ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Παρακαλώ αντίλογο! Πού είναι οι πνευματικοί άνθρωποι?

Η Ελλάδα του σήμερα δεν διαφέρει πολύ(θεωρητικά) από τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε μια ανεπτυγμένη χώρα με πλούσια πολιτιστική ακόμα και σύγχρονη στις μέρες μας(Θεοδωράκης, Κραουνάκης κτλπ) παράδοση. Πού έγγειται όμως η αντίθεσή μας τόσο με τον υπόλοιπο κόσμο όσο και με το πλούσιον παρελθόν μας;

Η διαφορά βρίσκεται ότι οι σημερινοί πνευματικοί άνθρωποι σιωπούν. Μετά την περίφημη και ορθότατη ρήση του Θεοδωράκη "Καραμανλής ή τανκς" το 74 σχετικά με την εκλογή του Καραμανλή ως του πρώτου μεταπολιτευτικού πρωθυπουργού και εγγυητή της δημοκρατίας σώπασε....Τα τραγούδια του που ενέπνευσαν όλη τη γενιά της δικτατορίας(δεν εννοώ βέβαια Τσοχατζοπουλέους με άπειρα ακίνητα ή τον πρόδρομο του ΠΑΣΟΚ τον ΠΑΚ που επί δικτατορίας προσέφερε "αντιστασιακό αγώνα" με δωρεές των Ελλήνων που ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε που πήγαν τα χρήματα...) τα χουμε σήμερα περισσότερο ανάγκη από ποτε.

Μήπως και τώρα δεν ζούμε σε δικτατορία;Να προβούμε σε έναν παραλληλισμό. Το 67 ο Παπαδόπουλος πήρε την εξουσία και το πρώτο διάγγελμα του ήταν ότι προέβη σε αυτήν την κίνηση για να προστατεύσει τη δημοκρατία. Ο σημερινός πρωθυπουργός μας διαμήνυε ότι "λεφτά υπάρχουν" για να ψηφιστεί από το 43% του ελληνικού λαού(όχι δηλαδή της απολύτου πλειοψηφίας) και τελικά έκοψε, έκοψε, έκοψε και κατέκτησε απολύτως δικαιωματικά τον τίτλο της κατοχικής κυβέρνησης που εκτελεί εντολές του ΔΝΤ, της Τρόικας και των Φον Φουφουτων.

Έχουν κλειστεί όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι στον γυάλινο πύργο τους αδιαφορώντας για τις κοινωνικές εντάσεις και συγκρούσεις όπου με μία φράση, νότα ή πινελιά τους θα μπορούσαν να ενώσουν όλους τους Έλληνες με στόχο την αναίμακτη και συλλογική διεκδίκηση του δίκιου τους. Σας χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτε....Γυρίστε στην κοινωνία.....

Μαρκέτος Κωνσταντίνος

Ο φιλελεύθερος

Νέα επίθεση σε Παπανδρέου

Πολύ σκληρή θα είναι τελικά η αυριανή ομιλία του Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του. Θα μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ κατά της Ν.Δ. στην πορεία προς τις εκλογές της αυτοδιοίκησης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος του και στην κλήτευση του Καραμανλή στην Εξεταστική για το Βατοπέδι. Παράλληλα θα κορυφώσει τους τόνους της κριτικής για την απουσία του Παπανδρέου από την χώρα του την ώρα που καίγεται ο τόπος από κινητοποιήσεις.

Φιάσκο ΠΑΣΟΚ με την κλήτευση Σημίτη

Αριστοτεχνικά έβγαλε στη σέντρα η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τη Siemens Σήφης Βαλυράκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
«Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία συμφώνησε, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί,διότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία, που να συνηγορούν γι' αυτό από τα μέχρι τώρα δεδομένα».Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται επισήμως με δύο γραμμές στις δύο εξεταστικές για τη Siemens και το Βατοπέδι λέγοντας ότι στην πρώτη δεν προκύπτουν στοιχεία για τον Σημίτη παρά το γεγονός ότι ο στενότερος του συνεργάτης, ο Τσουκάτος, έχει παραδεχτεί ότι κουβάλαγε λεφτά στα μαύρα κομματικά ταμεία και στη δεύτερη ότι προκύπτουν για τον Καραμανλή για τον οποίο δεν έχει μιλήσει κανείς, μόνο η σύζυγος ενός εκ των υπουργών του.Οι βουλευτές της Ν.Δ. αρνούμενοι την κλήτευση του Σημίτη επειδή "οι πρώην πρωθυπουργοί δεν κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου" όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έδειξαν υψηλό επίπεδο κοινοβουλευτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ μόνο του στον κατήφορο του λαϊκισμού κάτι το οποίο είδαν όλοι οι Έλληνες.

Επιστολή Παπαμιμίκου σε Παπανδρέου για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Για χρήση φονικών αντικειμένων από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια στο ΑΠΘ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εκπλήσσοντας τους πάντες, έστειλε επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία απαριθμεί τα περιστατικά βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, στα οποία πρωταγωνιστεί η «πράσινη νεολαία».


Στην σχετική δήλωσή του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζει: «Η ανασυγκρότηση της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση του μνημονίου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επιβληθεί με τη χρήση φονικών αντικειμένων, εναντίον φοιτητών από τα μέλη της κυβερνητικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το να καταδικάσουμε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.

Σε αυτούς, λοιπόν, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, εμείς απαντάμε με τα δικά μας “δημοκρατικά” όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τους αγώνες μας. Καλούμε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπορευτούμε, ώστε να αποτελέσουμε την ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου».

Στην επιστολή του, προς τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της «γαλάζιας νεολαίας», σημειώνει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή για να σας ενημερώσω για περιστατικά πρωτόγνωρης βίας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας και της ΠΑΣΠ έχουν αποφασίσει να επιβάλουν το δικό τους «νόμο» προχωρώντας σε κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και χαρακτηρίζονται από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα:
§ 24 Σεπτεμβρίου 2009 - ΑΣΟΕΕ Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίζοντας 4 άτομα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

§ 30 Οκτωβρίου 2009 - ΑΣΟΕΕ Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», για δεύτερη φορά σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τραυματίζοντας 3 άτομα αυτή τη φορά τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία σε εσάς προσωπικά, αλλά και στον τότε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδη προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά βίας

§ 19 Μαΐου 2010 - Φοιτητικές Εκλογές Νομική Αθήνας Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται με μανία σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 φοιτητές, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο.

§ 13 Σεπτεμβρίου 2010 - Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών - Κομοτηνή Επίθεση από μέλη της ΠΑΣΠ Κομοτηνής στον Υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά. § 21 Σεπτεμβρίου 2010 - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Αθήνας Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια.

§ 22 Σεπτεμβρίου 2010 - Θεσσαλονίκη - Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπου οφείλουμε να αποτρέπουμε παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και σε μια εποχή που η νεολαία πλήττεται από παντού λόγω των νέων οικονομικών μέτρων.

Κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να σταματήσουν, ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Ίσως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους να επιζητούν ακραίες εντάσεις με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν το φοιτητικό Κίνημα και να περιορίσουν προσεχώς τη δύναμη του, μέσα από κινήσεις που μόνο στόχο έχουν να το δυσφημίσουν.

Μήπως όμως, πίσω από τις πράξεις αυτές υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που ωθούν τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ σε πράξεις βίας προκειμένου να δημιουργήσουν εσκεμμένες εντάσεις και να εδραιώσουν την προσωπική τους θέση; Άραγε το κόμμα σας δεν πρέπει επιτέλους να καταδικάσει δημοσίως τις βιαιότητες αυτές και να σταματήσει άμεσα το νοσηρό αυτό φαινόμενο; Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί και αυτό συνένοχο. Σε όλα αυτά ζητάμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επέλθει η λογική και η σύνεση στα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο χώρο των Πανεπιστημίων, σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τη χώρα.Με εκτίμηση, Ανδρέας Παπαμιμίκος Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας»

Αύριο ανοίγει τα χαρτιά του για την Προανακριτική ο Κώστας Καραμανλής

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Τσιρώνη με το γραφείο του Κώστα Καραμανλή αύριο το πρωί θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός θα καταθέσει για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Τη μεσολάβηση για να κλειστεί η τηλεφωνική συνομιλία έκανε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή.Μιλώντας απόψε στο MEGA ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι θα γίνει ότι επιβάλλουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ εξαπέλυσε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ για την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού.Όλα δείχνουν ότι ο κ. Καραμανλής θα στείλει στην Επιτροπή απαντητική επιστολή, στην οποία θα απαντά με τα γνωστά του επιχειρήματα για τις εις βάρος του κατηγορίες.

Βασιλοπούλου: Φταίνε οι οδηγοί που δεν… ρολάρουν, για το ...μπάχαλο στην Όθωνος - Αμαλίας

Την αιτία για το απίστευτο πρωινό μπάχαλο στην Οθωνος Αμαλίας, αλλά και σε άλλους δρόμους που βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το σημείο, εντόπισε η Αντιδήμαρχος έργων Ελπίδα Βασιλοπουλου. Σε δηλώσεις της, αφού προσπάθησε στην αρχή να μας πείσει ότι δεν συνέβη τίποτα το σοβαρό σήμερα το πρωί, κάτι που στο τέλος της κουβέντας μας το αναίρεσε με την φράση «έγινε το έλα να δεις», είπε πως το μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, η απίστευτη ταλαιπωρία και οι μεγάλες καθυστερήσεις, οφείλονται στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, στην έλλειψη ενημέρωσης των οδηγών και ότι δεν είχαν ακόμα… ρολάρει!!!

Πάτρα: ο Καραχάλιος αποχωρεί με αιχμές κατά Κατσικόπουλου...Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αντιμετωπίζει ως «βαρίδι» του δημοτικού παρελθόντος στα πόδια του

Σε δήλωση με αιχμές κατά του Δημήτρη Κατσικόπουλου προέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Καραχάλιος, ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καραχάλιου έχει ως εξής:


"Θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες ότι στις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πρωτοβουλία εκ μέρους του Δημ. Κατσικόπουλου για συνάντησή μας και πρόσκλησή του για συμμετοχή μου στον υπό σύσταση συνδυασμό του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Εξέλαβα την πρόσκλησή του, ως αποτέλεσμα σοβαρής αξιολόγησης των δημοτικών πεπραγμένων ενός εκάστου, και ειλικρινούς εκτίμησης του έργου και της μέχρι σήμερα προσφοράς μου στο Δήμο και την κοινωνία της Πάτρας αλλά και ανυπόκριτου σεβασμού στις αρχές και αξίες με τις οποίες ανυποχώρητα έχω πορευτεί μέχρι σήμερα στο δημόσιο βίο.

Θεώρησα ότι θα μπορούσα να έχω μαζί του έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο στην αναζήτηση και επίτευξη ενός πολιτικού πλαισίου κριτικής συστοίχησης και συμπόρευσης μαζί του, λαμβανομένης υπ΄όψιν της σοβαρής διαφωνίας μου με την πολιτική μνημονίου που εφαρμόζει η Κυβέρνησή μας στην κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με βάση τα παραπάνω και κυρίως τα τεράστια προβλήματα και τον κίνδυνο χρεωκοπίας που θα αντιμετωπίσει ο Καλλικρατικός Δήμος Πατρέων την επόμενη δημοτική θητεία, κινήθηκα στην τροχιά της αναθεώρησης της βούλησής μου να μην είμαι υποψήφιος με τον Ανδρέα Φούρα, αλλά να προχωρήσω σε μια άλλη διάταξη των δυνάμεών μου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας που δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται σε ολοένα πιο έντονο βαθμό στο μέλλον.

Ωστόσο στην διαδικασία αυτή προκλήθηκαν με υπαιτιότητα του Δημ. Κατσικόπουλου και των αμέσων συνεργατών του τεράστια ηθικά ζητήματα που προσβάλλουν βάναυσα κάθε έννοια δεοντολογίας, πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.

Κατόπιν τούτου επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αντιμετωπίζει ως «βαρίδι» του δημοτικού παρελθόντος στα πόδια του, αναλαμβάνω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ευθύνη για ό,τι αρνητικό έγινε ή θετικό δεν έγινε μέχρι σήμερα στο Δήμο Πατρέων και απελευθερώνω τον φίλο μου Δημήτρη από τα δεσμά κάθε «παρουσίας» μου στην προσπάθειά του για ριζική ανανέωση του πολιτικού δυναμικού του Δήμου Πατρέων.

Είναι σαφές ότι η αγωνία και το ενδιαφέρον μου για τα δημοτικά πράγματα είναι διαρκές και αδιάπτωτο και στο παρόν και στο μέλλον. Ανήκω και θα ανήκω στο Δήμο και το Λαό της Πόλης μου".

«Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε το λαό προεκλογικά»

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΠΑΣΟΚ ας μην υποκρίνεται ότι διδάσκει σεβασμό στους θεσμούς, γιατί η ηγεσία του είναι εκείνη που δε σεβάστηκε το λαό και τον εξαπάτησε προεκλογικά με το περιβόητο "υπάρχουν λεφτά", για να "τσεκουρώσει" μισθούς και συντάξεις στη συνέχεια».

Δεν καλούνται στην Εξεταστική οι πρώην πρωθυπουργοί(μονο για τον κ Σημιτη ισχυει αυτο φυσικα...)

