ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1794 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΣ

Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος
1758 – 1794
Ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος υπήρξε ο διασημότερος και ο πλέον αμφιλεγόμενος από τους ηγέτες της Γαλλικής Επανάστασης. Γεννήθηκε στο Αράς στις 6 Μαΐου 1758 και ήταν δικηγόρος. Γρήγορα ξεχώρισε για τις επαγγελματικές του ικανότητες και απέκτησε φήμη ως υπερασπιστής των φτωχών.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γαλλίας εισήλθε τον Μάιο του 1789, ως μέλος των Γενικών Τάξεων, που συgκάλεσε ο Λουδοβίκος ο 16ος. Ο Ροβεσπιέρος, θαυμαστής του Ζαν Ζακ Ρουσό και των Διαφωτιστών, αμέσως ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο, υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα απέναντι στον κλήρο και τους ευγενείς.
Μόλις ξέσπασε η Γαλλική Επανάσταση στις 14 Ιουλίου του 1789, ο Ροβεσπιέρος αναδείχθηκε ένας από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες της, συμμετέχοντας στην πολιτική παράταξη των «Ιακωβίνων», που απετελείτο από τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία της ανερχόμενης αστικής τάξης. Το προσωνύμιο που του αποδόθηκε τότε και τον ακολούθησε ως το τέλος της ζωής του ήταν «Αδιάφθορος».
Τα πρώτα χρόνια της επανάστασης την εξουσία ασκούσαν οι «Γιρονδίνοι», τα συντηρητικά στοιχεία των επαναστατών και ο Ροβεσπιέρος βρέθηκε απέναντί τους καταγγέλλοντας όσα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέσα προωθούσαν.
Το Δεκέμβριο του 1792 τέθηκε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης το μέγα ερώτημα για την τύχη του βασιλιά Λουδοβίκου, που ήταν κρατούμενος από τους επαναστάτες. Ο Ροβεσπιέρος, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε: «Ο Λουδοβίκος πρέπει να πεθάνει για να ζήσει η χώρα». Στις 21 Ιανουαρίου 1793 ο πολίτης Λουδοβίκος Καπέτος (πρώην βασιλιάς Λουδοβίκος 16ος),καρατομήθηκε.
Η ευκαιρία για τους «Ιακωβίνους» και τον Ροβεσπιέρο να αρπάξουν την εξουσία δόθηκε το 1793, μετά τον ατυχή πόλεμο της Γαλλίας κατά της Αγγλίας, Ολλανδίας και Ισπανίας και την απόπειρα εσχάτης προδοσίας του στρατηγού Ντιμουριέ. Οι ηγέτες των «Γιρονδίνων» δικάστηκαν και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς οδηγήθηκαν στη λαιμητόμο.
Τότε αρχίζει η περίοδος κυριαρχίας των Ιακωβίνων και του Ροβεσπιέρου, μέσω της Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας, που κυβέρνησε δικτατορικά και τυραννικά. Ο τρόμος πλανιόταν πάνω από τη Γαλλία. Η εποχή αυτή έμεινε στην ιστορία ως η Περίοδος της Τρομοκρατίας, ένας όρος που πλάστηκε εκείνα τα χρόνια και μας ακολουθεί μέχρι σήμερα.
Από το Νοέμβριο του 1793 ως τον Ιούλιο του 1794, 2.000 αντίπαλοι των «Ιακωβίνων» καρατομήθηκαν μόνο στο Παρίσι. Τα όποια φιλολαϊκά μέτρα εισηγήθηκε ο Ροβεσπιέρος, όπως η αναδιανομή των γαιών, δεν ήταν αρκετά για να ανακουφίσουν τη χώρα από το αίσθημα τρόμου που την διακατείχε. Θύματα του Ροβεσπιέρου υπήρξαν οι σύντροφοι του Ντυμουλέν, ΄Εμπερ και Δαντών, που καρατομήθηκαν ως μετριοπαθείς.
Με διάταγμα του Ροβεσπιέρου στις 7 Μαΐου 1794 καθιερώθηκε η πολιτική θρησκεία στη Γαλλία με τη λατρεία του Υπέρτατου Όντος. Βασίστηκε στις ιδέες του Ζαν Ζακ Ρουσό που περιλαμβάνονται στο «Κοινωνικό Συμβόλαιο» και στην αντίθεση του Ρουσό τόσο με τον Καθολικισμό, όσο και με τον αθεϊσμό που πρέσβευε ο Εμπέρ.
Το τέλος του Ροβεσπιέρου ήταν ανάλογο με αυτό που επιφύλαξε στους αντιπάλους του. Μία ετερόκλητη συμμαχία αντιπάλων και συντρόφων τους από τους «Ιακωβίνους», που διαφωνούσαν με την πολιτική του, τον ανέτρεψαν και χωρίς δίκη τον οδήγησαν στην γκιλοτίνα στις 28 Ιουλίου 1794.

Αστυνομικός στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο φρουρός του Γκιόλια Απίστευτη αποκάλυψη από την προκήρυξη της ΣΕΧΤΑΣ


Αν και η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε διαθέσει στον Σωκράτη Γκιόλια συνοδό αστυνομικό, ο ιδρυτής του troktikou που δολοφονήθηκε με 16 σφαίρες έξω από το σπίτι του, είχε δύο σωματοφύλακες. Και όπως διαπιστώθηκε ο ένας απο τους δυο σωματοφύλακές του ήταν αστυνομικός που υπηρετεί στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου του Αρείου Πάγου.
Η Κρατική Ασφάλεια κατέληξε στο συγκεκριμένο πρόσωπο απο τον αριθμό κυκλοφορίας που έφερε η πινακίδα της μοτοσυκλέτας.
Τον αριθμό αποκάλυψαν στην προκήρυξή τους τα μέλη της "ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ".
Ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας, αρνήθηκε πως έκανε δεύτερη δουλειά ως σωματοφύλακας αλλά είπε πως ήταν φίλος του ο δημοσιογράφος απο την περίοδο που οι δυο υπήρξαν αθλητές στίβου. Ο δεύτερος σωματοφύλακας όπως προέκυψε ήταν ιδιώτης.

