ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η 3η Σεπτέμβρη με τα μάτια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέουthumb
Όχι μία, όχι δύο, αλλά πολλές φορές έχει πέσει στο τραπέζι των επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ η ιδέα να αλλάξουν τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, τη Διακήρυξη της ίδρυσης του κόμματος που 36 χρόνια τώρα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, αποτελεί την πλέον «σταθερά» του πολιτικού μας συστήματος.
Το ίδιο έγινε και φέτος – αν τουλάχιστον πιστέψουμε ορισμένα δημοσιεύματα. Ωστόσο, πηγές του Μαξίμου, πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από το 2004 Γιώργο Παπανδρέου, διαβεβαιώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ατζέντα! Μπορεί κάποιοι στο ΙΣΤΑΜΕ να έβαλαν κάτω τα χαρτιά (και τις ιδέες...), όμως το θέμα δεν φαίνεται να προχώρησε όπως μας διαβεβαιώνουν. Το τι ακριβώς συμβαίνει – αν συμβαίνει... – θα το μάθουμε στην πανηγυρική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο για την 3η Σεπτέμβρη.
Αναμένοντας λοιπόν τι θα πει ο πρωθυπουργός, εμείς θα σας παρουσιάσουμε την 3η Σεπτέμβρη, την ιστορική αυτή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, μέσα από τα μάτια του 22χρονου, τότε, Γιώργου Παπανδρέου.
«Ήμουν στην αίθουσα και παρακολουθούσα. Υπήρχε συγκίνηση, αγωνία, περηφάνια. Στελέχη, αντιστασιακοί. Το νέο γεννιόταν. Κορυφαία στιγμή. Θυμάμαι πλάι στον πατέρα την Αμαλία Φλέμινγκ και τη Σύλβια Ακρίτα, τονΚώστα Σημίτη, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο... Αλλά και τις επόμενες ημέρες, η αυτοοργάνωση, ο ενθουσιασμός, η δημιουργία των Ομάδων Πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα. Όλα ήταν πρωτόγνωρα». (3.9.2005).
Η περιγραφή, με τα λόγια του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, αφορά, όπως καταλάβατε, την εκδήλωση - συνέντευξη στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Κινγκ Πάλας» στις 3 Σεπτεμβρίου 1974. Προέρχεται δε, από διάφορες συνεντεύξεις του σημερινού πρωθυπουργού στον αείμνηστο συνάδελφο των «Νέων» Γιάννη Ε. Διακογιάννη, έναν από τους συχνότερους συνομιλητές του.
«Ήμουν μαζί με τους φωτογράφους, λες και ήθελα και εγώ να απαθανατίσω ιστορικές στιγμές. Ήταν και η εποχή τότε τέτοια, που ήθελα πιο πολύ απ’ όλους να είμαι σε μια γωνία. Άλλωστε στην αίθουσα του ‘‘Κινγκ Πάλας’’ ήταν τόσοι οι αγωνιστές που είχαν δώσει τα πάντα στον αγώνα για τη Δημοκρατία. Αυτοί είχαν τον πρώτο λόγο».
Πώς όμως ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου εκείνη την ημέρα, εκείνη την ώρα; Πώς ο γιος έβλεπε τον γονιό του εκείνη την ιστορική ημέρα;
«Ο πατέρας είχε μια αγωνία. Έσβηνε, έγραφε, ήθελε το κείμενο της Διακήρυξης να είναι τέλειο, ξεχωριστό, ριζοσπαστικό. Όταν φτάσαμε στο “Κινγκ Πάλας”, στις 3 Σεπτέμβρη, το πρόσωπό του έλαμπε. Κι όταν σηκώθηκε, φορώντας ένα αγαπημένο του πουκάμισο, για να διαβάσει, μίλαγε με πάθος. Τον είχε συνεπάρει το κείμενο. Ήταν ευτυχισμένος». (3.9.2003).
Και σε άλλο σημείο: «Θυμάμαι τον πατέρα που ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν γεμάτος αγωνία ώστε το κείμενο να είναι εντυπωσιακό, την ώρα που το διάβαζε έδειχνε τέτοια ηρεμία! Ήταν πιο όμορφος από ποτέ! Μου έλεγε αργότερα:
‘‘Σήμερα δεν ιδρύσαμε απλά ένα μεγάλο Κίνημα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους αυτούς τους αγωνιστές που είδες. Το σημαντικότερο είναι ότιγυρίσαμε σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας. Γιώργο, το κόμμα αυτό είναι η μεγάλη συμβολή μας στην εδραίωση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, ο φορέας για μεγάλες αλλαγές. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά του ελληνικού λαού. Ό,τι φτιάξαμε δεν έγινε για να πάμε να γίνουμε υπουργοί και πρωθυπουργοί. Τέτοιοι πέρασαν πολλοί από τη χώρα’’».

