ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Έτος εκλογών το 2011;

Από χθες, όλοι προσπαθούν να αλιεύσουν τι ακριβώς θα πει ο Γιώργος Παπανδρέου στην διακαναλική συνέντευξη.


Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να δοθεί το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του χρόνου, κάνει πολλούς, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, να μιλούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2011.


Το σενάριο θεωρείται υπαρκτό καθώς ο πρωθυπουργός είναι πιθανό μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να μην αισθάνεται δυνατός όσο πριν, για να προωθήσει σειρά σοβαρών αλλαγών.

Επιπροσθέτως μπορεί να θελήσει να φέρει τους πολίτες μπροστά στο εκβιαστικό δίλλημα της «προόδου» ή του «πισωγυρίσματος», το οποίο σε χαμηλούς τόνους προωθεί και τώρα.

Οι ερμηνείες εξάλλου για αυτή την κίνηση, ποικίλουν. Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες των parapolitika.gr, αποκλείσετε να ακούσετε για Εθνικές Εκλογές! Το σενάριο αυτό αρχίζει σιγά – σιγά να παίρνει σάρκα και οστά και κανείς πλέον δεν το κρύβει.

Εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πάρει λαϊκή νομιμοποίηση σε στις 7 Νοεμβρίου, τότε οι συζητήσεις γύρω από «εθνική» κάλπη θα είναι έντονες…

Οι μεταρρυθμίσεις θα περιμένουν λίγες ημέρες

Ο φόβος της εκλογικής κατάρρευσης οδηγεί το Γιώργο Παπανδρέου σε πλήρη αναθεώρηση των σχεδίων του.


Έτσι μετά την παροχή επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους μεταθέτει μετά τις εκλογές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, προκειμένου να μην υπάρξουν οξύτατες κοινωνικές εντάσεις παραμονές των εκλογών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις στον ΟΣΕ αλλά και στα ΑΕΙ θα προωθηθούν και θα αναλυθούν μετά τις 14 Νοεμβρίου.

Αυτό που δεν λογαριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τι θα κάνουν αν καταποντιστούν στις κάλπες και επί της ουσίας αποδοκιμαστεί η κυβερνητική στρατηγική.

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Νίκος Παπανδρέου

Είναι γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν τα πάει και πολύ καλά με την έννοια της οικογενειοκρατίας στην πολιτική.


Πόσο μάλλον όταν αποδεδειγμένα ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, ενεπλάκη ή και προκάλεσε για πολλούς το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα αναδείξει το γεγονός, ευελπιστώντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί μια αποκρουστική εικόνα για τον πρωθυπουργό στην κοινωνία.

Εκλογές τον Μάρτιο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του politicsnews.gr,η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να προκηρύξει εκλογές τον Μάρτιο σε συννενόηση πάντα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δεν είναι καλές,ενώ μέρα με την μέρα η πίεση από την αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνεται.


Ο Γ.Παπανδρέου, αν ισχύουν οι πληροφορίες, έχει καταλήξει πως θ’ανακοινώσει τις εκλογές με το κλείσιμο 18 μηνών από την ανάληψη της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο αυτό θα ενισχυθεί αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν δικαιώσουν τις κυβερνητικές επιλογές.

Παρόμοιο σενάριο κυκλοφορεί και στη Ρηγίλλης με τους προεδρικούς να λένε πως”Δεν είναι τυχαίο πως η Ντόρα θα κάνει κόμμα τον Νοέμβριο”, υποννοώντας πως θα στηρίξει τον Παπανδρέου σε περίπτωση που δεν έχει την πλειοψηφία.

Το παραπάνω σενάριο βρίσκει υποστηρικτές μέσα στην κυβέρνηση με ορισμένους υπουργούς και βουλευτές να προτρέπουν τον κ.Παπανδρέου να προβεί σ’εκλογές προκειμένου ν’ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Υπάρχει όμως και το άλλο σενάριο, ο Παπανδρέου να την κάνει διακριτικά για “κάποιο ανώτερο αξίωμα στον ΟΗΕ” ώστε να γλιτώσει την οργή των Ελλήνων και να “νομιμοποιήσει” με αυτόν τον τρόπο κάποια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η πολιτική της ανεργίας σε αριθμούς

Έσπασε κόκκαλα η χθεσινοβραδινή ομιλία του Σαμαρά στον Βόλο. Επικαλούμενος δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ότι κάθε απόλυση κοστίζει 1.000 ευρώ τον μήνα στο Δημόσιο, ανέπτυξε την εξής επιχειρηματολογία:


«Μια απόλυση κοστίζει στο Δημόσιο 1000 ευρώ το μήνα. Απ' αυτά, 500 ευρώ είναι η δαπάνη για το επίδομα ανεργίας

κι άλλα 500 ευρώ οι απώλειες εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές που χάνονται.

Ξέρετε τι σημαίνει 1000 ευρώ το μήνα; 12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για κάθε νέο άνεργο. Χίλιοι νέοι άνεργοι, κοστίζουν αμέσως 12 εκατομμύρια περισσότερα στο Δημόσιο...

Εκατό χιλιάδες νέοι άνεργοι 1,2 δισεκατομμύρια κοστίζουν στο κράτος! Βλέπετε τώρα που οδηγεί η Πολιτική που αυξάνει τα λουκέτα και την ανεργία;».

Όλα ανοιχτά για εθνικές κάλπες

Ο Σαμαράς έχει φύγει εδώ κι ένα μήνα από το γραφείο του και περιοδεύει ανά την Ελλάδα.


Ο Παπανδρέου ξεκινά αυτές τις ημέρες κάποιες ομιλίες αλλά δεν πρόκειται να εκτεθεί και πολύ στον κόσμο γιατί βλέπει ότι τα πράγματα είναι άγρια.

Η Παπαρήγα και ο Τσίπρας βρίσκονται ήδη στους δρόμους και ζητούν από τους πολίτες να δώσουν οργισμένες απαντήσεις κατά του Μνημονίου.

Είναι η πρώτη φορά από τις δημοτικές εκλογές του 1986 που το πολιτικό κλίμα πολώνεται σε δημοτικές εκλογές τόσο πολύ. Τότε ο Μητσοτάκης είχε ρίξει στη μάχη το βαρύ πυροβολικό Έβερτ, Ανδριανόπουλο και Κούβελα.

Τώρα μπήκε στη μάχη ο Σαμαράς τραβώντας μαζί του, τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Η σημερινή δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου δείχνει πως έχει καταφέρει να κάνει αυτό το ανοδικό «κλικ» που απαιτείται κι από‘ κει και πέρα το πεδίο είναι ανοιχτό για τις ανατροπές, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες περιφέρειες.

Από τη στιγμή που κερδίζει έδαφος το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μνημόνιο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.