Tώρα: Στις φλόγες η Μαγούλα

Πριν από λίγη ώρα.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή της Μαγούλας, στη θέση Καρκαλό, απέναντι από το Βελβίτσι στην περιοχή της Πάτρας. Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα. Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της Πυροσβεστικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π. 23/07/10
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ!!!
(ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ;)

Ο ένας μήνας διαδέχεται τον άλλον και αυτό που προβλήθηκε ως “αναγκαίο και προσωρινό κακό” για τη διάσωση της χώρας, αντί να υποχωρεί δυναμώνει.
Η πολιτική από «τέχνη του εφικτού» μετατρέπεται εν μέσω καλοκαιριού στην τέχνη του παραλόγου. Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις φωτιές που ανάβουν στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρες οι αλλοπρόσαλλες επιλογές του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.
Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας και ασφυκτιούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επιβάλλουν τα κυβερνητικά ασφαλιστικά και οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ συνεχίζει ανένδοτη την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον ορισμό συμβούλων για την αξιολόγηση της πρότασης Σάλλα.
Όλα δείχνουν ότι οι νεοφιλελεύθεροι αρμόδιοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα. Προσπαθούν να αλλάξουν την Ελλάδα, επαναφέροντάς την σε μια σκοτεινή περίοδο με μόνιμη φτώχεια, ανύπαρκτη κοινωνική προστασία και ανάπτυξη μόνο για λίγους και εκλεκτούς των Διεθνών Τραπεζιτών.
Αυτό δεν είναι μόνο έξω από την ιδεολογία μας. Είναι αντίθετο με το εθνικό συμφέρον.
Άνοιξε η όρεξη των κερδοσκόπων και τα θέλουν όλα.
Μόλις πριν λίγες μέρες εκδηλώθηκε επίσημα πειρατεία στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δηλαδή, στα θησαυροφυλάκια της ελληνικής ακίνητης περιουσίας. Αν επιτρέψουμε να συμβεί αυτή η πειρατεία την οποία ευνοεί απροκάλυπτα το Υπουργείο Οικονομικών, τότε σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε να υψώσουμε καν τη σημαία μας στα νησιά και στην ύπαιθρο. Δεν θα μπορούμε να ξανακοιτάξουμε στα μάτια τους Έλληνες.
Αντί λοιπόν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανάπτυξη και ενίσχυση της παραγωγής των υπηρεσιών και του εισοδήματος – όπως έπραξαν οι δανειστές μας στις χώρες τους- συνεχίζει στον δρόμο χωρίς γυρισμό. Στο δρόμο της αποδόμησης κάθε λαϊκού και εθνικού κεκτημένου.
Είναι βέβαιον ότι κύρια αποστολή του ΔΝΤ είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος στις χώρες που προσκαλείται να επέμβει και όχι η διάσωση της οικονομίας της χώρας. Όμως άλλο είναι η στήριξη των Τραπεζών και άλλο το στράγγισμα αίματος του ελληνικού λαού. Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για αγορά του 77% ισούται σε πραγματικές τιμές με την πώληση εκ μέρους του δημοσίου του 7% προ τριετίας.
Η ψυχολογική ανάταση του χρηματιστηρίου που ακολούθησε θυμίζει το “παιχνίδι” της ΑΤΕ στο χρηματιστήριο στις εκλογές του 2000. Με διαδόσεις δεν ανακάμπτει η ελληνική οικονομία ούτε αναδιαρθρώνεται το τραπεζικό σύστημα.
Την ώρα που οι Τράπεζες έχουν χάσει από την κεφαλαιοποιητική τους αξία το 40% και η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει στην ΤΕ ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα επ' αόριστον, δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ να πουλά απερίσκεπτα σε τιμή ευκαιρίας ρευστότητα στους ιδιώτες. Δεν γίνεται τα τεστ να διαπιστώνουν αδυναμίες στις ελληνικές τράπεζες και η κυβέρνηση να δηλώνει ότι υπάρχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να τις στηρίζει και ταυτόχρονα να θέλει να τους πουλήσει το Τ.Τ και την ΑΤΕ.
Η χώρα έχει ανάγκη έναν υγιή δημόσιο τραπεζικό πυλώνα για να χρηματοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Και αυτό μόνο το ΤΤ και η ΑΤΕ μπορούν να τον συγκροτήσουν. Η αγροτική οικονομική και πράσινη ανάπτυξη δεν μπορούν να παραδοθούν στις Τράπεζες. Ούτε ο μόχθος των αγροτών και οι υποθήκες των περιουσιών τους στις ορέξεις και στις απαιτήσεις του εκάστοτε τραπεζίτη. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να “καταναλώνει” τους πολίτες της και την εθνική γη υπέρ των Τραπεζών.
Η κυβέρνηση μοιάζει να πορεύεται σε ολισθηρό δρόμο που απειλεί την εθνική κυριαρχία της χώρας. Είναι βέβαιο ότι νομοθετεί και αποφασίζει με βάση το μνημόνιο και τις επιταγές της τρόικας αλλά όταν αυτό γίνεται και με απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος τότε απειλείται η λειτουργία του δημοκρατικού μας καθεστώτος. Τρανό παράδειγμα ο συνταγματολόγος και Υπουργός Απασχόλησης που έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων του» το Σύνταγμα στο θέμα της διαιτησίας και θέλει να τα θυσιάσει όλα στην πιστή τήρηση του μνημονίου.
Για άλλη μια φορά οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την προστασία των εργαζομένων στερούνται ειλικρίνειας. Η χώρα φαίνεται να κυβερνιέται από υπουργούς που ενεργούν ως managers των υπαλλήλων του ΔΝΤ. Οι δε λεκτικές αντιστάσεις κάποιων υπουργών για την τρόικα δεν αλλάζουν το πολιτικό κλίμα. Οι χαρακτηρισμοί είναι ανέξοδοι, οι αποφάσεις και τα μέτρα είναι οδυνηρά και τα πληρώνει ο λαός και όχι όπως δηλώνουν οι υπουργοί δεν φταίω “εγώ” αλλά ο “άλλος”. Η ευθύνη είναι συλλογική και οι διαφοροποιήσεις εξυπηρετούν ατομικά συμφέροντα. Η χώρα δεν κυβερνιέται με “καλούς” και “κακούς” υπουργούς. Η ιστορία δεν θα γράψει για τις απόψεις των υπουργών υπέρ ή κατά του μνημονίου αλλά ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέλυσε το κοινωνικό κράτος, εκποίησε τη δημόσια περιουσία και ώθησε το λαό στη φτώχεια.
Γι' αυτό η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρόεδρο του Κινήματος και Πρωθυπουργό της χώρας να αναλογιστεί την ιστορία μας και τις αξίες μας ώστε να μην δοκιμαστούν άλλο οι αντοχές του λαού μας. Λαός εξουθενωμένος και καταπιεσμένος σημαίνει χώρα αδύναμη και ανίσχυρη, σημαίνει μετατροπή του πολίτη σε υπήκοο, σημαίνει μετασχηματισμό της κυβερνητικής αυθαιρεσίας σε ωμή βία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν και είναι κίνημα χειραφέτησης και σεβασμού των αγώνων του ελληνικού λαού και δεν μπορεί να καταντήσει άκρως νεοφιλελεύθερο και νεο-συντηρητικό κίνημα που έχει αναλάβει εργολαβικά να διαλύσει κάθε συνεκτικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους δικαίου. Και καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι η ανοχή δεν σημαίνει αποδοχή και ότι η οργή γίνεται δύναμη ανεξέλεγκτη που θα μας παρασύρει όλους στην καταστροφή.

