ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!: Η ιστορία του ΞΕΝΙΑ που παραχωρήθηκε στο Ίδρυμα Παπανδρέου σε δημόσια έγγραφα και το αναλυψε ο Νικος Νικολοπουλος

Η ερώτηση που υπέβαλε (προς τιμήν του) ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος και οι "επίσημες" απαντήσεις. Τα έγγραφα είναι εύγλωττα. Διαβάστε τις απαντήσεις του υπουργείου και του Ιδρύματος προσεκτικά. Η υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή.

Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

* Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!

* Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.
* Γιωργάκης Παπανδρέου... Ανοιχτό μυαλό, σαν κονσέρβα! Δέκα χρονών είπε μπαμπά και φωταγωγήθηκε το Καστρί!
* Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός? Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός
* Το ΠΑΣΟΚ Είναι σαν τον κουρασμένο σαραντάρη. Στην εφηβεία ήθελε να αλλάξει τον κόσμο και στα σαράντα θέλει να αλλάξει τα έπιπλα στη βίλα του.
* Αισχροκέρδεια, κλεψιά και τω θεώ δόξα. H γυναίκα μου έχει πειστεί πως μισό κιλό φέτα ζυγίζει τριακόσια γραμμάρια!
* Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
* Πρέπει να το παραδεχτούμε ο Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί... Kι αυτό ρε παιδιά, είναι εκείνο που με ανησυχεί !!
* Όσο πάει και παχαίνει το φιλαράκι μου ο 'Πάγκαλος. Tις προάλλες στο λεωφορείο, ευγενικά σηκώθηκε και παραχώρησε τη θέση του σε 4 κυρίες... Σε όλα τα ασανσέρ που υπάρχουν στο υπουργείο έχουν κρεμάσει ταμπέλες: ΑΤΟΜΑ 5, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ.
* H κατάστασή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο... Χθες σφάξαμε το γουρουνάκι-κουμπαρά της κόρης μου!
* Τις προ άλλες πήγα σε ένα διαγνωστικό κέντρο για τσεκ απ και το πρώτο πράγμα που μου εξετάσανε ήταν το πορτοφόλι μου!
* Στον καιρό που ζούμε το πιο εύκολο πράγμα είναι να βγάλεις λεφτά. Και το πιο δύσκολο να ζήσεις με αυτά που βγάζεις
* Αν νομίζεις ότι όλοι σε έχουν ξεχάσει, άφησε για δύο μήνες απλήρωτη την πιστωτική σου κάρτα.
* Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά, χωρίς νερό μέρες, χωρίς τροφή εβδομάδες και χωρίς ηθικούς φραγμούς μια ολόκληρη ζωή!
* Το έλεγα και δε με πίστευε κανένας, η χώρα δεν κινδυνεύει από τους συνήθεις υπόπτους, κινδυνεύει από τους συνήθεις πρωθυπουργούς!.
* Καλά έκανε ο ΓΑΠ και πήγε στις Ινδίες... Το άσκημο είναι που ξαναγύρισε...
* Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον..
* Η διαφορά μεταξύ ελληνικής οικονομίας και Τιτανικού: Στον Τιτανικό είχε και ορχήστρα
* Ελλάδα, η χώρα των δυο ταχυτήτων... Νεκρά και όπισθεν!
* Oι επιχειρήσεις βουλιάζουν. Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες.
* Παπανδρέου: Θέλει να χτίσει τη νέα Ελλάδα, γι αυτό κατεδαφίζει την παλιά!!!
* Άνθρωπος πάνω από 60 κιλά, μπαίνει πια στο πόθεν έσχες...
* Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση!!!
* Επιστήμονες της NASA, προκειμένου να μελετήσουν τα όρια της αντοχής του ανθρώπου, ζήτησαν δείγμα Έλληνα συνταξιούχου!
* Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;
* Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική ονομάζεται ΜAΦΙΑ, στην Ιταλία ΚΑΜΟΡΑ και στην Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
* Γιωργάκης: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;  Τα πλήθη: Βαρβαρότητα, Βαρβαρότητα
* Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ !

taxalia.blogspot.com

Νεκρανάσταση του Σημιτισμού, με πρωθυπουργική βούλα...

