ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Δικαιώνεται η αντιμνημονιακή στρατηγική Σαμαρά

Δικαιωμένοι εμφανίζονται στην Ρηγίλλης τόσο για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει εξαρχής η ΝΔ το Μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, όσο και για την στρατηγική αντιμνημονιακού μετώπου ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.


Και αυτό όχι μόνο γιατί οι συνεχείς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν εγκρίνουν την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα και γιατί συνεχίζεται η ύφεση στην ελληνική οικονομία.

Κυρίως γιατί πλέον αναγκάζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να... βάλει νερό στο κρασί του και φοβούμενος μια εκετεταμένη ήττα στις εκλογές του Νομεβρίου, φαίνεται να αλλάζει στρατηγική και να... ξεκινά κριτική στην Τρόικα!

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά εδώ και καιρό ήταν κοινός τόπος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να βγει ενισχυμένη από τις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών μόνον εάν καταφέρει να δημιουργήσει ένα μέτωπο κατά της συμφωνίας με την τρόικα που θα συσπειρώσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους και, παράλληλα, θα απεγκλωβίσει αριστερούς ψηφοφόρους ώστε να κινηθούν με αντικυβερνητικά ανακλαστικά, στηρίζοντας συντηρητικούς υποψηφίους.

Αυτό φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, γι' αυτό στο ΠΑΣΟΚ αλλάζουν σχέδια...

Ήξεραν για το «ναυάγιο» με Αστακό

Επειδή δεν έχει γραφτεί, τα parapolitika.gr, είναι σε θέση να σας πληροφορήσουν πως στην κυβέρνηση γνώριζαν για το ναυάγιο στον Αστακό από την Κυριακή.


Άλλωστε, δεν ήταν τυχαία η σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Θόδωρου Πάγκαλου και την συμμετοχή της Τίνας Μπιρμπίλη και του Χάρη Παμπούκη...

Τι έλεγε την περασμένη Παρασκευή;

O Παπανδρέου στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή απαντώντας στον Τσίπρα για την επένδυση των Καταριανών στον Αστακό:


«Η συγκεκριμένη επένδυση έχει διασύνδεση με την Ιταλία, για την εξαγωγή του 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα συνεισφέρει σημαντικά στο να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος στη ΝΑ Ευρώπη».

Κι ακόμα ότι:

«Με τον σταθμό αποσυμπίεσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και τη σύνδεσή του με τον αγωγό ITGI, που προσφέρει στην Ελλάδα μια σημαντική διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, με τελικό όφελος για τους Έλληνες καταναλωτές».

Πέντε 24ωρα οι Καταριανοί αποχώρησαν και τίναξαν στον αέρα τις υποσχέσεις του ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας τέτοιος πρωθυπουργός που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι πραγματικά συμβαίνει ή που ξέρει τι θα συμβεί αλλά συνειδητά λέει ψέματα;

Εγκληματικά ανεύθυνοι

Βγήκε σήμερα ο Πεταλωτής και δήλωσε για το φιάσκο του Αστακού ότι «υπήρχε πρόβλημα μέσα στο ίδιο το consortium, συνεπώς υπήρχε θέμα ανάμεσα στους επιχειρηματίες».


Παράλληλα ανέφερε ότι οι σχέσεις με το Κατάρ είναι άψογες και πως «οι υπόλοιπες συνεργασίες τις οποίες έχουμε υπογράψει στην Αμερική για 5 δις ευρώ ισχύουν φυσικά».

