ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ν.Νικολόπουλος :«Μην χαρίσουμε καμιά ψήφο στο ΠΑΣΟΚ…”

Με δηλώσεις από τις Βρυξέλλες απαντά ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την αντιμετώπιση των υποψηφίων (Στελεχών της ΝΔ) σε σχήματα που δεν έχουν χρίσμα ή στήριξη από την ΝΔ, με γνώμονα και σχέση το βέλτιστο εκλογικό αποτέλεσμα στην κάλπη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος


Ο Νίκος Νικολόπουλος με δηλώσεις του μετά από ερώτηση που του έγινε από συνεργάτη του thebest.gr εισηγείται να υπάρξει ένας διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που πήγαν με ιδιοτέλεια κ όφελος ανταποδοτικό από εκείνους που καθαρά στο φως της δημοσιότητας συμφώνησαν σε προγραμματικές αρχές και δεσμεύτηκαν σε ένα συγκεκριμένο δημοτικό πλάνο.

“Για τους ανιδιοτελείς αυτοδιοικητικούς προτείνει όπως είπε χαρακτηριστικά «να ρίξουμε νερό στο κρασί μας» γιατί τους θέλουμε μαζί μας στη κάλπη της περιφέρειας, μαζί μας απέναντι στη «διαχείριση» της απελπισίας που ορίζει η κυβέρνηση του μνημονίου, μαζί μας στην «στρατηγική της ελπίδας» της ΝΔ . «Μην χαρίσουμε καμιά ψήφο στο ΠΑΣΟΚ…”

Βρέθηκε χώρος για τον ανδριάντα του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη!

Την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, στην αρχή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (απέναντι από το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης), μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για τη χωροθέτηση του ανδριάντα στον άξονα της οδού Αριστοτέλους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξήγησε ότι διατύπωσε τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει εξεταστεί το ζήτημα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, όπου παραπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος, επισήμανε ότι η χωροθέτηση στη νέα παραλία δεν δημιουργεί πρόβλημα, καθώς είναι εκτός του ιστορικού κέντρου της πόλης και εκτός της αρμοδιότητας του Συμβουλίου.Με την πρόταση διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σχολίασε ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να το διαχειριστούν οι παρατάξεις ώστε να βγει μια ομόφωνη απόφαση.Την πολιτική τους διαφωνία με την τοποθέτηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, Αγάπιος Σαχίνης, και τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.Την αποστολή εγγράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού για την επίσπευση των διαδικασιών πρότεινε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Θωμάς Ακριβόπουλος.

Εξελίξεις περιμένει ο Σαμαράς

Σοβαρές εξελίξεις περιμένει αυτή την εβδομάδα ο Σαμαράς γι ΄ αυτό και παραμένει στη Ρηγίλλης.
Μπορεί οι κυβερνώντες να βγάζουν προς τα έξω αισιοδοξία για την πορεία της Οικονομίας, στην ουσία όμως οι αριθμοί δείχνουν ότι η χώρα οδηγείται στο τέλμα και δεν αποκλείεται στο μυαλό του Παπανδρέου να υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενων των πρόωρων εκλογών.Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί η περαίωση, θα δείξει που πάει το πράγμα αφού αρκετοί υπουργοί είναι εκείνοι που θα εκφράσουν τη διαφωνία τους.

Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ζημιά για το δημόσιο

Αίσθησηστην κοινή γνώμη και αμηχανία στο πολιτικό σύστημα προκάλεσαν τα νέαστοιχεία για την υπόθεση του Βατοπεδίου που έφερε στη δημοσιότητα οΣΚΑΪ.
Τα έγγραφα που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και τηςπροανακριτικής αποδεικνύουν ότι -έως τώρα- δεν υπάρχει καταγεγραμμένηζημιά για το δημόσιο.Τα ερωτήματα σχετικά με το εάν στοιχειοθετείται τελικά ή όχι αδίκημαχωρίς αποδείξεις, αλλά και η αμφισβήτηση του θεσμού που έκανε τηναξιολόγηση των ανταλλαγών, δηλαδή του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών,πυροδοτούν νέα έντονη πολιτική αντιπαράθεση.Στοιχεία για να αποδείξει τις υποψίες της περί ζημίας του δημοσίου απότην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αναζητεί -λίγο πριν λήξουν οι εργασίεςτης - η προανακριτική επιτροπή, μετά από δύο εξεταστικές αλλά και τηδιερεύνηση της υπόθεσης από την ίδια.Η προανακριτική αποφάσισε να πάει σε νέες εκτιμήσεις από οκτώ οίκους, τέσσερις ελληνικούς και τέσσερις διεθνείς.Απορίες εκφράζονταιδε και για την παθητική στάση της ΝΔ στο θέμα. Η αξιωματικήαντιπολίτευση καταγγέλλει αρχικά την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσειστην προανακριτική. Οι βουλευτές της ΝΔ μένουν στην επιτροπή στην αρχή,στη συνέχεια διαμαρτύρονται στον Άρειο Πάγο και τελικά αποχωρούν.Σημειώνεται ότι από όλες τις εκτιμήσεις που έγιναν από το Σώμα ΟρκωτώνΕλεγκτών - με βάση τα διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα - αλλά και απόδιεθνείς εκτιμητικούς οίκους και παρά τις επανειλημμένες καιδιαφορετικές εκθέσεις για τα ακίνητα που ανταλλάχθηκαν, δεν προέκυψανουσιαστικές διαφορές στην κοστολόγηση.Μάλιστα σε έγγραφο του ΣΟΕ προς το υπουργείο Οικονομικών και τηνεξεταστική επιτροπή αναφέρεται ότι παρά τον πόλεμο που δέχτηκε το Σώμαουδέποτε αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία του.Παρόλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει σεπροανακριτική χωρίς να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει με νέες εκτιμήσειςτα στοιχεία του Σώματος ορκωτών εκτιμητών.Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνουκαταθέτοντας στην εξεταστική - τότε- επιτροπή της Βουλής, δήλωνε άγνοιαγια τον αν υπήρξαν νέες αξιολογήσεις που να ανέτρεπαν τις αρχικές.Η ΝΔ, που ήδη από τον Ιούλιο είχε καταθέσει τις εκτιμήσεις του ΣΟΕ καιδύο ακόμη οίκων στη δικαιοσύνη, υποστηρίζει ότι τα επιχειρήματα τηςπλειοψηφίας πλέον καταρρέουν.«Η πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ την οποία η ΝΔ έχει καταγγείλειαποχωρώντας από την προανακριτική επιτέλους καταρρέει . Το ΠΑΣΟΚ χωρίςκαμία εκτίμηση, με αντίθετες τις εκτιμήσεις του ΣΟΕ, έφτασε ακόμη καιστο έσχατο σημείο να νομοθετήσει για να δημιουργήσει ψευδομάρτυρες γιανα ενοχοποιήσει υπουργούς της ΝΔ» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.«Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια μελέτη επίσημη,τεκμηριωμένη, συγκεκριμένη, η οποία να αποδεικνύει ζημία του δημοσίου ηοποία είναι και νομικά η προυποθεση προκειμένου να ασκηθεί οποιαδήποτεδίωξη. Φτάνει πια η πολιτική εκμετάλλευση» ανέφερε από την πλευρά του οΚωστής Χατζηδάκης.

Τασία Μανωλοπούλου: "Αρνούμαι να δεχτώ τη λέξη, αποχή"

Η Τασία Μανωλοπούλου η οποία συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου, τόνισε με δήλωσή της την αντίθεσήτης στην αποχή από το εκλογικό δικαίωμα. Η δήλωση έχει ως εξής:
"Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η πολιτική περνάει κρίση και οι πολιτικοί υπόκεινται σε μια ανέλεγκτη κριτική, πότε ουσιαστική, πότε απλά και μόνο για τις εντυπώσεις και το θεαθήναι. Στην Ελλάδα του 2010 δεν χωράνε και δεν πρέπει να χωράνε πλέον ανούσιες, επιφανειακές κι άστοχες τοποθετήσεις.Ούτε από τους πολιτικούς αλλά ούτε και από τους ΠΟΛΙΤΕΣ.Ακούω τη λέξη Αποχή και αρνούμαι να δεχτώ ότι υπάρχουν Έλληνες χωρίς άποψη, άποψη που πρέπει να εκφραστεί. Μήπως αυτό βολεύει κάποιους αλλά σίγουρα όχι τους πολίτες;Μήπως τα ΜΜΕ –βλέπε ρεπορτάζ: “μεγάλη θα ‘ναι η αποχή” προσπαθούν να οδηγήσουν τον κόσμο σε αποχή (που ως γνωστών ωφελεί τον 1ον στην κατάταξη;Χρησιμοποίησε τη δύναμή σου. Κάνε την επιλογή σου. Πίστεψέ με είναι ίσως από τις λίγες φορές στη ζωή σου, που γίνεται απόλυτα σεβαστή και μετριέται με αντικειμενικό τρόπο.Θεωρώ απαράδεκτο οι νέοι αλλά και οι άνθρωποι όλων των ηλικιών να κάθονται “σπίτι” τους κι απλώς να “γκρινιάζουν” για την κακούργα ζωή, κακούργα κοινωνία, κακούργα πολιτική, ακούγοντας 100 φορές την ημέρα το λατρεμένο (όντως) τραγούδι του Παπακωνσταντίνου “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”Είναι στα χέρια όλων μας να δώσουμε ή να αφαιρέσουμε δύναμη από την δύναμή μας.Την ώρα της κάλπης είμαστε όλοι ίδιοι και ίσιοι. Έχουμε όλοι την ίδια ακριβώς δύναμη.Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!"