ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ερώτηση Νικολόπουλου για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας

"Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η δημοτική Αρχή της Πάτρας, διακατέχεται από ανησυχία μήπως χάσει το διεκδικούμενο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δεδομένων των δημοσιονομικών προβλημάτων και των αποκρατικοποιήσεων' αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ο βουλευτής Νικος Νικολόπουλος.


"Ο Δήμαρχος Πατρέων προετοιμάζεται μάλιστα εν όψει σύσκεψης με τα κυβερνητικά στελέχη… όποτε γίνει, να προτείνει χρήσεις στους χερσαίους χώρους, ακόμα και να προσκομίσει…νομικό κείμενο που θα προτείνει τον τρόπο επιστροφής στο Δημόσιο, τμημάτων της λιμενικής ζώνης.
Σε αυτό το νομικό κείμενο που θα καταθέσει ο Δήμαρχος Πατρέων, το ζήτημα της επιστροφής του παραλιακού μετώπου στο ελληνικό δημόσιο, αντιμετωπίζεται με υπογραφή Υπουργού και Οργανισμού Λιμένος Πατρών χωρίς να απαιτείται νομική πράξη. Επίσης, ο κ. Δήμαρχος πρόκειται να ζητήσει στο παράρτημα της αναθεωρημένης σύμβασης, η οποία γίνεται αναγκαστικά λόγω του νέου λιμανιού, μεταξύ Υπουργείων και Ο.Λ.ΠΑ να περιγράφονται ως περιουσιακά στοιχεία προς χρήση στον Ο.Λ.ΠΑ, τα τμήματα που είχαν συμφωνηθεί τον προηγούμενο Μάρτιο κατά τη συνάντηση με την τέως Υπουργό Οικονομίας ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Η μέχρι πρότινος θέση της τέως Υπουργού και γενικότερα οι απόψεις της για το θαλάσσιο μέτωπο, είχαν χαρακτηριστεί ενθαρρυντικές και μάλιστα είχε προγραμματιστεί για κάποια Πέμπτη του Αυγούστου σύσκεψη, υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο με θέμα το λιμάνι της Πάτρας και το αίτημα του Δημάρχου Πατρέων για διαχωρισμό της λιμενικής από την παραλιακή ζώνη και τον επαναπροσδιορισμό των χρήσεων στα χερσαία τμήματα, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας της τέως Υπουργού, αλλά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Αντιθέτως, από την ημέρα που η τέως Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη δεσμευόταν για απόδοση της παραλιακής στην Πάτρα μέχρι την αποστολή επιστολής της με την οποία ζητούσε…αιφνιδιαστικά μάστερ πλαν, μεσολάβησαν μήνες χωρίς καμία κυβερνητική πρωτοβουλία. Η Πάτρα περίμενε νομοθετικές πρωτοβουλίες και συγκρότηση φορέα εποπτείας της υπό απελευθέρωση περιοχής, και αντί αυτών ζητείται μάστερ πλαν που πάει να πει χρόνος χαμένος, αν όχι χρόνια.

Τα στελέχη της δημοτικής Αρχής, όσο και του Ο.Λ.ΠΑ συμφωνούν ότι πέραν των προφορικών δεσμεύσεων που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, η πόλη δεν έχει αποκομίσει κάτι ουσιαστικό.

Όμως, το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, φαίνεται ότι θα καθυστερήσει κι άλλο να βρει την τύχη του μετά τον ανασχηματισμό και την αλλαγή δεδομένων με την σύσταση του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων. Διότι ενδέχεται να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα οι αρμοδιότητες του νέου Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποιες είναι οι προθέσεις της για το λιμάνι της Πάτρας και στη συνέχεια να προσδιοριστούν και οι διεκδικήσεις της πόλης.

Εξ άλλου, σε επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου η Διοικητική Επιτροπή καταθέτει την ανησυχία της για το γεγονός ότι καθυστερεί να υλοποιηθεί η προεκλογική του δέσμευση και ζητά να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την απόδοση των χερσαίων τμημάτων στον πατραϊκό λαό.

Α. Ντινόπουλος: H επικοινωνία είναι συλλογική προσπάθεια

Στην ασυλία του Γ. Παπανδρέου από το μέσα ενημέρωσης, καθώς και στην επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σήμερα στον «Αθήνα 9.84».
Δημοσιογράφος ενεργός στο επάγγελμα ο Αργύρης Ντινόπουλος, ανέλυσε το πρόβλημα της «προβολής» των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και πριν που ήταν ισχυρή κυβέρνηση.Μεταξύ άλλων, είπε:«Νομίζω ότι υπάρχει ένα επικοινωνιακό έλλειμμα. Ξέρετε, εδώ χρειάζεται μια συλλογική δουλειά. Όταν ο κ. Παπανδρέου απολαμβάνει αυτή την τόσο μεγάλη ασυλία από τα Μέσα Ενημέρωσης, πρέπει πραγματικά να κάνουμε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση».

