ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Έκανε το «κλικ» ο Σαμαράς

Κοινή διαπίστωση όσων συμμετείχαν στην τριήμερη περιοδεία του Σαμαρά στη Θεσσαλία , αποτελεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε το «κλικ» στη συνείδηση του κόσμου και από δω και πέρα μέχρι τις εκλογές όλα τα σενάρια για το που θα κλείσει το ανοδικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, είναι ανοιχτά.


Είχε πολύ κόσμο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα χθες ενώ το προηγούμενο διήμερο σε Βόλο και Λάρισα οι συγκεντρώσεις θύμισαν τις ανάλογες της προεκλογικής περιόδου του 2004. Στο σύνολο του κυριακάτικου τύπου οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται δείχνουν ότι η Ν.Δ. πάει για 7-8 από τις 13 περιφέρειες.

Ο Σαμαράς βλέπει ότι αντέστρεψε το κλίμα και με μεγαλύτερη δύναμη και ένταση συνεχίζει τις περιοδείες (σήμερα και αύριο στη Μεσσηνία) για την παγίωση και την αύξηση της διαφοράς.

Σκέψεις στη ΝΔ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε προ ημερών ότι το ώριμο φρούτο είναι μόνο για μαρμελάδα, εννοούσε ότι δεν θα σταματήσει να σφυροκοπεί την κυβέρνηση μέχρι τελικής της πτώσης.


Από αυτή την στρατηγική δεν πρόκειται να παρεκκλίνει, ακόμη και αν το μήνυμα που στείλουν οι πολίτες στο Γιώργο Παπανδρέου είναι εκκωφαντικό.

Στη Ρηγίλλης, όπως αποκάλυψαν τα parapolitika.gr πριν από λίγες ημέρες, συζητούν το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι θα αναδείξουν τις βαρύτατες ευθύνες του πρωθυπουργού για την οικονομική κρίση και θα φέρουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και του ΛΑΟΣ, μπροστά στο δίλλημα της υπερψήφισης ή όχι του ίδιου του μνημονίου.

Συζητούν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Έντονα πολιτικό χαρακτήρα προσλαμβάνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δύο εβδομάδες πριν την εκλογική διαδικασία.


Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, ειδικά μετά τα τελευταία γκάλοπ, συζητούν πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τους υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους που στηρίζει το κυβερνών κόμμα.

Το ενδεχόμενο αυτό, εμμέσως αλλά με σαφή τρόπο, αφήνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να εννοηθεί με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής».

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ψήφος πολιτική για το αύριο της χώρας» ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει:

«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το που θέλουν να πάει η χώρα. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει».

Και προσθέτει: «Οι πολίτες καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Μπορούμε να στείλουμε μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα μέσα και προς τα έξω ότι συνεχίζουμε την πορεία μπροστά».

Εκβιασμός στα ίσια από τον Παπανδρέου

Δεν είναι μόνο πολιτικοί απατεώνες, είναι και εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου.


Δεν είναι μόνο ότι προεκλογικά έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» και «θα δώσουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό», είναι ότι απειλούν τους πολίτες ότι θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Στο άρθρο του στο Κυριακάτικο Βήμα, ο Παπανδρέου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία»!

Τουτέστιν, αν χάσω χάνεστε.

Το θέμα είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει το τζάκι Παπανδρέου. Αυτό παίζεται στις εκλογές κι αυτό εννοεί ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν κρατιέται …

Μπορεί να τον κράτησαν με νύχια και με δόντια να μην κατέβει με το ποδήλατο στον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας πριν από δύο εβδομάδες, όμως δεν κρατιέται για τον Μαραθώνιο την επόμενη Κυριακή.


Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει αποφασίσει να φορέσει σορτσάκι και να μπει μπροστά στον Χρυσό Μαραθώνιο, επ΄ ευκαίρια της συμπλήρωσης των 2.500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα.

Θέλει να τρέξει τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα , αλλά οι αστυνομικοί του έχουν αντίρρηση αφού τρέχοντας κι αυτοί μαζί του δεν θα μπορούν να τον φρουρήσουν επιμελώς.

Τον κατάλαβε έγκαιρα ο Σαμαράς

Είναι γνωστή η τακτική του Παπανδρέου να βάζει διλήμματα σε περιόδους εκλογών.


Το έκανε ο παππούς του, το έκανε ο πατέρας του με τα πράσινα και μπλε καφενεία, το κάνει και ο γιος.

Γι΄ αυτό και ο Σαμαράς του είπε από τα Τρίκαλα:

«Σε ώρες μεγάλης και βαθιάς οικονομικής κρίσης, μια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέμα.

Τα ψευτοδιλήμματα που βάζει ο Παπανδρέου, θα πέσουν στο κενό».