ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Enpatrais

Για οποιαδηποτε επικοινωνια με το blog ή για να διαφημιστειτε επικοινωστηστε στο e-mail του blog:
enpatrais@yahoo.com

Και ο "τέως" με τους φορτηγατζήδες στο Σύνταγμα;

Στην πλατεία Συντάγματος, μεσούσης της συγκέντρωσης των φορτηγατζήδων, βρέθηκε και ο «Τέως» με τη σύζυγό του. Τυχαίο ...; δεν νομίζω!
Οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ άρχισαν να συζητούν με τον κ. Degrecia, ορισμένοι αντέδρασαν αρνητικά, ενώ κάποιοι άλλοι, χαριτολογώντας πιθανώς ή εκφράζοντας τις πολιτικές τους και δημοκρατικές ευαισθησίες, φώναξαν και το σύνθημα «Εσένα θέλουμε».

Δημαράς κατά Κατσικόπουλου με αφορμή την προσχώρηση της Γεωργίας Χρυσανθακοπούλου

Νωρίς-νωρίς δείχνει να "ανάβουν τα αίματα" στην εκλογική αρένα του Δήμου Πατρέων. Ένα δημοσίευμα δικτυακού τόπου (dete) σχετικά με την προσχώρηση της κ. Γεωργίας Χρυσανθακοπούλου στη δημοτική κίνηση του κ. Δημαρά, την οποία ερνμηνεύει ως στήριξη του ΛΑΟΣ στη συγκεκριμένη κίνηση, προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς Δημαρά, η οποία βάλει ευθέως κατά του κ. Κατσικόπουλου θέτοντας ερωτήματα. Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης του κ. Δημαρά, έχει ως εξής:
"Με αφορμή σχόλια που διοχετεύουν ο κ. Κατσικόπουλος και το περιβάλλον του περί προσχώρησης στελεχών του ΛΑΟΣ στην αυτοδιοικητική δημοτική κίνηση «Τώρα για την Πάτρα», με αφορμή τη συμπόρευση της κ. Γεωργίας Χρυσανθακοπούλου με την δημοτική μας κίνηση, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:Καθυστερημένα ο κ. Κατσικόπουλος εκδηλώνει ενόχληση για το ΛΑΟΣ. Αν πράγματι η κ. Χρυσανθακοπούλου ανήκε στο ΛΑΟΣ πως άραγε ο κ. Κατσικόπουλος την είχε Αντινομάρχη έως και το τέλος του 2008 και πως ακόμα τη διατηρεί στη Νομαρχιακή του Ομάδα; Αν τόσο πολύ ενοχλείται από το ΛΑΟΣ ο κ. Κατσικόπουλος, πως αλήθεια αντέδρασε όταν στη Βουλή τα σκληρά οικονομικά μέτρα που υφίστανται σήμερα οι πολίτες, ψηφίστηκαν από το κόμμα που τού έδωσε το χρίσμα σε πλήρη σύμπνοια με το ΛΑΟΣ;

Τέσσερα νέα πρόσωπα στο πλευρό του Κώστα Χριστόπουλου

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων. Πρόκειται για τους: Μαρσέλης Σωτήριος, Χριστόπουλος


Ανδρέας, Γιαννόπουλος Ιωάννης, Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος.Ο Σωτήρης Μαρσέλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1950. Είναι πτυχιούχος Εργαστηριακός Χημικός. Εργάσθηκε ως εργαστηριακός Χημικός Βιολογικού του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών έως και σήμερα

Διαμερισματικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων.Ο Ανδρέας Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα. Έχει διατελέσει μάχιμος Αστυνομικός σε υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας. Σήμερα υπηρετεί στην Γενική Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει Διαμερισματικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων.Ο Ιωάννης Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1951 στα Αραχωβίτικα και εργάζεται στην Δ/νση Τελωνείου Πατρών. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου

Ρίου.Ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1965 . Ζει και εργάζεται στο Ρίον και είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Αποφασίστηκε η κλήση Καραμανλή στην Εξεταστική του Βατοπεδίου

Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, πήραν τη "μεγάλη απόφαση". Αποφασίστηκε να κληθεί αυτοπροσώπως ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής.
Η απόφαση των μελών ήταν ομόφωνη, και ο κ. Καραμανλής πρόκειται να είναι ο τελεταίος άνθρωπος που θα καταθέσει. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμα οριστεί, ωστόσο αναμένεται να είναι περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με άρθρο του κανονισμού της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα, είτε να προσέλθει να καταθέσει είτε να τον επισκεφθεί μέλος της επιτροπής στο γραφείο του προκειμένου να του πάρει κατάθεση.

Όργιο oικογενειοκρατίας σε δημόσιους φορείς καταγγέλλει ο Νικολόπουλος

Την τεράστια πληγή του Νεποτισμού και της Οικογενειοκρατίας, φωτίζει με ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και φέρνει στην επιφάνεια ένα σκάνδαλο πρώτου βαθμού που έχει να κάνει με τη σαπίλα του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας σ’ αυτή τη χώρα.


Μετά και το διορισμό του 25χρονου δικηγόρου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Αχαιός πολιτικός απευθύνεται προς τους αρμόδιους υπουργούς και τους ζητά εξηγήσεις για μια ολόκληρη οικογένεια που διορίστηκε από τη Κυβέρνηση να διοικεί οργανισμούς που διαχειρίζονται δις Ευρώ!

«Η περίπτωση των τριών αδελφών Παπαρσένου», τονίζει ο Βουλευτής, «οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ηγετικές θέσεις Δημοσίων Φορέων αποτελούν «μνημείο» κομματικής εύνοιας, νεποτισμού και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις «αερολογίες» της Κυβέρνησης Παπανδρέου περί αδιάβλητων και αξιοκρατικών διαδικασιών στην επιλογή κρατικών αξιωματούχων! Χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχοι άνεργοι, επιστήμονες των 700 και 800 ευρώ περιμένουν μια καλή εξήγηση για το ότι ο Γιώργος Παπαρσένος, το Φλεβάρη του 2010, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στο εθνικό φορέα του φυσικού αερίου, τη ΔΕΣΦΑ ΑΕ, φορέα με διαχείριση δις Ευρώ, ενώ ένα μήνα πριν ο αδελφός του, ο Αλέξανδρος Παπαρσένος διορίστηκε το Γενάρη, Πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), το οποίο διαχειρίζεται επίσης δις Ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό και τρίτος αδελφός, ο Αχιλλέας Παπαρσένος ορίστηκε Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γενεύη, τοποθέτηση που χαρακτηρίζεται από άλλους Διπλωματικούς ως «Παράδεισος», ενώ άλλοι συνάδελφοι του κάνουν χρόνια να δουν τοποθέτηση σε αντίστοιχη θέση και βρίσκονται μονίμως στην κεντρική υπηρεσία»!

Ο Αχαιός πολιτικός επισημαίνει πως πρόκειται για σοβαρή υπόθεση και ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως και ποιοι τον κοροϊδεύουν καθημερινά! Χαρακτηριστικά τονίζει: «Ειδικά σήμερα που η αγορά διψάει για ρευστό και το ΤΕΜΠΜΕ από το Μάιο έως σήμερα έχει δώσει μόνο 250 δάνεια, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009 είχε εγγυηθεί για 20.000 δάνεια μικρών επιχειρήσεων. Από την άλλη, η ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το ενεργειακό μέλλον της χώρας και υπογράφει συμβάσεις δις ευρώ με παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς. Τέλος, αναρωτιέται ο απλός πολίτης, πως η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά μας θέματα θα πάνε καλά, όταν μια κλειστή κάστα «καρεκλοκένταυρων» του διπλωματικού χώρου ανακυκλώνεται στις πιο σημαντικές διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας;».