Στις φλόγες ξανά το Καστρίτσι


Πριν από λίγη ώρα.



Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή του Καστριτσίου, μέσα στη χαράδρα. Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της Πυροσβεστικής.

Πίστευε ότι είχε βρει την καλύτερη κρυψώνα για τις οικονομίες της αλλά... έκανε λάθος!

Ο λόγος για μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Πύργο, που φυλούσε τις οικονομίες μιας ζωής, κάτω από το μαξιλάρι της. Η 93χρονη δεν το είχε πει σε κανέναν! Οι στενοί της συγγενείς υποψιάζονταν ότι κρύβει τα χρήματα μέσα στο σπίτι, αφού δεν είχε τραπεζικό βιβλιάριο, αλλά όπως έλεγαν δεν τους είχε αποκαλύψει ποτέ το σημείο που τα κρύβει...

Το μυστικό της γριούλας, ήρθε στο φως το πρωί, μετά από διάρρηξη. Άγνωστοι μπήκαν από ξεκλείδωτο παράθυρο και όταν διαπίστωσαν ότι απουσίαζε η 93χρονη, άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα. Έκαναν το σπίτι άνω-κάτω και τελικά βρήκαν κάτω από το προσκέφαλο του κρεβατιού αυτό που έψαχναν!

Όταν επέστρεψε η γριούλα, πήγε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί διαπίστωσε ότι τα 12.000€ είχαν κάνει φτερά! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι άγνωστοι δράστες είχαν βουτήξει και το πορτοφόλι της, που περιείχε 30€! 

Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς - Επίταξη των οχημάτων και των υπηρεσιών

Τελικά η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των απεργών και με ανακοίνωση της έκανε γνωστό τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης. Ωστόσο παραμένει ακόμα ανοιχτό το πώς θα γίνει όλη αυτή η διαδικασία.

Η ανακοίνωση για την επιστράτευση των απεργών

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σχετικά με την πολιτική κινητοποίηση των ιδιοκτητών και οδηγών αυτοκινήτων φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και εξουσιοδότηση Υπουργών και Νομαρχών να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών τους καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω φορτηγών.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.

Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Νωρίτερα, άκαρπη ήταν η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ με τον γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρός τους κ. Τζωρτζάτος, τους ζητήθηκε να λήξουν την απεργία και μετά να συζητήσουν, όμως όπως είπε αυτό δεν γίνεται.

'Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης απάντησε οτι δεν θα ήταν σωστό η κυβέρνηση να καταφύγει σε ακραίες λύσεις. "Θα συνεδριάσουμε αλλά ήδη η απόφαση είναι ομόφωνη. Η απεργία συνεχίζεται", είπε χαρακτηριστικά.

O γ.γ. του υπ. Μεταφορών Χάρης Τσιόκας αμέσως μετά την συνάντηση είπε οτι ο διάλογος από την πλευρά της κυβέρνησης με τους απεργούς θα συνεχιστεί όμως δεν θα επιτρέψει να παραλύσει η χώρα.

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί από χθες το βράδυ και η απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών στις διεθνείς μεταφορές που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 


Οι πρώτες κλήσεις του Σάντος





Τις πρώτες του κλήσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας έκανε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος «εκλέκτορας» ανακοίνωσε σήμερα τους παίκτες από εξωτερικό, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της ομάδας μας για το φιλικό της 11ης Αυγούστου με τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Πιο αναλυτικά, οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι : Σωτήρης Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ), Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Μίλαν), Γιώργος Τζαβέλλας(Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Παράλληλα, ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Γιώργος Γεωργιάδης, κάλεσε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο για τον φιλικό αγώνα με την Ελβετία, που θα διεξαχθεί, επίσης, στις 11 Αυγούστου. 

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «17»


Σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «17», του Γιώργου Παπαθεοδώρου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχει το μοντέλο Κωνσταντίνα Πρασσά, το οποίο θα υποδυθεί την Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ, σύντροφο του Σάββα Ξηρού.

«Nαι, θα παίξω στην ταινία “17” και πρόκειται να υποδυθώ την σύντροφο του «Κυριάκου». Η ταινία δεν είναι ντοκιμαντέρ, αλλά μυθοπλασία», δήλωσε το μοντέλο, ενώ ανέφερε πως τα γυρίσματα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί. 

Ανδρεας Λοντος ο αγωνιστης...