Ποιοι ειπαν το ναι στον Παπανδρεου για περιφερειες....Επιβεβαιωνομαστε και για τον Λαλιωτη που σας ειπαμε προχτες οσο και για τον Κατσιφαρα....

Λίγο το κρασί και λίγο η κουβεντούλα στο χθεσινοβραδινό δείπνο, που παρέθεσε ο κ. Παπανδρέου στους υπουργούς του, βοήθησαν είτε στο να πειστούν κάποιοι από αυτούς να κάνουν «πίσω» είτε να επιβεβαιώσουν την συμφωνία για υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές.


Πρώτοι «υπέκυψαν» η υπουργός Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, που θα κατέβει πιθανότατα υποψήφια στην περιφέρεια Στ. Ελλάδος και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Απόστολος Κατσιφάρας, που θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Με βαριά καρδιά αποδέχτηκε την πρόταση για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο βουλευτής Καβάλας, Μ. Τιμοσίδης, που κατά το χθεσινό dinner φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό «Θα επιθυμούσα να μην είμαι, αλλά θα κάνω ότι μου πεις».

Εν τω μεταξύ, έντονα ακούγεται τις τελευταίες ώρες το όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής, Ροδούλα Ζήση για την Θεσσαλία και το όνομα του πρώην υπουργoύ Γεωργίας, Βαγγέλης Αργύρης για την Ήπειρο.

Έντονες ενστάσεις εκφράζει η Α. Γκερέκου στην επιμονή του κ. Παπανδρέου για την περιφέρεια Ιονίων νήσων, ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης (για την Κεντρική Μακεδονία) και ο βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος (για την Δυτική Μακεδονία).


Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να πάρει το χρίσμα για την περιφέρεια και όχι για τον δήμο Αθηναίων η Φ. Γεννηματά, ενώ «παίζουν» για την περιφέρεια Πειραιά, ο Σπύρος Κουβέλης, Γ. Σγουρός και Κ. Σκανδαλίδης.


Πάντως μέχρι την Κυριακή οι περισσότεροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, για να αποφευχθούν τα... χθεσινά.

Αποκλειστικο: Πληροφοριες για Δημο Πατρας και Περιφερεια Δ.Ελλαδας

Αποκλειστικο...Το χρισμα απο το ΠΑΣΟΚ για την περιφερεια Δ.Ελλαδας απο οτι δειχνουν ολα στον Κατσιφαρα...Το χρισμα απο τη ΝΔ για την περιφερεια Δ.Ελλαδας στον Νικολοπουλο. Και τελευταιο και καλυτερο ο Κατσικοπουλος κατεβαινει ως ανταρτης για Δημαρχος Πατρεων....

Σαν σημερα....

Με τον όρο επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου περιγράφονται τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στην μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία.

