ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Αλλάζει τα δεδομένα η εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ

Η μάχη της Θεσσαλονίκης έβγαλε νικητή τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει το «Παρόν της Κυριακής».


Η δημοσκόπηση μετράει τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Στο ερώτημα «ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις» το 42,4% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 28,2% ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα το 54,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη του κ. Σαμαρά ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέραν του μνημονίου, σε αντίθεση με το 34,5% που το θεωρεί μονόδρομο για τη χώρα.

Επίσης, μόνο το 30% θεωρεί ότι την ευθύνη για την κακή κατάσταση της χώρας την έχει ο Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά την πειστικότητα των επιχειρημάτων τους οι δύο άνδρες καταγράφουν ισοπαλία με τον κ. Σαμαρά να παίρνει 32,4% και τον κ. Παπανδρέου 32,1%.

Πρόταση Καρατζαφέρη για επανένωση της κεντροδεξιάς

Η απάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην επιχειρηματολογία της Ρηγίλλης ότι είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ, είναι ο «διάλογος για την επανένωση της κεντροδεξιάς».


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προβάλει τη σχετική πρόταση, επιδιώκοντας αφενός να δείξει ότι ενδιαφέρεται για μια ενιαία, δυνατή παράταξη που μπορεί να κοντράρει το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου για να αναδείξει, όπως λένε συνεργάτες του, την αδυναμία της ηγεσίας της ΝΔ να ενώσει το χώρο.

Την ανάγκη διαλόγου όλων των επιφανών στελεχών σημειώνει στη Realnews.

Η ΝΔ απορρίπτει την πρόταση, αν κρίνουμε από σημερινές δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου στον Αδέσμευτο Τύπο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι «η κεντροδεξιά δεν είναι ούτε διχοτομημένη, ούτε τριχοτομημένη, όπως κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να περάσουν. Είναι μια και αδιαίρετη».

Δηλώσεις συμπάθειας για την αποφυγή ανταρσίας

Θορυβημένο από το κύμα εσωκομματικής αμφισβήτησης του μέτρου της περαίωσης είναι το Μέγαρο Μαξίμου.


Μάλιστα εκφράζεται ο φόβος ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, όταν το σχετικό νομοσχέδιο εισέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Για την αποφυγή τους, το οικονομικό επιτελείο αναζητά λύσεις «χαμηλού κόστους» προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις των «πράσινων» βουλευτών.

Στην προσπάθεια συμμαζέματος των αντιδρώντων μπήκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με δηλώσεις συμπάθειας απέναντί τους.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναγνώρισε ότι η στάση των βουλευτών που επικρίνουν τη ρύθμιση είναι δικαιολογημένη, αλλά όπως είπε δε δέχεται τη μομφή τους. «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου απαιτούνται μέτρα έκτακτης ανάγκης», σχολίασε.

Τους έκανε βούκινο ο... "γείτονας"

Τα πυρά που δέχτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δείχνουν σε μεγάλο ποσοστό την κόντρα που υπάρχει στο... νέο που θέλει να φέρει ο Γιώργος Παπανδρέου με το παλαιό που συντηρείται από τις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη. Ήδη οι δύο… κυβερνήσεις, συγκρούονται ιδεολογικά κάτι που φαίνεται πως έπιασε κάποιος εκτός… ΠΑΣΟΚ. Και αναφερόμαστε φυσικά στον Κώστα Αϊβαλιώτη, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑΟΣ. Μάλλον επειδή ακούγονται πολλά για πράσινη πολυκατοικία με νέους ενοίκους από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, οι γείτονες μαθαίνουν καλύτερα τα νέα….

Συνεδρίαση "καμπανάκι" για τους απρόθυμους

Η κινητοποίηση όλων των στελεχών προκειμένου να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι του κόμματος στις Περιφέρειες και του μεγάλους Δήμους, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Αντώνη Σαμαρά.Γι' αυτό το λόγο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ θα συγκαλέσει την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, που έχει αναλάβει καθήκοντα Εκλογικής Επιτροπής, σε κοινή συνεδρίαση με τους βουλευτές που είναι υπεύθυνοι ανά νομό.Το μήνυμα που θα στείλει ο κ. Σαμαράς θα είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο με αυτό που εξέπεμψε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα ζητήσει την εγρήγορση όλων, σημειώνοντας ότι θα αξιολογήσει τη συνεισφορά ενός εκάστου.Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί η απροθυμία κάποιων στελεχών να στηρίξουν τους υποψήφιους της ΝΔ για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Χωρίς ζημία του δημοσίου το Βατοπέδι! Μονο ψευτικες κατηγοριες του ΠΑΣΟΚ συμφωνα με το σκαϊ

Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.

Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.

Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Νεότερα δεδομένα αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή είναι και η κεντρική θέση της ΝΔ στην υπόθεση.

Δειτε το σχετικο βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=DW4X6wXLV00&feature=player_embedded

Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

"Ο αρχαίος στρατηλάτης ήταν Έλληνας", δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου του Μάνχαϊμ "Ράις Ένγλεχορν" της Γερμανίας, κος Άλφριντ Βιτστσόρεκ που πρόκειται να οργανώσει έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο.


"Ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και σε καμία περίπτωση πρόγονος των συγχρόνων Σλαβομακεδόνων", δήλωσε ο κος Άλφριντ Βιτστσόρεκ.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων [DPA],...

ο κος Βιτστσόρεκ δήλωσε ότι "Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν καθαρά για ακόμα μία φορά ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαν στενές σχέσεις με τους σύγχρονούς τους Έλληνες" και προσέθεσε "Στην αρχαιότητα, Έλληνες αι Μακεδόνες μιλούσαν την ίδια γλώσσα".

Ο διευθυντής του μουσείου αναφέρθηκε σε ευρήματα που δείχνουν ότι ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ, το ένα τέταρτο του οποίου μιλά αλβανικά και τα τρία τέταρτα σλαβικά, κατάγεται από λαούς που μετανάστευσαν στην περιοχή τον 6 μ.Χ. αιώνα, πολύ μετά από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Νίκος Σύφαντος είπε όχι σε πρόταση να είναι υποψήφιος, λόγω ραδιοφώνου

Οι περιορισμοί που θέτει ο εκλογικός νόμος στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις των υποψηφίων, κράτησε ακόμα έναν δημοσιογράφο εκτός ψηφοδελτίου. Ο Νίκος Σύφαντος, είχε δεχθεί πιεστική πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου. Όμως να δεχόταν, έπρεπ να σταμστήσει τις εκπομπές στο "Ωμέγα Ράδιο" και έτσι αναγκάστηκε να πει όχι.