ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Οι μετεκλογικές ανησυχίες της ΝΔ

Είναι αναμφίβολα νωρίς, αλλά στη Ρηγίλλης στελέχη που ανήκουν στον προεδρικό πυρήνα σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η ΝΔ, αν οι πολίτες ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές με αντιμνημονιακά κίνητρα.


Αυτό που δεν αποκλείουν είναι να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με εμφανή πρόθεση να αναδειχθούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην «πράσινη» κοινοβουλευτική ομάδα για την οικονομία.

Με μία τέτοια κίνηση εικάζουν ότι θα φέρουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το Γιώργο Καρατζαφέρη και την Ντόρα Μπακογιάννη που είχαν ψηφίσει το μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, όπως υπαινίχθηκε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο τσάρος και οι παροχές που δεν ήρθαν ποτέ

Προκειμένου να μην «χάσουν την μπάλα» στις προσεχείς εκλογές πολλοί υπουργοί προώθησαν το σενάριο κάποιων ενισχύσεων στους έχοντες πραγματική ανάγκη.


Σενάριο όμως έμεινε, αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος. «Δεν μπορείς από τη μία να πιέζεσαι για λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγω της αναθεώρησης του ελλείμματος και από την άλλη να κάνεις παροχές», έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ως εκ τούτου ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε στο πακέτο κατά της ανεργίας, το οποίο το παρουσίασε ως μεγάλη φιλολαϊκή κίνηση ενώ, μην ξεχνιόμαστε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχρέωση του εδώ που έφτασαν τα πράγματα.

Ο γιος του Πάλμε και η ανεργία

Τους προέδρους των κοινωνικών φορέων κάλεσε σήμερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός για να τους ανακοινώσει ότι θα διαθέσει - άγνωστο από πού- 2,6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.


Κι ενώ την περασμένη Παρασκευή δήλωνε στη Βουλή πως στόχος του είναι να αλλάξει το εργασιακό μοντέλο της χώρας , εναρμονίζοντας την εργασία στα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, σήμερα είπε πως θα δώσει αυτά τα χρήματα προκειμένου να διατηρηθούν 670.000 θέσεις εργασίας και να επιδοτηθούν οι άνεργοι.

Ανακοίνωσε μάλιστα πέντε στόχους, μεταξύ των οποίων και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να προβούν σε μαζικές απολύσεις. Πότε θα υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι; Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που εκδόθηκε το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου θα αναθέσει τη μελέτη των προγραμμάτων στον Σουηδό Γιοακίμ Πάλμε ο οποίος είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Κοινωνιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου και διευθυντής του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών. Πέραν αυτών είναι και πρωτότοκος γιος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, προσωπικού φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Γιόακιμ Πάλμε θα προσληφθεί ως ένας ακόμη σύμβουλος του Παπανδρέου με άγνωστες απολαβές και άγνωστες απαιτήσεις επί των ποσών των προγραμμάτων που θα εκπονήσει. Επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν από ένα μήνα συμμετέχοντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ!

Έδωσε μάλιστα και συνέντευξη στην οποία είπε πόσο πολύ θαυμάζει «την αναλυτική σκέψη» του Παπανδρέου και «τα ηγετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του»! Όταν δε ρωτήθηκε πότε η Ελλάδα θα βγει από την κρίση , απάντησε: «Το πότε δεν είμαι σε θέση να σας πω, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι, αλλά όταν γίνουν τα πρώτα βήματα, τότε η όλη διαδικασία θα κυλήσει γρηγορότερα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα βλέποντας το μέλλον. Μπορεί ο κόσμος να είναι απογοητευμένος, όμως αυτή είναι η αρχή ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας».

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η σημερινή φιέστα στο Μαξίμου οργανώθηκε για να προσληφθεί ο … οικογενειακός φίλος Πάλμε και να διαχειριστεί πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ...

Το συγκρότημα του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής δείχνει σήμερα η ναυαρχίδα του ομίλου Μπόμπολα στην στήλη ο "Κοριός"(κλικ). Το φωτογραφίζει επαρκώς με διάφορα υπονοούμενα για την ιδιοκτησία της...


εφημερίδας. Είχαν προηγηθεί υπονοούμενα από το Έθνος της Κυριακής για τον όμιλο Αλαφούζου. Νέο μέτωπο ανοίγει στα ΜΜΕ...

ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΝΕΑΡΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΣΙΟΥΤΗ

Επιτέλους, ύστερα από πολύμηνες, παρασκηνιακές, βυζαντινού τύπου μανούβρες, ορκίζεται Ελληνας δικαστής στο πρωτοβάθμιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Πρωτοδικείο) στις 25 Οκτωβρίου, ο σύμβουλος της Επικρατείας Δημήτρης Γρατσίας.


Για να φτάσουμε όμως σ' αυτό το ευχάριστο γεγονός της ορκωμοσίας του κ. Γρατσία χρειάστηκε να περάσουν μήνες και μήνες μετά την αποχώρηση του προηγούμενου Ελληνα ευρωδικαστή που είχε τελειώσει ο χρόνος της θητείας του, μέσα σ' ένα κλίμα πρωτοφανούς βυζαντινισμού από μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και το «open government».

Πριν από πολλούς μήνες, στις αρχές της περασμένης άνοιξης, το ΥΠΕΞ συνέταξε, κατόπιν διαγωνισμού, ειδική λίστα με τρεις νομικούς (σ.σ. ο ένας καλύτερος από τον άλλον), για να επιλεγεί αυτός που θ' αντικαταστήσει τον απερχόμενο, λόγω λήξης της θητείας του, Ελληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, το πρώην Πρωτοδικείο της Ενωσης.

Το Μαξίμου όμως είχε διαφορετική άποψη και επέλεξε έναν τέταρτο υποψήφιο. Για πολλούς την άποψη αυτή δεν την είχε γενικά το Μαξίμου αλλά ο από τότε παντοδύναμος υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, διότι αυτός είχε την πολιτική ευθύνη για να ανάψει το πράσινο φως του διορισμού του «εκλεκτού» του Μαξίμου.

Ηταν δε «ο εκλεκτός» ένας «νεαρός δικηγόρος, συνεργαζόμενος με το δικηγορικό γραφείο του Σπ. Φλογαΐτη», έγραφαν τότε οι εφημερίδες, με καμία δικαστική πείρα να τον συνοδεύει.

Ο εκλεκτός
Τυπικά, η αλήθεια είναι αυτή, η πραγματικότητα όμως έχει και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές: Ο νεαρός κ.λπ. δικηγόρος κ. Βασιλόπουλος είχε διατελέσει στο παρελθόν βοηθός του Ελληνα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και από τον οποίο λέγεται ότι αποπέμφθηκε (λόγω ανεπαρκείας;). Επίμονος ο νεαρός δικηγόρος πετυχαίνει να τον προσλάβει ο Κύπριος ευρωδικαστής, ο οποίος κι αυτός, με τη σειρά του, λέγεται ότι τον απέπεμψε (λόγω ανεπαρκείας;).

Ο νεαρός δικηγόρος δεν το βάζει κάτω, αφήνει γυναίκα και παιδιά στο Λουξεμβούργο, επιστρέφει στην Αθήνα και γίνεται διευθυντής του γραφείου του γνωστού δικηγόρου και τότε υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Σπ. Φλογαΐτη.

Ο κ. Φλογαΐτης, στη συνέχεια, συστήνει για τη θέση του ευρωδικαστή τον νεαρό δικηγόρο στη συνέταιρό του στο δικηγορικό γραφείο Γλυκερία Σιούτη, η οποία ήταν τότε παντοδύναμη νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Αλλωστε, τι νομικός σύμβουλος θα ήταν αν δεν μπορούσε με την πλάτη του Μαξίμου να διορίσει ένα «δικαστή» στο Λουξεμβούργο; Το λέει στον Χ. Παμπούκη κι αυτός, αγνοώντας ότι υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί, διαδικασίες, τα γράφει όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων του και αποδέχεται την εισήγησή της.

Ετσι, ο κ. Βασιλόπουλος περνάει επάνω από τα κεφάλια των τριών επίσημων υποψηφίων του ΥΠΕΞ, το οποίο αναγκάζεται να τον ανακοινώσει ως επίσημο υποψήφιο της Ελλάδας για τη θέση.

Οι υποψηφιότητες όμως αξιολογούνται από μια ευρωπαϊκή επιτροπή, τη λεγόμενη επιτροπή του άρθρου 255, που προβλέπεται από τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας, προφανώς για να συμμαζεύει λίγο τις ορέξεις των Παμπούκηδων των διαφόρων κοινοτικών κυβερνήσεων.

