ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Αποθεώθηκε ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη

Την εμφάνιση του στο Βελλίδειο έκανε ο τέως πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, λίγο πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της 75ης ΔΕΘ.
Ο κύριος Καραμανλής συνοδευόταν από τον κύριο Λυκουρέντζο, ενώ δεν έλειψαν και οι εναγκαλισμοί με τους Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη.O πρώην πρωθυπουργός, όπως και ο πρόεδρος του κόμματος, έτυχαν θερμής υποδοχής.

Σαμαράς : Τα 7 «ψέματα» και οι 7 αλήθειες

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς από το Βελλίδειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για τις...αμαρτίες των παλιότερων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ακολουθεί λανθασμένη πολιτική. Μάλιστα ανέφερε τα «εφτά ψέμματα» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις αντιπαράβαλε με τις «εφτά αλήθειες του κόμματός του». Παράλληλα, αναφέρθηκε στους αγώνες πους όπως είπε τον συνδέουν με την Μακεδονία, ενώ δεσμεύτηκε πως όταν το κόμμα του επιστρέψει στην κυβέρνηση θα επαναφέρει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που ξεκίνησαν στην Μακεδονία από την κυβέρνηση της ΝΔ και τώρα έχουν βαλτώσει. Υπογράμμισε δε, πως για να αλλάξει η κοινωνία χρειάζεται συναίνεση, ενώ χρησιμοποίησε φράσεις όπως επανάσταση και ανατροπή.


Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ανέφερε :

* Το πρώτο ψέμα που έχει χρεοκοπήσει, κατά τον κ. Σαμαρά, είναι η «κοινωνική πολιτική» που ασκήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με αναδιανομή δανεικών σε βάρος των επομένων γενεών.

* Το δεύτερο είναι η απάντηση στο ερώτημα: πότε η χώρα υπερχρεώθηκε;

Κι έδειξε ότι η υπερχρέωση της Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του '80, επί ΠΑΣΟΚ, όταν το χρέος εκτινάχθηκε από 32% σε 110% του ΑΕΠ. Κι από τότε όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις προσπάθησαν, αλλά καμία δεν κατάφερε να ελέγξει το χρέος. Διότι το χρέος τροφοδοτεί νέα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια.

* Το τρίτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δημιούργησε το σημερινό πρόβλημα υπερχρέωσης. Ο κ. Σαμαράς έδειξε αναλυτικά ότι από τα 80 δισεκατομμύρια νέου χρέους κατά την πενταετία 2004-2009, τα 70 πήγαν για υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

* Το τέταρτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι για όσα έγιναν μετά τον Οκτώβριο του 2009 φταίει, τάχα, η κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι τα spreads των επιτοκίων, που αποτελούν τον καθρέφτη εμπιστοσύνης των αγορών στην εκάστοτε κυβέρνηση, ήταν μόλις στις 130 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο και ανέβηκαν πολύ αργότερα, όταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα, ενώ διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό. Τα spreads άρχισαν να σκαρφαλώνουν μετά τον Ιανουάριο του 2010, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας της πολιτικής του.

* Το πέμπτο ψέμα είναι ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό ήταν, δήθεν, «αναπόφευκτη». Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι οι αγορές δάνειζαν άνετα την Ελλάδα ως και τον Ιανουάριο, όσα ζητούσε για να βγάλει τη χρονιά και με λογικά επιτόκια ακόμα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δανειστεί τότε, άρχισε τον διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό και βρέθηκε εκτός αγορών τον Μάιο.

* Το έκτο ψέμα είναι ότι η υπογραφή αυτού του Μνημονίου ήταν «μονόδρομος» στις αρχές Μαΐου. Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι υπήρχαν τότε περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το παραμικρό και υπέγραψε τους χειρότερους δυνατούς όρους.

