ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Έχασε τον έλεγχο …

Μόλις χθες ο Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι αλλά η υπόσχεσή του αυτή αναιρείται από το ίδιο το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Παπακωνσταντίνου.


Όπως παρατηρεί ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Θ. Καράογλου, έχει ήδη προαναγγελθεί η μετάταξη προϊόντων από χαμηλό σε υψηλό συντελεστή ή η μερική αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων.

Όπως, επίσης, και η αύξηση του Ε.Φ.Κ., των τελών κυκλοφορίας και των αντικειμενικών αξιών. Ήδη, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού αναφέρει έσοδα 5,3 δισ. ευρώ από νέους φόρους.

Αν αυτό δεν είναι αύξηση φορολογίας, τότε τι είναι;

Προφανέστατα ο Παπανδρέου έχασε πλήρως τον έλεγχο και το χειρότερο είναι ότι αδυνατεί να διαχωρίσει το ψεύδος από την πραγματικότητα.

Μπορεί ο Καραμανλής να μη μιλάει δημόσια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κρατάει το στόμα του κλειστό στις ιδιωτικές του συνομιλίες.


Σε μία από αυτές, πριν από λίγες ώρες, φέρεται να είπε όταν έμαθε πως ο Παπανδρέου σχεδιάζει να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον του:

«Θα τον στείλω στο Ειδικό Δικαστήριο και μετά θα έχουμε δράματα ...».

Η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία, όπως τυχαίο δεν είναι ότι τα περί ... ειδικών δικαστηρίων «τριγυρνάνε» στην πολιτικο - δημοσιογραφική πιάτσα με αφορμή το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.

Συγκρατείστε αυτή τη φράση γιατί σε λίγο θα αποδειχθεί ιστορική.

Τιμωρεί τους σεϊχηδες ο Παμπούκης !

Οι παλαιοί πολιτικοί συντάκτες λένε ότι όταν ακούς καθηγητή να αναλαμβάνει υπουργικό πόστο, να ... τρέχεις μακριά.


Δεν έχουν και άδικο αν κρίνει κανείς από τη συμπεριφορά χθες του Παμπούκη στη Βουλή ο οποίος ξεσπάθωσε κατά του κονσόρτσιουμ του Αστακού.

«Δυστυχώς, η κοινοπραξία αυτή απεδείχθη μη σοβαρή: Τους εγκαλώ και είμαι ιδιαιτέρως οργισμένος, γιατί ενώ εμείς ανταποκριθήκαμε πλήρως στις υποχρεώσεις μας, εκείνοι είπαν πως μαλώσανε και δεν το είχανε υπολογίσει καλά.

Οργισμένο προκύπτει το συμπέρασμα, πως δεν είναι σοβαροί. Παρασυρθήκαμε γιατί είχαμε να κάνουμε με δύο παγκοσμίως σοβαρές εταιρείες» δήλωσε.

Μα αφού δεν είναι σοβαροί, γιατί ο Παπανδρέου υπέγραψε μαζί τους Μνημόνιο συνεργασίας στην Αμερική ύψους 5 δις ευρώ;

Αφού δεν είναι σοβαρή γιατί στήθηκαν πανηγύρια από τον Παπανδρέου, τον Παμπούκη και τον Παπακωνσταντίνου ότι έρχονται τα ... πετροδόλαρα στην Ελλάδα;

Και η κόρη του Τζεμ σύμβουλος του Παπανδρέου

Τον θυμάστε εκείνον τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, για χάρη του οποίου ο Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικο πριν από εννέα χρόνια;


Ε, λοιπόν η κόρη του Ιπέκ Νουρ Τζεμ προσλήφθηκε ως πρωθυπουργική σύμβουλος με αρμοδιότητα στις ... πράσινες επενδύσεις.

Κανείς δεν ξέρει πόσα λεφτά δίνει για πάρτη της το Ελληνικό Δημόσιο και κανείς βέβαια δεν θα μάθει . Λίγα πάντως αποκλείεται να παίρνει αφού η κοπέλα είναι βαθύπλουτη και με βάση τα οικονομικά της δεδομένα σταθμίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της. Έτσι δεν είναι ;

Κριτική Παναγόπουλου στην κυβέρνηση

Αρκετά είναι τα φίλια πυρά που δέχεται το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Μετά τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, ήρθε χθες, ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ να κριτικάρει κυβερνητικές πρωτοβουλίες.


«Καλά είναι τα προγράμματα αλλά δεν αντιμετωπίζουν στην ουσία την κρίση , διαχειρίζονται την κρίση» είπε ο κ. Παναγόπουλος σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επενδύσεων. «Το πρόγραμμα των δημοσίων περικόπτεται και άλλο και τις ιδιωτικές ακόμα δεν τις έχουμε δει.

Τις ακούμε αλλά δεν τις βλέπουμε» ήταν τα λόγια του. Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.