Και κλείνει, σημειώνοντας με νόημα: «Φανταζόμαστε πως και οι τρεις αδελφοί απέστειλαν βιογραφικά στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσω του τρομερού πλέον θεσμού «www.οpengov.gr…» και επικράτησαν μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων, στις κορυφαίες αυτές θέσεις λαμβάνοντας κάθε μήνα αποδοχές που οι περισσότεροι επιστήμονες δεν βλέπουν ούτε σε ένα έτος!».

«Προκλητικός ο Πάγκαλος»

Η βόμβα του Θόδωρου Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!
Κυρίως τους νέους που έλεγαν πως αυτή η δήλωση είναι προκλητική για όλους τους Έλληνες, θυμίζοντας παράλληλα πως σύμφωνα με το πόθεν έσχες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει στην κατοχή του 58 ακίνητα!

Παρακαλω αντιλογο!!!Παιδεια ή αηδια;;

Στη σημερινη Ελλαδα οι διαφοροι "πολιτικαριοι" που υπουργοποιουνται στο βωμο της ανανεωσης-ελπιδας ειναι λες και εχουν προελθει απο το ιδιο καλουπι.Δωρεαν παιδεια, δωρεαν υγεια, δωρεαν, δωρεαν, δωρεαν....Ισως ειναι ο ιδιος ο χαρακτηρας του Ελληνα που εχει σμιλευτει ακουγοντας υποσχεσεις που τον μετατρεπουν στο κλασσικοτερο παραδειγμα αιθεροβαμωνος πολιτη του κοσμου.

Ας μιλησουμε ομως για την υπουργο Παιδειας την κ Διαμαντοπουλου.Αρχικο της μελιμα για την προσφορα της στη Δημοσια "δωρεαν" Παιδεια ηταν η αλλαγη του ονοματος του Υπουργειου της. Επακολουθο? Νεες σφραγιδες, νεα εγγραφα, νεα βιβλια, νεοι φοροι....Ωχ!!Δεν επρεπε να το πω; Γιατι μεχρι τωρα κανεις δεν το εχει θιξει.

Εν συνεχεια κατηργησε αυτην την ερμη τη βαση του 10. Αποτελεσμα?90000 αποφοιτοι της Γ Λυκειου σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Ολοι να αποκτησουν ανωτατη μορφωση. Τοτε ποιος θα γινει κ Υπουργε ηλεκτρολογος, υδραυλικος, οδοκαθαριστης, οικοδομος και ολα αυα τα απαραιτητα επαγγελματα; Η απαντηση ειναι απλη. Ο μεταναστατης. Ο μεταναστης του κ Χρυσοχοϊδη(αρμοδιος) που θα αυξησει την ανεργια της κ Κατσελη(αρμοδια) και του κ Παπακωνσταντινου(αρμοδιος;μαλλον ασχετος με τα οικονομικα της χωρας θα ελεγα) και θα προβαλλετε τοτε κ Υπουργε το επιχειρημα της ελεθερης επιλογης για εκμαθηση τεχνης και οχι αχρηστων "ανωτατων" γνωσεων(τμηματα με 850 μορια βαση).Ενας φαυλος κυκλος δηλαδη....

Ας μην ξεχασουμε οτι οσοι αντρες σπουδασουν για πρωτη φορα θα πρεπει να φιλισουν "κατουρημενες" ποδιες για να μην στρατολογηθουν αφου τα πασα και οι βεβαιωσεις εγγραφης θα σταλουν απο 1η Οκτωβρη...

Γι αυτο κ Υπουργε με την υφυπουργο σας κ Γεννηματα εχετε τα παιδια σας σε ιδιωτικο κολεγιο και ιδιωτικο σχολειο αντιστοιχα.....Τα σεβη μου κ Υπουργε.....