Οκτώ χρόνια μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο ήταν δραματική. Μεγάλα προβλήματα όπως η αγροτική γη, οι εθνικές γαίες, η εκπαίδευση κ.ά. συνέχισαν να ταλανίζουν την χώρα, με αποτέλεσμα την δικαιολογημένη δυσφορία του λαού. Ο απολυταρχικός τρόπος άσκησης της εξουσίας του παλατιού πολλές φορές οδηγούσε σε μικροεξεγέρσεις, οι οποίες καταστέλλονταν αμέσως από τον κυβερνητικό στρατό. Το παλάτι συγκέντρωνε το γενικό μίσος και αποτελούσε τον στόχο της πολιτικής πάλης.
Η αρχική ημερομηνία εκδήλωσης του κινήματος είχε ορισθεί να είναι η 25η Μαρτίου 1844, για να συμπίπτει με τον εορτασμό της επανάστασης. Ο ενθουσιώδης όμως Μακρυγιάννης διέδωσε το μυστικό σε πολλούς, με αποτέλεσμα να επισπευσθεί η εκδήλωση του κινήματος. Το κίνημα είχε αποφασισθεί να ξεσπάσει στους στρατώνες, έτσι ώστε να ακινητοποιηθούν άμεσα τα στελέχη του Οθωνικού καθεστώτος. Έτσι, την νύχτα της 2ης προς 3ης Σεπτεμβρίου πολλά σημαίνοντα στελέχη του κινήματος κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του Μακρυγιάννη για να δώσουν το τελικό σύνθημα. Η χωροφυλακή παρατήρησε τις ύποπτες κινήσεις γύρω από την οικία του και την περικύκλωσαν. Ο Καλλέργης, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, κατέφθασε στους στρατώνες και ξεσήκωσε τους αξιωματικούς με το σύνθημα "Ζήτω το Σύνταγμα". Αμέσως διέταξε έναν λόχο να διαλύσει την πολιορκία του οίκου του Μακρυγιάννη και άλλον ένα να ανοίξει τις φυλακές του Μεντρεσέ, ενώ αυτός παράλληλα κατευθυνόταν[1] με 2.000 στρατιώτες στα ανάκτορα. Επιπλέον είχε στείλει στρατιωτικά αποσπάσματα να καταλάβουν το νομισματοκοπείο, την Εθνική Τράπεζα, το Δημόσιο Ταμείο και τα διάφορα υπουργεία.

