ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ανοικτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών

Δεν θέλει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη ο Γιώργος Παπανδρέου! Όπως είπε «…το πολιτικό κόστος το αναλαμβάνω. Ο δικός μου στόχος είναι να πάω μπροστά! Δεν είναι ο στόχος μου να πάμε σε εκλογές!» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέγοντας πως ανάλογα με τις εξελίξεις, όλα θα συναθροιστούν!

«Κόμπλαρε» ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το αδιέξοδο που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όπως είπε «...το αδιέξοδο στη χώρα μας δεν είναι το ίδιο με Γαλλία, Γερμανία, Αμερική, Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αυτή είναι η έννοια, να είμαι πολύ ειλικρινής στον ελληνικό λαό». Και δήλωσε... αισιόδοξος όταν ρωτήθηκε στην συνέχεια...

Δεν απάντησε για το ποιος,… κυβερνάει

Χωρίς απάντηση έμεινε ο δημοσιογράφος στην ερώτηση ποιος κυβερνάει, ο Γιώργος Παπανδρέου ή η τρόικα! Όπως είπε «...αν είμαστε συνεπείς, το μνημόνιο θα σταματήσει το 2013! Όσον αφορά την επιτήρηση, ο αγώνας για την αυτοδυναμία και τη ανεξαρτησία, είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ. Και εγώ παλεύω για να φύγουμε από το μνημόνιο. Θα φύγουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα».

Σποτ πανικού από το ΠΑΣΟΚ

Τηλεοπτικό σποτ που αρμόζει σε βουλευτικές και όχι σε αυτοδιοικητικές εκλογές έριξε απόψε στη μάχη το κυβερνών κόμμα.


Ξεκινάει με το «πάμε» που έλεγε ο πρωθυπουργός σε σποτ πριν από έναν χρόνο. Στη συνέχεια γίνεται ένας απολογισμός του κυβερνητικού έργου και στο τέλος ζητείται από τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει.

Η επιστράτευση τέτοιου είδους σποτ αποδεικνύει αναμφίβολα τον πανικό που έχει καταλάβει το κυβερνών κόμμα για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα

Την παραίτησή της υπέβαλε στην Άννα Διαμαντοπουλου η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα μετά και τις τελευταίες αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της πρότασής της να γίνει προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία.

Παλαιότερα, η Θάλεια Δραγώνα είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων για την «προσέγγιση» και άλλων σημαντικών ζητημάτων. Η δε φράση «παρατηρήθηκε συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης» στο περίφημο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού άφησε εποχή. Πολλές αντιδράσεις είχε επίσης ξεσηκώσει πρόγραμμα για την αφομοίωση του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Θράκη, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα μειονοτικά σχολεία πριν από περίπου 8 χρόνια.

Σε αναζήτηση αντικαταστάτη της βρίσκεται πλέον το υπουργείο Παιδείας αν και ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση για το πρόσωπο αυτό.

Τον διαγράφουν από σήμερα εάν επιτεθεί στο Σαμαρά

ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΨΗΛΟ"

Τώρα γράφεται η εκπομπή του Αλ. Παπαχελά με τον Κων/νο Μητσοτάκη που θα παίξει στον ΣΚΑΪ μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επισκεφτεί το στούντιο του γνωστού δημοσιογράφου κανάλι του Φαλήρου και τώρα δίνει την συνέντευξη που εάν βγάλει ειδήσεις...

κατά του Α. Σαμαρά θα τον οδηγήσει, ίσως και από σήμερα το βράδυ εκτός Νέας Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς έχει δώσει εντολή να τον ενημερώσουν το βράδυ αναλυτικά τι έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης γι αυτόν. Εάν επαναλάβει τα περί λαϊκισμού το βράδυ ο "Ψηλός" θα βρίσκεται εκτός Ν.Δ. και θα του έχει αφαιρεθεί ο τίτλος του επιτίμου της Ν.Δ. Λίγο αργότερα θα γνωρίζουμε τα βασικά σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη και θα σας δώσουμε επιπλέον πληροφορίες...

Συνέντευξη – παρωδία μέσα στο Μαξίμου

Η αρχική σκέψη ήταν να δοθεί η αποψινή συνέντευξη τύπου του Παπανδρέου στο Ζάππειο.


Το σύστημα Μαξίμου όμως φοβήθηκε ότι θα μαζεύονταν απέξω συμβασιούχοι και διάφορες άλλες ομάδες ανέργων και χαμηλόμισθων. Έτσι επελέγη να δοθεί η συνέντευξη στο Μαξίμου.

Η αρχική σκέψη ήταν να μετάσχουν στη συνέντευξη, όπως συμβαίνει πάντα, δημοσιογράφοι από όλο το φάσμα των ΜΜΕ (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, επαρχιακά ΜΜΕ κτλ).

Πώς όμως ο Παπανδρέου θα αντιμετώπιζε τις σκληρές ερωτήσεις τους για το Μνημόνιο και τα επικείμενα φορολογικά μέτρα; Έτσι επελέγη να κλείσει η ομάδα σε επτά, ελεγχόμενα εν πολλοίς, πρόσωπα.

