ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία σημειώσατε…2

Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως το ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακά σαφώς και υστερεί. Αυτό φάνηκε πλέον περίτρανα στην παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ, καθώς τα τηλεοπτικά σποτάκια για τα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου, όπως τονιζόταν, έδειξαν σε μεγάλο βαθμό το επικοινωνιακό χάος που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή με... γραπτό λόγο ως απάντηση στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σαφώς και δεν ικανοποίησε κανέναν στην Ιπποκράτους. Αν λοιπόν έπαιζε κανείς ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για την εμφάνιση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στην ΔΕΘ, τότε σίγουρα το διπλό θα ήταν το σημείο όπου θα πήγαινε... ταμείο!
Tags: Πολιτική ΝΔ πασοκ

Πρωτοτύπησε ο Σαμαράς δειχνοτας την πολιτικη εξαπατηση του Παπανδρεου προς τον λαο

Πρωτοτύπησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ. Αντί να παρουσιάσει ο ίδιος την εισήγησή του, προβλήθηκε βίντεο με τις προεκλογικές υποσχέσεις Παπανδρέου, όπως τις είχε διατυπώσει ο νυν πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανάμεσα στις «ατάκες» Παπανδρέου που συμπεριελάμβανε το φιλμάκι ήταν φυσικά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», οι επικρίσεις στο προτεινόμενο πάγωμα μισθών από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αλλά και οι προειδοποιήσεις για την τυχόν εμπλοκή ΔΝΤ στον δανεισμό της χώρας. «Το ΔΝΤ κόβει το μέλλον της χώρας» εμφανίζεται να δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του.Μετά την προβολή του φιλμ ο κ. Σαμαράς αρκέσθηκε μόνο να δηλώσει: «Οι λέξεις μιλούν από μόνες τους. Αυτό το βίντεο που είδατε λέγεται “πολιτική εξαπάτηση”».Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Σαμαράς: Δεν είναι μονόδρομος το μνημόνιο

Δεν είναι μονόδρομος το μνημόνιο, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.


«Το μνημόνιο χειροτερεύει το πρόβλημα, δεν μας βγάζει από το πρόβλημα... Όταν ήρθε η στιγμή να διαπραγματευτούμε με ΕΕ και ΔΝΤ δεν διαπραγματευτήκαμε καν. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με το περίστροφο στον κρόταφο, ενώ μας είπε ότι θα διαπραγματευόταν με το πιστόλι στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., το μνημόνιο από τη μια μειώνει το έλλειμμα, αλλά από την άλλη πλευρά βυθίζοντας την οικονομία στην ύφεση αυξάνει και πάλι το έλλειμμα.

Spreads

«Όταν την εποχή εκείνη η ΝΔ παρέδωσε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ τα spreads ήταν 130 μονάδες», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι το έλλειμμα δεν ήταν 8,5 μονάδες αλλά 12, τότε δεν εκτοξεύθηκαν. Πήγαν στις 180 μονάδες. Περιμέναμε να πάρει ο κ. Παπανδρέου κάποια μέτρα, αλλά αντʼ αυτού αυτός και το επιτελείο γύριζε επί μήνες στο εξωτερικό και έλεγε ότι η Ελλάδα καταρρέει. Έτσι είναι που μετατρέψαμε ένα πρόβλημα ελλείμματος σε μια πρωτόγνωρη κρίση δανεισμού».

Τι είπε για τη σύσταση εξεταστικής για τα στατιστικά 2004 - 2009Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί για τη σύσταση εξεταστικής για τα στατιστικά της περιόδου 2004 - 2009 ο κ. Σαμαράς απάντησε τα εξής: «Δεν έχω αντίρρηση για τη σύσταση μιας τέτοιας εξεταστικής επιτροπής, αλλά να είναι στην πραγματική διάσταση. Δεν θα δεχθώ να βάλουμε ένα χρονικό συρματόπλεγμα και να δεχθώ ότι δεν υπάρχει και πριν και μετά. Υπάρχει και πριν και μετά και με μεγάλες ευθύνες από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ψάξουμε την αλήθεια. Αν το θελήσει αυτό το ΠΑΣΟΚ είμαστε έτοιμοι. Αν αρνηθούν τη διερεύνηση για το πριν και το μετά θα το κάνουμε εμείς όταν έρθουμε στην κυβέρνηση».


