ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ο Σαμαρας ξανα στο Καραϊσκακη....

Έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. ο Αντώνης Σαμαράς(γνωστος γαυρος), συνήθως παρακολουθεί τα παιχνίδια από την τηλεόραση του σπιτιού του. Όπως έμαθε το enpatrais, για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον...


Αστέρα Τρίπολης, υπάρχει κράτηση σε σουίτα του γηπέδου στο όνομά του. Η είδηση όμως δεν είναι εδώ. Η είδηση είναι ότι ο Α. Σαμαράς θα πάει μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο τον οποίο θέλει να στηρίξει στις εκλογές. Μην σας φανεί περίεργο εάν το Σάββατο το απόγευμα κυκλοφορήσουν φωτογραφίες με Σαμαρά-Μιχαλολιάκο και Μαρινάκη αγκαλιά!...

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ Κ.Ο.!


Δεν πρόκειται περί πλάκας. Στο Μαξίμου έχουν προβληματιστεί πάρα πολύ γιατί κανένας βουλευτής δεν δέχεται να γίνει επικεφαλής της πράσινης κοινοβουλευτικής ομάδας. Μετά τα "όχι" που είπαν οι Μ. Παπαϊωάννου και Θ. Τσούρας, το Μαξίμου έχει απευθυνθεί και σε άλλους... βουλευτές. Κανένας δεν δέχτηκε με εξαίρεση την Εύα Καϊλή! Λέτε;...

Νικος Νικολοπουλος: Μνημόνιο: εργαλείο στήριξης της οικονομίας ή θηλιά στο λαιμό του μέσου πολίτη;

Γενικευμένη απογοήτευση και απαισιοδοξία καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Το 79,8% των πολιτών δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο στο τελευταίο γκάλοπ της GPO. Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι οι πολίτες αισθάνονται αυτό ακριβώς που δείχνουν και οι αριθμοί, δηλαδή ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, με την υπογραφή της τρόικας, οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο σε αδιέξοδο.

Ο πληθωρισμός πλέον έφτασε στο τριπλάσιο του προβλεπόμενου, η ύφεση αγγίζει το 100%, η υστέρηση εσόδων πολιορκεί με άλωση τα κρατικά ταμεία και όλα αυτά, οδηγούν τη χώρα στην υπερχρέωση, καθώς το μνημόνιο προβλέπει, ότι στο τέλος της τριετίας το δημόσιο χρέος, θα έχει φτάσει στο 150% του ΑΕΠ.

Γίνεται αντιληπτό ότι η Κυβέρνηση του Μνημονίου, με την εφαρμογή και την «επικαιροποίηση» του μνημονίου, ολοκληρώνει την τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του εγκλήματος που συντελείται εδώ και μήνες στην ελληνική κοινωνία.

Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, υπέγραψε ένα Μνημόνιο που έχει χρονική ισχύ μέχρι και το 2014, με συνεχή μέτρα, φόρους και περικοπές που σκοπό έχουν να αποφέρουν έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ή το 13% του ΑΕΠ.

Με τα μέτρα που έλαβε φέτος, θα εξοικονομήσει πόρους της τάξης των 5,8 δισ. ευρώ. Ένα μνημόνιο που προβλέπει για τα έτη 2011-2014 εξεύρεση πόρων της τάξης των 24,2 δισ. ευρώ.

Αυτό υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Τρόικα.