Η άφιξη του στρατού με ζητωκραυγές και συνθήματα συντέλεσε, ώστε να σπεύσουν προς τα ανάκτορα και οι κάτοικοι της Αθήνας και να ενωθούν με τον στρατό. Ο Βασιλιάς έστειλε τον υπασπιστή του Γρίβα Γαρδικιώτη και τον υπουργό στρατιωτικών Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τους στρατιώτες. Κατά διαταγή όμως του Καλλέργη συνελήφθησαν αμέσως. Ο Όθωνας, φοβούμενος για τα χειρότερα, έστειλε τον Στάινστορφ, τον διαγγελέα του, στον Σχινά για να φέρει τα πυροβόλα. Ο τελευταίος όμως προτίμησε να συνταχθεί με τους επαναστάτες.
Στις 3 τα ξημερώματα προσήλθαν όλοι οι σύμβουλοι επικρατείας για να επικυρώσουν τις επαναστατικές πράξεις. Το συμβούλιο αναγνώρισε το κίνημα, καθόρισε την σύγκληση Εθνοσυνέλευσης και διόρισε επιτροπή υπό τους Γεώργιο Κουντουριώτη, Λ. Μαυρομιχάλη, Γ. Λινιάνα, Γ. Ψύλλα, Ανδρέα Λόντο και Κ. Προβελέγγιο, η οποία θα παρουσίαζε τις αποφάσεις του στον Βασιλιά. Το νέο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη και από τα τρία μεγάλα κόμματα είχε ως εξής: Πρόεδρος και υπουργός εξωτερικών Ανδρέας Μεταξάς, υπουργός στρατιωτικών ο Ανδρέας Λόντος, υπουργός Ναυτικών ο Κωνσταντίνος Κανάρης, υπουργός Δικαιοσύνης ο Λέων Μελάς, υπουργός εκκλησιαστικών & παιδείας ο Μιχαήλ Σχινάς, υπουργός Οικονομικών ο Δρόσος Μανσόλας και υπουργός Εσωτερικών ο Ρήγας Παλαμήδης.
Ο λαός και ο στρατός διαλύθηκαν στις 3 το μεσημέρι, αφού πληροφορήθηκαν ότι όλα τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά. Τέλος, με βασιλικά διατάγματα η 3η Σεπτεμβρίου ανακηρυσσόταν σε μέρα εθνικής γιορτής, ενώ ο Δημήτριος Καλλέργης παρασημοφορούνταν, ως αρχηγός[2] του επαναστατικού κινήματος.
Tον Οκτώβριο και το Νοέμβριο έγιναν οι εκλογές του 1843 και οι εκλεγμένοι πληρεξούσιοι συγκρότησαν την συνταγματική Εθνική Συνέλευση που είχαν απαιτήσει όσοι έλαβαν στην επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου και έγραψαν Σύνταγμα το οποίο υπέγραψε ο Όθωνας.
Το 1840, ο Μακρυγιάννης ίδρυσε μια παράνομη οργάνωση, με σκοπό την επιβολή συντάγματος. Στην οργάνωση σύντομα μυήθηκαν οπλαρχηγοί και αγωνιστές του '21, οι οποίοι είχαν παραγκωνισθεί από τους Βαυαρούς. Τα μέλη της οργάνωσης δεσμεύονταν με όρκο στην πατρίδα και στην Ορθοδοξία. Μερικοί από τους οπλαρχηγούς που μυήθηκαν ήταν οι Θεόδωρος Γρίβας, Μήτρος Δεληγιώργης, Κριεζιώτης κ.α.
Στη συνέχεια, ο Μακρυγιάννης έστρεψε την προσοχή του στους πολιτικούς και κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μυήσει έμπιστα άτομα. Προσέγγισε και μύησε τον αρχηγό του Ρωσικού κόμματος, τον Ανδρέα Μεταξά, σημαντική προσωπικότητα της εποχής, ενώ στη συνέχεια προσχώρησε στο κίνημα και ο αρχηγός του Αγγλικού κόμματος, Ανδρέας Λόντος. Αυτοί οι δύο κατόρθωσαν να μυήσουν τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής όπως τους: Ρήγα Παλαμήδη, Κωνσταντίνο Κανάρη, Χρύσανθο Σισίνη, Κωνσταντίνο Ζωγράφο κ.α. Για να επιτύχει όμως το κίνημα χρειαζόταν και η συνεργασία του στρατού. Για τον λόγο αυτό μύησαν τον συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, φρόντισαν να τον μεταθέσουν από το Άργος στην Αθήνα και να τον διορίσουν στρατιωτικό διοικητή της Αθήνας. Ο Καλλέργης κατάφερε να φέρει σε επαφή τους κινηματίες και με άλλους στρατιωτικούς, όπως τον Σπυρομήλιο, και να τους πείσει να προσχωρήσουν στην οργάνωση. Λίγο πριν το ξέσπασμα του κινήματος, σχηματίστηκε τριμελής επιτροπή που σχηματίστηκε από τους Ανδρέα Μεταξά, Μακρυγιάννη και Δημήτριο Καλλέργη. Ο καθένας αντιπροσώπευε έναν διαφορετικό κόσμο: ο Μεταξάς τον πολιτικό, ο Μακρυγιάννης τον λαϊκό και ο Καλλέργης τον στρατιωτικό.

Πληροφοριες του enpatrais για την περιφερεια Δ.Ελλαδας

Στο ΠΑΣΟΚ ακούγεται το ονομα του υφυπουργού Απόστολου ΚατσιφάραΣτη ΝΔ ακούγεται ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το ΚΚΕ κατεβάζει τον Νίκο Καραθανασόπουλο.

Πάνε περιφέρεια;

Τρεις υπουργούς, τον Κατσιφάρα, τη Μπατζελή και τον Μαγκριώτη κάλεσε ο Παπανδρέου σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο και βεβαίως αμέσως άρχισαν τα σενάρια για το αν θα είναι οι υπουργοί που θα κατέβουν κατόπιν «διαταγής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή απλώς το Πολιτικό Συμβούλιο ήθελε τα φώτα τους, πράγμα μάλλον απίθανο, για κάποια θέματα.