* Το έβδομο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ, ότι το Μνημόνιο αποτελεί παρ' όλα αυτά διέξοδο από την κρίση, κι ότι ήταν τάχα πράξη «ανευθυνότητας» της Νέας Δημοκρατίας να μη το ψηφίσει. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι η Πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε χειρότερη κρίση απ' αυτήν που υπάρχει σήμερα, ότι βουλιάζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ότι το συνολικό χρέος στο τέλος της τετραετίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο, ότι μετά από τόσες θυσίες και πάλι θα είναι δύσκολο να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να δανειστεί. Κι ότι πραγματική ανευθυνότητα ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ κραύγαζε λεφτά υπάρχουν πριν τις εκλογές του 2009, όταν γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα ελλείμματος που υπήρχε τότε στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αρκέστηκε να απορρίψει το Μνημόνιο αλλά διατύπωσε το δικό της ολοκληρωμένο Σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο και περιέγραψε συνοπτικά στη συνέχεια:
-- Το Σχέδιο ΝΔ χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση με στοχευμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς μηδενικού ή μηδαμινού κόστους. Κι έτσι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε ενάμιση με δύο χρόνια, όταν με το Μνημόνιο το έλλειμμα θα παραμένει 2,6% μετά από 4 χρόνια σκληρών θυσιών.

-- Το Σχέδιο της ΝΔ χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος μέσα από την αξιοποίηση της αδρανούς ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Κι έτσι μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα έχει χρέος χαμηλότερο απ' ότι σήμερα. Ενώ με το Μνημόνιο θα έχει χρέος πολύ υψηλότερο απ' ό,τι σήμερα.

-- Το Σχέδιο της ΝΔ πρόβλέπει αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που έγιναν ήδη, όπως οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Η ΝΔ δεσμεύεται να απακαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις το ταχύτερο, προτείνοντας ισοδύναμες περικοπές από δαπάνες. Κι έδωσε τους σχετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού. Επίσης το Σχέδιο της ΝΔ δεν προβλέπει άλλα μέτρα περικοπών και νέων φόρων, ενώ το Μνημόνιο προβλέπει αλλεπάλληλα νέα μέτρα, πολλά των οποίων, μάλιστα «αδιευκρίνιστα».

-- Τέλος το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προτείνει αναπτυξιακά μέτρα, πολλά των οποίων είναι εφαρμόσιμα από σήμερα, κι άλλα αφότου η χώρα απαλλαγεί από τους περιορισμούς του Μνημονίου, το οποίο αντίθετα κινείται σε εντελώς αντι-αναπτυξιακή κατεύθυνση και για πολλά χρόνια.

Μέχρι το σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς εξήγησε το διαφορετικό μίγμα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για να βγει η Ελλάδα από τις δεσμεύσεις του... Στο επόμενο μέρος περιέγραφε το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που συνιστούν το άλλο μοντέλο ανάπτυξης, ώστε να μπει σε υγιή αναπτυξιακή τροχιά μετά το Μνημόνιο. Και ονόμασε το σύνολο αυτών των προτάσεων τις «επτά αλήθειες», που πρέπει να υιοθετήσουμε από τώρα για να αλλάξουμε το κλίμα και να τις εφαρμόσουμε μόλις μπορέσουμε:

• Πρώτον δραστική μείωση της φορολογίας, όταν βγούμε από το Μνημόνιο, κι όχι νέες φορολογικές αυξήσεις μέχρι τότε. Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το κράτος μπορεί να αντλήσει περισσότερα έξοδα.

• Δεύτερον, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων. Σταδιακά, ασφαλώς! Προσεκτικά, οπωσδήποτε. Επιδοτώντας την εργασία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να μην χαθούν πόροι που χρειάζονται άμεσα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

* Τρίτον, πάταξη της γραφειοκρατίας όχι στα λόγια, αλλά με προτεραιότητα σε πέντε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Άμεσα εφαρμόσιμες και μηδενικού κόστους.

* Τέταρτον, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις.

* Πέμπτον, προτεραιότητα στην Εξωστρέφεια,

* Έκτο απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας

* Έβδομο, κλαδικές στρατηγικές σε όλους τους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Με τα συγκεκριμένα μέτρα που πρότεινε σε κάθε μια από τις παραπάνω κατευθύνσεις και με τα παραδείγματα που έφερε, ο κ. Σαμαράς έδειξε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε όλα: Αυξάνει τα φορολογικά βάρη, επιδεινώνει τη γραφειοκρατία, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα, συνεχίζει την απαξίωση της επιχειρηματικότητας και ακυρώνει κάθε κλαδική πολιτική για οποιοδήποτε αναπτυξιακό τομέα, από τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ως την Ενέργεια.