Δεν έγινε τελικά δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, για κλήτευση των πρώην πρωθυπουργών στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Siemens.
Μετά και τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της ΝΔ να μη ζητήσει την κλήτευση του κ. Σημίτη, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης δήλωσε:«Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία συμφώνησε, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί, διότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία, που να συνηγορούν γι' αυτό από τα μέχρι τώρα δεδομένα».

H Ζέττα Μακρυπούλια με τον ψηφοδέλτιο του Νικήτα

Πρόταση στην Ζέττα Μακρυπούλια για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ;έκανε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης. Η γνωστή ηθοποιός - παρουσιάστρια πέρασε χθες το κατώφλι του δημαρχιακού Μεγάρου, όπου και είχε την ευκαιρία να τα πει για αρκετή ώρα με τον Κακλαμάνη.

Δεν θα ζητήσει κλήτευση Σημίτη η ΝΔ

Η ΝΔ δεν προτίθεται να ζητήσει να κληθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης.

Σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα αναφέρεται:

"Η ΝΔ δεν ελκύεται από λαϊκισμό, δεν κινείται με πρόθεση συμψηφισμού, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια. Παραμένει αμετακίνητη στις αρχές της και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αποκάλυψη της αλήθειας".

Αναφορικά με την κλήτευση πολιτικών προσώπων, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχει πρόσφατη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία τέτοια κλήτευση δεν θα γίνει, αν δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Το αίτημα για την κλήτευση του Κώστα Σημίτη, καταλήγει η ανακοίνωση, απευθύνεται στον πρόεδρο της εξεταστικής.

"Το ΠΑΣΟΚ που έχει την "εμπειρία" να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ.Κώστα Σημίτη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Πεταλωτής δικαιολογεί τον Πάγκαλο

Να μην διαταράξει κι άλλο το κλίμα που διαμορφώθηκε στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε αυτό πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια που κατέβαλλε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να μην προκαλέσει το θυμό του Θεόδωρου Πάγκαλου.Σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες για τους λόγους απώλειας του δημοσίου χρήματος ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «ο κ. Πάγκαλος είπε αυτό που γνωρίζουμε όλοι εδώ και πολλά χρόνια: ότι υπάρχουν παθογένειες δεκαετιών που εξέθρεψαν ένα δημόσιο αναξιοκρατικό, υπερδιογκωμένο και δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του πολίτη». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «οι ευθύνες είναι ευθύνες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας εξουσίας, που διόριζε κατά κόρον».Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αρκετά στελέχη της κυβέρνησης τα οποία ακούγοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου τις χαρακτήρισαν άκαιρες.

