ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Αυτα ελεγε περυσι στη ΔΕΘ..Φετος???

Τι είπε ο Φούρας για τον Kώστα Χριστόπουλο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Χριστόπουλο. Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστόπουλο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποδέχθηκα σήμερα στο δημαρχείο τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Χριστόπουλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τον ενημέρωσα για την κατάσταση και τις προοπτικές του Δήμου μας.
Στάθηκα ιδιαίτερα στα μείζονα ζητήματα όπως είναι η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου, η συνολική διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων, τα προβλήματα εφαρμογών του Σχεδίου Πόλης, η οικονομική θέση του Δήμου αλλά και οι δυσκολίες της μετάβασης προς το νέο Δήμο Πατρέων που προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Παράλληλα ενημέρωσα για το έργο που παράχθηκε την τελευταία τετραετία και που κληροδοτείται στην επόμενη δημοτική αρχή.
Το είπα χθες στη συνάντηση με τον κ. Κατσικόπουλο, το επανέλαβα και σήμερα προς τον κ. Χριστόπουλο.
Η προεκλογική περίοδος είναι μια ευκαιρία αλλά κρύβει και παγίδες.
Οι παρατάξεις οφείλουν να επεξεργαστούν και να προτείνουν στους συνδημότες λύσεις για τα προβλήματα της πόλης και να δώσουν βάσιμη προοπτική στην Πάτρα.
Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μια γόνιμη προεκλογική περίοδο και μια αναμέτρηση θέσεων και απόψεων.
Η παγίδα είναι να πάμε σε μια αναμέτρηση με προσωπικές αντιθέσεις και επιθέσεις από τις οποίες θα βγούμε όλοι, και κυρίως η τοπική κοινωνία, ηττημένοι.
Η Πάτρα είναι ήδη η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας και το διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της Πάτρας που είναι ήδη το μεγάλο αστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Αυτήν την πραγματικότητα, συχνά δυσκολευόμαστε να την κατανοήσουμε παραμένοντας καθηλωμένοι σε μίζερες και εσωστρεφείς καταστάσεις.
Είναι ανάγκη να υπερβούμε αυτές τις καθηλώσεις και να αναζητήσουμε τον περιφερειακό, εθνικό και διεθνή ρόλο μιας Πάτρας με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις της.

Στο βάθος εκλογές βλέπει η Ρηγίλλης

«Ο ανασχηματισμός μυρίζει εκλογές» έλεγαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Ρηγίλλης. Εξηγώντας περισσότερο αυτή τους την άποψη, κύκλοι της οι Ρηγίλλης υπογράμμιζαν πως η πληθώρα στελεχών και η γεωγραφική τους κυρίως αποτύπωση δείχνει πως ο πρωθυπουργός έκανε κάποια χατίρια με στόχο να έχει ευχαριστημένη τη βάση του κι όχι για να είναι η κυβέρνηση αποτελεσματική στο έργο της. Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι στο σχήμα μετέχουν 48 υπουργοί.

Οι Παπουτσής και Σκανδαλίδης στο… απόσπασμα

Τον περιμένουν στην γωνιά τον Γιώργο Παπανδρέου και ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους για την αντεπίθεση. Αναφερόμαστε σε ορισμένους βουλευτές που δεν είναι στο κυβερνητικό σχήμα αλλά μέχρι τον ανασχηματισμό ανήκαν στο προεδρικό περιβάλλον και πλέον πνέουν τα μένεα εναντίον του για τις επιλογές του σε ότι αφορά τα πρόσωπα που επέλεξε. Μάλιστα, οι συγκριμένοι βουλευτές σε γεύμα που είχαν το μεσημέρι στην συμπρωτεύουσα, έλεγαν μεταξύ τους πως έπρεπε να ασκούσαν κριτική στον πρωθυπουργό για να τους βάλει στην κυβέρνηση. Και έφεραν ως τρανταχτά παραδείγματα τις περιπτώσεις του Χρήστου Παπουτσή και κυρίως του Κώστα Σκανδαλίδη, θυμίζοντας ιδιαίτερα για τον τελευταίο τι έλεγε στις 7 Μαρτίου με πρωτοσέλιδη συνέντευξη για τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν μάλιστα ήταν στο Παρίσι! Απλά να θυμίσουμε τον τίτλο της εφημερίδας: «Γιώργο, άλλαξε πορεία»...

Σφοδρή επίθεση της Πιπιλή στο Σγουρό

Βαριές κουβέντες για το Γιάννη Σγουρό χρησιμοποίησε σήμερα η Φωτεινή Πιπιλή.
Η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 98,9 και όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής, είπε ότι είναι μεγάλο λάθος να βάζουν υποψήφιο έναν άνθρωπο ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του Αθλητισμού.Αυτό που εννοούσε ήταν ότι επί της Προεδρίας του κ. Σγουρού στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, γιγαντώθηκε το ντόπινγκ και αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο με την αποκαθήλωση ινδαλμάτων στην άρση βαρών που βρέθηκαν ντοπαρισμένα και εγκατέλειψαν ατιμασμένοι τον χώρο του αθλητισμού.Το ερώτημα είναι αν η κ. Πιπιλή εξέφρασε προσωπικές απόψεις ή επιστρατεύθηκε από τη ΝΔ για να οξύνει την κομματική αντιπαράθεση και έτσι να βοηθήσει την επιχείρηση συσπείρωσης των «γαλάζιων» ψηφοφόρων γύρω από την υποψηφιότητα Κικίλια.

"Εμπλοκή" στην υποψηφιότητα Σώκου;

Μετά την ΔΕΘ, με πιθανότερη ημέρα την επόμενη Τετάρτη, θα ανακοινωθούν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ τα πρώτα ονόματα υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η Επιτροπή έχει ήδη καταλήξει για τους αντιπεριφερειάρχες σε οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας, ως γνωστόν, τα ονόματα που ακούγονται είναι των Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Κατερίνας Κουμπουρλή και Γιώργου Αθανασόπουλου, με τον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. να εμφανίζεται ως φαβορί.Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες δύο μέρες έχει σημειωθεί "εμπλοκή" με την πιθανή υποψηφιότητα του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του τοπικού ΠΑΣΟΚ, εκφράζει στο περιβάλλον του την επιθυμία να μην είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.