεστ αντοχής των τραπεζών"
ΕΘΝΟΣ: "Προσλήψεις με δόσεις στα νοσοκομεία- "Ανάσα" για τη λειτουργία του ΕΣΥ"
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Δ. Ιωαννίδης εκλεκτός του Κ. Καραμανλή"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ""Φωτιά" στους υπουργούς! Καταντήσατε μάνατζερ των υπαλλήλων του ΔΝΤ"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι φόροι διώχνουν ελληνικές & ξένες επιχειρήσεις"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα 3 σενάρια για τις τράπεζες- Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων βλέπει και κρατικοποιήσεις"
ΕΣΤΙΑ: "Οι δημιουργοί των ελλειμμάτων"
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλλαγές στις τράπεζες, αρχή από την ΑΤΕ"
ΤΑ ΝΕΑ: "Καταπίνει ΔΕΚΟ η μαύρη τρύπα- Στο στόχαστρο της τρόικας νοσοκομεία, δήμοι, ΟΣΕ, λεωφορεία"
Η ΝΙΚΗ: "Ο νέος αναπτυξιακός νόμος- Οι ενισχύσεις που δίνονται ανά περιοχή και μέγεθος επιχείρησης".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο "γύψο" μισθοί-μεροκάματα με νόμο στον ιδιωτικό τομέα".
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Έγιναν ρόμπες- Ηρθε και η ώρα του Καραμανλή- Τον έκανε ρεζίλι η "κάλυψη" του φύλακα Αγγέλου"
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θετικό τεστ για τις τράπεζες- Αντεξαν οι πέντε στις έξι"
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τι σπουδάζει η Θεσσαλονίκη- Η κρίση αποτυπώνεται στα μηχανογραφικά"
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Διακοπές με...δυσοσμία- Διαμαρτυρία παραθεριστών της Ασπροβάλτας"
ΕΞΠΡΕΣ: "Πλεόνασμα κεφαλαίων 3,3 δισ. για 6 τράπεζες"
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα τεστ δείχνουν deals- Πέρασαν τον πήχυ οι τράπεζες, εκτός ΑΤΕ".
ΚΕΡΔΟΣ: "Αντεξαν τα τεστ οι τράπεζες"
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι ελληνικές τράπεζες άντεξαν τη δοκιμασία"
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: ""Δεν προστατεύω τις πλάτες μου"- Συνέντευξη - Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει αισιόδοξος και άγνοια κινδύνου..."

Πυρκαγιά στην ΑκράταΣτις φλόγες έχει τυλιχτεί αγροτοδασική έκταση στην περιοχή «Εξοχή», κοντά στην Ακράτα.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σήμερα το πρωί στις 10:40.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες, έξι άτομα πεζοπόρο, και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Αιγαίο: Μια «θάλασσα ειρήνης» με 635 τουρκικές εισβολές στα εναέρια σύνορα σ'ένα εξάμηνο!

