ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

"Νέοι άνθρωποι, νέα πόλη" από τον Κώστα Χριστόπουλο

"Νέοι άνθρωποι, νέα πόλη" είνια ο τίτλος του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου πατρέων Κώστα Χριστόπουλου, ο οποίος παρουσίασε σήμερα και το λογότυπο. Όπως αναμενόταν, ο συνδιασμός στέλνει το μήνυμα με 4 λέξεις, αλλά με τρεις φιγούρες ανθρώπων: μπλε, κόκκινη και πράσινη.


"Επιλέξαμε το όνομα «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΑ ΠΟΛΗ» για το συνδυασμό μας, θέλοντας να τονίσουμε την αναγκαιότητα για Νέα Πρόσωπα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - πρόσωπα με όρεξη για δουλειά και όχι επαγγελματίες πολιτικούς - την απαίτηση για Ανανέωση και Ανασυγκρότηση στο Καινούριο Δήμο Πατρέων" ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος και συνέχισε.

"Ανασυγκρότηση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις όλων των Δημοτών για ένα συγχρονο Δήμο, ανοικτό στις αλλαγές, απελευθερωμένο από τα δεσμά αδιαφανών μηχανισμών και επιμέρους συμφερόντων. Ένα δήμο με επίκεντρο τον Άνθρωπο, Ένα Δήμο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας, από όποιο διαμέρισμα και αν προέρχονται. Έναν Δήμο στον οποίο η κοινωνία θα μπορεί να συμμετέχει ενεργά, θα δραστηριοποιείται και θα συνδιαμορφώνει.

Με τη μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο ''Καλλικράτης'' στη Δημόσια Διοίκηση, μπορούμε να φέρουμε ένα Νέο Άνεμο στα δημοτικά πράγματα Θέλουμε έναν δήμο ανοιχτό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια σε όλες του τις αποφάσεις, που θα έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά στην κοινωνία και θα αποφασίζει για τα μικρά ή μεγάλα θέματα μετά από διάλογο με όλους. Επιπλέον, θα έχει την ευελιξία να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και να λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας.
Ζούμε μια περίοδο στην οποία υπάρχει ανάγκη από συνοχή και ενότητα τόσο στις τακτικές όσο και στα πρόσωπα. Ζητούμενο είναι η σύνθεση η οποία οδηγεί και σε λύσεις αποτελεσματικές και βιώσιμες.

Είναι ισχυρή μας πεποίθηση ότι Όλοι Μαζί και θέλουμε και Μπορούμε να εκφράσουμε το Καινούριο, την Αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμπορευθούν μαζί μας στον αγώνα για την Νέα Πάτρα"

Θα καταφέρει να πάει στην Έκθεση;

Το τελευταίο μεγάλο κατόρθωμα των υπουργών του Παπανδρέου και δη του Ρέππα, είναι ότι έβγαλαν και πάλι τους φορτηγατζήδες στους δρόμους. Αυτή την ώρα κατευθύνονται με τις νταλίκες τους προς το κέντρο της Αθήνας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Οι φορτηγατζήδες κατηγορούν τον Ρέππα για αδιαλλαξία αναφέροντας ότι δεν ενσωμάτωσε κανένα από τα αιτήματα τους στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες. Το μεγάλο ερώτημα είναι πλέον αν ο Παπανδρέου καταφέρει να βγει από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αύριο ή αν τελικά μπορέσει να πάει στον χώρο της ΔΕΘ αφού οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ετοιμάζουν ... εκπλήξεις.

Τι ειναι αυτα στο youtube???

http://www.youtube.com/watch?v=jRWSzuzW0Qk

Μπειτε και δειτε....

Αποτυχία θεωρεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας την υποψηφιότητα Παπαναστασίου

Αντιδράσεις από γαλάζια στελέχη προκαλεί η διαφαινόμενη επιλογή του Γιώργου Παπαναστασίου για τη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας από την Νέα Δημοκρατία. Οι πρώτες βολές ήρθαν από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Ηλείας Γιώργο Χήνο.
«Θα είναι μεγάλη αποτυχία για την Ν.Δ. η υποψηφιότητα του Παπαναστασίου» δηλώνει στο "Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας" ο κ. Γιώργος Χήνος. Σύμφωνα πάντα με το "Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας, αρκετά στελέχη απειλούν ακόμη και με παραίτηση από το κόμμα! Πολλοί τηλεφώνησαν σήμερα σε επιτελικά στελέχη του κόμματος για να εκφράσουν την δυσφορία τους. Μάλιστα ο κ. Χήνος αιτιολογώντας την αντίδρασή του εξηγεί: «ο Παπαναστασίου είναι άγνωστος στην Ηλεία ,τί θα μπορέσει να κάνει

"Κρυφτούλι" Παπανδρέου στη ΔΕΘ για τα νέα μέτρα

Αν και είναι ξεκάθαρο ότι σύντομα θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να εμφανιστεί καθησυχαστικός από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.


