ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Το ολοκαύτωμα των Εθνικών μας θεμάτων!

Mια αποκάλυψη μεγατόνων κάνει το περιοδικό "Επίκαιρα" σχετικά με το τι ζήτησε ο Νετανιάχου από τον Παπανδρέου.


Μέτρα στην παραπλάνηση οι Ισραηλινοί έχουν στήσει μερικές από τις πιο αριστοτεχνικές παγίδες της Ιστορίας , ιδίως όταν έχουν να κάνουν με χώρες και ελίτ σε κατάσταση γενικευμένης αποσύνθεσης..

Συμφωνα λοιπόν με το περιοδικό που επικαλείται έγκυρες πηγές " αυτό που ζητάει το Ισραήλ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία είναι να επιτρέψουν στην Πολεμική του Αεροπορία να στήσει αερογέφυρα στον ελληνικό και το βουλγάρικο εναέριο χώρο, προκειμένου να επιτεθεί στο Βόρειο Ιράν και την Τεχεράνη μέσω Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας. Επιθυμεί επίσης να έχει και χερσαίες διευκολύνσεις , τεχνικές και ανεφοδιασμού , για το άνοιγμα του βόρειου αεροπορικού μετώπου που σχεδιάζει.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , φυσικά, αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίθεση κατά του Ιράν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι προετοιμάζεται επίμονα και μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά και ότι τυχόν ικανοποίηση των ισραηλινών αιτημάτων από την κυβέρνηση Παπανδρέου θα ισοδυναμεί νομικά και ουσιαστικά, εφόσον πραγματοποιηθεί η επίθεση, με κήρυξη πολέμου της Ελλάδας κατά του Ιράν, όπως υπογραμμίζουν έγκριτοι νομικοί. Η Αθήνα, σε μια τέτοια περίπτωση, θα καθίστατο συνένοχη ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή πολιτικά εγκλήματα της ιστορίας παραβιάζοντας κατάφωρα τη διεθνή έννομη τάξη , τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Ελληνικό Σύνταγμα και μεταβαλλόμενη σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων. "

Ν.Νικολόπουλος: Δεν πήρα σήμερα το φύλλο πορείας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο συζήτησης τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και τα χρίσματα της Ν.Δ. στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους της Αχαΐας, είχε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. «Δεν πήρα σήμερα το φύλλο πορείας για την Περιφέρεια» δήλωσε χαριτολογώντας στο enpatrais.blogspot.com ο κ. Νικολόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι εκτιμά πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να το λάβει στο άμεσο μέλλον, καθώς μάλλον η συζήτηση με τον Πρόεδρο διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.
Για το θέμα, θα υπάρξει και άλλη συνάντηση αυριο

Η Μάνια Τεγοπούλου εκδότρια στην "Ε"

Και επισήμως η Μάνια Τεγοπούλου εμφανίζεται από σήμερα ως εκδότρια στην «Ελευθεροτυπία». Διευθυντής παραμένει ο Βαγγέλης Παναγόπουλος και διευθυντής έκδοσης ο Γιώργος Παπαδόπουλος- Τετράδης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκληθεί και το Δ.Σ. της εκδότριας εταιρείας, όπου και κει θα γίνουν εκτεταμένες αλλαγές. Η απομάκρυνση του Θανάση Τεγόπουλου και η ανάληψη του φύλλου από την Μάνια, ανοίγει μια νέα σελίδα για το «μαγαζί» του νέου κόσμου.

3.500 ευρώ η ...οροφή των εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο

Ανώτατο όριο δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου καθορίζει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση. Το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.
Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό- μέχρι 30.000 κατοίκους το ανώτατο ποσό ορίζεται σε 1500 ευρώ,

- μέχρι 60.000 κατοίκους σε 2.000 ευρώ

- μέχρι 100.000 κατοίκους σε 2.500 ευρώ

- μέχρι 150.000 κατοίκους σε 3.000 ευρώ

- μέχρι 200.000 κατοίκους 3.500 ευρώ.Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€.Για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.