Που είναι η ELENA PANARITIS?

Στην ΔΕΘ την έψαχναν για να της πάρουν μια... κουβέντα για τον ανασχηματισμό επειδή δεν ήταν τελικά - παρά τα όσα ακούγονταν - επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και εκείνη ήταν στο... εξωτερικό!
Αναφερόμαστε βέβαια στην Έλενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της στην Βουλή, ήταν τιμώμενη προσκεκλημένη ως πρωτοποριακή κοινωνική επιχειρηματίας από το Legatum Center for Development and Entrepreneurship του Πανεπιστημίου του MIT κατά την κήρυξη της έναρξης του προγράμματος επιχειρηματικότητας του MI, το Σάββατο στις 11 Σεπτεμβρίου 2010...Όπως ο καθείς καταλαβαίνει, πιο σημαντικό για εκείνη ήταν το... ΜΙΤ παρά η ΔΕΘ! Ποια είναι η ΔΕΘ άλλωστε για την ELENA PANARITIS...

Επίθεση Μπεκίρη για τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες Καλεντζώτη και Αϊβαλή

Επίθεση με σαφείς αιχμές και φωτογραφίζοντας με τα λεγόμενα του τις υποψηφιότητες των Δημήτρη Αϊβαλή και Λένας Καλεντζωτη, εξαπέλυσε ο Αχαιός Βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Μπεκιρης. Ο κ. Μπεκιρης υπεραμύνθηκε την επιρροή των κομμάτων, όταν στελέχη τους διεκδικούν την νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές λέγοντας πως, «δεν μπορείς να είσαι μέλλος του κόμματος της Ν.Δ. και να είσαι και ανεξάρτητος. Να παραδώσουν την κομματική τους ταυτότητα, να φύγουν από το κόμμα και τότε να κατεβούν ως ανεξάρτητοι στις εκλογές. Όσο είναι μέλη του κόμματος, θα πρέπει να είναι συνεπείς απέναντι στο κόμμα τους, να σέβονται και να τηρούν τις αποφάσεις, αλλιώς να πάνε σπίτι τους», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Μπεκιρης.
«Δεν έγινε κανείς με το ζόρι μέλος του κόμματος και τα κόμματα είναι πυλώνες της δημοκρατίας και όχι μη Κυβερνητικές οργανώσεις. Είναι οργανισμοί εντός της κοινωνίας και οφείλουμε να αποδεχόμαστε τις αρχές της πλειοψηφιας».Σε ερώτηση μας για την προσπάθεια περί ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, ο κ. Μπεκιρης είπε ότι «αυτό δεν το καταλαβαίνω, όταν αυτοί που το επιθυμούν είναι μέλη του κόμματος. Δεν μπορείς να είσαι και μέλλος του κόμματος και να διαφοροποιείσαι από την γραμμή του», κατέληξε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Μπεκιρης.

Πάτρα: Στηρίζουν Χριστόπουλο πρώην αντιπρόεδροι Διαμερισμάτων

Στηρίζουμε την υποψηφιότητά του και θα δώσουμε μαζί τη μάχη για την εκλογή του.»
1. Νταβλούρος Αλέκος Τ. Πρόεδρος Ανατολικού Διαμερίσματος2. Μαρσέλης Σωτήρης Τ. Πρόεδρος Αρκτικού Διαμερίσματος3. Κουλούρη Καίτη Τ. Πρόεδρος Νοτίου Διαμερίσματος4. Αποστολόπουλος Γιάννης Τ. Πρόεδρος Ανατολικού Διαμερίσματος5. Τζόλας Γιώργος Αντιπρόεδρος Ανατολικού Διαμερίσματος6. Μητρούλιας Νίκος Τ. Αντιπρόεδρος Αρκτικού Διαμερίσματος7. Μιχαλόπουλος Ανδρέας Αντιπρόεδρος Νοτίου Διαμερίσματος8. Αβράμης Γιώργος Τ. Αντιπρόεδρος Νοτίου Διαμερίσματος9. Μηλιτσοπούλου Αγγελική Τ. Αντιπρόεδρος Κεντρικού Διαμερίσματος10. Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης Τ. Αντιπρόεδρος Νοτίου Διαμερίσματος11. Σαββοπούλου – Αγραπίδη Μαρία Αντιπρόεδρος Κεντρικού Διαμερίσματος12. Κουτσούκος Ανδρέας Τ. Πρόεδρος Ελεκίστρας