Ξεκινώ με μιαν ομολογία. Τις αποφάσεις του ΓΑΠ αδυνατώ να τις ερμηνεύσω με κριτήρια συναισθηματικής -και ενίοτε πολιτικής- λογικής. Κι αυτό γιατί έδωσε φιλί πολιτικής ζωής σε δύο από τους βασικούς κατήγορους του πατέρα του, κατά την περίοδο του βρώμικου '89. Την κ. Μαρία Δαμανάκη την έχρισε Επίτροπο στην ΕΕ και την διαφύλαξε από το...

μίζερο ελληνικό περιβάλλον στο οποίο θα έπρεπε αναγκαστικά να ξανααναιρέσει τα πολιτικά της πιστεύω και να επανακαθορίσει το ιδεολογικό της status (αλήθεια, τί πιστεύει η κ. Δαμανάκη για τους όρους του Μνημονίου;). Επιπρόσθετα, τον κ. Πάνο Σκοτινιώτη του χάρισε το χρίσμα για τον Δήμο Βόλου και ενώ υπήρχαν άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη (εννοώ την πασοκική αγάπη), όπως ο νυν δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.

Τα δύο αυτά παραδείγματα έχουν να κάνουν και με την σχέση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και ενδεχόμενα εμπίπτουν σε φροϋδική κατάσταση που μόνο ψυχολόγοι είναι σε θέση να αναλύσουν. Ενδεχομένως, πολιτικοί φίλοι του κ. Παπανδρέου να τον συγχαρούν για την μεγαλοθυμία του. Εκείνο, όμως, που πραγματικά είναι ακόμη πιο δύσκολο να ερμηνευτεί είναι η επαναφορά προσώπων της Σημιτικής περιόδου. Ο κ. Παπανδρέου, εκτός του ότι υπουργοποίησε τους σημαιοφόρους του "εκσυγχρονισμού" που παραμένουν ενεργοί πολιτικοί, διόρισε σε υψηλόβαθμες κομματικές θέσεις όσους τέθηκαν αυτοβούλως ή λόγω λαϊκής αποφάσεως στο περιθώριο. Παρά το ό,τι κάθε τόσο η σχέση των κ. Παπανδρέου και Σημίτη διαταράσσεται από αμφότερες πυρ-πολιτικές δηλώσεις, ο ΓΑΠ τιμά δεόντως όλα τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με τις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη. Τελευταίο, νωπό, παράδειγμα η απόφαση του κόμματος να τοποθετήσει ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, τον πρώην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη. Μια απόφαση που εύλογα (σε μια περιοχή που ο κ. Σημίτης μισήθηκε όσο πουθενά αλλού), προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κ. Μακεδονία. Σημειώνω ότι αρχικά ο κ. Πασχαλίδης προοριζόταν για δήμαρχος σε δήμο της Πέλλας καθώς και ως αντιπεριφερειάρχης στην ίδια περιοχή, αλλά καμία τέτοια πάτρια προοπτική δεν ευδοκίμησε. Οι αντιδράσεις σημαίντων πασοκικών στελεχών δεν περιορίστικαν μόνο σε πικρόχολα σχόλια και ψηθίρους, δεν έμειναν μόνο αθέατες. Κατά τη χθεσινή παρουσίαση των αντιεπεριφερειαρχών του Μ. Μπόλαρη, απουσίαζαν οι γραμματείς των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ , κ. Παπαστεργίου και Παντελή Κουκουλεκίδη, όπως και αρκετοί που τα ονόματά τους ακουγόνταν για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης (Λαδόπουλος, Λυσσαρίδης, Ιγνατιάδης).