Ο Ανδρεας Λοντος ηταν γιος του προκριτου των Πατρων Χριστοδουλου Λοντου γεννιεται στην Πατρα το 1811. Μετα τις νομικες σπουδες στην Ιταλια γινεται δικηγορος. Διοριζεται Γραμματεας του Πρωτοκλητου Δικαστηριου Γαστουνης. Ειναι Γραμματεας στη δικη του Κολοκοτρωνη στο Ναυπλιο αλλα αποσυρεται γιατι μολις βλεπει το Γερο του Μορια να μπαινει στην αιθουσα του δικαστηριου συνοδευομενο απο χωροφυλακες ξεσπαει σε δακρυα. Κατα το 1836-1840 διατελει προεδρος του Δυμοτικου Συμβουλιου Πατρεων. Στις δημαιρεσιες της 6 Μαϊου του 1841 Δημαρχος εκλεγεται ο Αντωνης Καλαμογδαρτης και ο Λοντος ειναι ενας απο τους 18 εκλεγμενους δημοτικους συμβουλους. Με καταγγελιες του για νοθεια τον καθιστουν τελικα Δημαρχο της πολης με διορισμο του Οθωνα. Μετα το Συνταγμα του Σεπτεμβριου του 1843 αναλαμβανει πληρεξουσιος καθως και μελος του Α'Συνταγματικου Συνεδριου απο τον Αλεξανδρο Μαυροκορδατο. Μετα τη δημαρχια εκλεγεται βουλευτης και το 1844 γινεται Υπουργος Δικαιοσυνης. Το 1854 φοραει τη φουστανελα και συμμετεχει στην Επανασταση της Ηπειρου. Το 1860 ειναι προεδρος του Κοινοβουλιου ενω στην Εθνοσυνελευση του 1863 επανεκλεγεται πληρεξουσιος των Πατρων. Διοριζεται Υπουργος Εκκλησιαστικων και Εκπαιδευσεως το 1864 και επειτα Δικαιοσυνης το 1865. Το 1876 διοριζεται Νομαρχης Ζακυνθου και προξενος της Ελλαδας στα Γιαννενα. Πεθανε στα Γιαννενα στις 8 Σεπτεμβριου του 1881 και ταριχευται για να ταφει στην Πατρα.

Επι των ημερων του ανοιξε στην Πατρα το 1841 Υποκαστημα Εμπορικης Τραπεζας, γινεται το 1841 απογραφη στην Πατρα, δημοσιευονται αρθρα στις εφημεριδες για να ανακηρυχθει το λιμανι της Πατρας σε "ελευθερο λιμανι" το 1842,  λειτουργουν 16 βυρσοδεψια, οι αμπελοι και οι σταφιδαμπελοι καλυπτουν το 46% της καλλιεργησιμης γης της Πατρας, Ιδρυεται το Εφετειο Πατρων.

Έκκληση Παπαμιμίκου στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων!

Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεών τους απευθύνει στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος φαίνεται πως τηρεί την υπόσχεσή του να καταστήσει την Οργάνωση παρούσα σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας, σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα όσον αφορά την έξοδο της χώρας μας από το τούνελ της κρίσης, ενώ προτείνει την άμεση θέσπιση ενός πλαισίου για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.




«Σ’ αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, τη στιγμή που απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία όλων με σκοπό την οικονομική ανάκαμψη, η αντικοινωνική συμπεριφορά συγκεκριμένων συντεχνιών φαίνεται να εξανεμίζει και τις όποιες τελευταίες ελπίδες», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και προσθέτει: «Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης επέλεξαν να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους, κάνοντας απεργία και, κατά συνέπεια, δημιουργώντας, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σημαντικά προβλήματα τόσο στις μεταφορές των εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση των τουριστών λόγω της έλλειψης καυσίμων».



«Είναι πράγματι, ιδιαιτέρως, δύσκολο να προσπαθούμε διαρκώς να αποδεικνύουμε το αυτονόητο», σημειώνει ο Παπαμιμίκος. «Παρ ‘ όλα αυτά, όμως, τους καλούμε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψει η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς. Η χώρα μας, δε μπορεί κάθε τρεις και λίγο, να βρίσκεται υπό την ομηρία των οργανωμένων συντεχνιών», υπογραμμίζει.



«Οι λιγοστοί εναπομείναντες εκπρόσωποι ενός αδιέξοδου οικονομικού μοντέλου», συνεχίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ», «οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι εποχές, είτε το θέλουν είτε όχι έχουν αλλάξει. Εμείς, ως νέοι άνθρωποι ζητούμε την άμεση θέσπιση ενός πλαισίου για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα και με την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία».



Καταλήγοντας, ο Παπαμίκος τονίζει πως «με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους νέους να βγουν στο προσκήνιο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απαλλάσσοντας τη χώρα από συντεχνιακές λογικές και δίνοντας νέα ώθηση για την ανάπτυξη της οικονομίας».



Η ανακοίνωση αυτή, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη των όσων έλεγε πως η ΟΝΝΕΔ φέτος δεν θα...κάνει διακοπές. Εξάλλου είναι η πρώτη φορά που η Οργάνωση επιδεικνύει τέτοια δραστηριότητα καταμεσίς του καλοκαιριού.

Εύκολος στόχος ο Τσούρας

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας, καθώς πολλοί «σύντροφοί» του, τον κατηγορούν ότι έχει χάσει την… μπάλα όσον αφορά την επιλογή των υποψηφιοτήτων στους σημαντικούς δήμους και τις περιφέρειες-κλειδιά της χώρας.




Είναι χαρακτηριστικό, πως την περασμένη εβδομάδα τόσο ο Γιάννης Μίχας, όσο και ο Γιάννης Σγουρός, διατράνωσαν μέσω δηλώσεών τους στα μέσα ενημέρωσης, την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι για την περιφέρεια Αττικής, με τον δεύτερο ν’ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ του δώσει το χρίσμα ή όχι. «Δίνουμε την εικόνα ότι είμαστε μπάχαλο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει συνεννόηση σε τέτοια ζητήματα», έλεγαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στις μεταξύ τους συζητήσεις.



Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήρθε και η χθεσινή επιστολή της Χρύσας Αράπογλου και των μελών των συνδυασμού της -στην οποία γινόταν λόγος για ακινησία του κόμματος όσον αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης- να προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στον Τσούρα, ο οποίος μέρα με την μέρα συγκεντρώνει όλο και περισσότερα εσωκομματικά πυρά.



Ωστόσο όπως σημειώνουν με νόημα στελέχη της Ιπποκράτους, στην περίπτωση του Τσούρα, ταιριάζει γάντι η παροιμία «φωνάζουν στο σαμάρι για ν’ ακούσει το γαϊδούρι», καθώς σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους, ο βουλευτής της Α’ Αθήνας είναι ο εύκολος στόχος.