Περαιτέρω, από τη μελέτη του εξευτελιστικού και ληστρικού για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους νόμου 3845/2010, εξάγεται το συμπέρασμα πως για το 2011 προβλέπονται εξοικονομήσεις πόρων 9,65 δισ. ευρώ που προέρχονται είτε από φόρους είτε από περικοπές. Για παράδειγμα, υπολογίζονται έσοδα από τα αυθαίρετα 800 εκατ. Ευρώ, από τα «πράσινα» τέλη 300 εκατ. ευρώ, από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών 400 εκατ. ευρώ, από τους ημι-υπαίθριους 500 εκατ. ευρώ, 1 δισ. από τον ΦΠΑ, 150 εκατ. από περικοπές στις υψηλές συντάξεις, ενώ τέλος 500 εκατ. ευρώ από μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για το 2012 τα έσοδα που προβλέπονται ανέρχονται σε 5,57 δισ. ευρώ και περιλαμβάνονται έσοδα από ΦΠΑ, τεκμήρια, 200 εκατ. από νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, νέα μείωση 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 300 εκατ. από φόρους στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. Μάλιστα προβλέπεται εξοικονόμηση πόρων 600 εκατ. από τη μείωση των δαπανών για την μισθοδοσία και των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό το τελευταίο ωστόσο υπερβαίνει τη κυβερνητική δέσμευση ότι για κάθε 5 υπαλλήλους που φεύγουν, θα προσλαμβάνεται ένας. Συνεπώς, διαφαίνεται ότι σχεδιάζονται απολύσεις, άλλως ο στόχος δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Το 2013 τα έσοδα προσδοκόνται να είναι 4,77 δισ. Ευρώ, με τον κωδικό “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” να έχει έσοδα 4,2 δισ. Ευρώ και άλλα 500 εκατ. από νέες μειώσεις στον αριθμό των διοικητικών δαπανών του Δημοσίου. Τέλος για το 2014, τα μη καθορισμένα μέτρα δίνουν 5,7 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή θα εισπραχθούν φέτος με τα ήδη ληφθέντα μέτρα.

Γίνεται φανερό από τα παραπάνω, πως ή ο Ελληνικός λαός θα υποστεί κλιμακωτά κάθε χρόνο τρομερά χτυπήματα, σε ότι αφορά τη καθημερινότητα του, την επαγγελματική του δραστηριότητα, την αγοραστική του δύναμη και την ευημερία του, ή οι στόχοι, της ήδη αποτυχημένης Κυβερνητικής πολιτικής, θα βρεθούν σε αδιέξοδο, ειδικά μιας και που καθημερινά αποδεικνύεται, πως δεν υπάρχει ουδεμία προσπάθεια προς την κατεύθυνση της Ανάπτυξης της Οικονομίας.

Ήδη η αγορά έχει στεγνώσει, οι πολίτες δεν έχουν χρήματα για να καταναλώσουν, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλες τις Ελληνικές πόλεις και χωριά, οι εργαζόμενοι χάνουν την εργασία και το μισθό τους.

Η χώρα ολόκληρη, έχει πέσει σε ένα φαύλο κύκλο ανυπέρβλητης ύφεσης, λόγω συνεχών λανθασμένων διαχειριστικών αποφάσεων και καταστρεπτικής απραξίας.

Η Κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη της πολιτικής της υποταγής, της οκνηρίας, ανυπαρξίας και ασχετοσύνης.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι Υπουργοί του, έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της οικονομίας τον τελευταίο χρόνο.

Δικοί τους είναι οι καταστροφικοί χειρισμοί που έγιναν στο διάστημα από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι τον Μάρτη του 2010, οπότε και έλαβαν την απόφαση, να καταφύγουν στο μηχανισμό στήριξης. Από αυτό, ούτε να κρυφτούν μπορούν, αλλά ούτε και να ξεφύγουν από τον Έλληνα πολίτη.

Εξεταστική για το Μνημόνιο θα φέρει η ΝΔ ως κυβέρνηση

Τη σύσταση μίας και μοναδικής Εξεταστικής όταν η Ν.Δ. έλθει στην εξουσία, ανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Κ.Ο. ο Σαμαράς."Οταν θα έλθουμε στην κυβέρνηση θα κάνουμε μία και μοναδική Εξεταστική για το πως μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης και φτάσαμε στο Μνημόνιο" είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπό τα ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών του.Στη σημερινή ομιλία του, όπως από χθες το μεσημέρι αναφέρει το parapolitika.gr, κορύφωσε τους τόνους της κριτικής του κατά του Παπανδρέου και ζήτησε από τους βουλευτές να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης λέγοντας ότι θα αξιολογήσει προσωπικά τη συμμετοχή του καθενός στον προεκλογικό αγώνα.