«Δομημένο αποπροσανατολισμό» κατήγγειλε o Nικολοπουλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι η αποχώρηση από τα ομόλογα ήταν προειλημμένη απόφαση και δήλωσε ότι η κίνηση αυτή προέκυψε «μετά από στάθμιση όλων των δεδομένων».
Στις δηλώσεις τους ο Νίκος Νικολόπουλος και η Ευγενία Τσουμάνη εκτίμησαν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη βγάλει πόρισμα, έχει δικάσει και καταδικάσει, έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία» και κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα ότι μετέτρεψε την εξεταστική επιτροπή σε «πολιτική αρένα με τάσεις ανθρωποφαγίας» εναντίον των μαρτύρων. «Δεν ψάχνουν την αλήθεια, παραπληροφορούν και συκοφαντούν», σχολίασαν.Επί της ουσίας, η ΝΔ τονίζει ότι «επί τρία χρόνια η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση των ομολόγων. Τρεις τουλάχιστον δικαστές δεν έχουν ανακαλύψει ούτε μαύρο πολιτικό χρήμα ούτε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Θα τους βρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;»Υπενθυμίζουν επίσης ότι η ΝΔ ζητούσε να ερευνηθούν και τα προηγούμενα ομόλογα, και κυρίως η σύμβαση του 1997 με τη Goldman Sachs και τονίζουν παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε τακτική εκβιασμού των μαρτύρων. Τέλος, θυμίζουν ότι το κρίσιμο πόρισμα της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που περιέχει ουσιώδη στοιχεία, ποτέ δεν έφτασε στην εξεταστική παρά τα επίμονα αιτήματα της ΝΔ.

Το sms του Γιωργου

Καινούργιο (και ίσως πιο ικανό από όλα τα άλλα) όνομα για την υπερπεριφέρεια. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μήνυμα και προς τον Πάγκαλο. Τον πέρασε στις τελευταίες εκλογές στην Περιφέρεια της Αττικής. Ήρθε πρώτη και με μεγάλη διαφορά. Ο σημερινός αντιπρόεδρος δεύτερος. Εάν την επιλέξει για υποψήφια...


περιφερειάρχη ο Γιώργος θα του στείλει καθαρό μήνυμα. Είναι η μόνη που δεν θέλει ο Πάγκαλος....

Νέα Ζηλανδία - Γαλλία 82-70....μας έστειλαν στους Ισπανούς

Η Γαλλία είχε την τελευταία λέξη στα σενάρια και αποφάσισε να μην αναμετρηθεί με την εθνική μας, που έχει γίνει ο κακός της δαίμονας τα τελευταία χρόνια.
Έχασε λοιπόν από την Νέα Ζηλανδία, στέλνοντας την Ελληνική ομάδα απέναντι στον δικό της "κακό δαίμονα", την Ισπανία. Τώρα η εθνική μας ομάδα καλείται για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς και ελπίζουμε αυτή την φορά να καταφέρει να τους αποκλείσει.

Ο Παπανδρέου καταλήγει σε Κατσιφάρα για Περιφέρεια και Κατσικόπουλο για Δήμο Πατρέων

"Κατσιφάρας στην Περιφέρεια, Κατσικόπουλος στον Δήμο Πατρέων" φαίνεται ότι είναι η απόφαση στην οποία καταλήγει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το thebest.gr αργά τη νύχτα της Πέμπτης. Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή και μετά τη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα ο Δημήτρης Κατσικόπουλος με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων Θανάση Τσούρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Τσούρα για αυτή την επιλογή του, εξουσιοδοτώντας τον να μιλήσει την Παρασκευή το πρωί με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο. Η μόνη περίπτωση να μην προχωρήσει αυτή η απόφαση είναι να αρνηθεί ο κ. Κατσικόπουλος την υποψηφιότητα για το Δήμο, κάτι που όμως αποκλείουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία μιλάει το thebest.gr. Αν πάντως ο Νομάρχης Αχαϊας αρνηθεί τη μεταπήδηση στο Δήμο, ο κ. Τσούρας έχει λάβει την εντολή να ενημερώσει σχετικά τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος πιθανόν θα καλέσει σε συνάντηση τον κ. Κατσικόπουλο προκειμένου να τον μεταπείσει.