Δεν μάσησε ο Γάλλος

Μέλη αυτής της επιτροπής είναι υψηλόβαθμοι δικαστές από τις κοινοτικές χώρες και πρόεδρός της, ο πρόεδρος -άκουσον άκουσον- του Συμβουλίου της Επικρατείας της Γαλλίας. Προφανώς είχε ατυχήσει ο εκλεκτός του κ. Παμπούκη, της κ. Σιούτη και του κ. Φλογαΐτη υποψήφιος. Η επιτροπή αυτή μελετάει τα (ισχνά προφανώς) προσόντα του νεαρού υποψηφίου και δεν πείθεται από αυτά. Αρχίζει, λοιπόν, μια αλληλογραφία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για να πληροφορηθεί αν υπάρχει λίστα επιτυχόντων υποψηφίων και ποιοι είναι αυτοί και αν ο κ. Βασιλόπουλος έχει κριθεί ότι διαθέτει τα περισσότερα προσόντα από τους υπολοίπους.

Επιστολή Δρούτσα

Μη έχοντας λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις στην πρώτη της επιστολή στέλνει και δεύτερη και ως απάντηση λαμβάνει διθυραμβική, υπέρ του κ. Βασιλόπουλου, επιστολή του ΑΝΥΠΕΞ κ. Δρούτσα. Αυτή την εντολή είχε ο άνθρωπος, τι να κάνει;

Παρά ταύτα, η επιτροπή αξιολόγησης του άρθρου 255 διατύπωσε τελικά αρνητική γνωμοδότηση για την υποψηφιότητα του νεαρού και επίμονου δικηγόρου. Ο κ. Βασιλόπουλος δεν διαθέτει τα αναγκαία και απαραίτητα προσόντα να καταλάβει τη θέση του ευρωδικαστή κι ας έχει αφήσει ενέχυρο στο Λουξεμβούργο τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Ανάλογη αρνητική αξιολόγηση-εισήγηση διατύπωσε η ίδια επιτροπή και στην υποψηφιότητα του Ρουμάνου δικαστή, που έχει κι αυτός ισχυρό πολιτικό μέσο στην πατρίδα του.

Το ερώτημα που ετέθη ήταν τι θα έκανε η Ελλάδα.

Τελικά, μέσα σε αποθέωση δημοκρατικών διαδικασιών το ΥΠΕΞ, τρέχοντας λαχανιασμένο από τα πίσω από τα γεγονότα και τους εξουσιομανείς του Μαξίμου, αναγκάζεται να ξαναπροκηρύξει τη θέση, για να επιλεγεί τελικά ο κ. Γρατσίας με τις ευλογίες αυτή τη φορά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
16.10.2010

ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΥΛΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

Η απόφαση ελήφθη σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου και κοινοποιήθηκε στην Ιπποκράτους. Καμία...


απόφαση, κανένα μέτρο αντιλαϊκού χαρακτήρα δεν θα πρέπει να ληφθεί από υπουργούς μέχρι τις εκλογές. Στο σκεπτικό του Μαξίμου είναι η πολύ πιθανή επίδραση των μέτρων στο εκλογικό σώμα. Παράλληλα με εσωκομματικό εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιπποκράτους καλούνται όλοι οι βουλευτές και οι πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσουν κόσμο και στελέχη για τις περιφερειακές εκλογές. Το βάρος θα πέσει στην Αττική μήπως και ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα είς βάρος του Σγουρού. Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!

Ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του το αυθεντικό troktiko

Μετά από χιλιάδες ηλίθιους κλώνους του troktiko, που δημιουργήθηκαν από διαφημιστικά γραφεία, μπας και βγάλουν κανένα ευρωπουλάκι, οι διαχειριστές του troktiko (του κανονικού, αυτοί που έχουν τους κωδικούς), μίλησαν μέσα από το γνωστό ιστολόγιο και λένε ποιός είναι ο συνεχιστής, που δεν είναι άλλος από....


τον αδερφό του αδικοχαμένου Σωκράτη.

Το κανονικό troktiko, λειτουργεί πλέον εδώ: http://www.sokratisgiolias.gr/

και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Στο σκαμνί η «ιερή» πεντάδα


undefined

Και οι πέντε πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, παραπέμπονται τελικά, στην Ολομέλεια της Βουλής και το Δικαστικό Συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί η παραπομπή τους σε Ειδικό Δικαστήριο.