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός με τους τόσους συμβούλους δεν έχει δίπλα του έναν άνθρωπο της αγοράς να συμβουλεύσει τον Πεταλωτή να μη λέει τέτοια πράγματα;

Αφού δεν καταλαβαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν μπορείς να εκθέτεις κατ΄ αυτόν τον τρόπο τέτοια επιχειρηματικά κονσόρτσιουμ, από τη στιγμή μάλιστα που περιμένεις να φέρουν λεφτά για άλλες επενδύσεις, δεν υπάρχει ένας να του πει να σταματήσει;

Ποιος θα επενδύσει στην Ελλάδα όταν ακούει την κυβέρνηση να τον αδειάζει, επειδή δεν τα βρήκε με τους συνεταίρους; Κι εκτός αυτού, είναι βέβαιο ότι οι Ιταλοί θεώρησαν υψηλό το κόστος μεταφοράς του υγροποιημένου αερίου στη χώρα τους και δεν προχώρησαν την επένδυση με τους Καταριανούς στην Ελλάδα;

Όχι και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κονσόρτσιουμ θα κάν ει την επένδυση στην Αλβανία. Σε αυτό το θέμα η Ν.Δ. πρέπει να συγκεντρώσει στοιχεία και να επιτεθεί άγρια στο ΠΑΣΟΚ.

«Συνώνυμη με τα λουκέτα η πολιτική της κυβέρνησης»

Οξεία κριτική στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την τόνωση της επιχειρηματικότητας των νέων άσκησε η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της, Πάνου Παναγιωτόπουλου.


«Είναι καλά τα ωραία λόγια, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, τα λουκέτα, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις, αναρωτήθηκε μήπως αυτές οι διαβεβαιώσεις ισχύουν μέχρι τις εκλογές καθώς «όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι ετοιμάζονται και άλλα επώδυνα μέτρα».

«Δεν είναι τυχαίο», πρόσθεσε ότι «η Τρόικα θα έρθει στη χώρα μας μετά τις εκλογές, ενώ ακούγεται ότι τα στοιχεία για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας αντί να ανακοινωθούν στα τέλη αυτής της εβδομάδας, θα αργήσουν και είναι πιθανό να πάνε κι αυτά μετά τις εκλογές».

Το σχέδιο Παπανδρέου και η Eurostat

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχει ο Παπανδρέου να πει μετά τις εκλογές ότι θα πάρει μέτρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.


Και τούτο γιατί η Eurostat αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις της για το Έλλειμμα και το Χρέος στις 15 Νοεμβρίου, τη Δευτέρα δηλαδή μετά τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών καλπών.

Μπορεί λοιπόν σήμερα ο πρωθυπουργός να είπε πως δεν θα επιβαρύνει άλλο τα νοικοκυριά, αλλά θα το πάρει πίσω, όπως έκανε και με το «λεφτά υπάρχουν», επικαλούμενος τότε τα δυσμενή στοιχεία από τη Eurostat.

«Όχι» από Κουρουπλή και Οικονόμου

Με δύο βουλευτές λιγότερους κινδυνεύει να μείνει το κυβερνόν κόμμα αφού οι Παναγιώτης Κουρουπλής και Παντελής Οικονόμου δηλώνουν ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν άλλα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων.


Ανάλογη στάση θα κρατήσουν δύο ακόμη βουλευτές περιφέρειας που περιμένουν να δουν πως θα πάνε οι υποψήφιοι τους στους δήμους και να μετρήσουν από ΄κει αν έχουν δυνατότητες επανεκλογής.

Μυρίζουν εκλογές

Ο Καρατζαφέρης στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega είπε αυτό που λένε όλοι ιδιωτικά αλλά κανείς δεν αναφέρει δημόσια.


Αν το ΠΑΣΟΚ ... ζεματιστεί στις επικείμενες εκλογές και πάρει μέτρα αμέσως μετά, τότε είναι πολύ πιθανόν με την κοινωνική εξέγερση που θα δημιουργηθεί, ο Παπανδρέου να αναγκαστεί να πάει τη χώρα σε εκλογές μέχρι το Πάσχα.

Το βλέπουν καθαρά πλέον και οι ξένοι ότι δεν τραβάει ενώ στατιστικά αποδεικνύεται ότι καμία κυβέρνηση ανά τον κόσμο, δεν έβγαλε θητεία όταν ενεπλάκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...

