ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Νικολοπουλος:Να απαντήσει επί της ουσίας ο Βενιζελος για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (Ε.Α.Σ)

Να απαντήσει επί της ουσίας για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (Ε.Α.Σ) και γενικότερα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


Ο κ. Νικολόπουλος, πρόσφατα είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση με θέμα τις οφειλές προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και τις ανείσπρακτες οφειλές τρίτων προς την Ε.Α.Σ και επανέρχεται μετά την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Πάνου Μπεγλίτη ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης των ΕΑΣ προκειμένου να εξετάσει τι μπορεί αυτή τη στιγμή να ολοκληρωθεί από προμήθειες και τι μπορεί να δώσει στο μέτρο του δυνατού από το ΥΠΕΘΑ για κατασκευή στα ΕΑΣ.

Όπως είχε απαντήσει ο κ. Μπεγλίτης στον Βουλευτή, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με ενδιαφερόμενες εταιρείες ευρωπαϊκές και των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένει προτάσεις τους για στρατηγικές συνεργασίες με τα ΕΑΣ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων και σε στενή συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

«Οι ανωτέρω συνεργασίες θα γίνουν μέσα από ανοικτές διαδικασίες πρόσκλησης ενδιαφέροντος και θα συμβάλουν στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, της διαφάνειας και των θέσεων εργασίας των ΕΑΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεγλίτης.

«Τι πάει να πει αναγυγκρότηση των Ε.Α.Σ και με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης; Αυτό νομίζω οφείλει να το απαντήσει ο Υπουργός για να μάθουμε. Και εμείς και οι εργαζόμενοι. Γενικόλογα πράγματα και υποσχέσεις, δεν πείθουν. Χρειάζονται πράξεις και χρειάζονται τώρα. Γι’ αυτό ρωτώ επίσης τον Υπουργό τι παραγγελίες μπορεί να δώσει άμεσα το ΥΠ.ΕΘ.Α στα Ε.Α.Σ και πότε», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ρωτά τον Υπουργό Άμυνας με ποιες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες βρίσκεται το Υπουργείο σε επαφή για στρατηγικές συνεργασίες και ποια τα εκτιμώμενα οφέλη για τα Ε.Α.Σ, όπως επίσης και τι ρόλο έχει το Υπουργείο Οικονομικών σε αυτές τις επιδιωκόμενες συνεργασίες.

Επίσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στον Βουλευτή, ότι το χρέος των ΕΑΣ σε ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ, το οποίο επρόκειτο να καταβαλλόταν έως τις 31 Αυγ 2010 ή θα γινόταν σχετική ρύθμιση του χρέους.

Ο κ. Μπεγλίτης, λέει επίσης ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει 500.000 ευρώ ενώ 1,8 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονταν από παραγγελία οπλισμού της ΕΛΑΣ εισπράχτηκαν σε χρόνο ρεκόρ τον Ιούλιο.

«Οι απαιτήσεις της εταιρείας από οφειλές τρίτων ανέρχονται στο ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ. Οφειλή συγκεκριμένης εταιρείας ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπραχθεί πολύ σύντομα και αυτό μετά από συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις», ανέφερε επίσης ο κ. Μπεγλίτης.

Ο κ. Νικολόπουλος στη νέα Ερώτησή του ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει αν εξοφλήθηκε το χρέος των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ των Ε.Α.Σ σε εισφορές προς το Ι.Κ.Α ή έγινε ρύθμισή του, πότε θα εισπραχθεί η οφειλή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί δεν έχουν εισπραχθεί οι οφειλές τρίτων προς τα Ε.Α.Σ και πότε θα εισπραχθούν.

«Μασημένα λόγια πάντως. Και πολύ μυστικότητα. Γιατί δεν εξηγεί ο κ. Υπουργός για ποιες εταιρείες πρόκειται και με τι είδους συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις θα εισπραχθούν; Αν δεν πρόκειται για αυστηρό…κυβερνητικό μυστικό, ελπίζω ότι ο Υπουργός δεν θα έχει αντίρρηση να απαντήσε. Περιμένει και το ΙΚΑ να εξοφληθεί…», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Η Ερώτηση του Βουλευτή, κατετέθη και προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

Υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε;

Μια εκρηκτική συνέντευξη παραχωρεί στο Βήμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, δίνοντας συνέχεια στο θέμα που προέκυψε μεσοβδόμαδα αναφορικά με τη δήλωσή του για το «πού πήγαν τα λεφτά».


Όπως εξηγεί, «ορισμένοι δημοσιογράφοι, που υποτίθεται ότι μπορούν να διαμορφώσουν σύνθετο λόγο, δίνουν την εντύπωση ότι τα έκλεψαν οι πολιτικοί.

Αυτό είναι μια βλακεία όπως καταλαβαίνετε». Και διευκρινίζει ότι μερικές εκατοντάδες πολιτικοί δεν είναι δυνατόν «να φάνε ένα πλεόνασμα 7% το χρόνο επί του ΑΕΠ», υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε λόγω του μεγάλου βάρους του Δημοσίου στην καταβολή συντάξεων και μισθών, όπως και σε προσλήψεις.

Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τη δημιουργία του ΑΣΕΠ δεν αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς και προσθέτει: «Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει ότι δεν έχει «καπελωθεί» από κανέναν και ότι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους στο Mega, όπου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δύο στους τρεις είναι άχρηστοι, έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Στελέχη της βράζουν για αυτές τις απόψεις στις ιδιωτικές τους συζητήσεις και πιέζουν τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο να βγει και να πάρει θέση...

Άλλα έλεγε(παλι) πριν ένα χρόνο για το Ελληνικό

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωνε ότι «το ξεπούλημα και των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη μας αποτελεί μια εγκληματική πολιτική, και όχι μια αναπτυξιακή πολιτική», αναφερόμενος στον χώρο όπου εκτεινόταν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Την εβδομάδα που πέρασε, ωστόσο, υπέγραψε με τον Εμίρη του Κατάρ μνημόνιο... αξιοποίησης του, το οποίο προκαλεί ήδη ποικίλες αντιδράσεις, λόγω των καταγγελιών ότι η περιοχή θα μετατραπεί σε Λας Βέγκας.«Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε.Πιθανόν να αποτελέσει μέρος των συζητήσεων», διευκρίνισε στην «Κ» ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, αλλά από την άλλη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τους Καταρινούς ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο εμίρης Αλ Θάνι φέρεται να τον ρώτησε: «Θέλω να αγοράσω ολόκληρο το... Ελληνικό. Πόσο μου το πουλάς;»

Παυλος Μπακογιαννης η ενοποιος δυναμη....21 χρονια απο το θανατο του....

Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν Έλληνας πολιτικός.

Γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος του παπα - Κώστα και της Ειρήνης Μπακογιάννη. Γυμνάσιο πήγε στο Θέρμο Τριχωνίδας, για ένα χρόνο στο Καρπενήσι (1950) και το τελείωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, παίρνοντας πτυχίο Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Μονάχου, Τύμπιγκεν και Κωστάντσας (Konstanz) στο Πανεπιστήμιο της οποίας ανακηρύχθηκε κατόπιν Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών. Δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 60 και για 10 περίπου χρόνια διηύθυνε το ελληνόφωνο πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της Βαυαρίας.

Ήταν διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Από τη θέση αυτή αντιτάχθηκε στο δικτατορικό καθεστώς και έκανε εκπομπές με σχόλια και ειδήσεις που αναμεταδίδονταν και από την «Ντόϋτσε Βέλλε» και πολύ γρήγορα έγιναν σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα.

Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.

Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (1974) επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάσθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το 1982 ανέλαβε εκδότης - διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΕΝΑ» ως το Φεβρουάριο του 1985. Από το Νοέμβριο του 1985 μέχρι το Νοέμβριο του 1989 διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Μητσοτάκη. Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Ευρυτανίας. Ακολούθησε η Κυβέρνηση Τζαννετάκη, στο σχηματισμό της οποίας έλαβε ενεργό ρόλο, ως διαπραγματευτής μεταξύ του κόμματός του και του Συνασπισμού.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ευρυτανίας. Το πρώτο του μάλιστα βιβλίο είχε τίτλο: "Η Ευρυτανία και οι οικονομικές της δυνατότητες" (Αθήνα, 1960). Κατήρτησε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως πολιτικός θεωρούνταν ήπιος και συναινετικός. Θεωρούσε επιβεβλημένη την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού και την Εθνική Συμφιλίωση. Στα πλαίσια αυτής του της πεποίθησης εργάστηκε για την επιτυχία του πρωτοποριακού, για την εποχή, εγχειρήματος συγκυβέρνησης Αριστεράς και Δεξιάς. Για τους ίδιους λόγους ήταν εισηγητής, εκ μέρους της Ν.Δ., του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου που υπερψηφίστηκε και έγινε Νόμος το καλοκαίρι του 1989.

Η επαναστατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε, συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Στο Καρπενήσι οι αρχές τις πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του, και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

O Άκης Τσοχατζόπουλος και οι βόλτες στην μπουτίκ "Hermes"....

Δεν φαίνεται να πτοείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος από όσα του έχουν καταλογίσει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον χλιδάτο τρόπο ζωής του.Μετά τα δημοσιεύματα, που έρχονται σε αντιδιαστολή με το χαμηλό Πόθεν Έσχες του, που τον εμφανίζει πολύ φτωχότερο των συναδέλφων του πολιτικών, το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» να βγαίνει από το κατάστημα «Hermes» της Αθήνας. Όποιος γνωρίζει, αντιλαμβάνεται ότι και μια γραβάτα μόνο να αγοράσεις από το συγκεκριμένο κατάστημα σου κοστίζει οικονομικά.Ο τίτλος μάλιστα της εφημερίδας είναι «Ο συνταξιούχος Άκης στο Hermes»…..