Πέντε υπουργοί των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, εγκαλούνται για την εμπλοκή τους, με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό, στο σκάνδαλο, που αφορά ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με ευτελέστερης αξίας ακίνητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και μπαίνουν έτσι στην τελική ευθεία για το Ειδικό Δικαστήριο, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

undefinedΟ πρώην υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, παραπέμπεται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, στο αδίκημα περί απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και στο αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Τα δύο τελευταία είναι κατ’ εξακολούθησιν.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και συναυτουργία στο αδίκημα περί απιστίας σε βάρος του δημοσίου και στο αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Αντίθετα για τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη, υπάρχουν μόνο σοβαρές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα τη ζημία σε βάρος του δημοσίου.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει αιφνιαδιαστικά τους κατηγορούμενους πλην του Γιώργου Βουλγαράκη,  για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι το μόνο αδίκημα που δεν παραγράφεται.

Ο άκρως επιβαρυντικός όρος της «απάτης σε βάρος του Δημοσίου» προστέθηκε στο κατηγορητήριο αφού είναι διαρκές αδίκημα, ώστε έτσι να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής.

ΜΑΥ(Ρ)Ο χρήμα προς τα ταμεία της Ρηγίλλης


Τη ροή περίπου 100 εκατομμυρίων δραχμών από την περίφημη offshore MAYO προς τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον τότε γενικό διευθυντή του κόμματος Αγγελο Μπρατάκο και από εκεί προς τα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας, κατά το 1990, επιβεβαιώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens.

Τα επίσημα παραστατικά που έφτασαν στην Εξεταστική και αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα το VETO αναμένεται να πυροδοτήσουν νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από τις σχέσεις της ΜΑΥΟ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και περαιτέρω έρευνα για να αποκαλυφθεί αν υπάρχουν αποδείξεις για το τρίγωνο ΜΑΥΟ-Siemens-Νέα Δημοκρατία, υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με τη δικαστική διαμάχη Μητσοτάκη-Λαλιώτη.

Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση από επίσημη κρατική αρχή της ροής χρημάτων μεταξύ της λιβεριανής offshore εταιρίας και της Νέας Δημοκρατίας. Μια σχέση που είχαν παραδεχθεί οι νόμιμοι εκπρόσωποι της Ρηγίλλης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι επρόκειτο για ενισχύσεις φίλων του κόμματος. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, που φέρνει στο φως το «V» σήμερα, τα οποία ενεχείρισε η Εθνική Τράπεζα προς την επιτροπή καταπολέμησης μαύρου χρήματος και εν συνεχεία ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, προκύπτουν τρία
εμβάσματα:

Το χρονικό 
1. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1990 η Mayo Investments Corporation καταθέτει στη Royal Bank of Scotland έμβασμα ύψους 49.502.980 δραχμών με αποδέκτη τη Ν.Δ. και τους κυρίους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αγγελο Μπρατάκο που ήταν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του κόμματος. Η κατάθεση έγινε προς τον αριθμό λογαριασμού ACC 77054926 που διατηρούσε η Νέα Δημοκρατία στο 139 υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κολωνάκι. Την 1η
Οκτωβρίου του 1990 εισπράττονται από τους δικαιούχους 49.492.180 δραχμές (προφανώς κρατήθηκε η προμήθεια).

2. Νέο έμβασμα ύψους 20.494.350 δραχμών ($135.000) με ημερομηνία 6/11/1990 από τη Mayo Investments Corporation προς τους κυρίους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αγγελο Μπρατάκο, με valeur 7/11/1990, από το οποίο εισπράττονται, μία ημέρα αργότερα, στις 8/11/1990, 20.483.850 δραχμές (τα έξοδα προμήθειας βαραίνουν το δικαιούχο).

3. Το τελευταίο έμβασμα που δείχνει η έρευνα είναι ύψους 25 εκατομμυρίων δραχμών και κατατέθηκε στις 19/11/1990. Η κατάθεση έγινε από τη MAYO (προϊόν εντολής Νούμερο 92668620) μέσω της Royal Bank of Scotland, με valeur 21/11/1990, προς τον αριθμό λογαριασμού ACC 77054926 που διατηρούσε η Νέα Δημοκρατία στο 139 υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κολωνάκι και εισπράχθηκε στις 21/11/1990.

