ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Τι έμαθε ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες;

Μόνο απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει η αυστηρή δήλωση Σαμαρά από τις Βρυξέλλες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπέι. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για τα σενάρια ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και δήλωσε αντίθετος, πέρα για πέρα , σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το οποίο εκτίμησε ότι θα βλάψει και τη χώρα μας φυσικά αλλά και την ευρωπαϊκή συνοχή.


Ο Σαμαράς στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης είχε πει πως δεν θα έβαζε στο στόμα του τον όρο ελεγχόμενη χρεοκοπία και όμως αυτό το έκανε τώρα. Προφανώς επειδή ο Ρομπέι τον ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μετά τις εκλογές και ο Σαμαράς διαφώνησε. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντάται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μόνο με αρχηγούς κρατών. Κι όμως τώρα συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα. Συγκρατείστε την αντίδραση Σαμαρά. Είναι πολύ σημαντική και σοβαρή.

Σαμαράς: "Ο Παπανδρέου έχει τάσεις βοναπαρτισμού"

«Ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα».


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Μεταξύ άλλων είπε ακόμη πως «η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς να επιβάλουμε εκλογές δεν μπορούμε, το Σύνταγμα άλλωστε δίνει αυτή την αρμοδιότητα στον πρωθυπουργό».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για τάσεις «βοναπαρτισμού». «Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τα οικονομικά δεινά της χώρας «με αίσθηση ευθύνης».

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!!Το +20 έγινε - 2

Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ο Τατούλης που προηγείτο με 20 μονάδες διαφορά του Δράκου, στην τελευταία τηλεφωνική μέτρηση που παρέλαβε σήμερα το ΠΑΣΟΚ χάνει με 2 μονάδες... διαφορά από τον υποψήφιο της Ν.Δ.! Ο Τατούλης προηγείται μόνο στην Αρκαδία και την Κορινθία, στη δεύτερη περίπτωση με πολύ μικρή διαφορά και ο Δράκος σε όλους τους άλλους νομούς. Όπως είναι φυσικό η μάχη θα πάει σε δεύτερο γύρο και εκεί όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμαχίες και τις ισορροπίες. Όμως στον δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι υποψήφιοι της αριστεράς. Αυτοί δεν φαίνεται να πολυσυμπαθούν το ΠΑΣΟΚ λόγω Μνημονίου. Τον Τατούλη φαίνεται πως τον πήρε η κάτω βόλτα από την ημέρα και μετά που ανακοινώθηκε πως το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει επισήμως. Μεγάλη ανατροπή...

Οι μετρήσεις στη Ν.Δ.

Ο Σαμαράς διαβάζει μετρήσεις που λένε ότι η Νέα Δημοκρατία από ΄κει που ήταν σίγουρη για τρεις μόλις περιφέρειες, μπορεί να βρεθεί στον πρώτο γύρο με πέντε και στον δεύτερο με οκτώ.


Το κλικ έχει γίνει, όπως έχουμε ξαναγράψει.
Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούν αυτό στη Ρηγίλλης αφού ναι μεν ο πρόεδρος της Ν.Δ. μάχεται στην πρώτη γραμμή, με περιοδείες και ομιλίες, αλλά οι βουλευτές και ο κομματικός μηχανισμός ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι παίζεται.

Σενάρια για κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου

Τα πρώτα σενάρια για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κυκλοφορούν από σήμερα με ορισμένες εφημερίδες να αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία την 12η Δεκεμβρίου.


Αυτό σημαίνει ότι ο Παπανδρέου αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα προκηρύξει πρόωρες που θα γίνουν φυσικά με λίστα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ήδη ανέβει στα ύψη και το Μαξίμου διαρρέει από το πρωί ότι δεν πρόκειται για απλό εκβιαστικό δίλημμα αλλά για βέβαιη εξέλιξη, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά από τον πρώτο γύρο.

Κόπηκε η γραμμή με το Μαξίμου

Την απόλυτη αναταραχή βιώνει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα να νεκρώσει πλήρως το όποιο υποτυπώδες γραφειοκρατικό έργο παραγόταν.


Πληροφορίες θέλουν την Κατσέλη, τον Παπουτσή και τη Διαμαντοπούλου να είναι απογοητευμένοι με τη στάση του Παπανδρέου απέναντι τους αφού στις απανωτές επαφές τους με το Μαξίμου το μόνο που καταφέρνουν είναι να μιλήσουν με τη διευθύντρια του, τη κ. Βάρτζελη.

Ο Παπουτσής φοβάται ιδιαίτερα μήπως υπάρξει κάποια αναταραχή μιας και το μέτωπο της τρομοκρατίας είναι ανοιχτό, η Διαμαντοπούλου περιμένει οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις της στο θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και η Κατσέλη έχει πελαγώσει σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.