Παντρεμένος δήμαρχος της Δυτικής Ελλάδας άφησε έγκυο τη γραμματέα του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι δήμαρχος της Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο ερωτεύτηκε σφόδρα την 35χρονη γραμματέα του, παρότι και οι δύο παντρεμένοι, αλλά την κατέστησε και έγκυο. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα η σύζυγός του τον έχει διώξει από το σπίτι, καθώς οι παρασπονδίες του έχουν γίνει θέμα συζήτησης στην περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρκετά πόρταλ της περιοχής η ιστορία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Τότε προσελήφθη στο γραφείο του δημάρχου η εν λόγω γραμματέας. Εντυπωσιακή 35άρα παντρεμένη με παιδιά.Ο έρωτας ανάμεσά τους φουντώνει και οδηγεί μέχρι και την εγκυμοσύνη, την οποία αναγκάστηκε να διακόψει η γραμματέας. Η σχέση συνεχίζεται παράνομη. Μάλιστα είναι τέτοια η επιθυμία του ενός για τον άλλον που δεν διστάζουν να συνευρίσκονται ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο του.Κάποια στιγμή η σχέση γίνεται αντιληπτή από υπαλλήλους του δήμου και η «πληροφορία» φτάνει στ' αυτιά της γυναίκας του, η οποία προσλαμβάνει κρυφά ντετέκτιβ για να διαπιστώσει την εγκυρότητα των φημών.Ο ιδιωτικός αστυνομικός παρακολουθεί το ζευγάρι και κάποια στιγμή εντοπίζει την ερωτική φωλιά του ζευγαριού. Ενημερώνει την απατημένη σύζυγό και εκείνη παρουσία δύο μαρτύρων φτάνει στο διαμέρισμα. Η συνέχεια; Αναμενόμενη. Η απατημένη σύζυγός σοκαρισμένη βλέπει τον άντρα της στην αγκαλιά της ερωμένης του και διώχνει το δήμαρχο από το σπίτι τους.Μάλιστα τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος προσπαθεί να ηρεμήσει την γυναίκα του καθώς η αποκάλυψη της παράνομης σχέσης θα καταστρέψει την προεκλογική εκστρατεία του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Και ο μοναδικός τρόπος για να μη γίνει κάτι τέτοιο, είναι να διώξει την γραμματέα από δίπλα του.

Ιωαννης Βλαχος ο γιατρος.....

Ο Ιωάννης Βλάχος (1880-1954) ήταν γιατρός & δήμαρχος Πατρέων.

Γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν γιος του γιατρού Αχιλλέα Βλάχου και ξαδελφος του Δημητριου Γουναρη. Ακολούθησε το ιατρικό επάγγελμα όπου και εκλέχτηκε υφηγητής της ιατρικής σχολής Πατρών. Στη συνέχεια γίνεται διευθυντής της παθολογικής κλινικής του δημοτικού νοσοκομείου. Δεν τον ενδιέφερε η πολιτική και έθεσε υποψηφιότητα για την θέση του δημάρχου ύστερα από πολλές πιέσεις φίλων. Έτσι το 1925 εκλέγεται δήμαρχος με το Λαϊκό Κόμμα(η πρωτη μεγαλη νικη του Λαϊκου Κομματος μετα την εκτελεση Γουναρη) και παραμένει για άλλη μια τετραετία (1929-1934). Στην δεύτερη εκλογική διαμάχη υπερίσχυσε του αντιπάλου του, Ιωάννη Γκότση, για μόλις 8 ψήφους. Στις εκλογές του 1934 ηττάται απο τον Βασίλειο Ρούφο με διαφορα μολις 35 ψηφων και αποσύρεται προσωρινά από την πολιτική για να ξαναεπιστρέψει τον Οκτώβριο του 1941, ύστερα απο τον διορισμό του απο τις κατοχικές δυνάμεις. Παραιτήθηκε όμως ένα χρόνο αργότερα οταν διαπίστωσε οτι ήταν ένα εκτελεστικό όργανο. Απεβιωσε στις 6 Φεβρουαριου του 1954 Το σπιτι του διατηρειται μεχρι σημερα και βρισκεται μεταξυ Αρατου και Ζαϊμη επι της Μαιζωνος.
Επι των ημερων του: Ιδρυεται ο "Γλαυκος" η υδροηλεκτρικη επιχειρηση του Δημου, Ιδρυεται η Ενωση Ποδοσφαιρικων Σωματειων Πατρων(ΕΠΣΑ), Η Ενωση Συντακτων Πατρας διοργανωνει για πρωτη φορα αποκριατικο χορο στο Δημοτικο Θεατρο, Ιδρυεται ο πρωτος παιδικος σταθμος στην Πατρα, Ιδρυεται ο Ναυτικος Ομιλος Πατρων(ΝΟΠ) με πρωτο προεδρο τον Σοφοκλη Κολλα.