Απειλούν με αποχώρηση οι βουλευτές της ΝΔ

Με οριστική αποχώρηση από τις εργασίες της εξεταστικής για τα ομόλογα, απείλησαν οι βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν στην επιτροπή, λέγοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν νέα φαινόμενα κατατρομοκράτησης μαρτύρων.




Όπως είναι γνωστό, στη χθεσινή συνεδρίαση η ΝΔ, αποχώρησε καταγγέλλοντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστο, ότι απείλησε να ξηλώσει από τη θέση του, τον Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και αντιπρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Χρήστο Τζιούνη, επειδή οι απαντήσεις που έδωσε δεν βόλευαν την κυβερνητική πλειοψηφία.



Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της με την κατάθεση δύο στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αποχωρηση απο την εξεταστικη για τα ομολογα....

«Ω... του θαύματος!!! Αόρατο χέρι έσβησε και παραποίησε πρακτικά... Κυβερνητικός Βουλευτής απειλεί μάρτυρα...φαίνεται μπήκαμε στην ΄΄νέα εποχή΄΄ που όχι μόνο "δεν δικαιούσθε να ομιλείτε" αλλά και "δεν δικαιούσθε να έχετε γνήσια και πιστά πρακτικά που να καταγράφονται όσα λέγονται στις συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων"...






Το ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε άλλο και σήμερα έδειξε το αληθινό του πρόσωπο!

Με τον πλέον ιταμό τρόπο Βουλευτής του, προσπάθησε να τρομοκρατήσει αφού απείλησε με το να τον "ξηλώσει", από την θέση του αντιπροέδρου του ΟΔΔΗΧ και Γενικού Διευθυντού Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τον κ. Χρ.Ντζιούνη. Και αυτό όταν ο ανώτερος δημόσιος λειτουργός - μάρτυρας στην υπόθεση των ομολόγων - με τις απαντήσεις του κονιορτοποίησε την κατηγορία περί δήθεν «υπερτιμημένων», «σάπιων», «τοξικών» ομολόγων που εξέδωσε και εγγυήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.

"Η αποχώρηση μας" ήταν το έσχατο όπλο προκειμένου να εμποδίσουμε το πισωγύρισμα του Κοινοβουλίου στην εποχή του "πρασινοφρουρισμού' και του «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.





Εδώ στις εξεταστικές επιτροπές «αλά ΠΑΣΟΚ» απεδείχθη σήμερα ότι δεν υπάρχει το «τεκμήριο της αθωότητας ή της ενοχής». Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο το μεσαιωνικό κριτήριο : «Είσαι και θα μείνεις μέχρι και να σε κηρύξουν ένοχος με συνοπτικές διαδικασίες»......είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Το απύθμενο θράσος, η αλαζονεία και η μανία -αφού ακόμα και όπου δεν υπάρχουν προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους και ικριώματα για τους πολιτικούς αντιπάλους- τελειώνουν εδώ!





Προσωπικά, μου ήταν αδύνατο να συνεχίσω να μετέχω σε μια Επιτροπή, της οποίας μέλος Βουλευτής της πλειοψηφίας, απροκάλυπτα και εν μέσω συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία όλων να εκφοβίζει ανώτερο κρατικό λειτουργό - και μάλιστα μέσα στο «Ναό της Δημοκρατίας» - ίσως επειδή δεν... άκουσε από τον μάρτυρα αυτά που θα ήθελε!».





Με αυτά τα λόγια αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα των ομολόγων, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας,

Προηγήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση, κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) απειλήθηκε ευθέως από τον Βουλευτή κ. Ε. Παπαχρήστο μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, επειδή σύμφωνα με τον ανώτατο κρατικό λειτουργό, «ουδέν μεμπτό συνέβη στην έκδοση των δομημένων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν υπήρξε».



Ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ συνέχισε: «Αυτή η μαρτυρική κατάθεση όμως, δεν ήχησε καλά στα αυτιά των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που στήνει εξεταστικές επιτροπές, όπως αποδεικνύεται για να καταστήσει ενόχους τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια. Αυτή η προκατασκευασμένη απόφαση οδήγησε στο αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και να αποκαλυφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ΠΑΣΟΚ.





Ο κρατικός υπάλληλος απειλήθηκε με δίωξη από την θέση του! Έως εδώ!!

Γυρίσαμε στη εποχή του «πρασινοφρουρισμού» με εκβιασμούς πολιτικές διώξεις;. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη επίθεση εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης μάρτυρα, μέσα στην Βουλή.

Έγινε δυστυχώς με την ανοχή του Προέδρου της Επιτροπής. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ως εδώ!





Οι μάσκες έπεσαν...το λόγο έχει ο Πρωθυπουργός» και κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.



«Η συμμετοχή μας στην επιτροπή έχει το νόημα της ανακάλυψης της αλήθειας και της διαφύλαξης του κύρους των θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ όμως στήνει σκηνικό πόλωσης για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις πληγές που ανοίγει η πολιτική του. Όταν όμως ένα μέλος του Κοινοβουλίου, απειλεί μάρτυρα επειδή «δεν τα λέει όπως τους βολεύει και θέλουν», τότε γυρίζουμε σε άλλες εποχές....

Η άρνηση μας να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση μιας «επιτροπής - φιάσκο» είναι άρνηση συμμετοχής στην ωμή παραβίαση των θεσμών και της καταρράκωσης του Κοινοβουλευτισμού.





Και ο Αχαιός Βουλευτής τόνισε: «Καθήκον όσων προσέρχονται ως μάρτυρες στον «Ναό της Δημοκρατίας» είτε ως ανώτατοι λειτουργοί είτε ως απλοί πολίτες, είναι να καταθέσουν την απόλυτη αλήθεια.





Οι αξίες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού επιβάλλουν σε εμάς να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση τους.





Μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας δεν θα ανεχτούμε να τρομοκρατείται η ελεύθερη έκφραση να σπιλώνεται η δικαιοσύνη και να απαξιώνεται η διαδικασία.

Οι κομματικές κραυγές και οι εκφοβισμοί ούτε την αλήθεια θα καλύψουν ούτε προαποφασισμένες καταδίκες θα νομιμοποιήσουν. Ας προχωρήσουν μόνοι τους!»

