ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

BONUS ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ...

Δεν ντρέπονται καθόλου. Στην ΕΡΤ μοίραζαν τα χρήματα μεταξύ τους για εργασία που όφειλαν να κάνουν. Έδωσαν στην Ιδ. Γραμματέα του Προέδρου bonus επειδή πήγαινε κάθε μέρα στην δουλειά της(!!!) Όπως είπε ο Παπαγιάννης στο Αποκαλυπτικό δελτίο πρέπει...


όχι μόνο να ψάξουν τις πιθανές ποινικές ευθύνες αλλά να αναγκασθούν να φέρουν πίσω τα λεφτά αυτοί που παράνομα τα πήραν...

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης


Σε συνεχείς επαφές για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου έχει ήδη μιλήσει με δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Αχαϊας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του enpatrais.blogspot.com, την θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας, θα καταλάβει ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Θρασύβουλος Μαυρομμάτης.

Τέσσερις νέους υποψηφίους ανακοίνωσε ο Κώστας Χριστόπουλος

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Δρουγούτη, Ηλία Λαμπρόπουλο, Ανδρέα Μιχαλόπουλο και Δημήτρη Κουμανάκο.
Ο Κωνσταντίνος Δρουγούτης, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964, είναι Μηχανολόγος- Τεχνολόγος, με εξειδίκευση στα προωθητικά συστήματα Αεροσκαφών, και υπήρξε συνεργάτης πολλών εκ των μεγαλύτερων αντιπροσωπειών αυτοκινήτων. Σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπήρξε επί δεκαετία παίκτης του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και κολυμβητής.Ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα. Δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών ως Μηχανικός εργοταξίου.Ο Δημήτριος Κουμανάκος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977. Είναι Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός και μεταπτυχιακός φοιτητής του Πολυτεχνείου Πατρών. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, είναι συνταξιούχος της Διεύθυνσης Υγείας Αχαΐας, Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου « Η ΚΥΨΕΛΗ».

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε και επίσημα Κώστα Χριστόπουλο

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, αναφέρει ότι στηρίζει για τον Δήμο Πατρέων την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, και πρώην Αντιδημάρχου, Κώστα Χριστόπουλου. "Η υποψηφιότητά του προέκυψε μέσα από την ανάγκη των πολιτών και των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής να ενεργοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής και την εξυγίανση του νέου Δήμου Πατρέων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου οι δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα του Κ. Χριστόπουλου θα επαναφέρει το νέο Δήμο Πατρέων στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών εξελίξεων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανακοινώνει όνομα και σήμα ο Δημήτρης Κατσικόπουλος

Ανακοινώνει όνομα συνδιασμού και σήμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Δημήτρης Κατσικόπουλος. Η ανακοίνωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή το πρωί σε κεντρική αίθουσα της Πάτρας.
Θα ανακοινωθεί η φιλοσοφία της παράταξης και το μήνυμα που στέλνει προς τους πολίτες του νέου διευρυμένου Δήμου της Πάτρας.Στο μεταξύ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η στελέχωση του ψηφοδελτίου με ονόματα από όλους τους πολιτικούς χώρους.Στην λίστα φιγουράρουν σύμφωνα με πληροφορίες και πολλά ονόματα απο την παράταξη Δημαρά.

Τετ α τετ Κατσιφάρα - Καρχιμάκη το πρωί στην Ιπποκράτους

Συνάντηση εργασίας είχε από το πρωί στην Ιπποκράτους ο νεοεκλεγείς γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με τους υποψήφιους περιφερειάρχες που στηρίζει το κυβερνών κόμμα ανά την Ελλάδα.
Στη συνάντηση παρών ήταν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος είχε τετ α τετ συνάντηση με τον νέο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ηγετική εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ ετοιμάζουν στη Ρηγίλλης

Την εικόνα ενός "ψύχραιμου ηγέτη" και "εγγυητή της εξόδου της χώρας απο την κρίση και τις πολιτικές του Μνημονίου" φιλοδοξεί να "περάσει" προς τα έξω η Ρηγίλλης για τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.
Για τον σκοπό αυτό τα επιτελεία του Γραφείου Τύπου, του Προγράμματος και του Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά και οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά έχουν προετοίμάσει τον πρόεδρο της ΝΔ τόσο για την ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις, όσο και για την συνέντευξη τύπου της Κυριακής.Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένα μέτρα που θα εφαρμόσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, ενώ θα εστιάσει στα "ψέμματα" του Γιώργου Παπανδρέου και στην αναντιστοιχία λόγων και έργων, απο την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, μέχρι σήμερα.Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Βάρδα, ο κ. Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει ότι "είναι φίλος μου, αλλά όχι σύμβουλός μου".

Συνέδριο για αλλαγή καταστατικού!

Συνέδριο για να επανακαθοριστεί η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ ήθελε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ωστόσο η επιθυμία του θα γίνει πράξη όχι φέτος, αλλά τη νέα χρονιά σύμφωνα με πληροφορίες των parapolitika.gr.
Όπως όλα δείχνουν, τον Μάρτιο του 2011 θα πραγματοποιηθεί το περιβόητο συνέδριο και βασικός στόχος θα είναι η αλλαγή καταστατικού σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες ανάδειξης των υποψήφιων βουλευτών.Μήπως το 2011 θα είναι χρονιά εκλογών;

Οι μαριονέτες της πολιτιστικής και οι δικαστικές αρχές της Πάτρας!Δικαιωθηκε για τις καταγγελιες του ο κ Νικολοπουλος...

Tο πληροφορηθήκαμε και πραγματικά ακόμα δεν το πιστεύουμε….
Φάκελος με προανακριτικό υλικό, για υπόθεση που απασχόλησε τον τοπικό τύπο στη περίοδο που η Πάτρα ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης χάθηκε….

Είναι η υπόθεση με τις μαριονέτες και η προσπάθεια υπερκοστολόγησης της διοργάνωσης από ιδιώτη, κάτι που έγκαιρα το είχε καταγγείλει και το είχε ακυρώσει ο τότε συντονιστής του «Οργανισμού Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006» κ. Ροϊλός.

Η υπόθεση όμως με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου έφτασε στον Εισαγγελέα, οποίος ως όφειλε διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέσθηκαν ποινικά αδικήματα.