"Nα βγούμε γρήγορα στις αγορές"

Θα επαναδιαπραγματευτείτε το νυν Μνημόνιο; Πώς θα αντιδράσετε σε ένα πιθανό Μνημόνιο Νο 2;Όταν εμείς λέγαμε ότι δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει εύκολα στις αγορές και ότι θα χρειαστούν άλλα επτά χρόνια έλεγαν ότι ο Σαμαράς κινδυνολογεί. Τώρα το λένε οι ξένοι, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και για το ποια θα είναι αντίδρασή του σε ένα πιθανό μνημόνιο Νο 2.

"Σε σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση, δεν λέμε τίποτε τέτοιο. Την επαναδιαπραγμάτευση θα την κάνει η κυβέρνηση με την επικαιροποίηση την οποία προβλέπει το μνημόνιο. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να βγούμε γρήγορα στις αγορές. Οι ίδιοι οι ξένοι δεν το προβλέπουν και λένε ότι απαιτείται ένας καινούργιος «γύψος».

«Η ρευστότητα είναι το αίμα της οικονομίας»

«Η ρευστότητα είναι το αίμα της οικονομίας. Πρέπει, λοιπόν,να ανατάξει η κυβέρνηση το σημερινό της σκεπτικό και να αντιληφθεί ότι χρειάζεται να υπάρξει πίεση προς τις τράπεζες ώστε να δώσουν το χρήμα που απαιτείται για να μην ''κλατάρει'' η αγορά», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου

"Μόνον αν αναγκαστεί εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι", δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. "Δεν θέλω να μπούμε σε μια πρόωρη, ανώφελη πολιτική διαμάχη όταν η κυβέρνηση και φρέσκια εντολή έχει και είναι ταυτόχρονα θωρακισμένη με μια ισχυρή πλειοψηφία", επισήμανε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν ζητεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες."Είμαι υπεύθυνος δεν είμαι Παπανδρέου. Σε ώρες μεγάλης κρίσης κοιτάζω τον τόπο μου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι. Κάποια στίγμη η υπόλοιπη Ελλάδα θα βιάζεται να κυβερνήσει η ΝΔ", πρόσθεσε.Τι είπε για την κατάθεση της Αικ. Πελέκη" Το ΠΑΣΟΚ με τον Δρυ και τον Φωτιάδη έδωσε τη λίμνη στη Μονή. Η ΝΔ αποφάσισε να επιστραφεί με τη νόμιμη μέθοδο της ανταλλαγής ο χώρος αυτός στους αγρότες. Έγιναν τέσσερις εκτιμήσεις ειδικών. Δεν βρέθηκε πουθένα ροή πολιτικού χρήματος. Πολιτικές ευθύνες έχει αναλάβει δημοσίως ο κ. Καραμανλής αλλά ποινικές ευθύνες δεν βρέθηκαν πουθενά. Δεν νομίζω ότι θα είχε τίποτε το καινούριο να προσφέρει η κατάθεση του κ. Καραμανλή. Δεν προτίθεμαι να σχολιάσω την τρίτη κατά σειρά κατάθεση της συζύγου του κ. Βουλγαράκη. Θέλω να πω όμως ότι αν είναι αξιόπιστη η μάρτυς δεν μπορεί να είναι αλά κάρτ. Είναι αξιόπιστη όταν αναφέρεται στις σχέσεις της με στελέχη της ΝΔ και δεν είναι όταν λέει ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο;"Για Ντ. Μπακογιάννη και ΛΑΟΣΗ κ. Μπακογιάννη μόνη της έφυγε και μόνη της επέλεξε να είναι απέναντι στη ΝΔ και να στηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Εμείς ενώνουμε τη βάση της ΝΔ για να δώσουμε στην Ελλάδα μια άλλη προοπτική, διαφορετική από το Μνημόνιο με το οποίο έχει συμφωνήσει η κ. Μπακογιάννη. Ο κ. Καρατζαφέρης συστεγάζεται πλέον σε άλλη πολυκατοικία με τον κ. Παπανδρέου.... Ο κ. Βάρδας ενεπλάκη άνευ λόγου. Σύμβουλός μου δεν είναι. Φίλος μου είναι. Αλλά και σύμβουλός μου να ήταν, ο σύμβουλος είναι για να συμβουλεύει και ο πρόεδρος για να αποφασίζει.