Κάτι ετοιμάζει ο Καραμανλής

Μεγάλο χουνέρι ετοιμάζει ο Καραμανλής στον Παπανδρέου.
Τουλάχιστον έτσι λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού χωρίς να αναφέρονται στον χρόνο που θα εκδηλωθεί η ... αντεπίθεση, ούτε στο τι θα περιλαμβάνει αυτή.Μετά τα υπονοούμενα του πρωθυπουργού ότι θα καθίσει στο σκαμνί τον προκάτοχό του, τα αποθέματα της υπομονής του Καραμανλή εξαντλήθηκαν και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του η απόφαση του Σαμαρά να προσωποποιήσει την κριτική του στον Παπανδρέου.

Συνεχίζει να εκπλήσσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Πάτρα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος μαζί με τους γραμματείς της ΔΑΠ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Σάκη Ιωαννίδη και Γρηγόρη Αντωνάκη, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι την ετοιμότητα της οργάνωσης κατά την πρώτη ημέρα των φοιτητικών εγγραφών.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη κίνηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ που δείχνει οτι η νέα διοίκηση της νεολαίας βρίσκεται κοντά στις οργανώσεις της περιφέρειας.Ιδιαίτερα σε μια πόλη όπως η Πάτρα, όπου οι οργανώσεις της ΔΑΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν ταλαιπωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια από εσωτερικά προβλήματα, καθώς η προηγούμενη ηγεσία «αδιαφορούσε» για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη οργάνων οδηγώντας με αυτό τον τρόπο τη ΔΑΠ στη δεύτερη θέση στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές.Γενική εκτίμηση είναι οτι φέτος μετά από αρκετά χρόνια η ΔΑΠ στην Πάτρα, ξεκινά πιο συσπειρωμένη από ποτέ με στόχο να ξανακερδίσει την πρωτιά στην Αχαϊκή πόλη και τα περιφερειακά της τμήματα.

Χοντρό πρόβλημα με τους συμβούλους έχει ο Παμπούκης που ο συνολικος μισθος τους ξεπερναει τα 3 εκκ ευρω το μηνα.....

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των συμβούλων του Παπανδρέου στο Μαξίμου υπερβαίνει τους 200, μεταξύ των οποίων και 30 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Χάρης ήλθε σε πολύ δύσκολη θέση και δεν απάντησε σε ερώτηση του Παπαδημούλη με αποτέλεσμα στην Κουμουνδούρου να ... μυρίζονται ότι το Μαξίμου θα κάνει «διάχυση» συμβούλων και εταιρειών σε άλλα υπουργεία και στη Βουλή.Κατά ορισμένες πηγές, η Ρηγίλλης από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για τη στρατιά των συνεργατών του Παπανδρέου, προκύπτει ότι το μηνιαίο μισθολογικό κόστος υπερβαίνει τα 3 εκατ ευρώ!

Άνθρωπος του Άκη στο πλευρό του Μητρόπουλου

Περίεργα τρίγωνα αναπτύσσονται αυτή την περίοδο στον ΣΥΝ του Τσίπρα και δείχνουν τη διάθεση του Αλέξη να συνεργαστεί όχι απλώς με το ΠΑΣΟΚ αλλά με το ... πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος , εκλεκτός του Τσίπρα, αναμένεται να ανακοινώσει τη συμμετοχή του Βαγγέλη Χωραφά στο ψηφοδέλτιο του.Ο Χωραφάς είναι επί σειρά ετών ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου ενώ πρόσφατα απέκτησε πολιτική εκπομπή στο «Κόκκινο», τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΝ που ελέγχεται εξ΄ ολοκλήρου από τον Τσίπρα.Κατά τα άλλα, ο Μητρόπουλος δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το ... σύστημα ΠΑΣΟΚ.

"Καρφιά" Πρωτόπαπα για τον ανασχηματισμό και τον πρωθυπουργό...

Μικρά... καρφάκια για τη νέα κυβέρνηση άφησε την Παρασκευή μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.
"Κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα του έργου της", δήλωσε με νόημα και πρόσθεσε:"Αν θυμάστε, και με την προηγούμενη (σ.σ. κυβέρνηση) είχαμε πει ότι έχει παράγει ένα πραγματικά πολύ σημαντικό έργο, αλλά ότι υπάρχουν ορισμένοι τομείς που πρέπει να "τρέξουμε" πιο γρήγορα. Σε αυτούς τους τομείς πρέπει να καλύψουμε το κενό. Αναφέραμε ένα μεγάλο τομέα πριν. Και νομίζω ότι οι προδιαγραφές υπάρχουν"."Αυτό που χρειάζεται -κατά τη γνώμη μου- είναι η πράξη, η αποτελεσματικότητα, και σε αυτό οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι στο να πετύχουμε", συμπλήρωσε. Ο ίδιος δεν άφησε εκτός κριτικής και τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου!"Χρειάζεται, δηλαδή, να μας πει ο πρωθυπουργός, να πει στον ελληνικό λαό, λίγο - πολύ, ότι "κύριοι, εγώ με αυτό το σχέδιο θα προχωρήσω, με αυτούς τους άξονες θα προχωρήσω, με αυτές τις προτεραιότητες θα προχωρήσω, ώστε να εγγυηθώ ότι η ύφεση του 4% μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα γίνει ανάπτυξη, θα γίνουν θέσεις εργασίας, θα γίνει εισόδημα, το οποίο τότε θα μπορώ να μοιράσω δικαιότερα" κατέληξε με νόημα...

Ο Χασμαν με τον Κατσικοπουλο.....

Tα χέρια έδωσαν σήμερα Δευτέρα ο Άμπετ Χασμάν και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, και συμφώνησαν να αγωνιστούν από κοινού για το συμφέρον των δημοτών και της πόλης, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χασμάν θα συμμετάσχει στο συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων κ. Κατσικόπουλου, καθώς στην σημερινή συνάντησή τους συζήτησαν θέματα που αφορούν την Πάτρα και βρέθηκε ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι για τους πολίτες και την πόλη.


Ας μην ξεχναμε βεβαια οτι ο κ Χασμαν πριν μια βδομαδα ειχε δηλωσει οτι εγινε γυναικολογος και μαλιστα επιτυχημενος γιατι δεν τον πιεσαν οι δικοι του να γινει. Αντιθετως τον κ Κατσικοπουλο τον πιεσαν για να κατεβει για Δημαρχος απο Περιφερειαρχης που ηταν το ονειρο του.....

Βρε βρε πως αλλαζουν ομως οι καιροι και οι αποψεις.....

Παρασύρθηκαν δύο πεζοί από τρένο στην Πάτρα

Δύπ πεζοί που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αλλοδαποί, παρασύρθηκαν από τρένο στη λεωφόρο Αθήνων, στην Πάτρα.

Ευκαιρία για Σαμαρά η εμφάνιση Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Μοναδική ευκαιρία έχει αυτή την εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς να περάσει στην αντεπίθεση και να αποκαθηλώσει πολιτικά τον Παπανδρέου αφού οι εντυπώσεις που άφησε από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου είναι τουλάχιστον αρνητικές.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεξεργάζεται την τελική πρόταση για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και πιστεύει ότι μέσα στην εβδομάδα που λείπει ο Παπανδρέου σε ταξίδια στο εξωτερικό, θα συμβεί κάτι πολύ τρανταχτό σε ένα από τα ανοιχτά μέτωπα που άφησε πίσω του.Ο Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να εκτοξεύσει στα ύψη την αντιπαράθεση και να μιλήσει για σκάνδαλα «στην αυλή του Μαξίμου»...

Δήλωση του προέδρου ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη για σχολικά κενά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργος Δρακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα χρόνια από τότε που εμείς οι νέοι τελειώσαμε το Σχολείο…


Κάθε φορά που χτυπούσε το Κουδούνι… ξέραμε τι μάθημα ακολουθεί…

Οι μαθητές του σήμερα δυστυχώς έμαθαν και θα μάθουν με τον καλύτερο τρόπο ένα ακόμη μάθημα…το κενό…

Και αυτό γιατί φέτος στην Αχαΐα τα κενά θα φτάσουν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα 400…

Την ίδια ώρα στο έλεος…του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι αφήνονται περισσότεροι από 32.000 μαθητές που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πάτρα…

Το ενδεχόμενο κατά την χειμερινή περίοδο σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης να μην υπάρχει θέρμανση είναι πλέον κάτι παραπάνω από υπαρκτό, ενώ ήδη οι σχολικές επιτροπές σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Αιτία, η περικοπή κατά 50% των κονδυλίων που έπαιρναν οι επιτροπές μέσω των οποίων εξασφαλιζόταν η λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Πολύ ήταν οι γονείς που υπολόγισαν στην ευαισθησία της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου…Η επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διατηρήσει την κ. Διαμαντοπούλου στην ίδια …καρέκλα…μάλλον αποδεικνύεται λάθος…»

Δωρεάν φροντιστήρια, ίντερνετ και νέα Αντιδημαρχία Νεότητας από το συνδυασμό «Αιγιάλεια- Νέα Εποχή»

Από τον Δημοτικό Συνδυασμό «Αιγιάλεια- Νέα Εποχή» του Υποψηφίου Δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, δίνεται στην δημοσιότητα -σήμερα μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς -η προγραμματική θέση της παράταξης για «Νεολαία-Παιδεία».