Μαρκετος Κωνσταντινος

Ο φιλελευθερος

Εκβιαστική παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου για πολιτιστικές εκδηλώσεις»

Ευθύνες παράβασης καθήκοντος και «εκβιαστικής» υπηρεσιακής τακτικής του Δήμου Πατρέων στις εκάστοτε ενέργειές του για την την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Θεάτρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταλογίζει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) και τον Δήμο Πατρέων, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


Αφορμή υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Κ.Α.Σ εξετάζοντας τις αιτήσεις του Δήμου Πατρέων και άλλων φορέων για την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών στο Δήμο, για τη φιλοξενία εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παρατήρησε ότι οι σχετικές αιτήσεις κατατέθηκαν καθυστερημένα, με σκοπό να βρεθεί σε δύσκολη θέση το Κ.Α.Σ και να εγκρίνει την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου, ευρισκόμενο προ αδιεξόδου και του «κινδύνου» να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Πρόεδρος του ΚΑΣ και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, φέρεται να δήλωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης «προφανώς δεν είναι θέμα του Συμβουλίου να κόψει παραστάσεις, πολύ περισσότερο εφόσον αυτές έχουν ήδη ανακοινωθεί».

«Αν ειπώθηκε όντως αυτό από την Πρόεδρο του Κ.Α.Σ συμπεραίνουμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού παραβαίνουν τα καθήκοντά τους για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων μας και διεκπεραιώνουν σοβαρά ζητήματα «στο πόδι», εν προκειμένω μόνο και μόνο επειδή οι εκδηλώσεις… είχαν ανακοινωθεί. Θα συμφωνήσει κανείς, ότι με δεδομένη αυτή την πρακτική, το Κ.Α.Σ παραμένει πάντα… πρόχειρο στη διάθεση κάθε φορέα που ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε ένα αρχαίο μνημείο!», δήλωσε ο Βουλευτής.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Γερουλάνος ερωτάται ποια είναι η θέση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. επί του θέματος και αν παρενέβησαν ή όχι τα καθήκοντά τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Κ.Α.Σ και αν ναι, τι ενέργειες θα κάνει επ’ αυτού. Ο Βουλευτής ρωτά επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών αν έχει προβεί ή θα προβεί σε ενέργειες για την έγκυρη υποβολή τέτοιων αιτήσεων για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων ενώ οι Υπουργοί ερωτώνται και αν θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ Νομαρχιών και Δήμων με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επιστροφή του Καραμανλή βλέπει και ο Μάκης Βορίδης

Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 δήλωσε πως θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ο Κώστας Καραμανλής.«Περνάει κάποιος καιρός και η ΝΔ και η ευρύτερη παράταξη παραμένει σε δυσκολία, η διαδικασία της ανασύνθεσης δεν προχωράει καθόλου, πηγαίνει σε διαρκείς ήττες και κάποια στιγμή αφού έχει παρέλθει η ώρα και έχουμε τελειώσει με τα ζητήματα εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος λέει ότι «εγγυώμαι την ενότητα και την κυβερνητική εναλλακτική».Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν προβληματισμό και στα γραφεία του ΛΑΟΣ αφού το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής φαίνεται να κινείται αυτόνομα πολιτικά διατυπώνοντας προτάσεις και σκέψεις που δεν κινούνται στην κομματική γραμμή.

Δανειστήκαμε τα πιο ακριβά 390 εκατ. ευρώ

Όπως μόνον στο parapolitika.gr διαβάσατε το πρωί, η δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων εξελίχθηκε στην ουσία σε φιάσκο καθώς το Δημόσιο άντλησε 390 εκατ. ευρώ τα οποία θα αποπληρώσει με 4% (!) επιτόκιο σε 13 εβδομάδες!
Πέρυσι τον Οκτώβριο το Δημόσιο δανείστηκε 2,5 δις ευρώ από τα τρίμηνα έντοκα με επιτόκιο μόλις 0,35% ενώ τον Ιούλιο πήρε τα ίδια λεφτά με 4,05%!Σήμερα πήρε το 1/6 των χρημάτων που είχε δανειστεί τον Ιούλιο με το ίδιο περίπου επιτόκιο το οποίο έκλεισε στο 3,97% δηλαδή στο 4%! Αυτό σημαίνει ότι οι ξένες αγορές δεν εμπιστεύονται να μαςδώσουν ούτε τόσα λίγα χρήματα.