Ο Ν. Νικολόπουλος για τη συνάντηση με Παπαναστασίου

«Η μάχη αρχίζει και ο στόχος είναι να κινητοποιήσουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας στο συνδυασμό του Γ. Παπαναστασίου ώστε το μήνυμα της ελπίδας στην Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει μέγεθος και ουσιαστικό νόημα» υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη συνάντηση βουλευτών και πρώην βουλευτών με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Παπαναστασίου, το πρωί της Τετάρτης.
Ο κ. Νικολόπουλος, πρόσθεσε ακόμα: «Οφείλουμε να συσπειρώσουμε γύρω από ένα νέο πολιτικό τις μέγιστες δυνάμεις της κοινωνίας. Που θα αποτελέσουν το πρόπλασμα ενός μεγάλου, πλειοψηφικού κοινωνικού συνασπισμού. Που θα είναι ελπίδα και προοπτική για όλους εμάς που διαλέξαμε να ζούμε δυτικά! Μέχρι τώρα μιλούσαμε για ελπίδα και δίναμε ελπίδα, τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα: Με μπροστάρη τον Γ. Παπαναστασίου, να αρχίσουμε καθαρά να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι, η ελπίδα. Ο καθένας μας και η καθεμιά μας. Βρεθήκαμε σήμερα όλοι μαζί οι νυν και οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να φανούμε χρήσιμοι πέρα από τον θεσμικό μας ρόλο. Στο νέο ταξίδι θέλουμε να συναντήσουμε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς και αξιοθαύμαστους πολίτες, που κουβαλάνε στις πλάτες τους την κοινωνία βοηθώντας την να κάνει βήματα μπροστά. Οι συνειδητά ενεργοί πολίτες λειτουργούν σαν τους δικούς μας πυλώνες, στις πλάτες των οποίων στηρίζεται όλο το οικοδόμημα. Σε μία περίοδο κρίσης όπως η παρούσα, προτεραιότητά μας είναι να μην τους αφήσουμε να καταρρεύσουν. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζεται μόνο με πράξεις. Η νέα αρχή για την Αυτοδιοίκηση συμπίπτει με μια κρισιμότατη χρονιά, όπως φαίνεται ότι θα είναι το 2011 για τη χώρα, κατά την οποία θα τρέξουν κρίσιμα ζητήματα για την οικονομία και την ανάπτυξη, όπως είναι ο αναπτυξιακός νόμος και το ΕΣΠΑ, στα οποία δήμοι και περιφέρειες καλούνται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο»Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Οι πολίτες με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή θα ανάψουν πράσινο στην επιβολή και άλλων εξοντωτικών μέτρων από το ΠΑΣΟΚ στα μεσαία και φτωχά εισοδήματα ή θα πατήσουν φρένο στην πράσινη πολιτική της αναλγησίας και της μιζέριας, στέλνοντας σήμα στη Νέα Δημοκρατία να επιταχύνει την προετοιμασία της, για να οδηγήσει την Ελλάδα αξιόπιστα στη μετα-ΔΝΤ εποχή. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία. Με αυτές τις δυνάμεις συνομιλώ. Σε αυτές απευθύνομαι. Και αυτές οι δυνάμεις, αποκτούν ολοένα και περισσότερο πλειοψηφικό χαρακτήρα. Η αντιπαράθεση για εμένα ήταν πάντοτε πολιτική, χωρίς καμία άλλη φόρτιση. Η συζήτηση, λοιπόν και η αναμέτρηση θα γίνουν με πολιτικούς όρους. Και σε αυτό θα επιμείνω.Οι δικοί μου φίλοι θα ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι απέναντί μου, αν ξαφνικά άλλαζα τη στάση που κρατώ για δεκαετίες. Όλοι βάλουν κατά δικαίων και αδίκων ενώ η αγωνία για το αύριο παραλύει τους πολίτες. Η πολύπλευρη κρίση της οικονομίας, της πολιτικής, των αξιών καταρρίπτει όλα τα δεδομένα. Ακόμη και τώρα ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το κουράγιο να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Συγκεκριμένα και μεθοδικά πρέπει να προχωρήσουμε για να πετύχουμε.»

Η Μαριάννα Σταματιάδου υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε σήμερα η υποψηφιότητα της κ. Σταματιάδου Μαριάννας.
Η ίδια δήλωσε: «Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη, και η περιοχή μας είναι όμορφη, με ιστορία και πολιτισμό. Οι εποχές είναι δύσκολες, οι απαιτήσεις μεγάλες, οι ανθρώπινες ανάγκες ακόμα μεγαλύτερες. Είναι υποχρέωση μας όσων θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση, να παλέψουν για μια ανθρώπινη και καθαρή πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον. Μια πόλη που να μπορούν να την περπατήσουν και να την χαρούν όλοι, ακόμη και όσοι έχουν κάποιο παροδικό ή μόνιμο πρόβλημα. Μια πόλη αντάξια της ιστορίας της, που να σέβεται και να παράγει πολιτισμό.Στον κόσμο αυτό ήρθαμε για να αφήσουμε πίσω μας κάποιο έργο, η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Ένας αγώνας για το καλύτερο, για τον διπλανό μας, για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά εκείνοι που έχουν αποδείξει με την εργασία τους και την εν γένει συμπεριφορά τους, ότι σέβονται τον άνθρωπο και την πόλη τους.Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα να είμαι υποψήφια στον συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου γιατί είναι ένας άνθρωπος νέος επιτυχημένος επιχειρηματίας, έντιμος με όρεξη και όραμα. Άλλωστε έχει αποδείξει την αγάπη του για την πόλη μας κατά την θητεία του ως αντιδήμαρχος.Εύχομαι σε όλους ένα καλό και έντιμο αγώνα για το καλό της πόλης μας και των παιδιών μας».

Στήριξη σε Παπαναστασίου από Νικολόπουλο, Μπεκίρη, Παπαδημάτο και Ράγιου

Το σύνολο των δυνάμεών τους στην διάθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπαναστασίου, έθεσαν οι Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του νομού Αχαΐας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του, το πρωί της Τετάρτης, στην Πάτρα.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας και σε αυτή παρέστησαν οι βουλευτές, Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος, οι πρώην βουλευτές, Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης, Ανδρέας Μαζαράκης.

Σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρει:
"Όλοι, εξέφρασαν αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης, παρατηρώντας πως έχει αρχίσει να εκφράζεται μέσα στη κοινωνία ένα σημαντικό ρεύμα ηλικιακής αλλά και ποιοτικής ανανέωσης για το νέο και αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και μία απαίτηση των πολιτών για «αλλαγή εποχής», ως προς τη νοοτροπία, την στρατηγική και την διαχείριση των περιφερειακών ζητημάτων. Πρόκειται για ένα ρεύμα που, όπως τονίστηκε, εκφράζεται με το καλύτερο τρόπο στο πρόσωπο του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος μεταφέρει ήδη την αύρα της ανανέωσης αλλά και της βαθιάς γνώσης για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας.Ωστόσο, η δημιουργία ενός νέου πλειοψηφικού ρεύματος μέσα στην κοινωνία, προϋποθέτει και τη σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων που μπορούν να βάλουν τέλος στη διαχειριστική λογική που επικρατούσε όλα τα χρόνια στην Περιφέρεια και να χαράξουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε νομού.

Ως προς αυτή τη κατεύθυνση ήταν εξαιρετικά σημαντική και αποδοτική η σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης, καθώς όλοι οι μετέχοντες βουλευτές και πρώην βουλευτές, με αναμφισβήτητη εμπειρία σε εκλογικές μάχες και νίκες, εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθούν δίπλα στον κ. Παπαναστασίου, με κάθε τρόπο.

Ως παράδειγμα και μόνο, αναφέρεται η προσφορά του κ. Μπεκίρη να διαθέσει το σύνολο του επιτελείου και των γραφείων του στη διάθεση του κ. Παπαναστασίου ή του κ. Νικολόπουλου να ακολουθήσει το πρόγραμμα επαφών και περιοδειών του υποψηφίου περιφερειάρχη στο νομό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του υποχρεώσεις. Η κ. Ράγιου επίσης, εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο την προσπάθεια του κ. Παπαναστασίου, ενώ ο κ. Παπαδημάτος, υπογράμμισε πως τίθεται στην διάθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη, με όποιο τρόπο κριθεί απαραίτητο."

Αμοιβαίες ευχές για καλό αγώνα και προεκλογική περίοδο κατά την οποία θα αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της κοινωνίας και της περιοχής, έδωσαν το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου και ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του Νομάρχη και συζήτησαν για ζητήματα της Αχαΐας, ορισμένα εκ των οποίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποτελέσουν πλέον, αντικείμενο της νέας αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Γνωστοί από παλιά, στα Περιφερειακά Συμβούλια, ο κ. Παπαναστασίου και ο κ. Κατσικόπουλος, διαθέτουν κοινή αντίληψη για πολλά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και όπως τόνισαν και κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, στη νέα εποχή και κάθε Δήμος και Νομός της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να βρουν τη θέση και τον ρόλο που τους αξίζει, ως εξίσου πολύτιμα εξαρτήματα στην ατμομηχανή της Περιφέρειας. Παράλληλα, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως μία Περιφέρεια που εντός της θα έχει πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο στην Ελλάδα, όπως θα είναι η Πάτρα, προσδίδει μία τεράστια δυναμική που θα πρέπει να μην μείνει αναξιοποίητη και για τον λόγο αυτό η ανάγκη συνεργασίας με τους φορείς της Πάτρας θα πρέπει να είναι στενή διαρκής.

Φεστιβάλ με εκπλήξεις από την ΟΝΝΕΔ

Διασκέδαση, ενημέρωση και παρουσίαση προτάσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους νέους θα συνδυάσει η ΟΝΝΕΔ στα φεστιβάλ που θα διοργανώσει σε τέσσερις πόλεις της χώρας.
Οι εκδηλώσεις αυτές, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ανδρέα Παπαμιμίκου να καταστήσει την Οργάνωση σύγχρονη και δυναμική, και να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τις προτάσεις της γαλάζιας νεολαίας.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ: «H Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της φωνής των νέων ανθρώπων, σπάει τα τείχη και βγαίνει μπροστά, προκειμένου να ενημερώσει, να προβληματιστεί και να διασκεδάσει, παρέα με νέες και νέους σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας. Το ραντεβού έχει δοθεί:- Λάρισα, 24/9 Πλατεία Ταχυδρομείου- Θεσσαλονίκη, 25-26/9, Παραλία Λευκού Πύργου- Πάτρα 1/10, Μώλος Αγ. Νικολάου- Αθήνα, 2-3/10 Πλατεία Κλαυθμώνος
Με κεντρικό μας σύνθημα το «άλλαξε στάση» παρακινούμε όλους τους νέους ανθρώπους να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά και να συμμετέχουν σε δράσεις που θα ενισχύσουν τις θέσεις της νεολαίας σε μια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα. Στόχος μας είναι το 4youth festival να αποτελέσει θεσμό και σταδιακά να μετατραπεί σε χώρο συνάντησης νέων με διάθεση να συμβάλουν στον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας. Ειδικότερα στο πρόγραμμα των Φεστιβάλ έχουν ενταχθεί ραδιοφωνικά debates υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θεματικές διαδρομές ενημέρωσης και προβληματισμού (για θέματα όπως η απασχόληση, το περιβάλλον, τα ναρκωτικά και η τοπική αυτοδιοίκηση) μέσα από τις οποίες η ΟΝΝΕΔ θα προβάλει τις δικές της προτάσεις, περίπτερα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μουσικά events, χώρος τεχνολογίας και ψυχαγωγίας κ.α.Τα Φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν με τέσσερις μουσικές συναυλίες».

Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού Παπαναστασίου για την Περιφέρεια

Ο πρώην βουλευτής Θεόφιλος Βασιλείου, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο σήμερα, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θόδωρος Πολίτης, Νίκος Σταθακόπουλος και Αριστείδης Μπουχάγερ και πιθανότατα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας Γ. Δρακούλης είναι τα πρώτα ονόματα που έχουν "κλειδώσει" στον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο υποψήφιος - με χρίσμα από την Ν.Δ.- περιφερειάρχης έχει επίσης μιλήσει με τους νομαρχιακούς συμβούλους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και Θεώνη Σταθοπούλου.Όπως έχει μεταδώσει το thebest.gr φαβορί για την θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας είναι ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, ενώ ακούγεται και το όνομα της πρώην βουλευτή Νατάσας Ράγιου.

Δημοσκόπηση για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκοπηση για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αχαίας πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. Τα ονόματα η δημοτικοτητα και η αναγνωρισιμότητα των οποίων μετράται, απο΄την εταιρεια είναι αυτά των κκ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Γιώργου Αθανασόπουλου, Θανάση Πετρόπουλου, Γιώργου Μπινιέρη και Κατερίνας Κουμπουρλή.

Απάντηση της ΝΔ με κλήτευση Παπακωνσταντίνου

Την κλήτευση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens για τις αποφάσεις του ΟΤΕ υπέρ της εταιρείας την περίοδο που εκείνος ήταν μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού, θα ζητήσουν οι Νεοδημοκράτες βουλευτές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρωινό καφέ στο γραφείο του Ραγκούση την προηγούμενη εβδομάδα, όπου τέθηκε το θέμα για την κλήτευση του Καραμανλή, ο Παπακωνσταντίνου διαφώνησε επειδή ήξερε ότι η Ν.Δ. θα περνούσε στην αντεπίθεση και θα τον στοχοποιούσε.Κατά τις ίδιες πηγές, ειπώθηκε από δύο υπουργούς ότι ο Βουρλούμης στον ΟΤΕ, μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του από τους Γερμανούς στις αρχές του καλοκαιριού, είναι απρόβλεπτος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαρρεύσει στοιχεία από τα πρακτικά των Δ.Σ. της περιόδου 2001-2003 στα οποία έχει πρόσβαση.

Ο ρόλος του Αντώναρου

Εξαφανισμένος από την επικαιρότητα είναι ο Αντώναρος ακολουθώντας τη στάση σιωπής του Καραμανλή.
Όμως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι αδρανής. Αντίθετα συνεργάζεται στενά με ... υπηρεσίες συγκεντρώνοντας στοιχεία για τις δραστηριότητες των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.Συγκρατείστε το αυτό γιατί όταν έλθει η ώρα να μιλήσει ο Καραμανλής, όσο και να θέλουν να κρυφτούν αυτοί που τώρα μεθοδεύουν τον διασυρμό του, δεν θα μπορούν.«Ο Καραμανλής παίρνει πλέον τα μέτρα του και τα μέτρα των ... άλλων ράβοντας τους κουστούμια» αναφέρει στο parapolitika.gr στενός του συνεργάτης.

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός καθυστέρησε να αξιοποιήσει την περιουσία του Δημοσίου.

Κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, άσκησε η ΝΔ, κατηγορώντας τον κ. Παπανδρέου ότι καθυστέρησε πολύ για να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του, υπενθύμισε ότι η ΝΔ και ο πρόεδρός της είχαν μιλήσει έγκαιρα, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις."Ο πρωθυπουργός με καθυστέρηση ανακάλυψε στην Αμερική την αξία αυτής της περιουσίας. Ελπίζουμε, να μην πάρει τόσο καιρό στην κυβέρνηση να προχωρήσει και την αξιοποίησή της", δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σειρά παίρνει ο Σημίτης


Η κλήτευση του Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπέδι ανοίγει το δρόμο διάπλατα και για τον Κώστα Σημίτη για την Εξεταστική της SIEMENS, αφού στην κυβέρνηση περιμένουν από τη Νέα Δημοκρατία την «απάντηση»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η «διάθεση» του Μεγάρου Μαξίμου θεωρείται αρνητική, ωστόσο δεν αποκλείεται να δώσει το πράσινο φως στους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή για την SIEMENS να συναινέσουν, στέλνοντας τον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει για τα όσα έχει επισημάνει μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Τσουκάτος. Πιο συγκεκριμένα, το παρασκήνιο της κλήτευσης του Κώστα Καραμανλή ήταν έντονο, όπως αυτό «σχηματίστηκε» τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Βουλής και του Μεγάρου Μαξίμου. Αν και την προηγούμενη εβδομάδα κανείς δεν γνώριζε τι στάση θα κρατούσε το ΠΑΣΟΚ, ελέω της απουσίας γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τελικά ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις στις τελευταίες τρεις ημέρες, αποφασίστηκε οι βουλευτές του Κινήματος να «στείλουν» τον πρώην πρωθυπουργό στην Προανακριτική για το Βατοπέδι.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν αρνητική, ωστόσο δέχθηκε αφόρητη πίεση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τελικά επικράτησε η άποψή τους! Βεβαίως, η κυβέρνηση συναίνεσε σε αυτή την απόφαση καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο βρήκε απρόσμενα τη λύση για τους φορτηγατζήδες και βεβαίως τις αντιδράσεις τους για το νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Αυτή η κίνηση, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, ωστόσο οι παρενέργειες είναι μεγάλες!

Ειδικότερα, στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν από την Νέα Δημοκρατία έντονες αντιδράσεις και πιέσεις για αντίστοιχη κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην Προανακριτική για την SIEMENS. Πάντα και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η στάση της κυβέρνησης, παρά το γεγονός πως τονίζεται πως όλα θα πρέπει να έρθουν στο φως, δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση να καταθέσει ο Κώστας Σημίτης, κάτι που άλλωστε επισημαίνουν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο και ανάλογα τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να δοθεί το πράσινο φως, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως εννοούν αυτά που λέει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου για την διαφθορά.

Συνάντηση Βενιζέλου - Παπαντωνίου στη βιβλιοθήκη Κολωνακίου

Πριν από λίγη ώρα κάθησαν στο ίδιο τραπέζι στη βιβλιοθήκη της Πλατείας Κολωνακίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρώην...τσάρος της Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.
H συνάντηση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για δύο βασικούς λόγους.Ο πρώτος έχει να κάνει με την επικαιρότητα που σχετίζεται με τα οικονομικά και ο δεύτερος με το γεγονός ότι ο κύριος Παπαντωνίου έχει περάσει από το Πεντάγωνο.

Επιβεβαίωση των parapolitika.gr: Ετοιμάζουν το 9ο Συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ...

Σε τροχιά προετοιμασίας για το 9ο συνέδριό του εισέρχεται, το ΠαΣοΚ, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως γράφει σήμερα το Βήμα, επιβεβαιώνοντας τα parapolitika.gr, που πρώτα είχαν μιλήσει για αυτό το ενδεχόμενο εδώ και εβδομάδες, σχετική πρόταση, είχε καταθέσει πριν από το καλοκαίρι και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, θεωρώντας ότι το ΠαΣοΚ πρέπει να επαναπροσδιορίσει στόχους και προτεραιότητες με τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η εφαρμογή του μνημονίου.Πάντως, βάσει του Καταστατικού, το συνέδριο συγκαλείται τέσσερα χρόνια έπειτα από το προηγούμενο ή το πολύ έξι μήνες πριν ή έξι μήνες μετά την τετραετία. Το 8ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ είχε διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2008, μετά την ολοκλήρωση της επώδυνης εσωκομματικής διαμάχης μεταξύ των κκ. Παπανδρέου και Βενιζέλου για την ηγεσία του κόμματος.Ωστόσο, όπως παρατηρούν παλαιά κομματικά στελέχη, ποτέ ως σήμερα δεν έχουν τηρηθεί τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από το Καταστατικό για τη διεξαγωγή συνεδρίου και πάντως κανένα συνέδριο στην περίοδο της ηγεσίας του κ. Γ. Παπανδρέου δεν έγινε στην ώρα του. Για την ακρίβεια, από το 2005 ως και το 2008 διεξήχθησαν τρία, δύο τακτικά και ένα προγραμματικό τον Μάιο του 2007.