Έτσι η συνολική πρόταση Σαμαρά συνοψίζεται σε δύο μείζονες προτάσεις:

-- Νέο μίγμα πολιτικής άμεσα και για τα επόμενα χρόνια, ώστε να βγούμε το ταχύτερο από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

-- Και άλλο Μοντέλο Ανάπτυξης, με εφτά συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε να μπούμε σε υγιή ανάπτυξη μετά το Μνημόνιο.

Επίσης από την εισήγησή του προκύπτει ότι τα εφτά βήματα αλλαγής του Αναπτυξιακού μοντέλου πρέπει να γίνουν συνδυασμένα, για να έχουν αποτέλεσμα.
Τελικά ο κ. Σαμαράς έθεσε το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών:

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση υποκινεί και διασπείρει το Φόβο, ενώ η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί την Ελπίδα. Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι τίποτε διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει από το Μνημόνιο. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι πολλαπλά καλύτερη, πολύ πιο αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη. Τέλος ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες στις επόμενες δημοτικές εκλογές να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους...
Να ψηφίσουν τις Ελπίδες τους κι όχι τους Φόβους τους!

Ο κομματικός νεποτισμός του Χυτήρη, που έβαλε το χέρι του..

Όσοι πέρασαν από το περίπτερο του υπουργείου Πολιτισμού στην ΔΕΘ θα κατάλαβαν τι πάει να πει κομματικός νεποτισμός του ΠΑΣΟΚ.
Καμία αναφορά στα έργα των υπουργών της Ν.Δ. , ούτε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ούτε στο Μουσείο της Πάτρας που είχε εγκαινιάσει ο Σαμαράς, ούτε στα γλυπτά και τα μάρμαρα που επιστράφηκαν επί των ημερών του Καραμανλή.Το μόνο που αναφέρεται στην είσοδο του περιπτέρου είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το ... απόλυτο χάος από την προηγούμενη κυβέρνηση.Αντί για φωτό με σημαντικά έργα που έγιναν και επί Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν μόνο κάποιες φωτογραφίες εγκαινίων που έκοψε κορδέλες ο Λαλιώτης πριν από 12 χρόνια και κάποιες του 1965 με τον Γεώργιο Παπανδρέου.Ο Χυτήρης έδωσε εξετάσεις στον πρόεδρο του και τις πέρασε με άριστα.Άξιος ο μισθός του και το υπουργιλίκι του έστω και αν αυτό είναι σε βάρος του πολιτισμού της χώρας. Άσε που όλο το περίπτερο του υπουργείου, το μονοπωλεί η "παρουσία" του κρατικού καναλιού.

Tριάντα μαθητές... προκάλεσαν έμφραγμα στο κέντρο της Πάτρας


ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ


Π
ορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποίησαν τριάντα περίπου μαθητές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό - αριστερό χώρο. Εκλεισαν την οδό Κορίνθου στο υψος της Κολοκοτρώνη τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφορίακό κομφούζιο (φωτό). Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυκλοφορία γινόταν με ρυθμούς χελώνας στην Κορίνθου, την Κολκοτρώνη αλλά και την Ερμού. Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Μαιζώνος. Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την οδό Αγίας Σοφίας. Στο κέντρο στην κυριολεξία επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Νικολοπουλος: Σε Νόμους και γνωμοδοτήσεις… του 1969 «πελαγοδρομεί» η Πολιτεία για να καταλήξει να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να τους εφαρμόσει στην περίπτωση της κατάληψης από Ρομά στους κοινόχρηστους χώρους στην παραλία Κρύα Ιτεών.

Σε Νόμους και γνωμοδοτήσεις… του 1969 «πελαγοδρομεί» η Πολιτεία για να καταλήξει να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να τους εφαρμόσει στην περίπτωση της κατάληψης από Ρομά στους κοινόχρηστους χώρους στην παραλία Κρύα Ιτεών.


Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε Αναφορά του Βουλευτή Νίκους Ι. Νικολόπουλου, λέει ότι οι Ρομά έχουν απομακρυνθεί από το χώρο, όχι μόνο αγνοώντας ότι παραμένουν εκεί, αλλά «μεταβιβάζει» στους τοπικούς φορείς και την ευθύνη φύλαξης του χώρου, υποδεικνύοντας να τον περιφράξουν ώστε να μην μπορούν να εγκαθίστανται Ρομά!