Ποιές είναι οι τρεις γυναίκες που λένε αντίο στα δημοτικά πράγματα

Τρείς γυναίκες, δύο εξ αυτών μάλιστα για πρώτη φορά εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2006, με το συνδυασμό του Ανδρέα Φούρα, έχουν πάρει την απόφαση να μην ξανά υποψήφιες. Η Αντιδήμαρχος Έργων Ελπίδα Βασιλοπούλου και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Χαρά Παντελή έχουν αποφασίσει να αποσυρθούν απο τον δημοτικό στίβο και έχουν φροντίσει την απόφαση τους αυτή να την κοινοποιήσουν έγκαιρα τόσο στον νυν Δήμαρχο όσο και στον υποψήφιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κατσικόπουλο. Το ίδιο ισχύει και για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Κουμπουρλή που εδώ και μήνες έχει πει ότι η τρέχουσα είναι η τελευταία της θητεία στον Δήμο Πατρέων.
Μάλιστα σήμερα, κατά την συνεδρίαση του Δικτύου για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ, η κ. Παντελή ήταν η μόνη που έκανε δηλώσεις στις κάμερες καθώς, ως μη υποψήφια, δεν την δεσμεύει ο νόμος περί μίας και μόνο εμφάνισης στα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν στο ψηφοδέλτιο Κατσικόπουλου
Α
λλαγές στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιθου Δήμαρχου Πατρέων Δημήτρη Κατσικόπουλου. Σϋμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει πλήρης ανανέωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός μένουν:
Ο δημοτικός σύμβουλος Πάτρας Λάμπρος Βασιλόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Γασπαρινάτος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Παναγιώτης Τρικόγιας, ο τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος και κουμπάρος του Νομάρχη Βασίλης Κίκκινας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρεμένος, ενώ παίζεται αλλά με μειωμένες πιθανότητες, να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ο υπεραντιδήμαρχος Πάτρας Νίκος Τζανάκος. Δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Μπακαλάρος αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λάζαρης. Εκτός μένει και ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Καραχάλιος αλλά και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Κουμπουρλή.

Με δική τους επιθυμία και με ορίζοντα το Περιφερειακό Συμβούλιο μένουν εκτός οι αντινομάρχες Γεράσιμος Φεσσιάν και Θανάσης Πετρόπουλος.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Σϋμφωνα με πληροφορίες, σήμερα είχε συνάντηση με τον Νομάρχη ο Ανδρέας Τζουραμάνης, ο οποίος αναμένεται να οριστικοποιήσει την στάση του τις επόμενες ώρες.
Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ακόμη: 
Ο αντιδήμαρχος Αμπετ Χασμάν, ο αντιδήμαρχος Αλέξης Σκαρμέας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος, οι αντινομάρχες Νίκος Λύρας και Γιάννης Ταπεινός, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος, ο ύπεύθυνος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Δημαρχος Παραλίας Φώτης Δημακόπουλος, ο καθηγητής Σπύρος Σκιαδαρέσης (γιος του πρωτοπρεσβύτερου του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Νικόλαου Σκιαδαρέση), ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρβουνιάρης. Συζητιέται το όνομα του Επιμελητηριακού Συμβούλου Σταύρου Κάτσενου και του δημοσιογράφου Αχιλλέα Ροδίτη. Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει η περίπτωση της δημοτικής συμβούλου Βίβιαν Σαμούρη
DETE.GR

«Η αποτυχία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση»


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα άλλαξε άρδην κατά τον τελευταίο χρόνο εξέφρασε σήμερα από τη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Χρηματιστήριο της Wall Street.

Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία, δήλωσε ότι «η νέα κυβέρνηση προώθησε τις πλέον φιλόδοξες φορολογικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της ευρωζώνης».

«Η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι μιλάει σοβαρά. Είμαι σίγουρος ότι τα σπρέντς θα πέσουν και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει στους επενδυτές μόλις οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν. Η αποτυχία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας , ενώ μίλησε και τόσο για τις αλλαγές στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα, όσο και για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα.

Τέλος, μίλησε για τις «τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες» που παρουσιάζει η εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ!!!

Καλησπέρα, καλησπέρα,
ένας  τίτλος  1000 λέξεις ... Αρχικά για να μην παρεξηγηθώ δεν  εννοώ το ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη...
Του κύριου λαϊκή δεξιά και  ζήτω η πατρίδα  που επιτίθεται στην Ντορουλα προφανώς γιατί τα  δάνεια  του μπαμπά της  του 89 για να  φτιάξει κανάλι δεν τον έφτασαν...?
Παρατηρώ από όλα  τα κόμματα  άσχετους  πολιτικάντηδες οι οποίοι στο βωμό του κοινού συμφέροντος  καθημερινά  θυσιάζουν αυτήν την χώρα....
Το παράξενο όμως είναι ότι οι κύριοι χαρτογιακάδες δεν πατούν νομικά πουθενά.... Που θελω να το πάω πάντως όχι στην δικαιοσύνη και την βουλευτική ασυλία ...
Αυτά  είναι  απο αναξιόπιστα εως  ασήμαντα ....
Την μεγαλύτερη ασυλία την δίνουμε εμείς με την ψήφο μας στον κάθε έναν που επιλέγουμε κάθε φορά ..
Έχουμε λοιπόν ένα ΠΑΣΟΚ με  ελάχιστους πασοκτζήδες και χωρίς να φαίνεται για  σοσιαλιστικό κόμμα. Μια ΝΔ που κυριολεκτικά είναι Βαβέλ , με 2 αρχηγούς σε 2 κομματα και άλλους  5 να περιμένουν στην γωνία . Παραλίγο να ξεχάσω και το ανέκδοτο εεε!!! ΑΝΕΝΔΟΤΟ του Σαμαρά τι να πω? εδώ φαΐ δεν έχουμε ζητάμε και  μιλφέιγ !
Από την  αντίπερα  αριστερά όχθη (βαλτωμένη την κόβω) έχεις μια Αλέκα που έχει ξεπαστρέψει 3 αρχιεπισκόπους και συνεχίζει ακάθεκτη με  το  ίδιο ταγιερ και τις  ίδιες ατάκες θες μιλάς για την οικονομική πορεία   του κράτους  θες  σε ρωτάνε πώς  σου φάνηκε  το  dvd της  Τζούλιας....
Έχουμε  βέβαια και την  αριστερά. Ή μήπως τις  αριστερές που λένε τα ίδια  η κάθεμια  απο ένα κόμμα


ΟΥΦΦΦΦ για όνομα!!!
Τι  στην ευχή τους κάνουμε  όλους  αυτούς έλεος  είμαστε για λύπηση  έτσι  όπως  καταντήσαμε  αυτήν  την χώρα  .... Ο λαός  όμως δεν είναι μωρός  είναι τιμωρός και τ καζάνι  βράζει εδώ και  χρόνια  σιγά  σίγα οδηγούμαστε στο σημείο μηδέν και θα ναι  μεγάλη  η αντίδραση
Είναι  ζήτημα  χρόνου η αφορμή...


ΥΓ1: ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ  ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ???
ΥΓ2 : ΟΣΟ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΙ  ΥΠΑΡΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΟΥΤΕ  ΕΧΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΝΑ  ΣΩΠΑΣΩ
Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ  ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΟΥ