ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Κύριε Καστανίδη, αυτό εμείς το λέμε ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ !

Σχετικά με το προηγούμενο θέμα (Για το διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων Ειρηνοδικών. ), που μας έστειλε αναγνώστης:


Αν αυτά τα κολπάκια γίνονται για την πρόσληψη δικαστών (!!!), τι άλλο να πούμε εμείς;

Δείτε τι έγινε:

Στις 5-10-2010, βγαίνει στο διαδίκτυο η προκήρυξη, η οποία είχε ημερομηνία 4-10-2010 και ζητάει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν κάνει αίτηση για κάποιο δικαιολογητικό μέχρι τις 5.10

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_9870.html

Αντιπεριφερειάρχες Πασοκ: Αλεξόπουλος σε Αχαϊα, Καφύρας σε Ηλεία και Αντωνόπουλος σε Αιτωλοακαρνανία

Το ΠΑΣΟΚ κατέληξε στους τρεις υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος. Οι τρεις υποψήφιοι είναι οι Γρηγόρης Αλεξόπουλος για την Αχαϊα (Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Αχαϊας και Δήμαρχος Ωλενίας) Χαράλαμπος Καφύρας (Νομάρχης Ηλείας) για την Ηλεια και Βασίλης Αντωνόπουλος (υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές), για την Αιτωλοακαρνανία.
Σε αυτά τα τρία ονόματα κατέληξε η επιτροπή αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ ενώ τη διαδικασία επιλογής τους συντόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.Αύριο αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωσή τους απο το συνδυσμό του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφοι περιφερειακοί σύμβουλοι και απο τους τρεις νομούς.Σηημειώνεται ότι η υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Καφύρα, νυν Νομάρχη Ηλείας, για την θέση του αντιπεριφερειάρχη του νομού αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και μέχρι χθες φερόταν να κόβεται με παρέμβαση βουλευτών της Ηλείας και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την υποψηφιότητά του.Ο κ. Καφύρας είχε κληθεί μάλιστα από τον κ. Καρχιμάκη στην Αθήνα για αυτό το λόγο.

Τι παιχνίδι παίζει με τους Γερμανούς και από πότε;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2009. Ο Παπανδρέου βρίσκεται στο Βερολίνο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανική πρωτεύουσα και συναντιέται, σε προγραμματισμένο ραντεβού που έχει ανακοινωθεί από την Αθήνα, με τον υπουργό Οικονομικών Πίτερ Στάινμπουργκ.


Το ραντεβού αυτό γίνεται στις 10 το πρωί και δύο ώρες αργότερα ακολουθεί άλλο , με τον πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Φρανκ Μαντεφέριγκ.

Ο Παπανδρέου επιλέγει να κάνει δηλώσεις μόνο μετά τη συνάντηση του με τον Μαντεφέρινγκ λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει ξανά το κύρος της στο εξωτερικό και άλλα τέτοια αδιάφορα.

Ο Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει σχετικά: « Σήμερα ο κ. Παπανδρέου , είχε συναντήσεις με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, τον κ. Στάνμπουργκ και με τον Πρόεδρο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τον κ. Μαντεφέρινγκ.

Συζήτησαν τα θέματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις προτάσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Προτάσεις, για βασικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική γύρω από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων κατευθείαν από τους κοινοτικούς πόρους, κι όχι μόνο μέσα από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, όπως είναι οι τελευταίες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, κοντά δύο χρόνια μετά, ο Στάιμπρουκ είχε ενημερώσει τον Παπανδρέου σε εκείνη τη συνάντηση ότι ... δεν υπάρχουν λεφτά και πως η κατάσταση με το ελληνικό έλλειμμα ήταν πολύ δύσκολη.

Όπως σημειώνει τώρα ο πρώην υπουργός, ο Παπανδρέου του είχε πει μετά από όσα άκουσε πως «δεν είμαι σίγουρος πλέον αν θέλω να γίνω πρωθυπουργός»!