Στον «Τομέα της Νεολαίας» και με απόφαση του Υποψηφίου Δημάρχου, εξαγγέλλεται η σύσταση - για πρώτη φορά - Αντιδημαρχία Νεότητας (στην οποία θα υπάγεται σίγουρα και η παιδεία) προκειμένου οι νεολαίοι της περιοχής να έχουν αυτόνομο ρόλο στο δήμο, συγκεκριμένη αφετηρία δράσης και να δημιουργήσουν ένα δικό τους πλάνο έργων και πρωτοβουλιών από τους νέους για τους νέους, με καινοτόμες ιδέες και σύγχρονους ρόλους, από τις μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες σε επίπεδο μαθητών – σπουδαστών, νέων επαγγελματιών κι επιστημόνων.

Στις υπόλοιπες εξαγγελίες για τη Νεολαία συμπεριλαμβάνονται :
Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ (WiFi Public Hotspots) για όλους τους δημότες κι επισκέπτες της Αιγιάλειας , μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος και με δεδομένη τη συμμετοχή του Δήμου Αιγίου στην «Διαδημοτική Εταιρεία Ευρυζωνικών Δικτύων ΝΔ Ελλάδας». Η αρχή θα γίνει από τους Κήπους της πρώην Χαρτοποϊίας στο νέο Πολυκέντρο και θα επεκταθεί στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων , Αγίας Λαύρας, Αγίου Αθανασίου, Πλαστήρα, Δεξαμενής, Καλλιθέας, Μυρτιάς, Σταφιδαλώνων, Τεμένης αλλά και στις Πλατείες Καμαρών, Σελιανιτίκων , Λόγγου, Άκολης, Διακοπτού, Παραλίας Ακράτας και Αιγείρας. Άμεση θα είναι η εφαρμογή στις περιοχές όπου υπάρχει ευρυζωνικό δίκτυο, όπως στο Αίγιο όπου καλύπτει περί τα 6 χιλιόμετρα.

Εβδομάδα Νεολαίας με Art –Video Festival (πολυμέσα), διαγωνισμούς skateboard – graffiti , προβολή ταινιών, μουσικών συγκροτημάτων κ.ά με τι δράσεις κατανεμημένες σε περιοχές της Αιγιάλειας με τουριστικό ενδιαφέρον και αφετηρία το Αίγιο.

Χώρος Πολυμέσων – Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη στο Αίγιο , με δωρεάν ίντερνετ για πολλαπλές δυνατότητες γνωριμίας των υπηρεσιών που προσφέρει στην καθημερινή ζωή και στην εργασία το διαδίκτυο και εμπλουτισμό των γνώσεων από την παγκόσμια «μηχανή¨.

Μειωμένο εισιτήριο , για μαθητές και σπουδαστές στον Δημοτικό Κινηματογράφο και δωρεάν χρήση αυτού για μαζικές εκδηλώσεις επίσημων φορέων νεότητας.

Δημιουργία Ποδηλατοδρόμου , στην παραλιακή οδό από την Παραλία Άνθη μέχρι την Αλυκή Αίγιου. Παρόμοιες δράσεις θα επιδιωχθούν σε Τέμενη - Λαμπίρι , Σελιανίτικα , Διακοπτό , Νικολέϊκα , Ελαιώνα , Παραλία Ακράτας – Αιγείρας καθώς και στην περιοχή της Λίμνης Τσιβλού και της Φτέρης Αιγίου (Πυργάκι).

«Παιδικό Μουσείο» (σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο) και ποικίλες εκδηλώσεις παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου. Θα περιλαμβάνει λαογραφικό υλικό, ενδυμασίες, ξυλόγλυπτα, εικόνες, σκεύη, έργα νεοελληνικής τέχνης, συγγραφική δημιουργία κ.ά.

«Εργαστήρι» Θεάτρου, Χειροτεχνίας, Πηλού, Κολλάζ, Ζωγραφικής, με σκοπό τα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης σε συνεργασία με τοπικά θεατρικά ή άλλα σχήματα. Χώρος λειτουργίας θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου. Παράλληλες δράσεις θα επιδιωχθούν και σε γειτονικούς -σήμερα- δήμους σε συνεργασία με τα σχολεία και τους τοπικούς συλλόγους, όπως σε Αιγείρα, Ακράτα και Καμάρες.