Πηγες: Δημαρχοι Πατρεων, Πετρος Ψωμας, εκδοσεις "ΤΟ ΔΟΝΤΙ", Ιστορικον Λεξικον των Πατρων Τριανταφυλλιδης, http://en.wikipedia.org/

Τι κολπα ειναι αυτα της Τουρκιας?

Η Άγκυρα φαίνεται να μην θεωρεί πλέον "αιτία πολέμου" την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου...
"Τα 12 μίλια δεν είναι πλέον αιτία πολέμου" γράφει η Sabah, αναφερόμενη στο νέο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, γνωστό και ως Κόκκινη Βίβλο της Εξωτερικής Πολιτικής, στο οποίο οι γειτονικές χώρες δεν χαρακτηρίζονται ως "εξωτερική απειλή" αλλά ως στοιχείο συνεργασίας.Το εν λόγω κείμενο θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2010 και θα επικυρωθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι η κόκκινη βίβλος συντάσσεται κάθε πέντε χρόνια και υπόκειται σε αναθεώρηση κάθε χρόνο.Στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν με αυτή την πρωτοβουλία είναι να προβάλει μια εικόνα εκδημοκρατισμού της Τουρκίας με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του "βαθέος κράτους". Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, τηρεί στάση αναμονής.

Οι εργατικοί και οι... αόρατοι της Βουλής. Ο Βουλευτης Αχαϊας ειναι ο πρωτος ΝεοΔημοκρατης σε αριθμο ερωτησεων