Ο «εκλεκτός» του Αντ. Σαμαρά στην Περιφέρεια.

Κράτησε πολύ περισσότερο η πρόσφατη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ν. Νικολόπουλου στην Ρηγίλλης. Έτσι πολλοί πίστεψαν ότι ο Νικολόπουλος επείσθη να‘ ναι ο «εκλεκτός» του Αντ. Σαμαρά στην Περιφέρεια. Πάντως το σίγουρο είναι ότι μίλησαν για τις εκλογές του Νοεμβρίου, και για την κομματική και οργανωτική ανάπτυξη καθώς και για την «θερινή πολιτική επίθεση» της ΝΔ.

«Θηλιά» Ραγκούση στην Πάτρα - "Stop" σε 14 έργα, "Black list" για τα δάνεια.

Στον αέρα τινάζονται με την υπογραφή της κυβέρνησης, τα έργα του Δήμου που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Θησέας». Αυτό προκύπτει μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του προγράμματος «Θησέας».








Μετά από αυτή την εξέλιξη η Πάτρα καλείται να ξεχάσει την κατασκευή των τεσσάρων υπόγειων πάρκινγκ, πάνω στα οποία είχε στηριχθεί η αντιμετώπιση της μάστιγας του κυκλοφοριακού προβλήματος, ενώ στον κάλαθο των αχρήστων οδηγείται και το πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, που επίσης είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Θησέας».







Συνολικά 14 ζωτικής σημασίας έργα του Δήμου Πατρέων «διαγράφονται» με μιας ή πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι ένταξής τους στα ΠΕΠ , πράγμα αδύνατο κατά τα φαινόμενα..







Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής πολλές εργοληπτικές εταιρείες, καθώς δεν θα δοθούν από το κράτος τα κονδύλια που πρέπει στο δήμο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποπληρωθούν έργα, για τα οποία έχουν υπογραφεί ήδη συμβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη.







Στην κατεύθυνση ακύρωσης του προγράμματος «Θησέας» πριν από λίγα εικοσιτετράωρα έφτασε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης έγγραφο, με το οποίο γινόταν γνωστό, ότι το πρόγραμμα από τις 31 Ιουλίου και μετά ουσιαστικά ακυρώνεται.







Την ίδια ώρα τα οικονομικά του Δήμου Πατρέων σε συνάρτηση με το ύψος των δανείων που έχει λάβει - ξεπερνούν τα 25 εκ.€ - φέρνουν τον τρίτο Δήμο της χώρας, στη μαύρη λίστα που κατάρτισε πριν από λίγο καιρό το υπουργείο, με τους Δήμους για τους οποίους στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε το κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού τους.

Πάτρα: Προσπαθούσε να μεταφέρει αλλοδαπό μέσα στο αυτοκίνητό του

Παράνομα προσπάθησε να μεταφέρει έναν αλλοδαπό εκτός Ελλάδας, ένας 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες. Ο άνδρας συνελήφθη, χθες στις 17:30, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής.




Ο 51χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, ήταν αλλοδαπός. Ο αλλοδαπός που μετέφερε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.



Προανάκριση κατά τη αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Ξεπερνουν τα 6000 τα διαρκειας μεχρι τωρα...

Μπορεί να βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού σπεύδει για να αποκτήσει το νέο του εισιτήριο διαρκείας. Ακόμα βρισκόμαστε στην διαδικασία των ανανεώσεων των περσινών κατόχων. Μέχρι τώρα πάνω από 6.000 διαρκείας έχει διαθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και κάθε μέρα, βέβαια, ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.




Στις 5 Αυγούστου λήγει το δικαίωμα των ανανεώσεων και εκεί αναμένεται να γίνει πραγματικά χαμός αφού θα σπεύσουν όσοι πέρυσι δεν είχαν καταφέρει να πάρουν το διαρκείας τους. Αντιλαμβάνεστε τι θα επικρατήσει...

Περιμένει ο Γκατούζο

Την κίνηση του Ολυμπιακού περιμένει ο Γκατούζο. Ο Ιταλός πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί λύση με την Μίλαν και να μείνει ελεύθερος όμως μέχρι τώρα δεν έχει κάτιι επίσημο από την πλευρά των ερυθρολεύκων για να μπορέσει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.




Η αλλαγή στάσης του Ολυμπιακού στο θέμα των μεταγραφών και το προσωρινό "πάγωμα" των κινήσεων σαφώς δεν ηχεί καλά στα αυτιά του Γκατούζο ο οποίος περιμένει να δει έμπρακτο ενδιαφέρον από την πλευρά της ομάδας του Πειραιά...

Μόνο για back up ο Κουμορτζί

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα με τον Κουμορτζί όμως εάν ο Πανιώνιο επιμένει στις αρχικές του οικονομικές διεκδικήσεις (3 εκ. ευρώ) τότε θα πρέπει και πάλι να ξεχαστεί η υπόθεση.




Πάντως αγωνιστικά ο Κουμορτζί θα πρέπει να προορίζεται σαν back up του Ντουντού και όχι για να πάρει θέση βασικού πλάϊ του. Και αυτό γιατί ο μέσος του Πανιωνίου έχει τα ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τον μέσο του Ολυμπιακού. Δεν μπορούν οι δύο τους να παίξουν στην ίδια ενδεκάδα.



Ο Κουμορτζί θα πρέπει να αποτελέσει αλλαγή του Ντουντού στα σχέδια του Λίνεν. Είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ολυμπιακός τόσα λεφτά και δανεικούς παίκτες για μία εναλλακτική λύση;

Η μεγαλύτερη κρατική Τράπεζα της Τουρκίας θέλει να αγοράσει την Αγροτική!Ξυπνηστε!!!

Oπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμά της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, πιθανό ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας υπάρχει από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γείτονες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικασία των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών.




Ιδιαίτερα παρακολουθούν αυτά της ATEBank, που είναι όμως και η μοναδική ελληνική τράπεζα που κόπηκε στα τεστ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι συζητήσεις γίνονται και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τι εγινε σαν σημερα....

1586: Ο σερ Φράνσις Ντρέικ φέρνει στην Ευρώπη την πατάτα, την οποία εισάγει από την Κολομβία.




1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας καθιερώνει ως νομισματική μονάδα το «φοίνικα».