Από τότε πέρασαν κάποια χρόνια και έτσι πριν από κάποιους μήνες ο ίδιος βουλευτής με ερώτησή του προς τον υπουργό δικαιοσύνης, ζήτησε να μάθει τη τύχη της όλης υπόθεσης. Η απάντηση του υπουργού ήταν απίστευτα προκλητική μιας και επί λέξη αναφέρει ότι …..τριάμισι χρόνια μετά « διενεργείται ακόμα προκαταρκτική εξέταση!» (κάντε κλικ επάνω στο έγγραφο για να μεγεθύνετε το έγγραφο με την απάντηση του υπουργού)

Τώρα το πόσο λογικό είναι μια προκαταρκτική εξέταση να διαρκεί 3,5 χρόνια μόνο o υπουργός και τα αρμόδια δικαστικά όργανα το γνωρίζουν .

Και βέβαια όπως ανέφερα παραπάνω το ζουμί της όλης υπόθεσης είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο φάκελος έχει κάνει φτερά ……

Αναμένονται βέβαια εξελίξεις μιας και είμαστε σίγουροι ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ενήμερος για την εξέλιξη του θέματος!

Ετοιμάζουν προβοκάτσια κατά Σαμαρά στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Αntinews, ετοιμάζεται προβοκάτσια κατά του Αντώνη Σαμαρά στην διάρκεια της παρουσίας του στην ΔΕΘ.


Η κυβέρνηση του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα της είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το επεισόδιο με το παπούτσι, που εκσφενδονίσθηκε κατά του Πρωθυπουργού για «καλωσόρισμα» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις συνεχείς αποδοκιμασίες ανά την Ελλάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικών στελεχών και εν γένει των υποστηρικτών του Μνημονίου. Κάποιοι κύκλοι φαίνεται λοιπόν ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν στημένο «συμψηφισμό».

Θέλουν επικοινωνιακά να περάσουν ψευδώς προς τα έξω ότι η αγανάκτηση του κόσμου είναι γενικώς κι αδιακρίτως κατά πάντων, ακόμη και κατά του Αντώνη Σαμαρά, παρά την αντισυστημική στάση του κόντρα στην μεταπολιτευτική παρακμή και τους υπηρέτες της επί πολλά χρόνια. Στάση που διακινδύνευσε ακόμη και την πολιτική του επιβίωση αλλά που ακριβώς γι’ αυτή επικράτησε κατά κράτος στον αγώνα για την διαδοχή στη ΝΔ.

Η νεοφιλεύθερη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι παράδοξοι μνημονιακοί συνεργοί της, το βαθύ ΠΑΣΟΚ και το παρακράτος του, γνωρίζουν ότι το μεγάλο όπλο του Αντώνη Σαμαρά είναι η συνεπής και επί χρόνια πορεία του κόντρα στο ρεύμα, τα ΟΧΙ που είπε κι η ευθιξία που έχει επιδείξει, ιδιότητα ξένη προς την παχυδερμική πολιτική μας τάξη.

Κυρίως όμως τους ενοχλεί ότι ο Σαμαράς δεν μετείχε στο πάρτυ. Δεν μπορεί κανείς να του χρεώσει το ελάχιστο από την κακή οικονομική πορεία της χώρας και τον ορατό κίνδυνο της χρεωκοπίας και αποτελεί την μοναδική αστική δημοκρατική διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησαν σχεδόν 30 χρόνια κρατικοδιαίτου υπερδανειζόμενου «σοσιαλισμού», που βούλιαξε την χώρα στις προσλήψεις, την διαφθορά και την γραφειοκρατία αλλά και τα σοβαρά λάθη κι οι αδυναμίες της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακολούθησε την πεπατημένη, για τα οποία όμως ο μόνος που σίγουρα δεν ευθύνεται είναι ο νέος Πρόεδρος της.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου λοιπόν, όντας ανίκανη να λύσει τα προβλήματα κι έχοντας τεράστια ευθύνη για την μετατροπή ενός προβλήματος ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, μετά την κατασυκοφάντηση της ίδιας της χώρας και την καταρράκωση του ηθικού του Λαού, έχει επιλέξει ως έσχατη κι ανομολόγητη γραμμή άμυνας την ισοπέδωση, το «έλα μωρέ, όλοι το ίδιο είμαστε».

Αυτό, κατά πληροφορίες μας, έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν προβοκάτορες με στημένο επεισόδιο κατά του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

To ΠΑΣΟΚ δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει την αλήθεια

Στη θέση που είχε εκφράσει και κατά την τελευταία κατάθεσή του επέμεινε ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, ομολογώντας για δεύτερη φορά ότι τα 1 εκατ. μάρκα που έλαβε από τη Siemens πήγαν όλα στα ταμεία του κόμματος, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στους πρώην συντρόφους του για υποκρισία, αφού σύμφωνα με τον ίδιο είναι κοινό μυστικό ότι όλα τα κόμματα παίρνουν μεγάλες «χορηγίες».
Ο κ. Τσουκάρος υποστήριξε ότι «η κατάληξη του 1.000.000 μάρκων στον προορισμό τους επιβεβαιώθηκε, εμμέσως, για ευνόητους λόγους, πλην σαφώς, από τις καταθέσεις στη Δικαιοσύνη των ταμιών του κόμματος αλλά και από τις καταθέσεις στη Γερμανία των στελεχών που εκταμίευαν για λογαριασμό της Siemens».Μάλιστα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ότι το 1.000.000 μάρκα δεν πήγε ποτέ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια.Το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν θέλει να πει με θάρρος τη γνώμη του για την πρακτική που ίσχυε για τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για τον εαυτό του, δεν ομολογεί την αλήθεια. Γι' αυτό δεν έκανε και καμία ενέργεια αποκάλυψης της πραγματικότητας».Όπως σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει την αλήθεια.Είναι τα κατά συνθήκη ψεύδη των κομμάτων, όπως πολλές φορές όλοι λένε κάτι και δεν μπορούν να το ομολογήσουν».Παράλληλα, χαρακτήρισε καθιερωμένη τακτική των μεγάλων κομμάτων τις «χορηγίες» και υποστήριξε ότι «ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα υψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο όριο των επιτρεπομένων οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου».Τέλος, ο πρώην «στρατηγός» ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Κωνσταντίνο Σημίτη, αναφέροντας ότι «σε όλη τη διάρκεια που εγώ ήμουν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν έπεσε στην αντίληψή μου ποτέ να ασχολείται με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ».

ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Η "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

Έφυγε οριστικά από τα χέρια του παραδοσιακού εκδότη Δούκα η εφημερίδα Πελοπόννησος. Η εφημερίδα πέρασε στα χέρια του διδύμου Λάλα - Πανόπουλου (έχει το πρακτορείο Άργος στην Αχαία), Ήδη ο δεύτερος, έχει εγκατασταθεί στην εφημερίδα με το οικονομικό επιτελείο του και...
έχει αρχίσει τους ελέγχους που θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Την ίδια στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον προξενεί το γεγονός ότι ισχυρός όμιλος επιχειρηματιών προτίθεται να εκδώσει στην Αχαία την ιστορική "Νεολόγος των Πατρών". Εφημερίδα που είχε παραδοσιακές με την οικογένεια Παπανδρέου και κινείται στον κεντρο-αριστερό χώρο. Ήδη το πλάνο και το πρότζεκτ είναι έτοιμα και δεν αποκλείεται μέχρι το Νοέμβριο το ιστορικό φύλλο να βγει στα περίπτερα.

Ιστορική φωτογραφία Γ. Παπανδρέου - Δ. Κατσικόπουλου
Α
νακαλύψαμε στα συρτάρια μας μία φωτογραφία από το παρελθόν που κάτι μου λέει ότι θα αρέσει πολύ στον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Δημήτρη Κατσικόπουλο. Σε νεαρή ηλικία και πρωτόβγαλτος βουλευτής Αχαΐας, δίπλα από τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος τότε ήταν κι εκείνος υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον νομό. Είναι η περίοδος '89 και οι δυο τους είχαν ανέβει στο πατάρι από το οποίο είχε απευθύνει την ομιλία του στους Αχαιούς, ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου.
dete.gr

Δημοσκοπηση του enpatrais για το κριτηριο επιλογης υποψηφιου στις 7 Νοεμβρη

Η μεγαλη δημοσκοπηση του enpatrais σχετικα με το κριτηριο επιλογης υποψηφιου στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες ελαβε τελος. Μπορουμε να εξαγουμε διαφορα πολυ σημαντικα συμπερασματα και για την κεντρικη πολιτικη σκηνη. Αρχικα ας παραθεσουμε τα αποτελεσματα και την ερωτηση:


Με τι κριτηριο θα ψηφισετε στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες?

1 Αυτοδιοικητικο 37 %

2 Αντιμνημονιακο 26%

3 Κομματικο 19%

4 Αποχη 18%α)Παρατηρουμε λοιπον οτι το αυτοδιοικητικο κριτηριο θα ειναι το καθοριστικο για την επιλογη υποψηφιου. Ασχετα απο κομματικα χρισματα και τιτλους του καθε υποψηφιου αυτο που θα καθορισει την ψηφο των πολιτων θα ειναι κυριως η προσφορα και η δυνατοτητα προσφορας του υποψηφιου στην αυτοδιοικηση.

β)Σημαντικο για την κυβερνηση ειναι και το αντιμνημονιακο κριτηριο. Συγκεκριμενα ενα 26% δηλαδη 1 στους 4 με την ψηφο τους θα "ριξουν" ενα ηχηρο χαστουκι στην κυβερνηση και στο μνημονιο.

γ)Επισης παρατηρουμε οτι μολις 1 στους 5 θα ψηφισει λογω κομματικου κριτηριου. Για τις αυτοδιοικητικες εκλογες περασε πλεον η εποχη οπου η Αθηνα(τα κεντρικα γραφεια του καθε κομματος)αποφασιζαν τον Δημαρχο της καθε πολης(και με τα σημερινα δεδομενα τον Περιφερειαρχη)

δ)Τελος παρατηρουμε οτι σχεδον στο ιδιο ποσοστο με το κομματικο κριτηριο 18% 1 στους 5 περιπου δεν θα ψηφισουν.Αυτο το ποσοστο ειναι ιδιαιτερα μεγαλο ποσο μαλιστα και για τις αυτοδιοικητικες εκλογες....Αποψη μας? Η μη αποχη και η επιλογη του υποψηφιου που και θα εχει αυτοδιοικητικα χαρισματα και θα ειναι καταξιωμενος στον χωρο που εργαζεται ή ασχολειται και να ειναι αυτες οι εκλογες το δημοψηφισμα που δεν εγινε ποτε για την επιλογη ή οχι του μνημονιου, της τροϊκας και των φον φουφουτων.....

Σαν Σήμερα 15 Σεπτεμβρίου.....Παπανδρεου-Κοσκωτας και δικτατορια του παππου του Παγκαλου....

1922


μετά τη συγκρότηση της Τριανδρίας σε Χίο-Μυτιλήνη, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος, χωρίς καμιά συνεννόηση με τους ηγέτες της Επανάστασης, οργανώνει διευθυντήριο και αρχίζει να διοικεί την Αθήνα, να διορίζει στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη και να πραγματοποιεί συλλήψεις.

1989

κατατίθεται στη Βουλή το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Κοσκωτά, σύμφωνα με το οποίο βασικός υπεύθυνος φέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

Στην Πάτρα ο Νίκος Μακρόπουλος!

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Μακρόπουλος θα βρίσκεται στην Πάτρα στο νυχτερινό κέντρο "Αρείων". Ο Νίκος Μακρόπουλος δεν είναι ένα καινούργιο όνομα στην ελληνική δισκογραφία. Εχει στο ενεργητικό του δύο δισκογραφικές δουλειές, ένα album των Θεοφάνους-Δρούτσα από το οποίο ξεχώρισαν το "Σαν Τσιγάρο Αφιλτρο", το "Μη Με Λες Εγωιστή" κ.α., και ένα cd single των Καπίρη-Θεοδώρου από το οποίο ακούσαμε τo "Εχω Μάτια Και Βλέπω".


* Το 2004 κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο "Που Θέλεις Να Φτάσεις" για το οποίο συνεργάστηκε με το γνωστό δίδυμο των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών, τον Αλέκο Χρυσοβέργη και τον Σπύρο Γιατρά.

* Τον Οκτώβριο του 2006, ο Νίκος Μακρόπουλος κυκλοφόρησε τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο "Δεν με ξέρεις καλά" με την υπογραφή στα τραγούδια αξιόλογων δημιουργών.

Πάτρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Το Τμήμα Κυκλοφοριακής Ρύθμισης του Δήμου Πατρέων ανακοινώνει τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων ασφαλτόστρωσης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου:
Α) Την προσωρινή μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων επί της δυτικής πλευράς της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της 200,00 μ. βορείως από την οδό Μειλίχου και σε μήκος 250,00 μ. προς την οδό Αγ. Κωνσταντίνου Αγυιάς καιΒ) Η ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου Αγυιάς στη συμβολή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, για το χρονικό διάστημα από τις 14.9.2010 έως και τις 3.10.2010, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης στα πλαίσια της εργολαβίας «Ανακατασκευή οδού Ηρώων Πολυτεχνείου» του Δήμου Πατρέων.Η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων θα γίνεται στο ήμισυ του πλάτους οδοστρώματος (δυτική πλευρά), ενώ η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ. θα διεξάγεται εναλλάξ για τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας από την ανατολική πλευρά της οδού με τοποθέτηση φορητού φωτεινού σηματοδότη.Λόγω των ανωτέρω εργασιών θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στις δύο πλευρές της ανωτέρω οδού, στο υπόψη τμήμα της, όπου θα εκτελούνται εργασίες.Αλλαγές στις αφετηρίες και στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ:Λόγω των ανωτέρω εργασιών η αφετηρία των λεωφορείων της γραμμής Νο 1 του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεταφερθεί προσωρινά επί της δυτικής πλευράς της οδού Καραμανλή, βορείως της συμβολής της με την οδό Αχελώου. Επίσης τα λεωφορεία της ανωτέρω γραμμής θα διέρχονται μέσω των οδών Αγ. Κων/νου Αγυιάς – Καραμανλή – Αχελώου – Αώου - Αγ. Κων/νου Αγυιάς – ισχύουσα διαδρομή.

Στην Πάτρα πάλι η "χρυσή" πεντάδα του λαϊκού λαχείου

Ο πρώτος λαχνός του Λαϊκού Λαχείου πουλήθηκε στην Πάτρα, από το τυχερό πρακτορείο του Γ. Δημητρακόπουλου.Πρόκειται για τον χρυσό αριθμό 27603.
Ωστόσο οι δέκα πεντάδες που συνολικά κερδίζουν 1,5 εκ. ευρώ, έχουν πουληθεί από το πρακτορείο, σπαστά και όχι σε έναν, όπως δηλώνει στο www.thebest.gr o κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος. Νωρίς το πρωί ένας από τους τυχερούς, κάτοχος μιας πεντάδας, επικοινώνησε μαζί του, για να ενημερωθεί για τον τρόπο εξαργύρωσης του λαχνού, χωρίς ακόμα ωστόσο ο ίδιος ή κάποιος δικηγόρος να έχει κάνει την εμφάνισή του, στο πρακτορείο.Ο λαχνός είχε πουληθεί στα μισά της προηγούμενης εβδομάδας και το καλό είναι, πως τα χρήματα θα μοιραστούν σε παραπάνω από έναν τυχερό.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πάτρα: Μαζεύονται τα φορτηγά στην περιμετρική

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησαν την νέα τους κινητοποίηση οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. στην Πάτρα. Αυτή την φορά δεν προβλέπεται εκτός απροόπτου άλλη ενέργεια πλην αυτής που προβλέπει να συγκεντρωθούν τα βαριά οχήματα στην δεξιά λωρίδα του δρόμου στο ρεύμα προς Αθήνα και στο σημείο από τον κόμβο της Οβρυας μέχρι τον κόμβο του Γλαύκου.
Σε ερώτηση μας για το αν σχεδιάζουν νέα πορεία στην Πάτρα η κάποια άλλη κίνηση εντυπωσιασμού ο εκπρόσωπος τους Γιώργος Παπασταματοπουλος μας είπε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ως σχέδιο της κινητοποίησης.«Γιατί, για να κάψουμε πετρέλαιο; Θα τα αφήσουμε εκεί μέχρι να τελειώσει η κινητοποίηση», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Παπασταματοπουλου.

Ανακοινώνει υποψηφίους σήμερα ο Κώστας Χριστόπουλος

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μια πρώτη λίστα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ενώ είναι πιθανό να ανακοινωθεί και το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει την εκπροσώπηση του συνδυασμού στον Τύπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα προέρχονται κατά βάση από τον τεχνικό κόσμο.

Τα επισημα στοιχεια καταμετρησης της google για την επισκεψημοτητα του enpatrais.Σας ευχαριστουμε....

Προβολές σελίδων ανά χώρα

Ελλάδα 15.949


Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 2.713

Καναδάς 276

Κύπρος 100

Γερμανία 99

Ηνωμένο Βασίλειο 81

Γαλλία 15

Ιταλία 15

Αυστραλία 11

Βέλγιο 11

Αποκλειστικο: Χριστοπουλος εκτος απο στηριξη της ΝΔ θα εχει και αυτη του ΛΑ.Ο.Σ

Μαθαμε απο κορυφαιο κομματικο στελεχος του ΛΑ.Ο.Σ της Πατρας οτι το ενδεχομενο να εγκαταλειψει το ΛΑ.Ο.Σ τη στηριξη του στο Δημαρα ειναι πολυ πιθανη και η αιτια ειναι η στηρικη του κ Δημαρα προς τους λαθρομεταναστες. Ο κερδισμενος αυτης της υποθεσης? Ο κ Χριστοπουλος ο οποιος μετα τη στηριξη της ομαδας Φλωρατου και το χρισμα απο τη ΝΔ θα εχει και τη στηριξη του ΛΑ.Ο.Σ....Ειδωμεν.....

Η συντακτικη ομαδα του enpatrais.blogspot.com

Δημοσκοπηση του enpatrais για το κριτηριο επιλογης υποψηφιου στις 7 Νοεμβρη

Η μεγαλη δημοσκοπηση του enpatrais σχετικα με το κριτηριο επιλογης υποψηφιου στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες ελαβε τελος. Μπορουμε να εξαγουμε διαφορα πολυ σημαντικα συμπερασματα και για την κεντρικη πολιτικη σκηνη. Αρχικα ας παραθεσουμε τα αποτελεσματα και την ερωτηση:
Με τι κριτηριο θα ψηφισετε στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες?
1 Αυτοδιοικητικο 37 %
2 Αντιμνημονιακο 26%
3 Κομματικο 19%
4 Αποχη 18%