Κατά τα άλλα, η παρέμβαση του Κράτους, εξαντλήθηκε σε έξι μηνύσεις για παράβαση της Υγειονομικής Διάταξης «Περί εγκατάστασης πλανοδίων» και άλλες παραβάσεις.

«Για τους διαβιούντες εντός του κτιρίου ιδιοκτησίας του Δημοσίου στον κοινόχρηστο χώρο της παραλίας Κρύας Ιτεών του Δήμου Πατρέων γνωστοποιήθηκαν στοιχεία αυτών στην Κτηματική Υπηρεσία Ν.Α. Αχαΐας, προκειμένου να προβεί στη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 5 του Α.Ν.263 της 18/ 23-01-1968 «Περί δημοσίων κτημάτων» σε συνδυασμό με την υπ' αρίθ. 13527 1969 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η εν λόγω Υπηρεσία προέβη στην έκδοση σχετικού πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, πλην όμως κατά την εκτέλεση αυτού οι οικογένειες είχαν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο. Τέλος έχει υποδειχθεί στους τοπικούς Φορείς (Δήμο Παραλίας και Δήμο Πατρέων) η περίφραξη των υπό κατασκευή κτιρίων και γηπέδων καθώς η ελεύθερη είσοδος σε αυτά παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης Ρομά», απαντά μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Υπουργός έχει μαύρα μεσάνυχτα για το γεγονός ότι οι Ρομά παραμένουν εκεί. Αλλά εδώ υπάρχει μια παραδοχή ότι το Κράτος δεν μπορεί να εφαρμόσει Νόμους που θεσπίστηκαν πριν 40 και πλέον χρόνια. Μα και 140 να περάσουν δεν θα τους εφαρμόσει. Διότι όταν υποβαθμίζεις ένα πρόβλημα που δεν μπορείς να λύσεις σημαίνει ότι έχεις υποβαθμίσει το ρόλο σου», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Παπαγεωργόπουλος για το ποδηλατο του ΓΑΠ και την υποστολη της σημαιας....

Το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης στην ΔΕθ επισκέφθηκε το πρωί ο Σαμαράς.
Ο Παπαγεωργόπουλος που τον ξεναγούσε στάθηκε μπροστά σε ένα χαλασμένο ποδήλατο που είχε κρεμάσει στον τοίχο. "Γατί το έβαλες αυτό εδώ;" τον ρώτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. "Γιατί κάποιοι παίζουν πολύ με το ποδήλατο" απάντησε ο Βασίλης δείχνοντας την κρεμασμένη αλυσίδα.Το δηλητηριώδες υπονοούμενο για τον Παπανδρέου ήταν σαφές. Ο δήμαρχος έχει τσαντιστεί με το ΠΑΣΟΚ και για έναν πρόσθετο λόγο, γιατί με απόφαση των γραφειοκρατών της δημόσιας διοίκησης κατέβηκε από τον ιστό του δημαρχείου η γαλανόλευκη με έμβλημα την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τη σημαία αυτή έδωσε στον Σαμαρά ο Παπαγεωργόπουλος ως δώρο.

"Είναι μικρός ακόμη..."

Στο περίπτερο της εφημερίδας Μακεδονία, παραλίγο να δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ οπαδών.
Ο Σαμαράς χαιρέτησε έναν χαμογελαστό Σαμαρά και ο Γιάννης Ιωαννίδης που παρακολουθούσε τον ρώτησε αμέσως: "Τι ομάδα είσαι αγόρι μου" για να λάβει την απάντηση που ήθελε: "Αρης"."Δεν πειράζει θα σου περάσει. Μικρός είσαι ακόμη", πετάχτηκε από δίπλα ο ΠΑΟΚτζής Σταύρος Καλαφάτης.Tags: Πολιτική