1913: Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία εναντίον Βουλγαρίας) λήγει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Βουλγαρία, καθώς μέρος της Μακεδονίας προσαρτάται στην Ελλάδα.



1914: Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία. Αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.



1948: Μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, διοργανώνονται αγώνες για βετεράνους αθλητές - θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πρωτοβουλία του σερ Λούτβιγκ Γκούτμαν. Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν το προοίμιο των Παραλυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν για πρώτη φορά το 1960 στη Ρώμη.

Η προκήρυξη της "Σέχτας Επαναστατών"-Ποιους απειλεί, τι λέει για τη δολοφονία Γκιόλια

Σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.


Στα πρότυπα της 17Ν, δείχνουν ότι έχουν βαρύ οπλοστάσιο και ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους. Με το φωτογραφικό ντοκουμέντο, οι τρομοκράτες επιχειρούν να πείσουν ότι κατά το διάστημα της «σιωπής» τους από τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα έως τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ούτε αδρανοποιήθηκαν ούτε διαλύθηκαν, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια. Αντιθέτως, εκπαιδεύτηκαν, διάβασαν, ήρθαν σε επαφή με τα μέλη άλλων οργανώσεων και κυρίως απέκτησαν βαρύ οπλισμό, αλλά και δίκτυο πληροφοριών. «Επίδειξη» των πληροφοριών τους κάνουν αναφερόμενοι στο τελευταίο θύμα τους και παράλληλα, τις επικαλούνται όταν εξαπολύουν απειλές κατά συγκεκριμένων προσώπων, συνοδεύοντάς τες με βαρείς χαρακτηρισμούς.



Ποιους απειλούν

Οι τρομοκράτες της Σέχτας απειλούν ευθέως τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρονται στους εκδότες και δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Κουρή και Θ. Αναστασιάδη, Π. Κωστόπουλο, Γ. Παπαγιάννη και τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τους αστυνομικούς- αυτήν τη φορά εξειδικεύουν σε εκείνους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ- αλλά βάζουν και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εισαγγελείς και τους διευθυντές των φυλακών. Μάλιστα, η απειλή εις βάρος τους συνδέεται άμεσα με την κράτηση κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και με τις συνθήκες κράτησης ποινικών κρατουμένων.



Συγκεκριμένοι στόχοι

Με τη νέα τους προκήρυξη οι τρομοκράτες της Σέχτας Επαναστατών δίνουν απαντήσεις για τη γέννηση της ίδιας της τρομοκρατικής οργάνωσης, παράλληλα με την επιβεβαίωση βασικών εκτιμήσεων που είχε διατυπώσει η Αντιτρομοκρατική. Στην «ανακοίνωση ν. 4», όμως, γίνεται και μία βασική αναδίπλωση σε σχέση με όσα είχαν υποστηρίξει αμέσως μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα: τότε, το σύνολο της κοινωνίας είχε περιγραφεί ως εν δυνάμει στόχος, τώρα καθίσταται σαφές ότι οι στόχοι θα είναι συγκεκριμένοι και βασικό μέλημα των τρομοκρατών θα είναι να μην υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες».



Διαφορετικό χέρι

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που αφορούν το ύφος και το περιεχόμενο της προκήρυξης, είναι γραμμένη από διαφορετικό χέρι από εκείνο που είχε γράψει την «ανακοίνωση ν. 3»- αυτή με την οποία γινόταν ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, πέρσι τον Ιούνιο. Ο τωρινός κειμενογράφος φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον συντάκτη της πρώτης προκήρυξης που είχε προκαλέσει ανατριχίλα με τον κυνισμό, την ωμότητα των διατυπώσεων και την αποκήρυξη κάθε ιδεολογικού μανδύα για την πρωτοεμφανιζόμενη, τότε, οργάνωση.



ΒΑΣΙΚΗ εκτίμηση για τη Σέχτα Επαναστατών ήταν ότι «γεννήθηκε» κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, είτε ως νέο μόρφωμα, είτε (και αυτή ήταν η επικρατούσα άποψη) ως αποσχισθέν τμήμα του Επαναστατικού Αγώνα. Οι συντάκτες της προκήρυξης υπηρετούν την πρώτη εκδοχή, όταν γράφουν ότι έφτιαξαν τη Σέχτα πριν από ενάμιση χρόνο. Την ίδια στιγμή πάντως, παραδέχονται εμμέσως ότι ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης είχε κινηθεί στις παρυφές της τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος, όταν γράφουν:



«Δύο- τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά “κιλά” αποφασιστικότητας και τη σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση».



Τα «καθαρά» όπλα

Σ΄ αυτή την προηγούμενη εμπειρία από το κοινό έγκλημα και τις επαφές που διατηρούνται με αυτό τον χώρο αποδίδει η Αστυνομία την ευκολία των μελών της Σέχτας να εξασφαλίζουν «καθαρά» όπλα. Ο συντάκτης της προκήρυξης επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την εκτίμηση που είχε εκφρασθεί από αναλυτές ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτέλεσαν την απαρχή για τη στρατολόγηση δεκάδων νεαρών σε μορφώματα ένοπλης βίας(συλλογικότητες, όπως ονομάζονται), με τη Σέχτα Επαναστατών να διεκδικεί πλέον κυρίαρχο ρόλο στον συγκεκριμένο χώρο.



Το «αντάρτικο πόλεων»

Οι τρομοκράτες πάντως παραμένουν σταθεροί σ΄ αυτό που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ως «αντάρτικο πόλεων». Σ΄ αυτή τη λογική ουσιαστικά προαναγγέλλουν νέα χτυπήματα, αλλά με έναν επιπλέον σκοπό: να πληγεί η διεθνής εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και μάλιστα επισημαίνουν ότι και η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και τρομοκρατικές ενέργειες έχουν διαμορφώσει αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπούν την εθνική βιομηχανία του τουρισμού. Οι τρομοκράτες ομολογούν με απόλυτο κυνισμό: «Εχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Οσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή». Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως «μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών κοινωνικών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής».



Ο συντάκτης της προκήρυξης δεν κάνει καμία απόπειρα να «δικαιολογήσει» με ιδεολογικό στίγμα αυτό που αντιλαμβάνεται- ο ίδιος και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης- ως αντάρτικο πόλης.