Οι βουλευτές είθισται να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση. Είναι ένας από τους λόγους που τους εκλέγουν οι πολίτες. Πόσοι και ποιοι το κάνουν; Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Κ.Ε.» από την προεδρία της Βουλής είναι ενδιαφέροντα, όσον αφορά τουλάχιστον την ποσότητα του «παραγόμενου έργου». Αυτή που καταγράφεται από τις ερωτήσεις που υποβάλλονται προς υπουργεία.Οι απλές ερωτήσεις (όχι επίκαιρες ή επερωτήσεις) αφορούν τη «λάντζα» του κοινοβουλευτικού έργου και οι αρμόδιοι υπουργοί είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν εντός 25 ημερών. Οπως αναφέρει ο κανονισμός της Βουλής, «οι βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή».
*Πρώτη διαπίστωση που προκύπτει αβίαστα (αποτελεί άλλωστε κοινοβουλευτική παράδοση στη χώρα μας), είναι πως οι βουλευτές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος προτιμούν να μην ερωτούν. Οχι γιατί δεν είναι «περίεργοι» αλλά προφανώς για να μη δυσχεραίνουν το έργο της κυβέρνησης που στηρίζουν, να μη δυσαρεστούν υπουργούς, αλλά και για να μη γίνουν και οι ίδιοι δυσάρεστοι.Ανάμεσα στις πλέον «διακριτικές» παρουσίες στη Βουλή από πλευράς ΠΑΣΟΚ η νεοεκλεγείσα Αννα Νταλάρα. Δεν υπέβαλε καμία ερώτηση, όπως άλλωστε και ο Γ. Λιάνης, ο Σπ. Μοσχόπουλος, η Ελενα Παναρίτη, ο Μ. Παπαϊωάννου, ο Θ. Παραστατίδης, ο Γ. Φλωρίδης και ο Τηλ. Χυτήρης.Μία ερώτηση έκανε η Θεσσαλονικιά Εύα Καϊλή, το ίδιο και ο Βεροιώτης Αθ. Γικόνογλου. Ακολουθεί ο γραμματέας του κόμματος Σωκ. Ξυνίδης με 2 ερωτήσεις. Η άλλοτε δραστήρια της αντιπολίτευσης Μιλένα Αποστολάκη υπέβαλε και αυτή δύο ερωτήσεις, όπως επίσης η Ροδούλα Ζήση και ο Χρ. Αηδόνης.Βέβαια, υπάρχει και η αντίπερα όχθη, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «πυροβολούν»: Πρώτος ο βουλευτής Ηλείας Μιχ. Κατρίνης με 110 ερωτήσεις, ακολουθούμενος από τον Αθ. Αλευρά με 93.Κατά τα άλλα οι βουλευτές της εκάστοτε κυβερνητικής παράταξης ψηφίζουν συντεταγμένα, είτε κατά συνείδηση είτε με κομματική πειθαρχία. Ελάχιστες περιπτώσεις διαφοροποιήσεων έχουν καταγραφεί και όλες είδαν την πόρτα της εξόδου μετά την οποία ως ανεξάρτητοι πρόλαβαν να κάνουν ο Β. Οικονόμου 17 ερωτήσεις και η Σοφία Σακοράφα 10 ερωτήσεις. Ο Γ. Δημαράς μετά το εκκωφαντικό «παρών» στην ψηφοφορία για το μνημόνιο κρατάει χαμηλούς τόνους χωρίς να έχει υποβάλει καμία ερώτηση.*Κι αν το έργο των βουλευτών της συμπολίτευσης σε αυτόν τον τομέα είναι δύσκολο, στη Ν.Δ. έπρεπε να ήταν καθημερινό «καθήκον»! Κι όμως, υπάρχουν τέσσερα ονόματα πρωτοκλασάτων στελεχών με πολύ συχνές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα που αγνοούν αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Καμία ερώτηση δεν έχει υποβληθεί από τους Δ. Αβραμόπουλο, Β. Μεϊμαράκη, Α. Σπηλιωτόπουλο και Ελισάβετ Παπαδημητρίου. Χαμηλές επιδόσεις με μία ερώτηση έχουν οι Β. Πολύδωρας, Γ. Τραγάκης, ενώ μόνο τρεις έχουν υποβάλει οι Πρ. Παυλόπουλος, Σ. Χατζηγάκης, Π. Καμμένος, Δ. Σιούφας.Η παλιά κοινοβουλευτική καραβάνα που λέγεται Γ. Γιακουμάτος, γνώστης του ρητού «στου κουφού την πόρτα...», θεώρησε σώφρον να ενοχλήσει μόνο έξι φορές.Βέβαια, δεν απουσιάζει και η «γαλάζια αεράμυνα» από βουλευτές της περιφέρειας: Επικεφαλής ο Ν. Νικολόπουλος με 615 ερωτήσεις, ο Ελ. Αυγενάκης με 538 και ο Θ. Καραόγλου με 381.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος πρόεδρος της Superleague

Tο σήριαλ με την προεδρία της Superleague έλαβε επιτέλους τέλος, με τον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός να αναλαμβάνει τα ηνία. Έτσι, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θα γίνει ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε 12 ψήφους από τις 15 (ήταν απούσα η ΠΑΕ Καβάλα) και ανάμεσά τους ήταν κι αυτή του Παναθηναϊκού. Λευκό ψήφισαν η ΑΕΚ και ο Αρης, ενώ απείχε ο Ατρόμητος.