Λένα καλεντζώτη: Και όμως, υπάρχει και αυτή η Πάτρα

Από την δημοτική σύμβουλο και υποψήφια της δημοτικής παράτραξης "Τώρα για την Πάτρα" του Γιάννη Δημαρά. λάβαμε το παρακάτω σχόλιο σχετικά με τα δύο Πατρινόπουλα που κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς Νέων Ταλέντων και Νέων Καλλιτεχνών. Αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Καλεντζώτη.
"Κι όμως υπάρχει και αυτή η Πάτρα. Η Πάτρα των νέων και δημιουργικών ανθρώπων, που αφήνουν την φαντασία τους να ταξιδέψει πέρα από το γκρίζο και το μίζερο που επικρατεί γύρω τους".Η περίπτωση των δύο συμπολιτών μας, του Δημήτρη Κάσδαγλη και του Γιάννη Κατσικαρέλη που κέρδισαν αντιστοίχως, το πρώτο και το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς Νέων Ταλέντων και Νέων Καλλιτεχνών που συνδιοργανώνουν το περιοδικό «9» της «Ελευθεροτυπίας» και η σχολή «ΑΚΤΟ», μας επιτρέπει να ελπίζουμε.Να ελπίζουμε πως, επιτρέποντας στους νέους και χαρισματικούς ανθρώπους της πόλης να εκφραστούν ελεύθερα και να καταθέσουν τις ιδέες τους, υπάρχει ένα καλύτερο αύριο.Ένα αύριο πιο λαμπερό, γεμάτο χρώμα, καθαρές προθέσεις, ανιδιοτέλεια, φαντασία. Ένα αύριο που θ’ ανήκει σ’ εκείνους που θέλουν να προσφέρουν, που θέλουν να συνεισφέρουν και όχι σ’ εκείνους που απλά και μόνο προσπαθούν να «κάψουν» ότι νέο γεννιέται απλά και μόνο γιατί δεν το σκέφτηκαν εκείνοι πρώτοι.Στόχος μας, κατ’ αρχήν, είναι ν’ ακούσουμε τι έχουν να μας πουν τα παιδιά μας. Να τους δώσουμε λόγο, δικαίωμα στην λήψη των αποφάσεων, χώρο να εκφραστούν, να ξετυλίξουν τα ταλέντα τους.Μόνο έτσι θ’ αρχίσουν και πάλι να σκέπτονται την προοπτική να παραμείνουν στην πόλη που γεννήθηκαν και που αγαπούν.Η αξιοποίηση των φωτεινών μυαλών αυτής της πόλης, για μας είναι αυτοσκοπός και είμαστε πανέτοιμοι να τον εξυπηρετήσουμε.Για τούτο παλεύουμε να σπάσουμε τα κάθε λογής στεγανά που περιχαρακώνουν την Δημόσια ζωή, πνίγουν την δημιουργία και απωθούν τους δημιουργούς".

Σαν σημερα....

1834 η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.


1851 ξεκινά η έκδοση των New York Times.


1961 παραιτείται από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κέντρου ο Γεώργιος Παπανδρέου.


1964 ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος παντρεύεται στην Αθήνα την πριγκίπισσα Άννα - Μαρία της Δανίας.


2002 ο Ολυμπιακός συντρίβει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2 (ο Τζόρτζεβιτς έβαλε τα 3) στην πρεμιέρα του Champions League, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος εντός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

Η σύγχυση της Ντόρας!

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενοχλείται με τις «αριστερόστροφες» κορώνες της ηγετικής ομάδος της Ν.Δ. Μέχρι πρότινος, όπως ενθυμούμεθα, είχε πρόβλημα γιατί ο Σαμαράς πήγαινε το κόμμα πολύ δεξιά. Τώρα της φαίνεται ότι το πάει πολύ αριστερά. Ας αποφασίσει, γιατί μας έχει μπερδέψει, μόνη κι έρημη εκεί στο μεσαίο της χώρο. Μήπως έχει και η ίδια μπερδευτεί επειδή, ελλείψει άλλων συμμάχων, φλερτάρει πλέον με εκείνους που κάποτε ονόμαζε «άκρα»; / (Ελεύθερος Τύπος)

Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, το Fast Track, αποτελεί νόμο του κράτους από τον Ιούλιο του 2009!

Ήταν 20 Ιουλίου 2009 όταν ο τότε υπουργός επί των Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου έκανε νόμο του κράτους τον 3775. Στο άρθρο Β΄ του νόμου διαβάζουμε: "Διαδικασία ταχείας αδειοδότησης" (Fast Track). H πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση(!) της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι νόμος του κράτους από το 2009 και μάλιστα με την ίδια ορολογία(!). Μπερδεμένοι στις αρμοδιότητες και στο άγχος της επικοινωνιακής διαχείρισης, οι του Μαξίμου δεν το πήραν χαμπάρι. Το περίεργο είναι πως στην Ρηγίλλης "κοιμούνται" νυχθημερόν τον ύπνο τον βαθύ. Καμιά σοβαρή αντίδραση. Για τον ίδιο τον κ. Παπαθανασίου δεν χρειάζονται σχόλια. Μηδενικά ανακλαστικά από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
(Παρασκευή+13)

Γιάννης Καϋμενάκης Mέλος Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Καισαριανής: Σύντροφε Πρόεδρε, το χειμώνα θα δεις και μένα στους δρόμους!