α)Παρατηρουμε λοιπον οτι το αυτοδιοικητικο κριτηριο θα ειναι το καθοριστικο για την επιλογη υποψηφιου. Ασχετα απο κομματικα χρισματα και τιτλους του καθε υποψηφιου αυτο που θα καθορισει την ψηφο των πολιτων θα ειναι κυριως η προσφορα και η δυνατοτητα προσφορας του υποψηφιου στην αυτοδιοικηση.
β)Σημαντικο για την κυβερνηση ειναι και το αντιμνημονιακο κριτηριο. Συγκεκριμενα ενα 26% δηλαδη 1 στους 4 με την ψηφο τους θα "ριξουν" ενα ηχηρο χαστουκι στην κυβερνηση και στο μνημονιο.
γ)Επισης παρατηρουμε οτι μολις 1 στους 5 θα ψηφισει λογω κομματικου κριτηριου. Για τις αυτοδιοικητικες εκλογες περασε πλεον η εποχη οπου η Αθηνα(τα κεντρικα γραφεια του καθε κομματος)αποφασιζαν τον Δημαρχο της καθε πολης(και με τα σημερινα δεδομενα τον Περιφερειαρχη)
δ)Τελος παρατηρουμε οτι σχεδον στο ιδιο ποσοστο με το κομματικο κριτηριο 18% 1 στους 5 περιπου δεν θα ψηφισουν.Αυτο το ποσοστο ειναι ιδιαιτερα μεγαλο ποσο μαλιστα και για τις αυτοδιοικητικες εκλογες....

Αποψη μας? Η μη αποχη και η επιλογη του υποψηφιου που και θα εχει αυτοδιοικητικα χαρισματα και θα ειναι καταξιωμενος στον χωρο που εργαζεται ή ασχολειται και να ειναι αυτες οι εκλογες το δημοψηφισμα που δεν εγινε ποτε για την επιλογη ή οχι του μνημονιου, της τροϊκας και των φον φουφουτων.....

ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ...

Άλλη κλάση. Καλύτερη η Μπαρτσελόνα καθάρισε με 5-1 τον Παναθηναϊκό.Οι «μπλαουγκράνα» εμφανίστηκαν μια ταχύτητα πάνω από τους «πράσινους» και προσφέροντας μια από τις γνωστές τους παραστάσεις, επικράτησαν με το βαρύ 5-1. Δύο λεπτά -όσα μεσολάβησαν...


μέχρι να ισοφαρίσει ο Μέσι το γκολ του Γκοβού- κράτησε το «όνειρο» για την ομάδα του Νιόπλια. Οι "πράσινοι" αν και προηγήθηκαν με τον Γκοβού στο 20' δεν μπόρεσαν να κρατήσουν παρά μόνο δύο λεπτά, το μηδέν για την εστία τους. Ο Μέσι ισοφάρισε άμεσα (22') και ο Βίγια στο 33' έδωσε το προβάδισμα ενώ το 3-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Μέσι στο φινάλε (45') του πρώτου ημιχρόνου. Το 4-1 έκανε το Πέδρο στο 78' εκμεταλλευόμενος το διπλό δοκάρι του Μέσι σε πλασέ ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Αλβες μετά από ασίστ του Μέσι. Ο Αργεντίνος άσος της Μπάρτσα νικήθηκε στο 53' από τον καλύτερο παίκτη του "τριφυλλιού" Τζόρβα από τα έντεκα βήματα (μετά την ανατροπή του ίδιου από τον Καντέ). Γήπεδο: "Καμπ Νου" Διαιτητής: Ν. Ριτσόλι (Ιταλία) Βοηθοί: Λ. Ματζιάνι- Ε. Ντι Λιμπερατόρε Μπαρτσελόνα (Πεπε Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (75' Μιλίτο), Πουγιόλ, Τσάβι (79' Μασεράνο), Βίγια (69' Μπόγιαν), Ινιέστα, Μέσι, Μπούσκετς, Πέδρο, Αμπιντάλ. Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκοβού (70'Λουίς Γκαρσία), Κατσουράνης (64' Καραγκούνης), Λέτο (80' Νίνης), Σισέ. Σκόρερ: 20' Σισέ, 22' Μέσι, 33' Βίγια, 45' Μέσι, 78' Πέδρο, 90+3' Αλβες Κάρτες: - / Καραγκούνης

ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΗΜΑΡΑΣ...

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ήδη ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς όπως δήλωσε στο «Real.gr» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ όποιο στέλεχος κατεβαίνει ως επικεφαλής άλλου...


συνδυασμού από αυτόν που στηρίζει επισήμως το κόμμα τίθεται αυτομάτως εκτός κόμματος. Ο κ. Ανωμερίτης, μάλιστα, δεν προτίθεται ούτε να καλέσει τα δύο στελέχη για απολογία, ούτε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα στελέχη που θα ακολουθήσουν τον κ. Μητρόπουλο και τον κ. Δημαρά αφού η έως τώρα πρακτική ήταν να διαγράφονται μόνο οι επικεφαλής των συνδυασμών.

Ευθείες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ από Τσουκάτο

Με ευθείες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και αιχμές κατά της Δικαιοσύνης η κατάθεση την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens του Θεόδωρου Τσουκάτου.


Ο άλλοτε στρατηγός του Κινήματος επί κυβερνήσεως Σημίτη προσερχόμενος στην Επιτροπή, κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το ένα εκατομμύριο μάρκα τα οποία δόθηκαν από τη Siemens στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999 όταν εκείνος ήταν συναρμόδιος στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική καμπάνια εν όψει του επικείμενου τότε συνεδρίου και τις ευρωεκλογές.

Ευθέως ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος τόνισε ότι «τα κόμματα ψεύδονται συνειδητά όταν βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα, - ειδικά τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα υψηλές χορηγίες που ξεπερνούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων».

Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους

Κάνει λόγο «για έλλειψη θάρρους του κομματικού του χώρου, να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά πολλών ετών» και το κατηγορεί για στρουθοκαμηλισμό.

Χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος τονίζει ότι «ανέλαβα ποινικές ευθύνες γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες» σημειώνοντας ότι «εκείνοι που με έθεσαν εκτός κόμματος, επεδίωξαν την απομόνωσή μου αντί της αντιμετώπισης του προβλήματος κρυπτόμενοι στην άμμο».

Το πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟK πάντως βάλει και κατά της τακτικής Δικαιοσύνης λέγοντας πως «με κατηγορεί με αβάσιμες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της καταχρήσεως εξουσίας» υπογραμμίζοντας ότι «ωστόσο δεν έχει διατυπώσει κατηγορία εναντίον μου, ότι κράτησα έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά».

Ο κ. Τσουκάτος πάντως κατέθεσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, όπου παρέχει τη δυνατότητα στην Επιτροπή να ορίσει ένα μέλος της προκειμένου να ελέγξει κάθε τραπεζικό λογαριασμό ή συμμετοχή σε Off shore εταιρεία δικό του ή της οικογένειά του.

Ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε πως τα μόνα χρήματα που αυτός πήρε από τη Siemens και τα πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό το ένα εκατομμύριο μάρκα και μάλιστα επικαλείται τις καταθέσεις των δύο ταμείων - υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ που είχαν επιβεβαιώσει ότι την περίοδο του 1999 έφερνε στα ταμεία του κόμματος τέτοια χρηματικά ποσά χωρίς όμως εκείνοι να ξέρουν την προέλευσή τους.

Αναφορικά με την ύπαρξη ενός άλλου εκατομμυρίου που σύμφωνα με τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στη Γερμανική δικαιοσύνη υπάρχουν σε Τράπεζα της Ελβετίας και τα δικαιολόγησε λέγοντας ότι ήταν για να δοθούν αργότερα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκάτος αναφέρει ότι αβασίμως έχει αναμειχθεί το δικό του όνομα.

Οι Επιτροπές και οι Συντονιστές δεν φτάνουν

Το απερίγραπτο χάλι που επικρατεί τις δύο τελευταίες ημέρες στη χώρα, με τους φορτηγατζήδες να παρακωλύουν τη συγκοινωνία και τους βενζινοπώλες να κλείνουν τα καταστήματά τους, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από επιτροπές, υποεπιτροπές, συντονιστές και αντιπροέδρους.
Αλλού και σίγουρα όχι στο πολυδαίδαλο κυβερνητικό σχήμα, πρέπει να ψάξει ο κ. Παπανδρέου για να βρει επιτέλους λίγη διορατικότητα και αποτελεσματικότητα, που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις.Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που δημιούργησε ο πρωθυπουργός και το οποίο διαφημίστηκε όσο κανένα άλλο, στην κυριολεξία θρυμματίστηκε από δύο επαγγελματικές τάξεις.Άραγε τι θα συμβεί όταν οι πολίτες βγουν μαζικά στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα φοροεπιδρομή που ήδη σχεδιάζεται;

Στην αντεπίθεση ο Σαμαράς

Κορυφώνει την επίθεση του κατά του Παπανδρέου ο Σαμαράς αρχής γενομένης από την ομιλία του Σαββάτου στους παραγωγικούς φορείς, στη ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση και παράλληλα θα δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επικείμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης, με το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μνημόνιο.Δέχεται εισηγήσεις να στηλιτεύσει δηλώσεις του Παπανδρέου όπως το «είμαστε αντιεξουσιαστές της εξουσίας» και το «αν ήμουν εργαζόμενος θα διαδήλωνα κι εγώ»!Η κοινωνία όπως και η Οικονομία έχουν ήδη αρχίσει να χρεοκοπούν και αν η Ν.Δ. δεν αντιδράσει τότε το σύστημα θα καταρρεύσει, εκτιμούν συνομιλητές του.

Σήκωσε… μπαϊράκι ο Πάγκαλος

Στην αντεπίθεση προχωράει ο Θόδωρος Πάγκαλος μετά το... κόψιμο των αρμοδιοτήτων του από τον Γιώργο Παπανδρέου.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φαίνεται πως μπαίνει «σφήνα» στο υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς με ανακοίνωση της... αντιπροεδρίας επισημαινόταν πως από τον δικό του συντονισμό, ξεκόλλησαν οι επενδύσεις που είχαν χτυπήσει κόκκινο στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Ο πονοκέφαλος για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι μεγαλύτερος καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιθυμεί να διαδραματίσει το ρόλο του... συντονιστή στις επενδύσεις, έναν τομέα που σημειωτέον μπλέκονται πολλοί υπουργοί, όπως η Τίνα Μπιρπίλη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και φυσικά ο Χάρης Παμπούκης που είναι ο... αρμόδιος υπουργός.

Μιχαλολιάκος, Χατζηνικολάου θυμήθηκαν το ΟΝΝΕΔίτικο παρελθόν τους!

Το ΟΝΝΕΔίτικο παρελθόν τους θυμήθηκαν σήμερα μέσω του real fm ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηνικολάου είπε ότι στα... νιάτα του ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, όταν ήταν πρόεδρος της Γαλάζιας Νεολαίας ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι ήταν τιμή του το γεγονός αυτό.Απο την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός απάντησε με νόημα: "Είναι τιμή σας το παρελθόν σας κ. Χατζηνικολάου". Και συνέχισε αστειευόμενος: "Έχω απολογηθεί για εσας σε ΝΔκράτες"!

Νέα άγρια κόντρα Ρέππα - Παπακωνσταντίνου

Μόνο πιστόλια και μαχαίρια δεν έχουν βγει μεταξύ του Ρέππα και του Παπακωνσταντίνου για την οικονομική πολιτική.
Ο υπουργός Υποδομών, ως κορυφαίος υπουργός, στηρίζει αναγκαστικά τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου αλλά επιβάλλει στα ΜΜΕ όταν δίνει συνεντεύξεις να μην τον ρωτούν ποτέ γι΄ αυτές.Λέγεται ότι χθες στη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Παπανδρέου διαφώνησε εντονότατα με την αύξηση του ΦΠΑ κατά τρεις μονάδες σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αλλά όταν του ζητήθηκε να προτείνει κάτι άλλο, δεν είχε τι να

πει.Και τούτο όχι γιατί είναι μονόδρομος οι αυξήσεις φόρων στην παρούσα φάση αλλά γιατί δεν κατάφερε και ο ίδιος να συνεννοηθεί με τους μεγαλοεργολάβους ένα χρόνο τώρα, ώστε να αποδώσουν μερικά από τα οφειλόμενα στο Δημόσιο.

Στον αέρα τα σχέδια του Λοβέρδου

Πριν από ένα μήνα ο Λοβέρδος απειλούσε τους 800.000 οφειλέτες του ΙΚΑ ότι αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα τους στείλει φυλακή.
Το parapolitika.gr από την πρώτη στιγμή είχε γράψει ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί μια τέτοια ρύθμιση λόγω της πρωτοφανούς σε έκταση κρίσης στην αγορά και σήμερα αποκαλύπτεται ότι τα πράγματα είναι έτσι και ακόμη χειρότερα.Η Λούκα Κατσέλη ζήτησε ενημέρωση χθες από τον Σπυρόπουλο του ΙΚΑ για την πορεία εκτέλεσης του ρυθμιστικού προγράμματος και διαπίστωσε ότι ελάχιστοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες έχουν κάνει χρήση των ευνοϊκών αυτών όρων.Είναι βέβαιο ότι από τις αρχές του χρόνου, ο κύριος ασφαλιστικός φορέας της χώρας για να μπορέσει να πληρώσει συντάξεις θα πρέπει ή να χρηματοδοτηθεί γενναία από το κράτος ή να ξεπουλήσει περιουσιακά του στοιχεία, διαφορετικά το σύνολο των συνταξιούχων θα μείνει κυριολεκτικά στον αέρα.