Ειδικότερα, ο κ. Κουκουλεκίδης, γραμματέας της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για την υποψηφιότητα Πασχαλίδη, αποσύροντας μάλιστα άμεσα την υποψηφιότητά του για το περιφερειακό συμβούλιο και κάνοντας λόγο για “παροπλισμένες επιλογές”, που καλούνται να υπηρετήσουν έναν θεσμό ο οποίος υποτίθεται ότι θα αλλάξει την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο συνολικά “αναιμικό”. “Δεν είναι τυχαίες οι διαδικασίες που δρομολογούνται από την Αθήνα για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Δεν θέλουν την πολιτική αντιπαράθεση προς το σύστημα Ψωμιάδη σε ζητήματα ιδεολογίας, δημοκρατίας και πρακτικής. Ίσως ο στόχος είναι η παροχή πολιτικής και κοινωνικής ασυλίας στον Π. Ψωμιάδη» είπε.

Στο ίδιο κλίμα δυσαρέσκειας και ο δήμαρχος Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλος, απέφυγε να κάνει δηλώσεις και σήμερα θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο προεκλογικό τοπίο. Ένα τοπίο που το αύριο του θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και στο οποίο και πολιτικά φαντάσμα μπορούν να έχουν θέση. Το μόνο που απομένει είναι να τεθούν υποψήφιοι οι GhostBusters ή να αναλάβει ο λαός το ρόλο τους...

Με καινούρια θωρακισμένη Μερσεντές αξίας 200.000 ευρώ κυκλοφορεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της λιτότητας!!

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στον ....επίσημο απολογισμό του για τον έναν χρόνο στη διακυβέρνηση να «επαίρεται» ότι… μείωσε «τα κρατικά αυτοκίνητα από 297 που ήταν τον Οκτώβριο του ’09 σε… 172 φέτος», μπορεί κάποιοι να θυμούνται τις θεαματικές επικοινωνιακές κινήσεις ο νέος τότε πρωθυπουργός να μετακινείται με ένα υβριδικό 1600αρι, αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι πιο… «κλασσάτη»:σ’ εστιατόριο της λεωφόρου Κηφισίας έτρωγε πριν από λίγα βράδια ο πρωθυπουργός με τη σύζυγο του Άντα (σε κοντινό τραπέζι και η προσωπική τους φρουρά - μπράβο στο πρωθυπουργικό ζεύγος γιατί κάποιο άλλοι «επώνυμοι» τους αφήνουν να ξεροσταλιάζουν έξω…), αλλά έξω από το κέντρο δεν βρισκόταν το υβριδικό «Πρίους» αλλά μια… ολοκαίνουρια, απαστράπτουσα θωρακισμένη Μερσεντές!

Υβριδική κι’αυτή, αλλά με κόστος αγοράς που… ξεπερνά τα 200.000 ευρώ!

Καλά κάνει και προστατεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός - απορούμε, μόνο : στο στόλο των («καταργημένων») κρατικών αυτοκινήτων κάποιο… «παλιό» τεθωρακισμένο, δεν υπήρχε; Έπρεπε να αγοραστεί καινούριο;

online-pressblog.blogspot.com

«Να μάθουμε κόστη και...ονόματα που θα εμπλακούν στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της Δυτικής Ελλάδος»

Διαφημιστικές εταιρείες, ονόματα και αναλυτικά κόστη στο επικείμενο πάρε-δώσε για την τουριστική και πολιτιστική προβολή των Περιφερειών, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ζητά ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Το κόστος υλοποίησης του διαφηφιμιστικού προγράμματος και για τις τρεις Περιφέρειες ανέρχεται στα 1.500.000 ευρώ. Πέρα από το κοινό πρόγραμμα, οι τρεις Περιφέρειες θα υλοποιήσουν ξεχωριστά προγράμματα τουριστικής- πολιτιστικής προβολής.


Ειδικότερα, η κοινή συντονισμένη τουριστική προβολή των Περιφερειών θα κινηθεί πάνω σε τρεις άξονες: «Ο δρόμος του πολιτισμού» (μνημεία, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.), «ο δρόμος της θάλασσας» (λιμάνια, αγκυροβόλια, τόποι φυσικού κάλλους κ.ά.) και «ο δρόμος του κρασιού» (κοινό προϊόν και για τις τρεις Περιφέρειες). Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής προβλέπεται μεταξύ άλλων η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων που θα παρέχουν πληροφορίες, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή μέσω της προβολής τους από multimedia καθώς και η προβολή τοπικών προϊόντων και βιοτεχνιών.