Εικόνα εμπόλεμης περιοχής παρουσιάζει το Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2010 βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Σε μια περίοδο, όπου η πολιτική της νυν κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, κατά γενική ομολογία χαρακτηρίζεται από ήπιους τόνους (μέχρι παρεξηγήσεως...) εκατοντάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν επί καθημερινής βάσεως τα εναέρια σύνορα της χώρας ενώ την ιδία στιγμή τα πολεμικά τους σκάφη προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων.
Όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβουμε τις παραβιάσεις των πρωτοκόλλων της Βέρνης του 1976 και της Βουλιαγμένης του 1987, για αποχή από ερευνητικές δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή σε περιοχές αμφισβητούμενης υφαλοκρηπίδας.Οι αριθμοί πραγματικά προκαλούν ίλιγγο: Συνολικά 635 παραβιάσεις από 1580 εισβολές στα εναέρια σύνορά μας. Από αυτά τα αεροσκάφη, οι 185 σχηματισμοί ήταν οπλισμένοι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχαμε παραβιάσεις όχι μόνο μεταξύ 6 ν.μ. και 10 ν.μ. αλλά και κάτω από τα 6 ν.μ.. Η ήπια αντιμετώπιση των εισβολών αυτών καταδεικνύεται ξεκάθαρα από τον αριθμό των εμπλοκών οι οποίες μέχρι και τις 30/6 μόλις και μετά βίας έφτασαν τις 5!Ο μοναδικός δείκτης που παρουσίασε «βελτίωση» ήταν οι υπεπτήσεις που περιορίστηκαν στις 2. Όμως μέσα στον Ιούλιο είχαμε διπλασιασμό τους. Σε ότι αφορά την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαμε 25 περιπτώσεις όπου τα τουρκικά πλοία προχώρησαν σε επιθετικές κινήσεις μεταξύ των ελληνικών ακτών και της θαλάσσιας περιοχής σε απόσταση 6 ν.μ. Είχαμε δηλαδή περιπτώσεις, ελιγμών με ενεργοποίηση οπλικών συστημάτων και όχι αβλαβών διελεύσεων.Το πιο χαρακτηριστικό της ασυμβατότητας σε ότι αφορά την πολιτική αντιμετώπιση σε σχέση με την επιχειρησιακή αναγκαιότητα είναι ότι το μήνα Μάιο, μήνα κατά τον οποίο επισκέφτηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν την Αθήνα και έφτασε στο «αποκορύφωμα της» η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που προπαγανδίζει η ελληνική κυβέρνηση, οι παραβιάσεις του ΕΕΧ σημείωσαν ρεκόρ: Συνολικά 156.

ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ πια!!!!!!!!!!!!!

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα είναι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ.
Η επιλογή του θα οριστικοποιηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, του οποίου απαιτείται η έγκριση μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου.Ο κ. Σπυρόπουλος θεωρείται γνώστης του ασφαλιστικού συστήματος και των ταμείων, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοικητής του ΟΑΕΔ και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Ωστόσο στα "πράσινα" πηγαδάκια υπάρχουν αντιδράσεις για την επιλογή του κ. Σπυρόπουλου, καθώς ο ίδιος παραμένει σήμερα... "πολυθεσίτης". Συγκεκριμένα, όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ διατηρεί ...τη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Αρκαδίας -χωρίς όμως να εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου- παραμένει Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, ενώ απο τον Δεκέμβριο του 2009 είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας...

Μαγικός αόρατος μανδύας

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα "μανδύα αορατότητας", από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να "καμπυλώνει" τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.
Οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (Michigan Tech), υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "Applied Physics Letters" του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ".Προς το παρόν το επίτευγμα έχει περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα, καθώς έχει καταστεί εφικτό μόνο στο εργαστήριο με την χρήση υπερύθρου φωτός και προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά αν το ίδιο συμβεί με το ορατό φως, τότε οποιοδήποτε αντικείμενο θα εξαφανιζόταν μπροστά από τα μάτια μας!Διάφορες επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία ανάλογων "μανδυών" από τα λεγόμενα "μετα-υλικά" (δηλαδή υλικά με ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση), αλλά είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένας μη μεταλλικός γυάλινος μανδύας αορατότητας.Το περιοδικό New Scientist προέβλεψε πέρυσι ότι το πολύ σε 30 χρόνια οι μανδύες αορατότητας θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής μας.

18χρονος διέρρηξε φέρυ μποτ στην παραλία Ρίου

Ένας 18χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρίου, διότι αφού αρχικά έσπασε το τζάμι της πόρτας του σαλονιού του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΧΡΗΣΤΟΣ», το οποίο ήταν προσγειαλωμένο στην παραλία Ακταίου, στη συνέχεια προσπάθησε να αφαιρέσει συσκευές τηλεόρασης, που βρίσκονταν σε αυτό.
Ο 18χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μαζί με το φάκελο δικογραφίας, που σχηματίσθηκε εις βάρος του, από τη Λιμενική Αρχή.

Προωθούν κλειστό γυμναστήριο στο Σκαγιοπούλειο!