Στην Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα πλαίσια της 75ης ΔΕΘ.
Η κυρία Παπαρήγα θα παραχωρήσει σήμερα στις 11π.μ. συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».Στην συνέχεια θα περιοδεύσει στην ΕΛΒΟ και θα μιλήσει με εργαζόμενους.Εν τω μεταξύ, κατά την χθεσινή της ομιλία στους «Κήπους του Πασά» ζήτησε αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και «ενιαία δράση των κοινωνικών δυνάμεων για την ανατροπή τους».

Καταθέτει για την Siemens η Ντόρα

Με την κατάθεση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου, συνεχίζει σήμερα Τετάρτη τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens.
Η Επιτροπή έχει αποφασίσει να μην κληθούν πρώην πρωθυπουργοί και αν χρειαστεί να απευθυνθεί σε αυτούς για να πάρει απαντήσεις με υπομνήματα, ενώ κλιμάκιο της θα μεταβεί την άλλη εβδομάδα στο Μόναχο για να εξετάσει νυν και πρώην αξιωματούχους της γερμανικής εταιρείας.

Βαριά ήττα και αναγνώριση ανωτερότητας για τους "πράσινους"

Βαριά ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Μπαρτσελόνα η οποία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κατά διαστήματα το ποδόσφαιρό της έμοιαζε να είναι βγαλμένο από ηλεκτρονικό παιχνίδι..
Τα χαμόγελα από το πανέμορφο γκολ του Γκοβού κράτησαν πολύ λίγο, καθώς πήρε μόλις 2 λεπτά στους "μπλαουγκράνα" για να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Μέσι στο 22'.Μετά, άρχισε το "πάρτι", με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να βρίσκονται με κλειστά μάτια, να βγάζουν φάσεις που μόνο αυτοί μπορούν και τον Παναθηναϊκό να μοιάζει να τα έχει χαμένα, και φυσιολογικά.Δύο γκολ πέτυχε ο Μέσι, ο οποίος είχε και χαμένο πέναλτι, αλλά και δοκάρι, ο Βίγια το γκολ που ολοκλήρωσε την ανατροπή, ο Πέντρο, και ο Ντάνι Άλβες το τελευταίο στο 93' μετά από καταπληκτική συνεργασία με τον Μέσι.

Δήλωση Πελετίδη για τη στήριξη του ΣΥΝ στον Γιάννη Δημαρά

Σχόλιο του Κώστα Πελετίδη Υποψήφιου δήμαρχου του Δήμου Πάτρας για τη στήριξη του Γιάννη Δημαρά από το ΣΥΝ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η απόφαση του ΣΥΝ να στηρίξει τον «ανεξάρτητο» - ανεπίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Δημαρά, μόνο ένα πράγμα αποδεικνύει: ότι δεν έχουν διαφορές με την πολιτική και στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Απλά θέλουν να εμφανισθούν καλύτεροι διαχειριστές, στολίζοντας το λόγο τους με αριστερή ορολογία.
Ο Δημαράς είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάτι που ποτέ δεν αρνήθηκε. Συγκαταλέγεται στο πολιτικό προσωπικό της Πάτρας που έχει ταχθεί με έργα και θέσεις με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και του συστήματος.Είναι γνωστός και από τη στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η παράταξή του στήριξε όλες εκείνες τις επιλογές που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ανοίγουν το δρόμο στην επιχειρηματική εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων και του «φιλέτου» της παραλιακής ζώνης. Την κατασκευή του εθνικού δικτύου με αυτοχρηματοδότηση και το χαράτσωμα με τα διόδια, την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), το χαράτσωμα των παρκόμετρων, την ύπαρξη τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Με αυτή την πολιτική δεν είναι τυχαίο που απουσίαζε από όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, αλλά και όταν εμφανιζόταν, πήγαινε χέρι-χέρι με τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το ίδιο αλλώστε έκανε και ο ΣΥΝ.Ο πρόθυμος, όπως δήλωνε, να λάβει τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τελικά κατάφερε να αποσπάσει τη στήριξη από τους εναπομείναντες του ΣΥΝ, μετά από τους «πρώην» της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και μια σειρά γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στελέχη που ούτε κατά διάνοια δεν καλούν σε καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή ακόμα του μνημονίου. Άλλωστε η «Δημοκρατική Αριστερά» στηρίζει συνειδητά τους συνδυασμούς που υποστηρίζουν τον «Καλλικράτη» και την εφαρμογή του, υποστηρίζοντας ακόμα και κοινούς υποψηφίους με το ΠΑΣΟΚ.Οι προϋποθέσεις στήριξης που έθεσε ο ΣΥΝ μόνο σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» μπορούν να θεωρηθούν. Είναι γνωστό ότι οι θέσεις του Δημαρά και των συμβούλων του ΣΥΝ για το μνημόνιο και τον «Καλλικράτη» δεν εκφράζουν πραγματική αντίθεση αλλά ανέξοδη κριτική για τον τρόπο διαχείρισης. Επί της ουσίας ήταν και είναι στην ίδια αντιλαϊκή γραμμή με τον «Καλλικράτη» και την ΕΕ. Αποκαλυπτικό είναι το ψήφισμα της 19/5/2010 που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προσπερνούν τις ευθύνες πολιτικών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ –ΛΑΟΣ), κεφαλαίου, ΕΕ, οικονομικού συστήματος και μιλούν για το κακό πολιτικό μοντέλο και τα κακά πρόσωπα που έφεραν τους εργαζόμενους στην δεινή κατάσταση που είναι σήμερα.