N. Νικολόπουλος: "Η πράσινη ανάπτυξη τείνει να γίνει πράσινη λαίλαπα"

"Τρία χρόνια δεν είναι αρκετά για να σβήσουν από τη μνήμη τις στιγμές τρόμου και οδύνης που η προωτοφανής πύρινη λαίλαπα του 2007 προκάλεσε στους νομούς της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως, στην Ηλεία αλλά και στην Αχαΐα. Ο πύρινος όλεθρος προξένησε πολλές πληγές. Ορισμένες εξ αυτών, εκ των πραγμάτων ανεπούλωτες στο διηνεκές, όπως η απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών."
Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος σε δηλώσεις του με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τις φονικές πυργκαγιές σε Αχαϊα και Ηλεία και τους ρυθμούς αποκατάστασης, τουλάχιστον των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν περιουσίες και η φύση."Τους θυμόμαστε και θα τους θυμόμαστε πάντα ως… «θύματα πολέμου» σε καιρό ειρήνης και ως σύμβολα μιας άδικης θυσίας, την οποία η πατρίδα μας δεν πρέπει να ξαναβιώσει. Δυστυχώς, όμως, ο καιρός που πέρασε, απέδειξε πως ακόμα και οι πληγές που θεωρούσαμε ότι μπορούν να επουλωθούν, δεν επουλώθηκαν. Κανένας μας, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τον βαθμό αποκατάστασης των ζημιών και κυρίως, τους ρυθμούς. Κανένας μας δεν μπορεί να ησυχάσει όσο υπάρχει έστω και ένας πυρόπληκτος που δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και όσο η αποσαρθρωμένη οικονομία των περιοχών μας, δεν βρει και πάλι τους αναγκαίους ρυθμούς ανάπτυξής της", δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε:"Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί ότι δεν υπήρξαν λάθη και ολιγωρίες κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν μπορώ παρά να επισημάνω και το γεγονός πως οι νομοί Ηλείας και Αχαΐας υπήρξαν επιπλέον θύμα των ψεύτικων λόγων των μεγάλων της «πράσινης ανάπτυξης» που τείνει μάλλον να μετατραπεί σε… «πράσινη λαίλαπα» για το σύνολο της χώρας και πολύ περισσότερο για την περιοχή μας, που αποδυναμωμένη και αποκαμωμένη από τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές, αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται και απομυζείται από την προκρούστεια λογική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο κ. Νικολόπουλος και κατέληξε:"Τρία χρόνια μετά την καταστροφή, ενώνω την φωνή μου μαζί σας και μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της περιοχής και βροντοφωνάζω δύο πράγματα:Πρώτον, ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή και δεύτερον, θα αγωνιστούμε και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, μέχρι η περιοχή μας να δικαιωθεί και να ενισχυθεί, στον βαθμό που της πρέπει και της αξίζει!"

Οριστικά αύριο στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

Αύριο, Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος. Από το πρωί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minetu.gov.gr πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.
Οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα δοθούν και στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια.

Έργα στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου

Η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α.) καθώς και η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο - σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το Σταθμό Διοδίων του Αντιρρίου - θα βρίσκονται σε αποκλεισμό για ένα περίπου μήνα, για την τέλεση επιθεώρησης και εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού του καταστρώματος. Ο μερικός περιορισμός του πλάτους του καταστρώματος θα είναι σταδιακός κατά την προσέγγιση του εν λόγω σημείου, μέσω της τοποθέτησης προειδοποιητικής σήμανσης.
Κατά τη διάρκεια του περιορισμού η οποίος αφορά συνολικό διάστημα περίπου 300 μέτρων, ζητείται η αυξημένη προσοχή των διερχομένων, καθώς και ο σεβασμός προς τη σήμανση και τους άλλους οδηγούς που θα κινούνται ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο τμήμα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης».

Διόδια: Κόπηκαν τα "ελευθέρας" για τα αναπηρικά αυτοκίνητα

Για προκλητική αθέτηση των υποσχέσεων του υπουργείου προς τους αναπήρους ότι θα επανέλθει το καθεστώς της απαλλαγής από τα διόδια κάνει λόγο η Ν.Δ. δια των αρμοδίων γραμματειών της. Η Γραμματεία «Πολιτών με Αναπηρία» της Ν.Δ. και η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, κα Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με αφορμή την αιφνίδια και καταχρηστική «διακοπή» της θεσμοθετημένης απαλλαγής των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους, καταγγέλλει το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, "για την προκλητική αθέτηση της από μηνός δέσμευσης του Υφυπουργού, κ. Γιάννη Μαγκριώτη προς το αναπηρικό κίνημα, για τη διευθέτηση του θέματος, από τις συμβαλλόμενες εταιρείες και κυρίως από την εταιρεία «Νέα Οδός», που συνεχίζουν την ανάλγητη απαίτησή τους για την καταβολή τελών διοδίων από τους κατόχους των αναπηρικών αυτοκινήτων".