"Μετά την κατασκευή, πριν 10 χρόνια, του νέου κτιρίου του Ορφανοτροφείου εις βάρος του ανοικτού χώρου πρασίνου του Σκαγιοπουλείου, νέα μείωση του χώρου πρασίνου στον πολύτιμο και μοναδικό αυτό πνεύμονα για μια ευρύτατη πυκνοκατοικημένη περιοχή της Πάτρας, προωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Σύμφωνα με την ΟΙΚΙΠΑ, θέλουν να κατασκευάσουν κλειστό γυμναστήριο και ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, προχωρώντας έτσι σε μια ακόμη ενέργεια οικοπεδοποίησής του.
"Κι αυτό- λέει η ανακοίνωση- τη στιγμή που, όχι μόνο παρεμπόδισαν την εγκατάσταση της Εστίας Επιστημών στο ανακαινισμένο με χρήματα του Κ. Δημητριάδη διατηρητέο κτίριο αλλά και, 10 χρόνια τώρα, δεν κατόρθωσαν να του δώσουν οποιαδήποτε χρήση με αποτέλεσμα να φθείρεται επικίνδυνα μέρα τη μέρα."
Σύμφωνα με την ΟΙΚΙΠΑ, "τα σχέδια αυτά δεν πλήττουν μόνο την ακεραιότητα του χώρου πρασίνου – ανάσας για τα παιδιά της περιοχής, αλλά επίσης βαρύτατα πλήττουν και την αισθητική αξία του ανακαινισμένου παλαιού κτιρίου του Σκαγιοπουλείου και είναι σημαντικό κοινό συμφέρον της πόλης να αποτραπούν.
Ήδη μαθαίνοντας στο παρά πέντε, ότι τα σχέδια αυτά προωθήθηκαν προς κρίση από το αρμόδιο για τα νεώτερα μνημεία Συμβολύλιο του Υπ. Πολιτισμού, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας παρενέβη, ζήτησε και πέτυχε την αναβολή της συζήτησης του θέματος προκειμένου να εκθέσει τις αντιρρήσεις της.
Προκύπτει βεβαίως θέμα με τους φορείς (όπως ο Δήμος Πατρέων) που δια εκπροσώπων τους μετέχουν στο ΔΣ του Σκαγιοπουλείου.
Θεωρούν σκόπιμο ένα βαρύ κτίριο που θα επισκιάζει καταστρεπτικά το ανακαινισμένο διατηρητέο; Θέλουν κι άλλη μείωση του χώρου πρασίνου; Χρειάζεται η Πάτρα ένα ακόμη βαρύ κλειστό αθλητικό χώρο με δεδομένη την προβληματική συντήρηση των υπαρχόντων; Ρώτησαν τα παιδιά της περιοχής αν συμφωνούν;
Από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα νόμιμου αγώνα για να διαφυλάξουμε ότι έχει μείνει από τον κήπο του Σκαγιοπουλείου.
Η Πάτρα δεν έχει ανάγκη από περισσότερο τσιμέντο, έχει ανάγκη από περισσότερο πράσινο." καταλήγει η ανακοίνωση.

Συλληψεις στην Πατρα απο την ΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν χθές το βράδυ 2 άνδρες, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για κατοχή ναρκωτικών. Οι συλλήψεις έγιναν περίπου στις 10 το βράδυ στην οδό Μαιζώνος. Οι δύο άνδρες, ένας Έλληνας 30 χρονών και ένας Ιρακινός 43 χρονών, είχαν πάνω τους ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 1,4 γραμμάρια κοκαΐνης ο Έλληνας, και 4,2 γραμμάρια χασίς ο Ιρανός. Μετά από τυπικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάρος τους, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ανακάλυψαν τα ναρκωτικά, και φυσικά τους συνέλαβαν αμέσως.

Γιατί έκλεισε το troktiko?