Ο κ. Σαμαράς προέβλεψε επίσης ότι η ανάκαμψη της ΝΔ θα είναι σύντομα γεωμετρική, ενώ γεωμετρική θα είναι και η πτώση του ΠΑΣΟΚ. "Το να ξεσηκώσεις την κοινωνία με πύρινα συνθήματα είναι πιο εύκολο από το να πείσεις την κοινωνία με το σχέδιό σου".

Παναγιωτόπουλος: Ο Σαμαράς καταπολεμάει τον φόβο του ΠΑΣΟΚ

Την ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προς τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς, με τα όσα είπε, έδειξε τη διαδρομή εξόδου από την κρίση.
«Ο Αντώνης Σαμαράς, με τα όσα είπε, έδειξε το δρόμο, έδειξε την πραγματική διαδρομή, τη βατή διαδρομή εξόδου της χώρας από την κρίση. Όχι με συνθήματα, όχι με ευχές, όχι με "λόγια του αέρα". Αλλά με συγκεκριμένες, προκοστολογημένες προτάσεις. Άμεσα εφαρμόσιμες».Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «ο Αντώνης Σαμαράς καταπολεμάει, με την πολιτική του, την πολιτική του φόβου πάνω στην οποία επενδύει το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Και δίνει διέξοδο ορατής και χειροπιαστής ελπίδας».«Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα, το οποίο έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ήδη διατρέχει όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν του βγαίνει και πάνε για εκλογές;

Την ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προς τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς, με τα όσα είπε, έδειξε τη διαδρομή εξόδου από την κρίση.
«Ο Αντώνης Σαμαράς, με τα όσα είπε, έδειξε το δρόμο, έδειξε την πραγματική διαδρομή, τη βατή διαδρομή εξόδου της χώρας από την κρίση. Όχι με συνθήματα, όχι με ευχές, όχι με "λόγια του αέρα". Αλλά με συγκεκριμένες, προκοστολογημένες προτάσεις. Άμεσα εφαρμόσιμες».Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «ο Αντώνης Σαμαράς καταπολεμάει, με την πολιτική του, την πολιτική του φόβου πάνω στην οποία επενδύει το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Και δίνει διέξοδο ορατής και χειροπιαστής ελπίδας».«Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα, το οποίο έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ήδη διατρέχει όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πάτρα: όσοι βιάστηκαν να χαρούν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τον Κατσικόπουλο, μάλλον θα απογοητευθούν...

Ονόματα αρκετών παλιών αυτοδιοικητικών στελεχών κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και εμφανίστηκαν ότι έκλεισαν να είναι και πάλι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του Δημήτρη Κατσικόπουλου. Όμως, όπως μαθαίνει το enpatrais.blogspot.com, κάποιοι βιάστηκαν να ανακοινώσουν ή να διαρρεύσουν υποψηφιότητα και στο τέλος μάλλον θα μείνουν με τη χαρά της διαρροής. Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος παίρνει τις οριστικές του αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο κι από όσα μαθαίνουμε, αεκατοί παλιοί δεν θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο. Παλιοί και από το Δήμο, αλλά και από τη Νομαρχία. Μάλιστα, για να στείελι το μήνυμα ο νυν Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, αρχίζει το κόψιμο από άτομα του κοντινού του περιβάλλοντος.

Αποθεωση για το μεγαλυτερο συγχρονο κεφαλαιο της χωρας τον Κωστα Καραμανλη με την εισοδο του στο Βελλιδειο....Ο λαος τον ζηταει πισω....

Παρα το βαρύ κλίμα μετά την κατάθεση της  Πελέκη, ο Κώστας Καραμανλής χειροκροτήθηκε απο τους παρευρισκόμενους, μόλις έφτασε στο Βελλίδειο, για να παρακολουθήσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Καραμανλής που έφτασε δύο λεπτά πρίν απο τον  Σαμαρά στο Βελλίδειο, απέσπασε τα χειροκροτήματα απο τους παρευρισκόμενους και κάθισε στην πρώτη σειρά για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, δίπλα στον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.