Tουρνουά Ποδοσφαίρου (5x5), Mίνι Βόλεϊ, Μπάσκετ(3 on 3) για μαθητές και ομάδες.

Στον Τομέα της Παιδείας ανακοινώνεται η θεσμοθέτηση και εφαρμογή των «Δωρεάν Φροντιστηρίων» (για ξένες γλώσσες και σχολική υποβοήθηση), σε συνεργασία με φροντιστήρια εντός κι εκτός Αιγίου και την Τοπική Εκκλησία. Θ’ αφορά παιδιά άπορων οικογενειών ή με ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα (θα καθοριστεί), που θα εγκρίνονται από κοινή τριμελή επιτροπή Δήμου – Εκπροσώπου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων – Ιεράς Μητρόπολης και κοινή ανάληψη των οικονομικών υποχρεώσεων που θα απορρέουν από αυτό, ιδιαιτέρως του δήμου. Σκοπός οι ίσες ευκαιρίες στην μάθηση και την γνώση.

OXI ΑΠΟ ΤΟΝ "ΤΣΑΡΟ" ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Αποκλείει το υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει στο προσεχές μέλλον ειδική ρύθμιση για την απόσυρση αυτοκινήτων με την χορήγηση κινήτρων. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως ήδη από τον προηγούμενο Οκτώβριο έχουν δεχθεί πλήθος εισηγήσεων από φορείς της...


αγοράς αυτοκινήτου για την θέσπιση κινήτρων που θα οδηγήσουν στην ανανέωση του στόλου των Ι.Χ., θα δώσουν διέξοδο στην κρίση που διέρχονται οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και θα τονώσουν τα δημόσια έσοδα. Ωστόσο, όλες οι εισηγήσεις που έχει λάβει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και δεν μπορούν να εφαρμοσθούν την παρούσα περίοδο. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί και η πρόταση για την παροχή κινήτρων απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων με παράλληλη αγορά νέων Ι.Χ. με τη μορφή της μείωσης των τελών ταξινόμησης . Τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως η υστέρηση των εσόδων από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων απασχολεί την Κυβέρνηση και έχει εξετασθεί σε αρκετές υπηρεσιακές συναντήσεις. Υπογραμμίζουν όμως πως ουδέποτε τέθηκε επισήμως προς εξέταση το συγκεκριμένο μέτρο για το οποίο η χώρα μας θα έπρεπε να λάβει και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Η ΠΙΟ ΚΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ"

"Η ομιλία του Παπανδρέου το Σάββατο, ήταν πιο πιο κενή σε περιεχόμενο ομιλία πρωθυπουργού που έχω ακούσει στη ζωή μου"! Ποιός το είπε αυτό; Ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους πολιτικούς συντάκτες που υπάρχουν σήμερα στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπαχρήστος...


που ήταν καλεσμένος στο Mega. Συμφωνούμε απολύτως μαζί του...

Νεα μετρα απο την Τροϊκα....

"Έφυγε" ο Δημήτρης Καμπερίδης

Κηδεύεται αύριο στις 17:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο ηθοποιός Δημήτρης Καμπερίδης, που πέθανε το Σάββατο ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένος στη Δράμα, ο Δημήτρης Καμπερίδης σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη και υπήρξε (ως μέλος της "ιστορικής" ομάδας των αποφοίτων της σχολής του 1970) ιδρυτικό μέλος του "Ελεύθερου Θεάτρου''. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε με το Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, ενώ δεκάδες είναι οι συμμετοχές του στο Θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, την ομάδα «Χορικό» (ως χορευτής) της Ζουζούς Νικολούδη, το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (2003-2006), ενώ την τριετία 2003-2006 συμμετείχε σε σειρά παραγωγών του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας. Υπήρξε ο συγγραφέας μιας νουβέλας με τον τίτλο «Η κιβωτός της Πελαγίας», ενώ πολλές ήταν οι συμμετοχές του σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Πάτρα: Στήριξη της ΝΔ σε Χριστόπουλο και συνεργασία με τον Φλέσσα

Αυτή τηνεβδομάδα θα ανακοινώσει η ΝΔ την υποστήριξή της στον Κώστα Χριστόπουλο, ο οποίος έιχε ζητήσει από την Ρηγίλλης να καθυστερήσει την ανακοίνωση, καθώς βρισκόταν σε συζητήσεις με άτομα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και δεν ήθελε, ενώ διαρκούσαν οι συζητήσεις να βρίσκεται στο τραπέζι η Νεοδημοκρταική στήριξη. Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος, προχωράει στην οργάνωση του προεκλογικού του αγώνα και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, συζητά συνεργασία για τον επικοινωνιακό του σχεδιασμό, με τον γνωστό Αθηναίο επικοινωνιολόγο κ. Φλέσσα, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν επικοινωνιολόγος της Ρηγίλλης.
Πάντως, στην τοπική ΝΔ εκφράζονται ζωηρές ανησυχίες για την χαμηλή απήχηση που δείχνει να διαθέτει αυτή τη στιγμή το αυτοδιοικητικό εγχείρημα του Κώστα Χριστόπουλου.Γι αυτό, θα επιχειρηθεί μια αντιστροφή του κλίματος με σειρά κινήσεων, αρχής γενομένης με την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Φλωράτου. Η αρχή έγινε χθες με τηνΤασία Μανωλοπούλου

Με τον Δημήτρη Αϊβαλή ο Τάκης Χριστόπουλος


Ο πρόεδρος του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας και διεκδικητής της θέσης του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, κ. Τάκης Χριστόπουλος, με δημόσια δήλωσή του τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Αϊβαλή για το Δήμο Πατρέων. Συγκεκριμένα ο κ. Χριστόπουλος στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο κ. Αϊβαλής θεωρώ ότι και ηλικιακά αλλά και βάσει των χρόνων που ασχολείται με τα κοινά είναι στο ανώτατο σημείο ωριμότητας. Σε πρώτη φάση γνωστοποιώ την απόφασή συμπόρευσης μου με τον κ. Αϊβαλή».O υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Δημήτρης Αϊβαλής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες που το κοινό μας στοιχείο είναι η πόλη να ξεφύγει από την μιζέρια και την αντιαναπτυξιακή πολιτική συμπορεύονται μαζί μας. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο συνάδελφος και φίλος Τάκης Χριστόπουλος τον οποίο με τη σειρά μου, ευχαριστώ δημοσίως για την στήριξή του.

Είναι βέβαιο ότι με την συμπόρευση όλων αυτών των δυνάμεων υπάρχει προοπτική και ελπίδα για την Πάτρα που μας αξίζει. Μπορούμε όλοι εμείς μαζί ενωμένοι, να αλλάξουμε το κακό σκηνικό προς όφελός των πολιτών και να καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι.

Εμείς και όσοι συμπορεύονται μαζί μας έχουν χαρακτηριστικά: Δεν ασχολούμεθα με την παραπολιτική αλλά με τα πραγματικά προβλήματα της Πάτρας. Επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους».

Ευχες του κ Νικολοπουλου για καλη σχολικη χρονια σε μαθητες και φοιτητες...

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει τις ευχές του προς τις μαθήτριες, τους μαθητές, και τις οικογένειές τους, καθώς και προς τους εκπαιδευτικούς του νομού.


Μικροί και μεγάλοι, βρίσκονται και πάλι στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης. Από τα βάθη της καρδιάς μου, θερμές ευχές προς όλους για μία καλή σχολική χρονιά, στην οποία η προσπάθεια να μετατραπεί σε γνώση και η γνώση σε ελπίδα για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Έτσι κι αλλιώς, κάθε ξεκίνημα εμπεριέχει την ελπίδα. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το ξεκίνημα αφορά την καλλιέργεια και την μόρφωση των γενεών που έπονται και στις οποίες αναθέτουμε την βαριά ευθύνη να διαμορφώσουν μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από την σημερινή. Καλή και δημιουργική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές. Στα παιδιά που πρέπει να συνδυάσουν τη μόρφωση με την φαντασία και την ορμητικότητα με το ήθος για να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό μίας ποιοτικής αλλαγής. Καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, που οφείλουν να μετατραπούν σε «πλατφόρμες» πάνω στις οποίες θα ακουμπήσουν και θα απογειωθούν τα όνειρα και οι ικανότητες των παιδιών.

Καλή και δημιουργική χρονιά και σε όλες τις οικογένειες, των οποίων ο κόπος, ο χρόνος και το χρήμα δεν μπορεί να αποτελούν απλά τα μέσα σε ένα ανταλλακτήριο ελπίδων χωρίς αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να αξιοποιούνται για την διαρκή καλυτέρευση των σχολικών υποδομών. Η παιδεία είναι το μεγάλο μας όπλο για την Αχαΐα που ονειρευόμαστε, για την Ελλάδα που ελπίζουμε. Και θα πρέπει να το έχουμε πάντα «γεμάτο»…»

Εξάλλου ο Αχαιός βουλευτής απέστειλε και συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες μαθητές της Αχαΐας σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής:

«Φίλε νέε φοιτητή,

Βγήκες πλέον «στον πηγαιμό για την Ιθάκη»…

Οι κόποι σου ανταμείφθηκαν και η επιτυχία ανήκει σε σένα και στην οικογένειά σου. Τώρα πλέον όμως, με τις δικές σου δυνάμεις, καλείσαι να αντιμετωπίσεις τη νέα ζωή που απλώνεται προκλητικά μπροστά σου. Έκανες, ωστόσο, την αρχή και γνωρίζεις ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Προσωπικά, σου εύχομαι να πορεύεσαι πάντα «με λογισμό και με όνειρο». Να διατηρήσεις πάντα την ανατρεπτική ευαισθησία της εφηβείας και καθώς ωριμάζεις, η ματιά σου να γίνεται ακριβοδίκαια αυστηρή. Και να μην ξεχνάς ότι ζεις δίπλα σε συν - ανθρώπους. Ότι είσαι κι εσύ μέλος μιας κοινωνίας που όλοι μαζί πρέπει να τη φτιάξουμε καλύτερη.

Συμ-πορευόμαστε λοιπόν, συν-οδοιπορούμε και αγωνιζόμαστε «τον αγώνα τον καλό», ατομικά και συν-ολικά, προσωπικά και συλλογικά, για την προκοπή την δική μας, της οικογένειας μας, της κοινωνίας μας, του τόπου μας, της πατρίδας μας. Στον στίβο αυτών των αγώνων, εύχομαι ολόψυχα να καταξιωθείς, γιατί «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία ου σοφία εστίν»

Καλές σπουδές!»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαίας

Προσφυγή Δήμων και Κοινοτήτων κατά του "Καλλικράτη"

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων Δήμων και Κοινοτήτων που στρέφονται κατά των συνενώσεων τους που επιτεύχθηκαν με τον "Καλλικράτη" (Ν. 3852/2010). Ειδικότερα, στο ΣτΕ κατέθεσαν αιτήσεις:
1) Ο Δήμος Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης ο οποίος καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Ξάνθης.2) ο Δήμος Ευρυμενών Νομού Λαρίσης ο οποίος υπήχθη στον Δήμο Αγιάς. Μάλιστα ο Δήμος Ευρυμενών έχει καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής.3) η Κοινότητα Σμίξης Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Γρεβενών.4) Η Κοινότητα Αγίου Κοσμά Γρεβενών η οποία καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Γρεβενών.5) Η Κοινότητα Αβδέλλας Γρεβενών, η οποία καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Γρεβενών.Οι προσφεύγοντες Δήμοι και Κοινότητες υποστηρίζουν ότι οι συνενώσεις που έγιναν με τον Καλλικράτη είναι αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη φυλακή οι φορτηγατζήδες αν κάνουν κινητοποιήσεις

Στα άκρα οδηγεί την κόντρα με τους φορτηγατζήδες η κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να τηρήσει σκληρή γραμμή στην απεργία διαρκείας που έχουν προγραματίσει να ξεκινήσουν απο αύριο. Συνεργάτες του Δ. Ρέππα μιλώντας στο NewsIt είπαν: "ότι ήταν να δώσουμε το δώσαμε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Την Τρίτη ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα προωθηθεί προς συζήτηση και ψήφιση απο το τρίτο θερινό τμήμα".


Σημείωσαν πάντως οτι η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή, ακόμη και τις ημέρες που θα συζητείται το νομοχέδιο στη Βουλή.
Σε ότι αφορά το τι θα κάνουν οι φορτηγατζήδες, οι συνεργάτες του Δ. Ρέππα υπενθυμίζουν οτι είναι σε επίταξη και συνεπώς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, ούτε να παραδώσουν τα κλειδιά, όπως προγραμματίζουν, στις νομαρχίες. Αν το κάνουν αυτό, λένε οι συνεργάτες του Δ. Ρέππα, θα υποστούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπουν μέχρι τριες μήνες φυλάκιση ή και αφαίρεση διπλώματος και άδειας.

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα απεργία, παρά το γεγονός οτι βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, από τον περασμένο Ιούλιο, με τη μεγάλη απεργία που είχε παραλύσει την αγορά.

Οι αυτοκινητιστές μάλιστα έχουν προαναγγείλει ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τα οχήματά τους και θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στη νομαρχία, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προβλέπει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει το επάγγελμά τους, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το άνοιγμα των λεγόμενων "κλειστών επαγγελμάτων".

Μετά την ανακοίνωση αυτή οι οδηγοί έσπευσαν απο νωρίς το πρωί στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές.
Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν από τη Δευτέρα, οπότε θα λειτουργούν όλα τα πρατήρια και η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη.
Η απεργία επηρεάζει άμεσα τον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα αλλά και με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, κλπ.