Ο Χάρι Πότερ και η... πράσινη πολυκατοικία

Με ειρωνικά γέλια και χειροκροτήματα άκουσαν σήμερα οι Νεοδημοκράτες βουλευτές τον εύστοχο χαρακτηρισμό του προέδρου της Ν.Δ. για τους...μάγους του οικονομικού επιτελείου του Παπανδρέου και για τον ίδιο τον Παπανδρέου.
"Ο Χάρι Πότερ έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην πράσινη πολυκατοικία" είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλοντας την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από το ΠΑΣΟΚ.

Ήξερε ο Σημίτης τι έλεγε…

Τo parapolitika.gr έψαξε και βρήκε τι έλεγε ο Κώστας Σημίτης για το ενδεχόμενο κλήτευσης πρώην πρωθυπουργών σε Εξεταστικές Επιτροπές και όλοι θα καταλάβουν πως… νιώθει τώρα που ο Κώστας Καραμανλής θα στείλει υπόμνημα για το Βατοπαίδι.
Eίχε πει χαρακτηριστικά τα εξής: «Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες».

Η ΝΔ καταγγέλλει την απουσία Παπανδρέου

Με καυστικό τρόπο απάντησε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, για την πολυήμερη απουσία του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.
«Αντί να επιτίθεται στον κ. Σαμαρά, ας μας εξηγήσει ο κ. Πεταλωτής γιατί ο Πρωθυπουργός λείπει διαρκώς από τη χώρα, έχοντας αφήσει χωρίς αρμοδιότητες τους μισούς υπουργούς του και την κυβέρνησή του σε πλήρη ασυνεννοησία», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Έπιασε αδιάβαστο τον Λοβέρδο ο Σαλμάς

Για... υπερβάλλοντα ζήλο κατηγόρησε ο Μάριος Σαλμάς τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή την προτροπή του υπουργού Υγείας στους Διοικητές των Νοσοκομείων να τιμωρούν τους γιατρούς μόνο με... απλές ενδείξεις παράτυπης συμπεριφοράς. Επιπλέον, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, εκφράζει την απορία του για το πώς ο Λοβέρδος, αν και έγκριτος νομικός, δεν γνώριζε ότι η πειθαρχική τιμωρία ενός γιατρού δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων των Διοικητών.
Αναλυτικά, ο Σαλμάς αναφέρει: «Με έκπληξη ακούσαμε το νέο Υπουργό Υγείας να προτρέπει τους Διοικητές των Νοσοκομείων να τιμωρούν τους γιατρούς των Νοσοκομείων, ακόμη και με ένδειξη ή πληροφορία παράτυπης συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα να τους στερούν την πρόσβαση στα χειρουργεία. Η έκπληξη, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, από το γεγονός ότι ο νέος Υπουργός είναι έγκριτος νομικός. Και αυτό διότι, θα αρκούσε απλά να είχε ενημερωθεί για την κείμενη νομοθεσία περί της λειτουργίας των Νοσοκομείων, οπότε θα είχε διαπιστώσει ότι δεν προκύπτει αυτή η αρμοδιότητα στους Διοικητές των Νοσοκομείων.H διαδικασία πειθαρχικής τιμωρίας ενός νοσοκομειακού ιατρού καθορίζεται από το Ν.3329/2005, άρθρο 39, που προβλέπει τη σύσταση πειθαρχικών οργάνων και τις πειθαρχικές ποινές. Η δικαιοδοσία του Διοικητή του νοσοκομείου, που καθορίζεται από το άρθρο 11 του ιδίου νόμου, περιορίζεται στην επιβολή επίπληξης και προστίμου και μόνο σε βάρος του ιατρικού προσωπικού. Συνιστούμε ψυχραιμία και σύνεση. Υπάρχει χρόνος να εκθέτει την προκάτοχό του».

Ο προβληματισμός Κακλαμάνη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ

Η σφοδρή αντίδραση του κ. Απόστολου Κακλαμάνη στις δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου ότι το δημόσιο χρήμα φαγώθηκε από πολιτικούς και πολίτες, κρύβει πολύ παρασκήνιο.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος τόσο από επιλογές της κυβέρνησης, όσο και από τον παραγκωνισμό του.Μπορεί να στήριξε δυναμικά το Γιώργο Παπανδρέου όταν παιζόταν η παραμονή του στην κομματική ηγεσία, αλλά και στη συνέχεια όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμένει και άφωνος. Και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ξαναχτυπήσει.Για τις δηλώσεις Πάγκαλου σχολίασε ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε τους κλέφτες και τα θύματα στο ίδιο τσουβάλι».

Στην γραμμή Καρατζαφέρη ο Άδωνις για Βατοπέδι:δεν υπάρχει σκάνδαλο

Την γραμμή Καρατζαφέρη ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση Βατοπεδίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει σκάνδαλο.
«Σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν υπάρχει, ελήφθη μία πολιτική απόφαση από τον Κώστα Καραμανλή να βοηθηθεί η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, μέσω των ανταλλαγών. Είναι η ύστατή του ιστορική ευκαιρία να κάνει αυτό, που έπρεπε να είχε κάνει, τουλάχιστον δύο χρόνια πριν», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Eπίθεση Σαμαρά στον Γιώργο Παπανδρέου

Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιώργο Παπανδρέου, μιλώντας για μυστική διπλωματία, επίσημη και ανεπίσημη.
Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η κοινωνία βράζει και ο πρωθυπουργός έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό έχοντας αφήσει μια κυβέρνηση χωρίς αρμοδιότητες».«Το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι συντονισμός της κυβέρνησης» είπε.Στη συνέχεια κήρυξε «πανστρατια» του κόμματος ενόψει τον περιφερειακών και δημοτικών εκλογών λέγοντας ότι το απαιτεί η βάση της κοινωνίας.

Απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στους επικριτές του

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, απάντησε στους αμφισβητίες και επικριτές του για τη θέση που εξέφρασε στη ΔΕΘ περί μείωσης του ελλείμματος μέσα σε ένα χρόνο.
Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς απαντάει και στη Ντόρα Μπακογιάννη, που μίλησε το πρωί στο Mega, δηλώνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ κοροϊδεύει τον κόσμο.«Μας λένε ότι είναι αδύνατον είναι να υπάρξει μείωση του ελλείμματος μέσα σε ένα χρόνο, αλλά αδύνατον είναι να μειωθεί το έλλειμμα με την πολιτική του μνημονίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως το μνημόνιο προβλέπει έλλειμμα πάνω από 2% ακόμα και το 2015.Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για άλλο μίγμα πολιτικής λέγοντας «όχι» σε άλλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μέτρων ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας, για να σημειώσει πως το μνημόνιο προβλέπει εντελώς το ανάποδο.Με το δικό μας μίγμα, τόνισε μεταξύ άλλων, καταπολεμούμε την ύφεση και μειώνουμε το έλλειμμα.

Νίκος Νικολόπουλος: "Τελείωσαν το χώρο της Υγείας σε λιγότερο από έναν χρόνο"

O Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η ερώτηση έχει ως εξής:
"Η καθημερινότητα είναι χειρότερη από ποτέ για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, που βασανίζονται μπαίνοντας σε τεράστιες λίστες αναμονής για να υποβληθούν σε οποιαδήποτε θεραπεία. Τεράστια προβλήματα υπάρχουν και σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η τέως Υπουργός ισχυριζόταν ότι οι πολίτες κατέφυγαν στα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η πραγματικότητα που ομολογούν οι ίδιοι οι πολίτες είναι ότι προτιμούν να πληρώνουν για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας από τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες λειτουργούσαν στα όριά τους, σήμερα υπολειτουργούν.Τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος του Αυγούστου, άγγιξαν τα 2,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 600 εκατομμύρια ρυθμίζονται μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση αλλά το πρώτο δίμηνο του 2010, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς προμηθευτές έφτασαν τα 1,6 δισ. ευρώ, δηλαδή, νέα χρέη που σωρεύονται και δεν πληρώνονται!".Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τους Υπουργούς τι μέτρα θα ληφθούν και πότε για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η κατάσταση στο χώρο της Υγείας και πόσα είναι τα χρέη των νοσοκομείων μέχρι σήμερα, μεταξύ αυτών και εκείνων στο Νομό Αχαϊας.