Ψεκασμός στο έλος Αγυιάς

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων ανακοινώνει ότι στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός με τη χρήση κατάλληλου εντομοκτόνου κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 25-8-2010 (από 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) στην περιοχή του έλους Αγυιάς καθώς και στην παρακείμενη περιοχή του κάμπινγκ ΕΟΤ εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο Νίκος Τζανάκος ζήτησε να αξιολογηθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι ο Αντιδήμαρχος Νίκος Τζανάκος παρενέβη στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να αξιολογηθεί και η δική του πιθανή υποψηφιότητα για τον Δήμο Πατρέων. Η πληροφορία προέρχεται απο μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας στον Δήμο Πατρέων τα οποία ο κ. Τζανάκος έχει ήδη σπεύσει να ενημερώσει σχετικά.
Ο Αντιδήμαρχος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θεωρεί ότι η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας θα πρέπει να έχει λόγο για την επιλογή του νέου επικεφαλής της.Ο κ. Τζανάκος θα είναι ο δεύτερος Αντιδήμαρχος που θα μπει στην διαδικασία αξιολόγησης καθώς από μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ έχει ζητηθεί ν' αξιολογηθεί και η δυνητική υποψηφιότητα του Αλέξη Σκαρμέα.

«Καμπανάκι» ΟΛΜΕ για την λειτουργία των σχολείων

Τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα σχολεία λόγω των 20 χιλιάδων κενών θέσεων στην εκπαίδευση επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.
Ο Νίκος Παπαχρήστος έκανε λόγο για σοβαρά κενά σε βασικές ειδικότητες όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί και εκτίμησε οτι το κύμα φυγής των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί και του χρόνου.Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας είχε αναγνωρίσει ότι η φετινή χρονιά θα είναι «η δυσκολότερη της Μεταπολίτευσης».Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός είπε ότι τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία.Ενδεικτικά ανέφερε ότι ακόμα και το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους.Η υπουργός Παιδείας κάλεσε γονείς και διευθυντές σχολείων να ολοκληρώσουν άμεσα τις εγγραφές στα σχολεία, ώστε να γίνει ταχύτερα ο προγραμματισμός.Την Τρίτη μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Αννα Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε ωραιοποίησε την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, ενώ για τα κενά υπογράμμισε ότι ακόμα είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον ακριβή αριθμό των κενών στα σχολεία.Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι εάν διαπιστωθούν κενά αυτά θα αντιμετωπιστούν με αναπληρωτές άμεσα.Η ίδια διέψευσε ότι οι τάξεις πλέον θα έχουν 30 παιδιά, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε τάξει -βάσει εγκυκλίου- θα υπάρχουν 25 παιδιά με μέγιστο αριθμό τα 27 παιδιά.

Οι 20 υποψήφιοι της Ντόρας για την Κρήτη

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά είκοσι είναι τα πρόσωπα που έχουν συμπεριληφθεί στην δημοσκόπηση που παρήγγειλε η Ντόρα για να μετρήσει τα πιο δημοφιλή στελέχη για την θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κρήτης. Όπως, σας γράφαμε και χθες στο Μητσοτακείκο αντιστέκονται στην επιλογή του Μαρκογιαννάκη. Θεωρούν ότι δεν μπορεί να συσπειρώσει τους σκληρούς της οικογένειας σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Σε κάθε περίπτωση η δημοσκόπηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Την επομένη κατεβαίνει στα Χανιά η Μπακογιάννη για να παρευρεθεί σε σ' ένα γάμο και επί τη ευκαιρία θα μαζέψει τα στελέχη της για να αποφασίσουν τον αντί Πλακιωτάκη

Έφτασε η ώρα για την ανακοίνωση των βάσεων

Αύριο Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βάσεις θα είναι εφέτος «διπλής κατεύθυνσης», με γενική τάση την πτώση, αλλά και μια άνοδο στα μεσαία τμήματα του πρώτου και του τρίτου επιστημονικού πεδίου.
Μικρή πτώση αναμένεται ότι θα σημειωθεί στα περιζήτητα τμήματα της χώρας, αλλά σταθερές αναμένεται ότι θα παραμείνουν οι Ιατρικές Σχολές της χώρας.Φέτος θα εισαχθεί στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, ενώ ταυτόχρονα θα καταγραφεί η μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων ετών μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου τμήματος της χώρας (η κατάργηση της βαθμολογικής βάσης «φέρνει» φέτος πρωτοετείς στην ανώτατη εκπαίδευση φοιτητές με βαθμούς όπως το 5 ή το 6).

Σαν σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου

79 π.Χ: Εκρήγνυται ο Βεζούβιος, θάβοντας κάτω από τη λάβα τις πόλεις Πομπηία και Ηράκλεια.
410: Οι Βησιγότθοι υπό τον Αλάριχο καταλαμβάνουν τη Ρώμη, κλείνοντας το κεφάλαιο της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.1572: Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. 70.000 γάλλοι ουγενότοι (προτεστάντες) σφάζονται κατ' εντολή των καθολικών αρχών.1949: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.1975: Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόεδρο τον Ιωάννη Ντεγιάννη, εκδίδει την απόφασή του στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου. Θάνατος για τους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παττακό και Νικόλαο Μακαρέζο. Οκτώ κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ισόβια, επτά σε ποινές προσκαίρου καθείρξεως και δύο αθωώνονται. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση Καραμανλή μετατρέπει τις θανατικές ποινές σε ισόβια.1991: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτείται από την ηγεσία του ΚΚΣΕ.

Αύριο βράδυ το πέρασμα της Γέφυρας από τους "Πολίτες εν Δράσει"

Το 5ο πέρασμα της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, θα γίνει αύριο στις 8.30 το βράδυ , με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Πολίτες Πάτρας εν δράσει». Φέτος η εκδήλωση θα γίνει με τη συνεργασία της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αρχιπέλαγος», με στόχο να μεταφερθεί το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών μας από την υπεραλίευση. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η Μεσόγειος είναι μία από τις πιο υπεραλιευμένες θάλασσες στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος,πάνω από το 65% των ιχθυαποθεμάτων στην περιοχή , είναι εκτός των ασφαλών βιολογικών ορίων.

Έσοδα από την μίσθωση θέσεων πάρκινγκ προσδοκά ο Δήμος Πατρέων

Εσοδα 26.600 ευρώ το χρόνο θα έχει ο Δήμος Πατρέων, με την ενοικίαση θέσεων στάθμευσης σε τράπεζες, διαγνωστικά ιατρικά κέντρα, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.Οι θέσεις αυτές είναι εντός της ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης και το ενοίκιο ορίζεται προς 700 ευρώ το χρόνο για κάθε θέση.Το θέμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα εισηγηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Διοίκησης, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ενώ ο Δήμος ετοιμάζει να παραχωρήσει σε μεγάλες επιχειρήσεις και θέσεις πάρκινγκ με το ανάλογο ενοίκιο ετησίως.

En Patrais Chatroom

Για αλλη μια φορα το En Patrais καινοτομει καθως προσφερει την υπηρεσια chatroom...τωρα μπορειτε να ανοιγετε συζητησεις και να κρινετε τα αρθρα μας ή αλλα θεματα παιρνοντας αφορμη απο αυτα μεταξυ σας.....

Εκτός Life & Style έπειτα από δέκα χρόνια ο Χρήστος Ζαμπούνης

Εκτός Life & Style έπειτα από δέκα χρόνια μένει ο Χρήστος Ζαμπούνης, ο οποίος συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομά του με το γνωστό λαμπερό περιοδικό. Ο Χρήστος Ζαμπούνης, ο οποίος είχε χαρίσει πολλές αποκλειστικότητες κυρίως βασιλικού προφίλ στο περιοδικό αποχώρησε ωστόσο όπως ο κύκλος του εξηγεί το διαζύγιο από τον Όμιλο Λυμπέρη είναι βελούδινο.
Άλλωστε οι καλοί τρόποι του Χρήστου Ζαμπούνη δεν θα του επέτρεπαν κάτι διαφορετικό, ενώ με την οικογένεια Λυμπέρη τον συνέδεσαν σε αυτή τη δεκάχρονη πορεία και φιλικοί δεσμοί.Μένει να δούμε τις εξελίξεις στο περιοδικό που έχει γράψει ιστορία στον χώρο του. Υπενθυμίζουμε ότι στο Life & Style πρόσφατα εντάχθηκε η Χριστίνα Πολίτη, η οποία επί σειρά ετών εργαζόταν στο ανταγωνιστικό εκδοτικό συγκρότημα της Imako.

Με Ασπρόπυργο εκτός η Παναχαϊκή την 1η αγωνιστική ημέρα


Αυτήν την ώρα διεξάγεται η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, όπου στην πρώτη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου, η Παναχαϊκή καλείται να αναμετρηθεί εκτός έδρας με την ομάδα του Ασπροπύργου.Αναλυτικά, η πρώτη αγωνιστική έχει ως εξής:Ρόδος-Απόλλων ΣμύρνηςΠαναιγιάλειος-ΠανηλειακόςΟΣΦ Χερσονήσου-Άγια ΠαρασκευήΑίας Σαλαμίνας-ΧανιάΠλατανιάς-ΠΑΟ ΡουφΗρακλής Ψαχνών- Κεραυνός ΚερατέαςΑσπρόπυργος-ΠαναχαϊκήΒύζας Μεγάρων-ΚόρινθοςΗ πρώτη αγωνιστική είναι στις 12 Σεπτεμβρίου ενώ η τελευταία είναι στις 8 Μαΐου. Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.

Με νέα ταυτότητα αύριο η "Ελευθεροτυπία"

Εν αναμονή της αλλαγής της ταυτότητας στην "Ελευθεροτυπία". Η νέα διοικητική δομή ίσως δημοσιευτεί ακόμη και αύριο, Τρίτη, στην ταυτότητα της εφημερίδας, με κεντρικό ερώτημα αν τη θέση του Θανάση Τεγόπουλου, καταλάβει η Λένα ή η Μάνια Τεγοπούλου. Αναμένονται ταυτόχρονα και οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο, στη νέα του σύνθεση θα αποτελείται από 7 μέλη.

Πουλάει την City Press ο Κύρτσος

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φήμες που θέλουν τον εκδότη της City Press Γιώργο Κύρτσο, να μελετά σοβαρά την πώληση της ημερήσιας free press εφημερίδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές. Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εκδότριας εταιρείας πέρασε πριν από ένα χρόνο στην κατοχή του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη.

Εισηγούνται στην Ντόρα να κατέβει υποψήφια περιφερειάρχης Κρήτης!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη της έχουν εισηγηθεί να μην επιλέξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη αλλά να τεθεί η ίδια επικεφαλής συνδυασμού και να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κρήτης! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρώην υπουργός δεν έχει απορρίψει την ιδέα. Μετρά τα συν και πλην και μέσα στις εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.

Πάτρα: Οδηγός φορτηγού επιτέθηκε και έδειρε λιμενικό

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε απόψε άνδρας του Λιμενικού Σώματος από την Πάτρα στον οποίο επιτέθηκε ο οδηγός ενός φορτηγού αλλά και τα δύο του παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο λιμενικός υπέδειξε στον καταγόμενο από το Αγρίνιο οδηγό του φορτηγού που να σταθμεύσει το φορτηγό του. Εκείνος αντέδρασε και κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα την επίθεση του οδηγού αλλά και των δυό του παιδιών σε βάρος του λιμενικού.
Ο οδηγός και τα παιδιά του συνελήφθησαν.