Η αρχική σκέψη, όπως επίσης συμβαίνει πάντα, ήταν να διευθύνει τη συζήτηση ένας από τους καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Τελικά επελέγη να τη διευθύνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ! Το αποτέλεσμα;

Ο Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη στο Μαξίμου σε επτά δημοσιογράφους που θα συντονίζονται από τον Πεταλωτή! Αν αυτό λέγεται Δημοκρατία και πλουραλισμός, αν αυτό συνάδει με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αν αυτός είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων που δεν τολμά να βγει από το Μαξίμου, τότε εμείς έχουμε χάσει το τρένο της πραγματικότητας. ‘

Η το έχει χάσει αυτός... και θα το διαπιστώσει στις επικείμενες εκλογές.

Έτοιμος να απαντήσει στις χοντράδες

Την ώρα που ο Παπανδρέου θα είναι κλεισμένος στον ... θάλαμο του Μαξίμου και θα δίνει συνέντευξη ο Σαμαράς θα συνομιλεί με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.


Οι γαλάζιοι εργαζόμενοι αναμένεται ότι θα προσέλθουν μαζικά απόψε στις 7.30 στο Novotel για να ακούσουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. και να συνομιλήσουν με τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Βασίλη Κικίλια και τους άλλους υποψήφιους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρέμβει αμέσως μετά τη συνέντευξη Παπανδρέου, όντας βέβαιος ότι θα ακουστούν χοντράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαμαράς ετοιμάζεται να δώσει κι εκείνος διακαναλική συνέντευξη εντός της εβδομάδας, όχι βέβαια στα πλαίσια της αποψινής γελοιότητας που ζέχνει αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και ασέβειας στους θεσμούς , αλλά ανοιχτή με πολλές ερωτήσεις από εκπροσώπους πολλών μέσων ενημέρωσης.

Εκτός και αν δεχτεί να πάει σε κάποιο στούντιο και να αντιμετωπίσει τους τηλε-παραθυράτους που είναι γνωστό πως συμπεριφέρονται στους αρχηγούς της παράταξης.

Επί ποδός και ο Καραμανλής

Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε αυτές τις ημέρες, ότι ενδέχεται ο Καραμανλής να μιλήσει.

Αν απόψε ακούσει κάποιο πολύ χοντρό ψέμα ή εκτοξευτεί εναντίον του κάποια βαριά κατηγορία από τον Παπανδρέου, δεν θα την αγνοήσει.

Μπορεί να στείλει γραπτή δήλωση, για να μην «πέσει» πάνω στον Σαμαρά, σε συνεννόηση πάντα με τον αρχηγό της Ν.Δ.

Δεν πρόκειται πάντως ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, ούτε ο αρχηγός της Ν.Δ. να τον αφήσουν έτσι.

«Αν χρειαστεί το χτύπημα θα είναι θεαματικό και ταυτόχρονα πολύ καίριο» αναφέρουν συνεργάτες του Καραμανλή.

Χυτήρης: Όλα ανοικτά για πρόωρες εκλογές...

Θεωρώ στην πολιτική ότι τα πάντα είναι ανοικτά. Εξαρτάται από τη βαρύτητα που δίνει ο καθένας στις εξελίξεις", δήλωσε στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου o Tηλέμαχος Χυτήρης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ πρόσθεσε ότι θα περιμένει την αποψινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις του Γ. Παπανδρέου πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Προαναγγελία Παναγιωτόπουλου για κινήσεις ΝΔ στον χώρο των ΜΜΕ

Αποτέλεσμα του πανικού και του άγχους του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων θεωρεί πως είναι η αποψινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.


Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, γεγονός που προκάλεσε άγχος στο επιτελείο του Μαξίμου και η διακαναλική αποφασίστηκε εσπευσμένα, προκειμένου «ο πρωθυπουργός να περάσει τα εκβιαστικά του διλήμματα και να εγκλωβίσει τους πολίτες σε πολιτικές παγίδες», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι «όλη η ιστορία γίνεται για να καλύψει προσωπικά και πολιτικά αδιέξοδα του πρωθυπουργού και δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα του λαού».

Σκοπός της ΝΔ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, δεν είναι να προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση, αλλά η δημιουργική παρέμβαση. Δεν είναι ζητούμενο για τη ΝΔ, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, να κυβερνήσει εν ερειπίω αλλά πρώτα να σωθεί η χώρα, ενώ επισήμανε πως «η ΝΔ είναι έτοιμη για όλα».

Όσον αφορά στην απόρριψη του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών από τον κ. Χυτήρη, που είχε μιλήσει νωρίτερα στον realfm 97.8, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε με τα λόγια του κ. Σαμαρά: «Στις εκλογές ο λαός δεν παίρνει μηνύματα, στέλνει μηνύματα».

Επιπλέον, σχετικά με τις κινήσεις της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα το κόμμα του θα ανακοινώσει τις κινήσεις του σε επίπεδο επικοινωνίας και Μίντια.

Φιάσκο Διαμαντοπούλου

Το απόλυτο ναυάγιο υπέστη η Διαμαντοπούλου το περασμένο Σάββατο στο Ρέθυμνο όπου έδωσε στους πρυτάνεις να μελετήσουν το κείμενο της ... διαβούλευσης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θέλει να κάνει.
Σήμερα, από το πρωί, το σύνολο των συνταγματολόγων αναφέρει ότι τα περισσότερα από αυτά που καταθέτει η υπουργός Παιδείας είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματικά και προειδοποιούν ότι ακόμη και αν τα περάσει σε νομοσχέδιο δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.