Στην Αλβανία πάει η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

Στις ελληνικές καλένδες περνά η πλέον διαφημιζόμενη επένδυση, η κατασκευή μονάδας για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με τη μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG).


Ο επενδυτής που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση του εμιράτου του Κατάρ, με επίσημη επιστολή προς την ελληνική πλευρά, γνωστοποιεί πως αποσύρει το ενδιαφέρον για την επένδυση στον Αστακό.

Δεν φαίνεται, όμως, να αποσύρει συνολικά το ενδιαφέρον από τη συγκεκριμένη επένδυση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος των εμίρηδων είναι να κατασκευάσουν μεν το έργο αλλά... στην Αλβανία.

Σύγχυση στην κυβέρνηση η ματαίωση του Αστακού

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η είδηση ότι το Κατάρ ματαιώνει το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ακόμη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ράδιο Εννέα ο υφυπουργός παραδέχθηκε λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση, αν και όπως είπε, «αυτά συμβαίνουν στα επιχειρηματικά ντιλ. Δεν ήταν δουλειά της κυβέρνησης να γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ».
Σημείωσε, δε, ότι αν ο ίδιος αντιμετώπιζε την υπόθεση από την αρχή, θα προχωρούσε σε διακρατική συμφωνία και στη συνέχεια θα άνοιγε το δρόμο των επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της η ΝΔ καταλογίζει αδικαιολόγητη και πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης που έκανε τον εαυτό της μέρος ενός ιδιωτικού ντιλ, ενώ κάνει λόγο για γκρίζα σημεία στο νομοσχέδιο για το fast track.

Παράλληλα, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κ.Χατζηδάκης έκανε λόγο για αδικαιολόγητη και πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης που έκανε τον εαυτό της μέρος ενός ιδιωτικού deal. Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτούργησε ως δισυπόστατη στην υπόθεση του Αστακού, καθώς υπήρχε άλλη γραμμή πλεύσης από τον Χ.Παμπούκη και άλλη από την Τ.Μπιρμπίλη.

Εξάλλου, χθες ο Συνασπισμός ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή το Μνημόνιο που υπεγράφη με το Κατάρ, αναφέροντας ότι «αποδεικνύεται ότι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, μόλις την Παρασκευή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ.Τσίπρα, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η επένδυση ήταν κρατική».

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στην Ιπποκράτους

Συνεχίζουν να προκαλούν εκνευρισμό και τριγμούς στην Ιπποκράτους οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. Πλέον, η αισιοδοξία των… 10 περιφερειών, ανήκει στο παρελθόν αφού πρωτοκλασάτο στέλεχος, επισήμανε πως με τα σημερινά δεδομένα, οι Περιφέρειες είναι ντέρμπι και μάλιστα θα κριθεί στο νήμα! Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά πως το βράδυ το αποτέλεσμα θα είναι 7-6, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο τελικός… νικητής! Και τα στοιχήματα έχουν την τιμητική τους…

Έλλειμμα πληροφόρησης για τις εκλογές καταγγέλλει η ΝΔ

Βολές κατά του Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσε η ΝΔ στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να επιβάλει έλλειμμα πληροφόρησης για τις εκλογές.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Ζώης, δήλωσε σχετικά:

«Εάν δεν πρόκειται για σχέδιο υποβάθμισης της αξίας και της σημασίας των εκλογών και αν δεν φοβάται η κυβέρνηση το αποτέλεσμα των εκλογών και τις συνέπειές του, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι, άμεσα, να αντιγράψει τα όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια:

Ενημέρωση των πολιτών, παρουσίαση όλων των υποψηφίων των συνδυασμών και -προς Θεού- να αντιληφθούμε ότι έχουμε μπροστά μας, σε λιγότερο από 20 μέρες, αυτοδιοικητικές εκλογές».

Όμως ο κ. Ζώης κατήγγειλε και την ΕΡΤ ότι «η προβολή των κομμάτων είναι αναντίστοιχη της εκλογικής επιρροής τους».