Επιδίωξή του είναι να τονώσει την αισιοδοξία των Ελλήνων, κάτι που δεν συνάδει με την εξαγγελία νέας φοροκαταιγίδας. Άλλωστε έρχονται εκλογές τις οποίες θέλει να ξεπεράσει με τις λιγότερες απώλειες.

Ωστόσο ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής χθες από τις Βρυξέλλες ότι πρέπει να γίνουν ακόμη σημαντικές «προσαρμογές» στα έσοδα και τις δαπάνες, το Ασφαλιστικό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποφύγει την ανακοίνωση των «σκληρών» μέτρων μέχρι τις εκλογές. Αμέσως μετά όμως, θα επανέλθει δριμύτερος.

H ομάδα Φλωράτου στηρίζει Χριστόπουλο

Στον συνδιασμό του Κώστα Χριστόπουλου αναμένεται να ενταχθεί το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας Φλωράτου, ενώ σήμερα πρόκειται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Άλλωστε ο κ. Φλωράτος ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τον συνδιασμό του κ. Χριστόπουλου.Όσο για τον κ. Χριστόπουλο, αναμένεται να ανακοινώσει τις αμέσως επόμενες μέρες το όνομα του συνδιασμόύ του, που θα αποτελείται απο 4 λέξεις.

Σαν σημερα η οριακη πλειοψηφια του Μητσοτακη....

1993


στην οριακή πλειοψηφία ενός βουλευτή στηρίζεται η κυβέρνηση, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Στέφανου Στεφανόπουλου ο οποίος, μετά την παρότρυνση του Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από τη ΝΔ.

Ρεππας: Σε περίπτωση νέας απεργίας θα απελευθερώσω την επόμενη ημέρα το επάγγελμα

Καζάνι που βράζει για άλλη μια φορά ο χώρος των μεταφορών


- Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι ιδιοκτήτες φορτηγών

- "Μας εξαπάτησε ο υπουργός" καταγγέλλουν επειδή ακόμα δεν πήρε πίσω την επίταξη

Άγριο και αυστηρό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των φορτηγών. Ο κ. Ρέππας έκανε σαφές ότι εάν ξαναυπάρξουν απεργίες μακράς διάρκειας η κυβέρνηση δεν θα τα ανεχτεί τέτοια φαινόμενα αιχμαλωσίας της αγοράς και θα μηδενίσει αυτόματα την μεταβατική περίοδο των τριών ετών για την απελευθέρωση του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα άνοιξε η οδός Σταδίου από τα φορτηγά που είχαν αποκλείσει τον δρόμο. Συνοδεία περιπολικών 20 περίπου βαριά οχήματα κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Συγγρού στην εθνική Αθηνών Λαμίας όπου και ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.

"Αυτή είναι μόνο η αρχή" είπε στο Newsit ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διεθνών μεταφορών Γιώργος Πασπάτης. "Ο υπουργός μας κοροίδεψε καθώς ακόμα παραμένουμε σε επίταξη. Αυτό είναι απαράδεκτο εμείς σταματήσαμε την απεργία επειδή μας υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνε πίσω την επίταξη όμως δεν το έκανε. Την προηγούμενη Πέμπτη κατέθεσε το νομοσχέδιο στην βουλή χωρίς καν να συζητήσει μαζί μας όπως επίσης είχε δεσμευθεί".

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών νιώθουν πως ο υπουργός μεταφορών Δ. Ρέππας δεν τήρησε την υπόσχεση του και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν ξανά τις κινητοποιήσεις τους. "Υπάρχουν σκέψεις να πάμε στις κατά τόπους νομαρχίες και να παραδώσουμε τα κλειδιά των φορτηγών" μας είπε ιδιοκτήτης φορτηγού που συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση.

"Κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους"

Αυτή την υπόσχεση δίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Αυτό που ζητάνε είναι η περίοδος προσαρμογής αντί στα 3 έτη που προβλέπει το νομοσχέδιο να πάει στα 5 ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν βιώσιμα εταιρικά σχήματα. Ζητούν επίσης το κόστος αγοράς των αδειών για τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων από τις 102.000 ευρώ να ανέβει στις 140 χιλ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ζητήσει από το συμβούλιο της επικρατείας γνωμοδότηση για το εαν είναι η όχι σύννομη η επίταξη.

Νεα δημοσκοπηση του enpatrais με βαση το κριτηριο επιλογης υποψηφιου για τις ερχομενες εκλογες...

Νεα δημοσκοπηση του enpatrais σε σχεση με το κριτηριο επιλογης υποψηφιου στις ερχομενες εκλογες....Καθως ειμαστε προ των πυλων και της τελικης ανακοινωσης των υποψηφιων για τις αυτοδιοικητικες εκλογες θελουμε να δουμε οχι μονο με βαση τι κριτηριο θα ψηφισετε καθως και αν θα ψηφισετε ή οχι(μεσω της επιλογης της αποχης)....