H Εξεταστική
Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν τυχόν σχέσεις Siemens-MAYO (έπειτα και από δημοσιεύματα για ροή χρήματος από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας σε λογαριασμούς της MΑΥΟ), είχε ζητήσει από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει έρευνες στην κατεύθυνση της Royal Bank of Scotland.

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens κ. Σήφης Βαλυράκης είχε ζητήσει, από τον περασμένο Ιούλιο, το άνοιγμα των λογαριασμών της λιβεριανής offshore εταιρίας Mayo Investments Corporation από τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας κ. Στυλιανό Γκρόζο, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο και την εφέτη ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα.

Παράλληλα, διαβίβασε στους προαναφερθέντες πλήρη φάκελο με στοιχεία για τη διαδρομή χρημάτων μεταξύ Siemens, MAYO, Εθνικής Τράπεζας ακαι Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Προβόπουλος παρατήρησε ότι απαιτείται συνδρομή για να ανοίξουν οι λογαριασμοί και ύστερα από έναν ατελείωτο διαδικαστικό αγώνα, χιλιάδες ώρες ερευνών και δεκάδες
επιστολές, το πόρισμα βγήκε από τον νυν αντεισαγγελέα κ. Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος πήρε τη θέση του παραιτηθέντος κ. Γκρόζου.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν μέχρι στιγμής από την εξέταση των αρμόδιων αρχών. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νεότερα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «V», ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης, με νέα επιστολή του προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις 6 Οκτωβρίου, ζητά περαιτέρω διερεύνηση λογαριασμών και εμβασμάτων, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν νέα στοιχεία και «ύποπτες διαδρομές» από τροφοδότες λογαριασμούς. Σημειώνεται δε ότι οι υπόνοιες μελών της Εξεταστικής υπήρχαν και για προγενέστερες περιόδους και συγκεκριμένα από το 1989, ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τα στοιχεία έχουν «πολτοποιηθεί», καθώς παρήλθε η 20ετία.

undefined
Τα εμβάσματα από την Mayo προς το ταμείο της Νέας Δημοκρατίας, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «VETO» της Κυριακής 17 Οκτωβρίου

«Κυβέρνηση δίχως έλεος!»

Προκλητική πολιτική και κοινωνική αναλγησία χωρίς προηγούμενο, καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι από τις υπέρογκες οφειλές του Δημοσίου.


Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και στην Αχαΐα, όπου οι χρεωμένοι φαρμακοποιοί καταρρέουν. Φαρμακεία απειλούνται με χρεοκοπία και λουκέτα, λόγω του αβάστακτου δανεισμού και οι φαρμακοποιοί καταφεύγουν στην εκβιαστική τακτική να μην πωλούν φάρμακα αν δεν εξοφληθούν. Αποτέλεσμα, είναι να ταλαιπωρούνται και οι ασφαλισμένοι που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται για να βρεθούν τελικά εκείνοι στη δύσκολη θέση των φαρμακοποιών να ζητούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο!

«Δεν είναι τρόπος αυτός για ένα Κράτος να αποφύγει την χρεοκοπία, εν προκειμένω μη πληρώνοντας τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς. Είναι βέβαιον ότι έτσι θα χρεοκοπήσει η αγορά ενόσω οι πολίτες ήδη είναι ακάλυπτοι από στοιχειώδεις φροντίδες και υπηρεσίες.. Εκτός από την αναλγησία, σε αυτή την Κυβέρνηση περισσεύει και η ανοησία!!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη ή δεν θέλει να δώσει λύση, ούτε εξοφλώντας τους φαρμακοποιούς σταδιακά, έστω και με καθυστέρηση.

«Τους κυνηγούν επιταγές για τις προμήθειές τους και ήταν αναμενόμενο ότι θα κατέφευγαν σε εκβιαστική τακτική που όμως πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Αν δεν δώσει λύση η Κυβέρνηση, θα επέλθει μεγαλύτερο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή που δεν θα διορθωθεί με κυβερνητικές γονυκλισίες στην τρόικα. Ζητείται λύση εδώ και τώρα», τόνισε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας, οι οποίοι ρωτώνται πώς και πότε θα δώσουν λύση.

