ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Στις 26-27 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕI


Στις 26-27 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Τα στοιχεία δείχνουν μικρή άνοδο στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός αριστούχων δεν θα επιτρέψει σημαντική υποχώρηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, ενώ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξει και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Έκπληξη αποτελεί, όμως, ο αυξημένος -σε σχέση με πέρυσι- αριθμός υποψηφίων που συγκέντρωσαν από 15.000 ώς 18.000 μόρια, γεγονός που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας.

Πολύ μεγάλος (30.800 σε σύνολο 89.807 εξετασθέντων), ωστόσο, είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη «βάση», δηλαδή η βαθμολογία τους δεν φτάνει τα 10.000 μόρια.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μία θέση στις περιζήτητες σχολές θα είναι σκληρός, ενώ οι βάσεις σε αυτές τις σχολές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, προκύπτει πως δεν θα υπάρχει ενιαία κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής ανάμεσα στα Επιστημονικά Πεδία, ούτε ανάμεσα στις σχολές των ίδιων Επιστημονικών Πεδίων.

Τέλος, εκτιμάται πως η βάση της πρώτης σχολής θα έχει διαφορά 14.000 μορίων από τη βάση της τελευταίας σχολής.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το δολοφόνο του ΑλέξηΣε ήρεμη ψυχική κατάσταση πυροβόλησε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, Χ. Λακαφώση, ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.

Ο κ. Λακαφώσης στην αγόρευσή του δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι δύο κατηγορούμενοι – Ε. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης – ψευδώς, κατά τον κ. Λακαφώση, αναβάθμισαν το περιστατικό της σε βάρος τους επίθεσης, αφού τα αντικείμενα δεν δικαιολογούσαν τέτοια αντίδραση.

Οι δύο ειδικοί φρουροί, συνέχισε ο εισαγγελέας, αποφάσισαν από κοινού να πάνε στο σημείο της δολοφονίας, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την επικινδυνότητα της περιοχής. Δεν έπρεπε να περάσουν από εκεί, αλλά θα έπρεπε, είτε να επιστρέψουν στη Λ. Αλεξάνδρας από άλλο δρόμο είτε να ζητήσουν τη συνδρομή της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Το δικαστήριο έχει διακόψει και ο κ. Λακαφώσης σε λίγο θα συνεχίσει την αγόρευσή του.

Η διακήρυξη του Ευριπίδη

Το όραμα και τις προθέσεις του με αφορμή τις νέες του αρμοδιότητες ως Γραμματέας Προγράμματος ανέλυσε χθες στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Γνήσιος εκφραστής του καραμανλισμού, ο βουλευτής Ροδόπης μίλησε για τις προτεραιότητες που θα θέσει. Εξάλλου η κληρονομιά της θέσης που του έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς είναι μεγάλη καθώς από αυτό το πόστο έχουν περάσει κατά το παρελθόν ο Γιώργος Σουφλιάς και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. «Από την «στρατηγική της ελπίδας» που παρουσίασε ο Σαμαράς εμείς θα εξειδικεύσουμε ανά τομέα μιλώντας πια για την «ελπίδα της στρατηγικής» είπε ο κ. Στυλιανίδης και συνέχισε τονίζοντας πως «θα πρέπει να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις της αγοράς, να απενοχοποιήσουμε το κέρδος και τη φιλοδοξία ως κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής δημιουργικότητας...Όλα αυτά όμως με κανόνες ώστε να μην δημιουργούνται ανισότητες και αδικίες». Για να δούμε τι θα πετύχει ο πρώην υπουργός...