Μια τέτοια απόπειρα είχε γίνει στην προηγούμενη προκήρυξη, όπου είχαν γίνει αναφορές σε άλλες ένοπλες οργανώσεις του εξωτερικού, αλλά και σε θεωρητικούς του αναρχισμού. Αντιθέτως, επιλέγουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, τόσο με τη φωτογραφία του οπλισμού τους που συνόδευσε την προκήρυξη όσο και με διατυπώσεις όπως: «Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι έτοιμα να “μιλήσουν”».



Δίπλα σε Τμήμα άφησαν την προκήρυξη

ΣΕ ΠΑΡΚΟ σε απόσταση μόλις 30 μέτρων «ευθείας βολής», όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, από το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας επέλεξαν μέλη της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών να αφήσουν μέσα σε κάδο σκουπιδιών τον κίτρινο φάκελο με την προκήρυξη. Δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο σημείο. Ο πρώτος λόγος, όπως φαίνεται από την προκήρυξή τους, ήταν ο εντυπωσιασμός, αφού άφησαν τον φάκελο «μπροστά στα μάτια» αστυνομικών. Το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα όμως είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστό για την υπόθεση του θανάτου μετανάστη καθώς και για τις προσαγωγές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο παραμονές των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από αναρχικό στέκι στο Κερατσίνι. Μοναδική βασική διαφορά είναι ότι τα μέλη της οργάνωσης αυτήν τη φορά δεν έστειλαν την προκήρυξη σε CD, αλλά η επτασέλιδη προκήρυξη με το «εξώφυλλο»- αφίσα ήταν γραμμένη σε υπολογιστή.

Επιστράτευση των οδηγών φορτηγών από την κυβέρνηση

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τώρα στις τάξεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων από την διαρροή της πληροφορίας ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση τους. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών Γιώργος Τζωρτζάτος , διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση πως αν συμβεί κάτι τέτοιο η κατάσταση θα ... εκτραχυνθεί με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη στη Θεσσαλονίκη παρενέβη ο εισαγγελέας για το άνοιγμα των εισόδων των διυλιστηρίων. Ασφαλείς πηγές από το υπουργείο Υποδομών αναφέρουν ότι ο Ρέππας έχει δώσει σχετικές οδηγίες στον γενικό γραμματέα Χάρη Τσιόκα ο οποίος θα ... επιστρατεύσει τους οδηγούς για να μη χρεωθεί ο υπουργός του το πολιτικό κόστος.

Ο ξάδερφος του Άκη είχε την Τροκάσο

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας «Τορκάσο», όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος.




Υπενθυμίζεται ότι η «Τροκάσο» είναι η οφ σορ εταιρία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.

Νικολοπουλος: Τραμπουκισμοι στην εξεταστικη απ τον Γιωργο Παπαχρηστο βουλευτη του ΠΑΣΟΚ

Τη σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πυροδότησε η κατάθεση του διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστου Ντζιούνη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα και τη ΝΔ να καταγγέλει μεθόδους τρομοκράτησης μαρτύρων και να αποχωρεί επιφυλασσόμενη για την περαιτέρω στάση της. Ένταση προκλήθηκε μετά την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επάρκεια γνώσεων του μάρτυρα για τη θέση που κατείχε και ανέφερε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.




Μιλώντας εν συνεχεία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι ο κ. Ντζιούνης είτε ξέρει για την υπόθεση των ομολόγων και απέφυγε εντέχνως να απαντήσει, είτε δεν είναι ο καταλληλότερος για να κατέχει ένα τόσο νευραλγικό πόστο.



Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, με τον Προκόπη Παυλόπουλο και το Νίκο Νικολόπουλο να καταγγέλουν ότι δεν είναι δυνατό με την ανοχή του προεδρείου να προκαλείται και να μην προστατεύεται ο μάρτυρας και να κάνουν λόγο για μήνυμα τρομοκράτησης και για άλλους κρίσιμους μάρτυρες στο μέλλον.



Δήλωσαν δε ότι επιφυλάσσονται για την περαιτέρω στάση του κόμματός τους.



Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και Μιχάλης Τιμοσίδης κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να εκτρέψει την έρευνα της Εξεταστικής που ήδη εξελίσσεται δραματικά σε βάρος της.

Πανικος με τη βενζινη στην Πατρα

Πανικός επικράτησε χθες και στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή με εκατοντάδες οδηγούς να συρρέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα πρατήρια καυσίμων με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν και τους πρατηριούχους να προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις από αύριο. Αν αυτό συμβεί, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο και απαιτείται περισσότεροι ψυχραιμία από τους καταναλωτές. Και κρούσματα κερδοσκοπίας στην αγορά, ξεκινούν έλεγχοι από τη Νομαρχία

O Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας υπέγραψε 192 μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, προχώρησε στην υπογραφή 192 μετατάξεων υπαλλήλων με βάση το νόμο για την «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι οποίες στάλθηκαν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι μετατάξεις έχουν ως εξής:






Από την κρατική Περιφέρεια μετατάχθηκαν στην αιρετή Περιφέρεια 55 υπάλληλοι.

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας μετατάχθηκαν σε δήμους 53 υπάλληλοι και αναλυτικότερα:

Στο Δήμο Πατρέων 38 υπάλληλοι

Στο Δήμο Αιγίου 8 υπάλληλοι

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας 7 υπάλληλοι



Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας μετατάχθηκαν σε δήμους 24 υπάλληλοι και αναλυτικότερα:

Στο Δήμο Ήλιδας 12 υπάλληλοι

Στο Δήμο Πύργου 4 υπάλληλοι

Στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης 2 υπάλληλοι

Στο Δήμο Πηνειού 1 υπάλληλος

Στο Δήμο Ζαχάρως 5 υπάλληλοι

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας μετατάχθηκαν σε δήμους 58 υπάλληλοι και αναλυτικότερα:

Στο Δήμο Αγρινίου 35 υπάλληλοι

Στο Δήμο Αμφιλοχίας 11 υπάλληλοι

Στο Δήμο Μεσολογγίου 5 υπάλληλοι και

Στο Δήμο Ναυπακτίας 7 υπάλληλοι.