Ένα blog που είχε αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο ιστότοπο της Ελλάδας, έχοντας να επιδείξει 1 δισεκατομμύριο, 438 εκατομμύρια, 348 χιλιάδες, 516 (1.438.348.516) επισκέψεις, μόλις πέντε μέρες μετά τη δολοφονία του ιδρυτή του, παύει να λειτουργεί. Είδηση που ισοδυναμεί με βόμβα. Είναι λογικό όλοι να αναζητούν τους λόγους αυτής της απόφασης, να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν το μεγαλύτερο Ελληνικό blog, να βάζει λουκέτο.

"Δεν υπήρχαν συνεργάτες, μόνος του ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας;" είναι το πρώτο ερώτημα που σου έρχεται αυθόρμητα.
Ασφαλώς τους λόγους αυτής της απόφασης τους γνωρίζουν αυτοί που την πήραν και θα τους μάθουμε όποτε αποφασίσουν να μιλήσουν, αν το αποφασίσουν ποτέ.
Ωστόσο, όσοι παρακολουθούν τη "blogoσφαιρα" και έχουν αφιερώσει ώρες επισκεπτόμενοι και το troktiko, μπορούν να προσεγγίσουν μια πρώτη απάντηση. Και αυτή είναι, ότι το μυστικό της επιτυχίας του troktikou βρισκόταν στην ανωνυμία του ιδιοκτήτη του. Όσο ουδείς μπορούσε να αποδείξει ότι ιδιοκτήτης του troktikou ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας ή κάποιος άλλος, το συγκεκριμένο blog διέθετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που το μοιραζόταν με τους αναγνώστες του: μπορούσε καθένας να γράψει ακόμα και τις πιο ακραίες απόψεις ή και τις πιο βαριές κατηγορίες, χωρίς να κινδυνεύει με μηνύσεις και αγωγές. Το troktiko είχε αναδειχθεί στο δημόσιο βήμα όποιου αισθανόταν αδικημένος, ήταν οργισμένος, ήθελε κάπου να τα πει. Γράφοντας στο troktiko, όχι μόνον τα έλεγε, αλλά τα βροντοφώναζε δημοσίως και διαβαζόταν από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες. Απέναντι σε αυτούς που κατάγγελλαν, συχνά βρίσκονταν κάποιοι που ένοιωθαν αδικημένοι από τις εις βάρος τους καταγγελίες. Όμως αυτοί, δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό. Ποιον να μηνύσουν; Σε ποιον να κάνουν αγωγή; Εναντίον ποίου να στραφούν, αφού οι καταγγέλλοντες προστατεύονταν από την ανωνυμία; Μια ανωνυμία που τους την προσέφερε απλόχερα ο ιδιοκτήτης του blog που και αυτός ανώνυμος ήταν.
Ήταν ανώνυμος έως την περασμένη Δευτέρα, οπότε δολοφονήθηκε. Τότε μάθαμε όλοι ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης. Μάθαμε τους συνεργάτες του, μάθαμε τα πάντα. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ότι από αύριο, όσοι έχουν αισθανθεί αδικημένοι, θα μπορούσαν να υποβάλλουν μηνύσεις και αγωγές στρεφόμενοι εναντίον συγκεκριμένων ατόμων.
Πλέον, το troktiko δεν θα μπορούσε να προσφέρει το πλεονέκτημα της ανωνυμίας σε όσους θα ήθελαν να καταγγείλουν και ως εκ τούτου οι δημόσιες καταγγελίες θα σταματούσαν. Όμως, σταματώντας αυτού του είδους η έκφραση, ουσιαστικά δεν είχε λόγο ύπαρξης, το ίδιο το blog. Έτσι, οι συνεργάτες του Σωκράτη Γκιόλια προτίμησαν να το κλείσουν διαφυλάσσοντας την φήμη του, παρά να το αφήσουν να αποδυναμωθεί και να μαραζώσει. Αυτή είναι η προφανής εξήγηση. Από αύριο το πρωί θα ακουστούν πολλά σενάρια. Ήδη έχουν ακουστεί αρκετά. Και ίσως κάποια από αυτά να έχουν μια δόση αλήθειας. Ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι όμως να δείξει εμείς θα αρκεστούμε στα προφανή.

Καλημερα σας....

Καλημερα σας.....Καλημερα σε ολους εσας που ηδη ειστε ειτε για ψωνια ειτε για καφε....Καλημερα σε ολους εσας που ηδη σκεφτεστε τι θα φορεσετε το βραδυ. Καλημερα σε ολους εσας που υποστηριζεται με τον τροπο σας πλεον το συστημα....Καλημερα σε ολυς εσας που ψηφιζεται δημοτικο συμβουλο μεταναστη,βουλευτη που μενει Αθηνα,βουλευτη για τα κουνηματα της,δημαρχο που μενει Αθηνα, πρωθυπουργο λογω ονοματος ψεμματος και φυσικα ηλιθιοτητας. Καλημερα σε ολους εσας τους φανατισμενους που υποστηριζεται οτι η δημαρχεια του Φουρα ειναι κεφαλαιο για την Πατρα....Καλημερα σε ολους εσας τους ζητουλες των ρουσφετιων...Καλημερα σας....


ΠΑΤΡΙΝΟΣ

Η πρώτη αναπνοή οφείλεται σε γονίδιο

Μετά απο πολλές έρευνες σε πολλές χώρες του κόσμου επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι η πρώτη αναπνοή του ανθρώπου, η αναπνοή του αμέσως μετά την γέννησή του, οφείλεται σε ένα γονίδιο. Αυτό ίσως εξηγεί και το γεγονός οτι...
κάποια παιδιά δεν καταφέρνουν να αναπνεύσουν. Το γονίδιο αυτό ειναι το Teashirt 3 (Tshz3)

Το troktiko κλεινει???

Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα

Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.


Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.
 
Αυτο ηταν το αρθρο του troktikou πριν απο λιγη ωρα??Αραγε κλεινει????

Δηλωσεις απο το βουλευτη Ηλιειας κ Κοντογιαννη....

Η παντελής απουσία κυβερνητικής εκπροσώπησης στη σημερινή επίσημη τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, συνιστά βαρύτατη προσβολή όχι μόνον για τη Σιγκαπούρη, τη χώρα που ανέλαβε να διοργανώσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα και τον τόπο που γέννησε το Ολυμπιακό Ιδεώδες την Ηλεία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να τιμήσει δια της παρουσίας, έστω του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ,την τελετή σε αντίθεση με τη διοργανώτρια χώρα, που εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοργάνωσης και άλλους αξιωματούχους, παρόντος βεβαίως του προέδρου της ΔΟΕ κ.Ζακ Ρόγκ.
Η απαράδεκτη αυτή παράλειψη έρχεται δυστυχώς να υπενθυμίσει και να μεγεθύνει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν διεκδίκησε, όπως θα έπρεπε, την διοργάνωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στην Ελλάδα.
Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας δεν συνιστά μια «τυπική κυβερνητική υποχρέωση» αποτελεί το διαχρονικότερο και ισχυρότερο μήνυμα της Ελλάδας στον κόσμο, και ευκαιρία για προβολή των ιδεωδών που εκφράζει ο Ολυμπισμός αποτελεί ταυτόχρονα, αποδεδειγμένα, μιας πρώτης τάξης διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.
Αυτό όφειλε να το γνωρίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Βουλευτής Ν. Ηλείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο κ Νικολοπουλος για τα ομολογα....

Με εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον περιμένει την προσεχή Τρίτη στο κοινοβουλευτικό του ραντεβού τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που προέταξε η ΝΔ με θέμα το εξεταζόμενο δομημένο ομόλογο στην Εξεταστική επιτροπή . Με αυτή την προαναγγελία ζωήρεψε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον των Αθηναικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών χθες (Πέμπτη) αλλά και επέφερε την πρόσκληση του στην σημερινή πρωινή ζώνη του Mega Channel για την εκπομπή των Ι. Χασαπόπουλου και Δ. Τάκη

«Το ερώτημα είναι κρίσιμο και πρέπει να απαντηθεί: Υπήρχε κέρδος η ζημία για τα ασφαλιστικά ταμεία και για το δημόσιο ομόλογο εκείνο; Έχουν τέσσερις ημέρες μπροστά τους οι Υπουργοί να βρουν τα στοιχεία και με χαρτιά και "ξεροκέφαλους" αριθμούς να απαντήσουν. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό: Εάν τα ασφαλιστικά Ταμεία είχαν διατηρήσει το συγκεκριμένο δομομένο ομόλογο, τότε η απόδοσή του μέχρι σήμερα θα ήταν καλύτερη ή όχι από τις αποδόσεις άλλων σταθερών ή κυμαινόμενου επιτοκίου, ομολόγων του ελληνικού δημοσίου για την ίδια περίοδο;», ρωτά ο κ. Νικολόπουλος.
Στην Επίκαιρη Ερώτησή έρχεται να δώσει συνέχεια στην απάντηση που πήρε από τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος αναφέρεται στην επαναγορά από την Τράπεζα JP MORGAN στις 31/08 και τονίζει ότι : " προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε ζημιά το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση το ποσό των 3.067.762,38 ευρώ στα τέσσερα αυτά ασφαλιστικά ταμεία".
Ο κ. Νικολόπουλος αφού υπενθυμίζει ότι αυτό έγινε με νόμο που έφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ και που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με το εξής συγκλονιστικό ντοκουμέντο.
Το ελληνικό Δημόσιο δανείσθηκε από την ανάδοχο τράπεζα JP Morgan για 12 χρόνια, με επιτόκιο το εκάστοτε Euribor μείον 16 μονάδες βάσης. Με σημερινές συνθήκες το επιτόκιο αυτό είναι Euribor 0,80% περίπου μείον 16 μονάδες βάσης δηλαδή, ανέρχεται σε 0,64%.
Το ελληνικό Δημόσιο την 12/07/2010 δανείσθηκε από τις αγορές ποσό 1.250.000 ευρώ για εξάμηνη διάρκεια με επιτόκιο 4,65%.
Επομένως λόγω της διαφοράς κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μείον, του επιτοκίου 0,64%,, επί του ποσού των 280.000.000 ευρώ, το όφελος του ελληνικού Δημοσίου θα ήταν 280.000.000 x 0.04= 11.200.000 ευρώ(!).
Και τούτο, μόνο για το έτος 2010. Είναι αναμφισβήτητο ότι το αποτέλεσμα της "οικονομικής άσκησης" δείχνει ότι υπερβαίνει την «επιβάρυνση» των 3.067.762,38 ευρώ κατά 3,65 φορές. Εάν μάλιστα υπολογίσουμε την διάρκεια στα δώδεκα χρόνια το όφελος, τονίζει ο κ. Νικολόπουλος θα την υπερβαίνει αυτή κατά μερικές δεκάδες φορές!!
Εξάλλου σήμερα το πρωί (Παρασκευή) στις 8:30, ο Αχαιός Βουλευτής είναι προσκεκλημένος στην εκπομπή «Πρωινό Mega» όπου θα μιλήσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής και την κατάθεση Ζορμπά, ενώ χθες μιλώντας στα ΜΜΕ προανήγγειλε ουσιαστικά την χρονική επιμήκυνση της διερεύνησης και στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ λέγοντας:
«Από την κατάθεση του κ. Ζορμπά αλλά και από άλλα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας προκύπτει ότι πολλές Διοικήσεις ασφαλιστικών Οργανισμών από το 1999 έως και τον Απρίλιο του 2004, αγόρασαν ομόλογα, κυμαινόμενου επιτοκίου ή σύνθετα ομόλογα.
Επειδή λοιπόν αποδίδεται ευθύνη και διερευνάται δικαστικώς η αγορά τέτοιων ομολόγων από το 2004 έως το 2007 είναι ασφαλώς αναγκαίο και σκόπιμο να διερευνηθεί, η όποια ενδεχομένως τέλεση αξιόποινων πράξεων και των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Οργανισμών εκείνης της εποχής καθώς και των προσώπων που διετέλεσαν Υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης και κατά εκείνη την περίοδο.
Αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν πραγματικά για τη διαφάνεια, δεν θα εξέταζε το "πάρτυ" με τα SWAPS της Goldman SUCHS; Τότε, χάθηκε ένα δισεκατομμύριο σε συναλλαγματικές διαφορές και πληρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολλάρια σε προμήθειες!
Κανείς δεν ήξερε και δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά; Ποιοι προστατεύουν ποιους;»,
Και κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος: "Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι ο Υπουργός Εργασίας φάσκει και αντιφάσκει. Ο ίδιος πριν από λίγες εβδομάδες, σε δημοσιογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο δομημένων ομολόγων και ότι πράγματι τα λεφτά γύρισαν στα Ταμεία! Ενώ ξεχνά ότι το ρίσκο στο οποίο αναφέρεται ήταν πολύ μικρότερο από το ρίσκο σε μετοχές όπου ως γνωστόν χάθηκαν τεράστια ποσά επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και της εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου που αυτό εκώλαψε".

Άννα Διαμαντοπούλου: Η υπέρμαχος της αξιοκρατίας

ΟΛΟΙ ΟΙ(46) ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ...Από τρεις συνεργάτες, οκτώ ειδικούς συμβούλους και πολλούς άλλους υπαλλήλους στη Γραμματεία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, ιδιαίτερα και πολιτικά γραφεία κ.λπ. αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπό την υπουργό ως συνεργάτες υπηρετούν οι Ιωάννης Μήτσος, Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης, ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι Εύη Χατζηανδρέου, Παύλος Γούσης, Ελένη Πετράκη, Ματίνα Στάππα, Ελένη Μωραΐτου, Χαρά Σωτηριάδου, Αργύρης Περουλάκης και Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.
Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού ανέλαβε η Ευγενία Λοκανά με γραμματείς της τις κυρίες Γεωργία Θεοφανοπούλου και Μαρίνα Μαγκουρλίδου.
Στο ιδιαίτερο γραφείο της υπουργού εργάζονται οι Ρούλα Μπικίδου, Αθηνά Πανούτσου και Μίζη Ελένη, στη Γραμματεία οι Σοφία Κυρούση και η Κατερίνα Καρβέλα, στο Πρωτοκόλλο η Αλεξάνδρα Μπουρνιά, η Δήμητρα Γαζή και η Ουρανία Σταύρακα, στις Δημόσιες Σχέσεις η Σταυρούλα Τσούτσουρα (διευθύντρια) και η Αγγελική Καρακατσάνη.
Στο Πολιτικό Γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου εργάζονται οι: Αναστασία Χατζηδάκη, Βασιλική Σκαρτσούνη, Χρήστος Δρούζιας, Γιώργος Πλούσος, Μάρθα Παναγιώτου, Διονύσης Τσαγκρής, Ιωάννα Λογαρά, Γιώργος Σταθιάς και Έφη Μεγαγιάννη. Το πολυπρόσωπο Γραφείο Τύπου αποτελούν οι: Ρίτσα Γαλογαύρου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Δώρα Τσολάκη, Νιόβη Λακοπούλου, Γιώργος Παπούλιας, Γιάννης Νάστος, Άννα Μπεκρή, Μαργαρίτα Βεβή, Σταματίνα Μοτάκη, Πελαγία Γιαννικοπούλου, Φραντζέσκα Φακάρου, Αλεξάνδρα Σπύρου και Νίκος Διαμανταρίδης.
Μέχρι στιγμής δηλαδή χρειάζονται 46 άτομα στο γραφείο της υπουργού....
Εκτός από τα στελέχη της αμαρτωλής διοίκησης του ΟΕΕΚ που βρήκαν καταφύγιο στην αυλή της μικρής πριγκηποπούλας του σοσιαλισμού, αρκετοί άλλοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί χαίρονται την εύνοια της Υπουργού Παιδείας, και μάλιστα με το αζημίωτο:

Πατρινος ο "μεσιτης" των βρεφων...

Έναν 28χρονο Βούλγαρο συνέλαβαν οι αρχές στο Σλίβεν, επειδή κρατούσε όμηρο μία ανήλικη έγκυο, με σκοπό να πουλήσει το μωρό της στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της βουλγαρικής πόλης, Τσαβτάρ Μποζούρσκι.....Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νεαρός κρατούσε, κλεισμένη στο σπίτι της αδερφής του, μία 16χρονη κοπέλα, με σκοπό να πουλήσει το βρέφος που θα φέρει στη ζωή, στην Ελλάδα.
Ο Βούλγαρος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι ο νεαρός είχε συνεννοηθεί με Έλληνα από την Πάτρα, να τού πουλήσει το παιδί της νεαρής Ρομά, που διανύει τον τρίτο μήνα της κύησης, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα των βουλγαρικών ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Μποζούρσκι, ο δράστης δεν έχει ποινικό μητρώο, ενώ είχε "συνεννοηθεί" με άλλες δύο κοπέλες της κοινότητας των Ρομά στην περιοχή να τις "βοηθήσει" να πουλήσουν τα νεογέννητα τους στην Ελλάδα.
Το αντίτιμο της "αγοραπωλησίας" ήταν έξι χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του Σλίβεν, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως για την υπόθεση ανακρίνονται, επίσης, τρεις κοπέλες από την κοινότητα των Ρομά.

Ν Νικολόπουλος: «Το εξοντωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, πηγή κατάθλιψης των εφήβων»

Να επωμίζονται τεράστιο ψυχολογικό φορτίο που οδηγεί σε συμπτώματα κατάθλιψης, εξαναγκάζονται οι έφηβοι εξ αιτίας του εξοντωτικού εκπαιδευτικού συστήματος όπως αποδείχθηκε με μελέτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια ώρα, επιστήμονες διατυπώνουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως λένε, ένα πρώτο και πολύ βασικό μέτρο μπορεί να αποτελέσει η τοποθέτηση ψυχολόγων ή κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων. Όπως πιστεύουν, κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σημαντικά όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς με απώτερο σκοπό την αρμονική λειτουργία της και την αποφυγή ή τουλάχιστον την έγκαιρη και επιστημονικά σωστή αντιμετώπιση τυχόν δυσάρεστων περιστατικών και καταστάσεων.


Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καλώντας τις να απαντήσουν αν προτίθενται και πότε να υλοποιήσουν τις προτάσεις των ειδικών επιστημόνων για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης των εφήβων και να εκθέσουν την άποψή τους για τις επιστημονικές μελέτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, όπως λένε οι επιστήμονες η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας στο ζήτημα του έγκαιρου εντοπισμού ανησυχητικών ενδείξεων σε μαθητές είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο σε πρώτο επίπεδο και στη συνέχεια μέσα από στενή συνεργασία είτε με τον σχολικό ψυχολόγο είτε με εξωτερικούς φορείς, αρμόδιους σε θέματα ψυχικής υγιεινής, π.χ. δημόσια κέντρα ψυχικής υγιεινής σε δεύτερο επίπεδο, οδηγεί τελικά στην έγκυρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, δηλαδή στο τρίτο και τελικό επίπεδο.

«Οι αρμόδιοι επιστήμονες λένε ότι απαιτείται διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας με αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Η συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα σεμινάρια, όπως προτείνουν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, με ταυτόχρονη όμως νομοθετική μέριμνα για την παροχή γονικής άδειας για τους γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα αλλά και με επέκταση της ήδη υφιστάμενης ρύθμισης για τους γονείς οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αντίστοιχη ρύθμιση προτείνουν ότι πρέπει να υπάρξει και για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα σεμινάρια», παρατηρεί ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος ρωτά τις Υπουργούς αν και πότε θα εφαρμοστεί η πρόταση για θέσπιση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και αν θα ληφθούν μέτρα και πότε, σε επίπεδο διευκόλυνσης γονέων και εκπαιδευτικών, για την συμμετοχή σε τέτοια σεμινάρια