Πρόεδρε και σύντροφε,


στη προσπάθεια στήριξης της «γιγαντιαίας» προσπάθειας που κάνεις ΕΣΥ και ΠΑΡΑ-πολύ...λίγοι απ΄ ΟΛΟΥΣ όσους περιστοιχίζουν τόσο εσένα ΟΣΟ και την Κυβέρνησή ΣΟΥ, θα σου επισημάνω-μεταφέρω κάποιες αλήθειες που εισπράττω «ΕΛΕΥΘΕΡΑ» απ' την...«πλέμπα» (όπου «πλέμπα» αναφέρομαι στο 60% φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ-αγνώστων-που σε πιστεύουν και σε αγαπούν)

Αδελφέ, μας περιμένουν σκληροί-πέτρινοι χειμωνιάτικοι μήνες.

Ο κόσμος έβαλε...«πλάτη» και αντέδρασε συγκρατημένα και περιμένει οι «θυσίες» του να...«πιάσουν» τόπο!!!

Το ...«πιάνουν» τόπο...οι «θυσίες» ΜΟΥ (...ΜΟΥ όρα «πλέμπα» ) το βλέπει με το δικό του σκεπτικό που...ΙΣΩΣ να είναι και το ΣΩΣΤΟ!

Ας πούμε το: «πιάνουν» τόπο...οι «θυσίες» του το βλέπει...απ΄το: «ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ εγώ» ρε φίλε...μέχρι «ριγέ πιτζάμες» ή «δέσμευση περιουσίας» στους φοροκλέφτες, επίορκους πολιτικούς (μπλε-πράσινους-κόκκινους) και όποιας άλλης ελεεινής συνομοταξίας λεχριτών (κι΄είναι...πολλοί...ΚΑΙ...γνωστοί). ΔΕΝ πάει άλλο φίλε εν τω...άμα!!! (εδώ ΔΕΝ υπάρχει περίοδος χάριτος)

Πάνε οι καιροί, αδελφέ, που η «πλέμπα» σκεπτόταν το...«μην πέσει η Κυβέρνησή...ΜΟΥ»!!!

Χέστηκε (ΠΛΕΟΝ) ο...νεοέλληνας για την... ΟΠΟΙΑ...Κυβέρνησή...ΤΟΥ, απ΄το καιρό που εκάστοτε κυβερνώντες τον έριξαν στο «καναβάτσο» για να...παντρεύονται κάποιοι απ΄ΑΥΤΟΥΣ στα...Φορ Σίζονς και κάποιοι άλλοι να «κλέβουν» τους φόρους με εταιρίες ΟΦ-ΣΟΡ (ή όπως αλλιώς τις λένε), και κάποιοι άλλοι...και κάποιοι άλλοι...και.

Μην περιμένεις Πρόεδρε μου τους «μαύρους» χειμωνιάτικους μήνες που έρχονται να βλέπεις στους δρόμους ΜΟΝΟΝ τις «ορδές» του ΠΑΜΕ και κάποια κουλτουριάρικα καλόπαιδα.

Θα δεις και...ΜΕΝΑ, την «πλέμπα», με...ματσούκια όχι για να σπάω τζάμια-βιτρίνες-αυτοκίνητα, αλλά να κυνηγάω τα εμπριμέ πολιτικά ρεμάλια που σκύλεψαν στο πτώμα της πατρίδας ΜΟΥ αφού ΠΡΩΤΑ οι ΙΔΙΟΙ την κατάντησαν...ΠΤΩΜΑ.