Γιατί ο Παπανδρέου δεν είπε από τότε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Έλλειμμα ; Γιατί δεν αποκάλυψε, ως όφειλε θεσμικά , το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Γερμανό υπουργό;

Τι είδους παιχνίδι παίζει από τότε με τους Γερμανούς; Είναι τυχαίο άραγε ότι τον βράβευσαν την περασμένη εβδομάδα για την ... ειλικρίνειά του οι Γερμανοί τραπεζίτες ;

Εξι οδευουν προς οχι και αλλοι δύο… επίφοβοι στο ΠΑΣΟΚ για Προϋπολογισμό

Κατρίνης, Μακρυπίδης, Τόνια Αντωνίου, Βούρος , Αλευράς και Φλωρίδης είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφράσει τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα εντονότατες αντιρρήσεις για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.
Και οι έξι έχουν δηλώσει ότι αυτή την φορά δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν και πως είναι αποφασισμένοι για ... όλα αν δεν περιληφθούν στον Προϋπολογισμό, ρυθμίσεις για την ανακούφιση των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων.Το Μαξίμου θεωρεί πολύ επίφοβους την Αντωνίου και τον Φλωρίδη ο οποίος μάλιστα στον πρόσφατο ανασχηματισμό είχε αρνηθεί να αναλάβει θέση υφυπουργού.

Οι απειλες Λοβερδου για φυγη απο το Υπουργειο και γιατι....

Η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου πως θα σηκωθεί να φύγει από το υπουργείο εφόσον δεν παραχθεί ουσιαστικό έργο τους επόμενους έξι μήνες, προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγες μόνο ημέρες μετά τις αναφορές του για νέο... Γουδί.
Ο υπουργός Υγείας, έστησε στον τοίχο την προκάτοχό του, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν έπραξε τίποτα στο υπουργείο τους τελευταίους μήνες. Πως αλλάζουν οι καιροί...

Οι παραλληλισμοί του Γιώργου Σούρλα για τον Κωστα Καραμανλη σε συγκριση με τη σταση του εθναρχη(Κωνσταντινου Καραμανλη) το 1963.....

Τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή θυμήθηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Σούρλας στην προσπάθειά του να εξηγήσει τη στάση πολιτικής αποχής και αφωνίας που εφαρμόζει ο ανηψιός του Κώστας Καραμανλής.
«Μου θυμίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στο εξωτερικό που είπε ότι «θα μιλήσω όταν αζημίως μπορώ αυτό να το κάνω για τη χώρα» σημείωσε ο κ. Σούρλας ο οποίος αναφέρθηκε και στον τέως πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της ΝΔ.«Δεν είναι τυχαίος άνθρωπος ούτε πολιτικός. Και ούτε τυχαία επελέγη από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσει τον τόπο» ανέφερε χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8.Παράλληλα, φρόντισε να στείλει και μηνύματα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση.«Οι πόρτες της ΝΔ και για τον κ. Καρατζαφέρη και για την Μπακογιάννη και για οποιονδήποτε άλλον είναι ορθάνοικτες» διαμήνυσε ο κ. Σούρλας.

Ο… μανιακός με τα ψώνια(με τα λεφτα του ελληνικου λαου) Δρουτσας...

Τα... ασυμμάζευτα προσπαθούν να μαζέψουν στο υπουργείο Εξωτερικών μετά το δημοσίευμα εναντίον του Δημήτρη Δρούτσα και την... μανία του με τα ψώνια το οποίο υπέγραψε η δημοσιογράφος της tabloid εφημερίδας New York Post Andrea Peyser.
Από το υπουργεί ανακοινώθηκε σήμερα «ανεπίσημα» πως «...είναι υποχρέωση του κάθε κράτους που φιλοξενεί ένα υψηλό πρόσωπο η ασφάλεια του.Με ποιο τρόπο θα το κάνει είναι δική του επιλογή. Αυτό άλλωστε ισχύει σε όλες τις χώρες παγκοσμίως».Το δημοσίευμα πάντως δεν αναφέρει τι ψώνισε ο Δημήτρης Δρούτσας. Αν γινόταν αυτό, το θέμα θα ήταν... δισέλιδο!