Αντ. Σαμαράς: Ερχονται νέα σκληρά μέτρα

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας στο πλαίσιο περιοδείας του στην αγορά του Χαλανδρίου, όπου επισκέφθηκε καταστήματα και συνομίλησε με κατοίκους.


Σε σύντομη ομιλία του στο δημαρχείο Χαλανδρίου, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει την κοινωνία για νέα φορολογικά μέτρα, με καινούργια καταιγίδα, λουκέτα, ασφυξία, ανεργία. «Το δικό μας αντίδοτο είναι η ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας την εκτίμηση πως «ο ελληνικός λαός θα υψώσει τη σημαία της ανάπτυξης και θα δείξει "κόκκινη κάρτα" στο ΠΑΣΟΚ και στα λανθασμένα μέτρα στα οποία επιμένει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, οδηγεί στην ανάπτυξη, και να καταψηφίσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Έκοψαν και τα επιδόματα των τυφλών

Διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Οι τυφλοί συνάνθρωποί μας καταγγέλλουν πως μετά τη λήψη των έκτακτων οικονομικών μέτρων λόγω του μνημονίου, οι ίδιοι έχουν φτάσει σε σημείο οικονομικής εξαθλίωσης και υψώνουν τη φωνή τους, ζητώντας από το κράτος να τους συμπεριφερθεί με την απαιτούμενη ευαισθησία.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία τους στην Ομόνοια και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να εξαιρεθούν από τις περικοπές των δώρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, δεδομένου ότι αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να μη θεσπιστούν οικονομικά κριτήρια στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές και να αυξηθεί το προνοιακό επίδομα που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι τυφλοί στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

«Δεν είμαστε πολίτες β' κατηγορίας! Έχουμε δικαιώματα και απαιτούμε από την Πολιτεία να τα προστατεύσει! Όχι στην καταδίκη των τυφλών στη φτώχεια και τον αποκλεισμό!», δηλώνουν.

ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ...

Από τις πρώτες περιπτώσεις που θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Όπως αποκάλυψε το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Εxtra 3, η ανανέωση της εκπομπής της Μάγιας Τσόκλη στην αμαρτωλή ΕΡΤ με προσωπική παρέμβαση του Γερουλάνου θα κοστίσει 18.559 ανά επεισόδιο πλέον ΦΠΑ. Πρωτοφανές. Εν ενεργεία βουλευτής...


του ΠΑΣΟΚ να εξακολουθεί να εισπράττει μέσω της ΕΡΤ τέτοια ποσά μέσω του συζύγου της. Ο Χυτήρης τηλεφωνούσε αργά το βράδυ λέγοντας ότι θα κοπεί και αυτή η εκπομπή. Για να δούμε τι θα δούμε...

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ;

Μια ημέρα μετά τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την χθεσινή απουσία του, το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή του μας επιβεβαίωσε απόλυτα σήμερα, διευκρινίζοντας ότι ΔΕΝ τον πιέζει ο Χατζηνικολάου να φύγει από το Alter. "Με πιέζουν να φύγω από το Alter" έλεγε πρωί, πρωί ο...


Τράγκας μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του. "Οι πιέσεις έρχονται από ψηλά, παρά τις αντιστάσεις του Χατζηνικολάου. Θέλουν να φύγω γιατί ενοχλώ και δεν βολεύει μερικούς".

Φουντώνει η κόντρα Πάγκαλου-Κατσέλη

Δεν χάνουν ευκαιρία να «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον στην σημερινή κυβέρνηση και να βρίσκουν αφορμές, για να «εκτονώνουν» τις εντάσεις τους.


Κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο άλλη μια κόντρα ανάμεσα στην πρώην υπουργό Ανάπτυξης, Λ. Κατσέλη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θ. Πάγκαλο, «άναψε τα αίματα», σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Πάγκαλος έριξε τις ευθύνες για την καθυστέρηση του αναπτυξιακού νόμου στην κ. Κατσέλη, λέγοντας ότι παρουσίαζε «ατέλειες».

Η κ. Κατσέλη, που κράτησε εκείνη την ώρα την ψυχραιμία της, τον «έδωσε» στους πολιτικούς συντάκτες.

«Η διαβούλευση και οι διορθώσεις του νομοσχεδίου είχαν ολοκληρωθεί ως τις 7 Σεπτέμβριου», είπε η πρώην υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο δεν έχει κατατεθεί ακόμα ο νόμος!