Ο Αχαιός Βουλευτής ερωτά τον Υπουργό με ποια διαδικασία θα γίνει η επιλογή των διαφημιστικών γραφείων και ποια είναι εκείνα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Επίσης, ζητά να απαντήσει ο Υπουργός ποιοι δημοσιογράφοι έχουν επιλεγεί και με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή τους, για πόσο χρονικό διάστημα και ποια θα είναι η αμοιβή τους και να καταθέσει ονομαστική λίστα με τους δημοσιογράφους και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αμοιβή τους.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης τι ποσό διατίθεται για κάθε δράση και τι ποσό διατίθεται στα τοπικά ΜΜΕ, στα αθηναϊκά και του εξωτερικού. Τέλος καλεί τον Υπουργό να απαντήσει ποιοι είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες και ποιες είναι οι εταιρείες και να καταθέσει τη σχετική λίστα καιθώς και τι χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η προβολή.

Σαμαράς, ο... ειρηνοποιός!

Αυτό θα πεί να μπορείς να λύσεις ότι πρόβλημα βρεθεί μπροστά σου!
Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατά την περιοδεία του στην Αρκαδία, μπήκε και στον ρόλο... ειρηνοποιού, αφού προσπάθησε και τελικά κατάφερε να ηρεμήσει δύο άτομα, που συμμετείχαν στην υποδοχή του, τα οποία ενεπλάκησαν σε έναν... τρικούβερτο καβγά.Συγκεκριμένα, όπως μετέφεραν στα parapolitika.gr, παριστάμενοι εξ Αρκαδίας, κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Στεμνίτσα, δίπλα απο τον κ. Σαμαρα, ξεκίνησε μεγάλος καυγάς για άγνωστο λόγο μεταξύ ενός "πράσινου" δημάρχου και της συζύγου ενός "γαλάζιου" δημάρχου της περιοχής.Προς στιγμής επικράτησε αμηχανία και νευρίκότητα. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς παρενέβη και το συμβάν έλειξε σε λίγα λεπτά!

Έκανε καρναβαλικό στέκι της Αγίου Νικολάου, εκλογικό κέντρο, αλλά ξέχασε την ταμπέλα...

Στη αρχή νομίσαμε ότι πρόκειται για καρναβαλικό στέκι που απλώς αποφάσισε να ανοίξει νωρίτερα από το σύνηθες. Μας παραξένεψε βέβαια το γεγονός ότι η πινακίδα έγραφε Καρναβάλι 2010, αλλά σκεφθήκαμε ότι πρόκειται περί αμέλειας.
Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Τζουραμάνης νοίκιασε το γνωστό καραναβαλικό στέκι της Αγίου Νικολάου (ανάμεσα στην Κορίνθου και την Μαιζώνος) και το μετέτρεψε σε εκλογικό κέντρο.Ξέχασε όμως να βγάλει την ταμπέλα και προσφέρει θέμα για σχόλια....

«Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα»

Με αμήχανη σιωπή αντιδρούν μέχρι στιγμής στις δηλώσεις «βόμβα» του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, Αθήνα, Παρίσι και Βερολίνο.


Ειδικότερα, στην φράση του προέδρου του Eurogroup ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τη ρίζα τους 20-30 χρόνια πίσω, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν την κρίση.Η δήλωση Γιούνκερ έρχεται την στιγμή που στην εσωτερική «πολιτική σκηνή» ακόμη δεν έχει κοπάσει ο πόλεμος των κομμάτων για την εξεταστική επιτροπή που θα αφορά την οικονομία.Ακόμη όμως μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Γιούνκερ ότι σε παλαιότερη κατ΄ ιδίαν συνομιλία με Έλληνα πρωθυπουργό (που δεν θέλει να κατονομάσει) του είπε επί λέξει: «Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα».Όπως μετέδωσε ο Μ. Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, σαφώς επισημάνθηκε ότι δεν εννοεί τον Γ. Παπανδρέου.Έτσι το μυαλό όλων μας πάει στον Κώστα Σημίτη.