Κίνηση προς ΚαράβολαΕπαφή με τον τέως δήμαρχο Ανδρέα Καράβολα είχε πρόσφατα ο Δημήτρης Κατσικόπουλος από τον οποίο φέρεται να ζήτησε συνεργασία σε ζητήματα που αφορούν την Πάτρα, αλλά και τον Δήμο. Παραλλήλως ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων συνεχίζει τις επαφές του εν όψει και της συγκρότησης του ψηφοδελτίου του. Κίνηση με σημασία, αλλά και συμβολισμό από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο οποίος ένα από τα πρόσωπα που επέλεξε να συναντήσει λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ήταν ο Ανδρέας Καράβολας. Είχαν μεταξύ τους συνεργασία για προτεραιότητες που αφορούν την Πάτρα, κυρίως όμως η συνάντηση είχε τη δική της σημασία. Αφενός γιατί ο τέως Δήμαρχος είναι πρόσωπο συνδεδεμένο με την αυτοδιοίκηση και την Πάτρα, αφετέρου διότι εξακολουθεί να έχει τη δική του δυναμική στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, έστω κι αν η συνάντηση έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δεν παύει να έχει τη δική της βαρύτητα για τη συνοχή και την ενότητα του χώρου. 

Ο Μικρούτσικος για τα 100 χρόνια του ΚαββαδίαΜ
ε αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα «ταξιδέψει» το κοινό με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο μελοποιημένο έργο του ποιητή των Θαλασσών, αλλά και μέσα από άλλες σημαντικές στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία.
Σ' αυτό το μουσικό και έντονα ποιητικό ταξίδι δε θα μπορούσε να λείπει ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του έργου-σταθμός «Σταυρός του Νότου» αλλά και ο Χρήστος Θηβαίος ο οποίος έχει συνδέσει στενά την μουσική του διαδρομή με τον Θάνο Μικρούτσικο. Τους τρεις καλλιτέχνες συνοδεύει ορχήστρα με εκλεκτούς μουσικούς: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Δημήτρης Σινογιάννης (κιθάρες), Χρήστος Βογιατζής (μπάσο), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα).

Ο Φούρας στηρίζει Κατσικόπουλο!


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Τ
ην διαβεβαίωση πως θα στηρίξει τον Δημήτρη Κατσικόπουλο έδωσε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, μιλώντας στο άτυπο όργανο του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε στα γραφεία του κόμμματος στην Πάτρα, στην οδό Γεροκωστοπούλου. Παρόντες στη συνεδρίαση οι κύριοι Κατσικόπουλος - Φούρας, οι βουλευτές Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γρηγόρης Αλεξόπουλος και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο κ. Κατσικόπουλος ξεκαθάρισε από την πλευρά του πως έχει μιλήσει με όλα τα στελέχη της ομάδας Φούρα και θα τους έχει κοντά του, εκτός από εκείνους που έχουν αρνηθεί να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

ΑΤΥΠΟ ΠΑΣΟΚ: Ποιους υποψηφίους στηρίζει στην Αχαϊα 
Τ
ον Δημήτρη Καλογερόπουλο στηρίζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αιγιάλειας σύμφωνα με απόφαση του άτυπου οργάνου που συνεδρίασε χθες στα γραφεία του κόμματος στην οδό Γεροκωστοπούλου. Οσον αφορά στν Δήμο Καλαβρύτων στηρίζει τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά, στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ενώ στον Δήμο Ερύμανθου  αφήνουν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μεταξύ δύο στελεχών του Κινήματος τον Μιλτιάδη Γκοσιμήδα και τον Θάνο Καρπή. Τέλος να υπενθιυμίσουμε πως για τον Δήμο Πατρέων στηρίζουν τον Δημήτρη Κατσικόπουλο.

Σ. Ξυνίδης: Στόχος η επιστροφή στην πολιτικήΜε την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, ξεκίνησαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, τα μέλη του οποίου αναμένεται να εκλέξουν τον νέο γραμματέα.

Στην ομιλία του ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι «όλοι είναι αναγκαίοι στις θέσεις που το Κίνημα έχει ανάγκη και που ο πρόεδρος ορίζει», προσθέτοντας πως τον τελευταίο χρόνο το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να εξασφαλίσει την μετάβαση στην κυβέρνηση.

«Η πορεία προς την πτώχευση, το Μνημόνιο σε σχέση με την μεταβατικότητα στο κόμμα» σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν παράγοντες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο της σταθερότητα του κόμματος, ενώ πρόσθεσε ότι «στο ΠΑΣΟΚ έχουν εκφραστεί τρεις γενιές. Της Εθνικής Αντίστασης, του ανένδοτου και του Πολυτεχνείου. Σήμερα επιβάλλεται να εκφραστεί και μια τέταρτη γενιά. Αυτή που έχει συνθλιβεί και καλείται να πληρώσει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή στην πολιτική και όχι η επικυριαρχία της επικοινωνίας, με την ενεργοποίηση των πολιτών στο διάλογο και τη συμμετοχή στην πολιτική. «Το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλουμε στρατό, αλλά είναι ένα θερμοκήπιο προόδου», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο ναι και ένα μεγάλο όχι.

«Στο ναι του ΠΑΣΟΚ της συμμετοχής, της προσφοράς και της αξιολόγησης. Και στο όχι στο ΠΑΣΟΚ της δήθεν καθαρότητας και της δημιουργικής γυμναστικής. Δεν αποδεχόμαστε το "δεν γίνεται", ξέρουμε πλέον ότι "γίνεται"», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «σήμερα πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εκλέξουμε το νέο γραμματέα, που θα ενισχύσει την οργανωτική δουλειά στο Κίνημα».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Ξυνίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του κινήματος για την τιμή που του έκαναν με την εκλογή τους ως γραμματέα του Κινήματος.

O Μιχάλης Καρχιμάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚΤον Μιχάλη Καρχιμάκη κατέδειξαν ως νέο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ οι αποψινές εκλογές, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Από τους 412 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 342 και ο κ. Καρχιμάκης «κέρδισε» 282 ψήφους. Επιπλέον, βρέθηκαν 12 άκυρα και 48 λευκά.

«Είναι πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Τόνισε ότι «είναι ευθύνη, που θα μετατραπεί σε προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης στο δύσκολο δρόμο που περνάει, αλλά ταυτόχρονα και προσπάθεια ώστε το κόμμα να παίξει ένα ρόλο της συνείδησης της κυβέρνησης».

Ο νέος γραμματέας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι προτίθεται να είναι ανοιχτός σε όλους τους «συντρόφους ώστε να δώσουμε αυτή την περίοδο μια πολύ μεγάλη μάχη, τη μάχη των δημοτικών εκλογών, τη μάχη που πραγματικά δίνει μια άλλη πνοή στην Ελλάδα».

Ο κ. Καρχιμάκης ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.