ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Αμφισβητεί ο Βαρβιτσιώτης τον τίτλο του επιτίμου για τον Κ. Μητσοτάκη

Με μια οξύτατη δήλωση ο Γ.Βαρβιτσιώτης από τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ αμφισβητεί τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Δηλώνει ότι ο ίδιος αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αντίθετοι στην παραπομπή του Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και παράλληλα αμφισβητεί και τον τίτλο του επιτίμου προέδρου της ΝΔ για τον πρώην πρωθυπουργό μετά τα όσα είπε χθες για την ΝΔ.


«Είναι προφανές-σημειώνει ο Γ.Βαρβιτσιώτης- ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμάται ή επιλέγει να μην θυμάται ότι τον επισκέφθηκα, δύο φορές μάλιστα, για να του επισημάνω ότι θα ακολουθήσω όποια απόφαση λάβει η Κυβέρνηση πλην όμως θεωρώ ότι είναι πολιτικό λάθος η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν αντίθετος με την παραπομπή.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Μητσοτάκης ότι ο Κ. Καραμανλής ναι μεν ουδέποτε δημοσίως αναφέρθηκε στο θέμα αυτό πλην όμως δεν προέβη σε καμία απολύτως διάψευση ότι ο ίδιος είχε διατυπώσει πως «τον τέως Πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνει ο λαός σπίτι του, άποψη που ευρέως κυκλοφορούσε στην κοινή γνώμη».

Και αυτά μεν ανάγονται στο παρελθόν και θα κριθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος. Όμως ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη καταφέρετο απ' αρχής μέχρι τέλους εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, έφθασε μάλιστα να πει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χωρίς μέλλον.

Διερωτώμαι πώς όλα αυτά συμβιβάζονται με τον τίτλο του επίτιμου Προέδρου τον οποίο φέρει. Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθεί από τον τίτλο αυτόν;

"Ξύπνησαν" οι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ

Μετά από μία περίοδο ραστώνης οι δελφίνοι επαναδραστηριοποιούνται.


Βγαίνουν από το λήθαργο τους και αναζητούν ευρύτερες εσωκομματικές συμμαχίες.

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε βουλευτικές εκλογές, ανοίγει το δρόμο για σοβαρές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Ουδείς μπορεί να προδικάσει πχ ποια θα είναι η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου αν χάσει τις εθνικές εκλογές και παραδώσει την εξουσία στη ΝΔ.

ΨΕΥΤΗΣ ΟΛΚΗΣ...

ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

 Ο Μητσοτάκης σε ρόλο βρυκόλακα συνεχίζει την υπονόμευση του Α. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας. Έφτασε στο σημείο να τα βάλει μέχρι και με τον Κων/νο Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι ο ιδρυτής της Ν.Δ. όταν ήταν πρόεδρος της...

Δημοκρατίας συμφωνούσε με την παραπομπή του Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο! Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν ήθελε την παραπομπή, προφανώς για να τον αποκαταστήσει η ιστορία! Υποστήριξε τον Γ. Παπανδρέου (τον οποίο κάποτε χαρακτήριζε ανίκανο για πρωθυπουργό), χαρακτήρισε τον Σαμαρά "μη αξιόπιστη εναλλακτική λύση", και γενικά κινήθηκε στις γνωστές Μητσοτακικές νεοφιλελεύθερες θέσεις του που όσο δεν τίθεται θέμα διαγραφής τρώει σαν σαράκι τις σάρκες της Νέας Δημοκρατίας. Θα έχουμε εξελίξεις αύριο...

Αντ. Σαμαράς: Βέβαιος για την ήττα του ο Πρωθυπουργός

«Πρώτη φορά ένας Πρωθυπουργός βέβαιος για την ήττα του απειλεί το λαό και εκβιάζει», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.


«Του θυμίζω όμως», πρόσθεσε, «ότι στη δημοκρατία μας όταν έχουμε εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα, δεν δέχεται εκβιασμούς». «Άλλωστε υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ακόμα πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Θεσσαλονίκη «που έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει το επίκεντρο των αναπτυξιακών εξελίξεων στην περιοχή». «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων των κομμάτων», κατέληξε.

Με το άγχος των δημοσκοπήσεων ζει ο Παπανδρέου

Με το άγχος των δημοσκοπήσεων ζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αναμένει τα αποτελέσματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης για τη χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση, προκειμένου να δει αν υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης του κυβερνώντος κόμματος.


Γνωρίζει ότι αν οι πολίτες εμφανιστούν δυσαρεστημένοι από την «απειλή» πρόωρων εκλογών που εκτόξευσε, τότε το Βατερλό της 7ης Νοεμβρίου θα είναι βέβαιο.

Η διακαναλική συνέντευξή ήταν το τελευταίο του όπλο. Το έβαλε στο τραπέζι και περιμένει να δει πως... θα το χρησιμοποιήσει.

Οι κινήσεις-απάντηση του Σαμαρά στη συνέντευξη Παπανδρέου

Γρήγορα αντανακλαστικά αποδεικνύεται ότι έχει η ΝΔ, καθώς έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο-"απάντηση" στην επικοινωνιακή επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου. Συγκεκριμένα:


1. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μπαράζ συνεντεύξεων σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

2. Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει debate με τον κ. Παπανδρέου, κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

3. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κορυφώσει τις επόμενες ημέρες την κριτική του προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, καθώς θεωρεί ότι αυτή η τακτική του «βγαίνει».

4. Θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην επικράτεια, με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, όπου μεταβαίνει σήμερα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όπου πηγαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, η συσπείρωση του κόμματος αυξάνεται...

14 λεπτά για μια απάντηση!

Ούτε ο Μπρέζνιεφ ή ο Χρουτσόφ στα σοβιετικά δίκτυα ενημέρωσης , δεν έδιναν τέτοιες συνεντεύξεις όπως χθες το βράδυ ο Παπανδρέου.


Για να καταλάβετε τι συνέβη , αρκεί να σας πούμε ότι μία από τις απαντήσεις του διήρκεσε 14 λεπτά !

Φυσικά, κανείς δεν έβγαλε νόημα για το τι ήθελε να πει ενώ περιττό να αναφερθεί ότι δεν απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου…

Όλοι γνωρίζουν το… χειρουργείο που θα γίνει στον δημόσιο τομέα μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.


Ωστόσο, επειδή ακούγονται πολλά πλέον για τις Εθνικές Εκλογές, τα parapolitika.gr, αποκαλύπτουν σήμερα πως οι αλλαγές τις ΔΕΚΟ θα γίνουν παράλληλα με την διαβούλευση για το νέο εκλογικό νόμο! Τυχαίο; Δεν νομίζω…

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΟΥΛ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

Το χταπόδι Πάουλ, που κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ συγκέντρωσε τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη για τις σωστές προβλέψεις του στα ματς της Εθνικής Γερμανίας, αλλά και στον τελικό Ισπανία-Ολλανδία 1-0, δεν είναι πια στη ζωή. Σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό στο ενυδρείο του Όμπερχαουζεν. Ο θάνατος του Πάουλ προήλθε από φυσικά αίτια και ήταν αναμενόμενος, καθώς από τον Ιούνιο είχε ειπωθεί ότι μέσα σε έξι μήνες θα πέθαινε...


Ο μέσος όρος ζωής των χταποδιών είναι τρία χρόνια, ενώ ο Πάουλ είχε συμπληρώσει τα έξι. Ο υπεύθυνος του ενυδρείου στο Όμπερχαουζεν δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Πάουλ είχε μικρή κινητικότητα, δεν έτρωγε κανονική ποσότητα φαγητού και περίμενε το θάνατό του.