Αν δεν θες να δεις ΤΕΤΟΙΕΣ φρικτές εικόνες φρόντισε να τους «ξεσκίσεις» μ΄όποιον τρόπο μπορείς (κι' υπάρχουν τρόποι για να ΜΟΥ δείξεις και να...ΠΕΙΣΤΩ ότι οι «θυσίες» ΜΟΥ...«έπιασαν»...τόπο.(του Γιάννη Καϋμενάκη Mέλος Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Καισαριανής)

Αναστατώνει το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο κλήτευσης Σημίτη

Μεγάλα προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ενδεχόμενο κλήτευσης του Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή για τη SIEMENS.
Το συγκεκριμένο σενάριο επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη θετική στάση που δείχνει η κυβερνητική πλειοψηφία απέναντι στο ενδεχόμενο να κληθεί ο Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι.Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο με τον πρώην πρωθυπουργό, κάτι που δείχνει και η απόφαση που είχε πάρει πριν από πολλές μέρες για μη κλήτευση των πρώην ηγετών της χώρας.Ωστόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε απόψε στο MEGA ότι είναι θέμα των βουλευτών τι θα πράξουν. Σημείωσε όμως ότι η γενική κατεύθυνση του κόμματος είναι «όλα στο φως».

Ανακοίνωση της παράταξης Χριστόπουλου με αφορμή την παρουσίαση ονόματος από Κατσικόπουλο

Με αφορμή την παρουσίαση του ονόματος και του λογότυπου της παράταξης του Νομάρχη Αχαΐας και υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο κ. Κατσικόπουλος εξάντλησε στην επιλογή του χώρου (πρώην Αγορά Αργύρη) την έμπνευσή του για να μας πείσει ότι φέρνει κάτι το «καινούργιο» και το «πολυσυλλεκτικό» στα δημοτικά πράγματα.
Είναι, πράγματι, «καινούργιο» για τον ίδιο να διεκδικεί τον Δήμο Πατρέων, αφού έχει περάσει από όλες σχεδόν τις πολιτικές θέσεις στο παρελθόν (Βουλευτής, Νομάρχης) εκτός από αυτή που πραγματικά επιθυμούσε: Του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.Οι πολίτες του Δήμου μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο κ. Κατσικόπουλος δεν επιθυμούσε να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων. Προφανώς θεωρούσε ότι ήταν υποτιμητικό για τον ίδιο και πισωγύρισμα για την πολιτική του καριέρα να θέσει υποψηφιότητα στην Πάτρα. Δεν είχε υπολογίσει ότι η κάθοδος στο δημοτικό στίβο θα του επιβαλλόταν κομματικά από το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος δεν θα είχε εναλλακτική λύση για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην τοπική πολιτική σκηνή.Πρέπει να καταλάβει ότι η προσφορά στα κοινά είναι επιλογή, δεν είναι τιμωρία.Ο κ. Κατσικόπουλος ζητά ξανά σήμερα την ψήφο των πολιτών, αυτή την φορά για τον Δήμο Πατρέων. Ο συνδυασμός μας πιστεύει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος οφείλει στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να κοιτάξει στα μάτια τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει γιατί ως κυβερνητικός Βουλευτής και ως Νομάρχης δεν κατάφερε να αναστρέψει την κακή πορεία της πόλης μας.Επίσης, οφείλει να εξηγήσει στους συμπολίτες μας γιατί καλεί σε συμπόρευση μέλη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, με την οποία έχει συγκρουστεί πολιτικά την τελευταία τετραετία για σοβαρές υποθέσεις της πόλης (διαχείριση απορριμμάτων, μεταφορά δικτύου ΔΕΗ κ.ά.), σε τέτοιο βαθμό που να έχουν ανταλλαγεί σκληρές εκφράσεις μεταξύ τους, καταγεγραμμένες στον τοπικό τύπο.Πριν απευθυνθεί ο κ. Κατσικόπουλος και ο συνδυασμός του σε «πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων» θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξει τα του «οίκου» του. Ας απευθυνθεί λοιπόν στα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής ή στην παράταξη του κ. Δημαρά, που προέρχεται πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ, για να εξασφαλίσει πολιτικούς συμμάχους και την στήριξη τους .Ο νέος Δήμος Πατρέων δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που ανήκουν σε μια άλλη εποχή και ακολουθούν το παλιό και φθαρμένο μοντέλο διαχείρισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο «Καλλικράτης» και οι αλλαγές που φέρνει απαιτεί να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου μας Νέοι Άνθρωποι, με όραμα, κέφι, γνώσεις και σύγχρονη αντίληψη να διαχειριστούν τα προβλήματα της τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής πόλης.