Σαμαράς: Οι θυσίες για το Μνημόνιο πάνε χαμένες

Με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στο Μνημόνιο ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.
Είπε ότι οι θυσίες που επιβάλλει το Μνημόνιο πάνε χαμένες, αυξάνουν την ύφεση και τα λουκέτα και ανατροφοδοτούν το έλλειμμα.Mε τα μέτρα που προτείνουμε εμείς, καταπολεμούμε το κυκλικό έλλειμμα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για «50 ακίνητα» , 729 ευρώ ΕΤΑΚ! Η απαντηση στη λασπη που δεχτηκε ο κ Νικολοπουλος....

Μόλις 729 ευρώ ΕΤΑΚ πλήρωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος για τα «50 ακίνητα» που περιγράφονται στη δήλωση πόθεν έσχες.
Ο μεγαλοϊδιοκτήτης βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική απόδειξη κάνοντας ... στριπτίζ στο σύστημα και τούτο γιατί τα μισά από τα ... ακίνητα είναι κάτι καλλιέργειες σε ένα βουνό του Αιγίου που τιμώνται προς 500 ευρώ το στρέμμα.Kάποια έχουν γραφτεί δύο φορές και είναι και μερικές γκαρσονιέρες σε κτίσμα το οικόπεδο του οποίου ανήκει στη σύζυγό του.Έχει σημασία λοιπόν σε κάθε δήλωση πόθεν έσχες βουλευτή να αναγράφεται εφεξής και το ΕΤΑΚ που πληρώνει γιατί άλλο είναι να έχεις 2 στρέμματα σε βουνό του Αιγίου και άλλο στην Κηφισιά, το Κολωνάκι και τη Μύκονο.

Ετοιμάζει απάντηση ο Καραμανλής

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται ότι θα στείλει την επιστολή στην προανακριτική για το Βατοπέδι ο Κώστας Καραμανλής.
Θα είναι ολιγόλογη και θα αναφέρει απλώς ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω από όσα έχει πει σε συνεντεύξεις και ομιλίες του την τελευταία διετία.Δεν αποκλείεται ο πρώην πρωθυπουργός στο κείμενο που θα αποστείλει να αφήσει κάποια αιχμή για την κλήτευσή του.Σε κάθε περίπτωση, αυτή την περίοδο αποκλείεται να τοποθετηθεί δημόσια σημειώνουν συνεργάτες του.

Το αεροπλάνο της Delta Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μάντσεστερ.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πιλότος είδε καπνό στις μηχανές και ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, αλλά έπειτα από έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε κάτι.

Πλήρη δικαίωση για Βουλγαράκη

Σήμερα κατέθεσαν στην προανακριτική για το Βατοπαίδι ο κύριος Π. Μειδάνης εισαγγελέας πλημμελειοδικών και ο καθηγητής εμπραγμάτου δικαίου Ι. Καράκωστας.
Επιβεβαιώσαν ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο προηγούμενη συναίνεση ή έγκριση από οποιαδήποτε υπηρεσία του Υπ. Πολιτισμού για να μεταβιβαστεί αρχαιολογικός χώρος.Οι παραπάνω καταθέσεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Γ.Βουλγαράκης δεν είχε καμία ευθύνη για τις ανταλλαγές που έγιναν με την μονή.

Σεμινάρια για... υποψηφίους Δημάρχους διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ

Σεμινάρια για τους υποψηφίους Δημάρχους διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Εγκύκλιος του νέου Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη που εστάλη σε όλες τις Περιφερειακές και Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος αναφέρει ότι "ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών είναι ανάγκη τα στελέχη μας να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούν με πολιτική επάρκεια, αλλά και να στηρίζουν αποτελεσματικά τις επαναστατικές μεταρρυθμίσεις του ''Καλλικράτη''. O Τομέας Εσωτερικών με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης έχουν σχεδιάσει την διεξαγωγή σεμιναρίων, τα οποία υλοποιούνται από τον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, με σκοπό την υποστήριξη και ενίσχυση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων στον προεκλογικός τους αγώνα.Τα σεμινάρια θα απευθύνονται εκτός των επικεφαλής των παρατάξεων και σε ομάδα συνεργατών τους 2-3 ατόμων. Θα διοργανωθούν σε επίπεδο Περιφέρειας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου".