ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Πάμε εκλογές....

Ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις του Παπανδρέου με πολύ στενό κύκλο επιτελών του, αποφασίστηκε η προσφυγή σε εθνικές κάλπες πριν από το τέλος του χρόνου.


Δεν πρόκειται για σενάριο αλλά για πληροφορία η οποία διακινείται ήδη στα γραφεία των κομμάτων. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ψευτοδίλημα αλλά πραγματικό δίλημμα και θέλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεμπερδεύει με την υπόθεση που λέγεται πρωθυπουργία.

Σε αυτό θα παίξει ρόλο σοβαρό και η μεγάλη αλλαγή πολιτικών συσχετισμών που καταγράφεται στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού με την επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων στις χθεσινές εκλογές.

ΒΟΜΒΑ: Η ομάδα Σημίτη θα ζητήσει την παραίτηση Παπανδρέου το βράδι των εθνικών εκλογών!

Άρθρο από το "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

Το διακαναλικό δίλημμα Παπανδρέου, είναι πολύ πιθανό να διδάσκεται στα μαθήματα πολιτικής ιστορίας σαν το πιο κραυγαλέο παράδειγμα πολιτικής αυτοχειρίας.

Η απόφαση του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την 12η Δεκεμβρίου, έχει εξοργίσει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι έχουν αποφασίσει σε περίπτωση μεγάλης μείωσης του....

ποσοστού και της Κ.Ο του κόμματιος, να ζητήσουν την παραίτηση του Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Πρωταγωνιστές στο όλο σχέδιο είναι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι συναντιούνται τακτικά στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη!

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι κινήσεις του σημερινού πρωθυπουργού ακύρωσαν στην ουσία το έργο της δικής του 8χταετίας, στο οποίο κορωνίδα ήταν η ένταξη της χώρας στο ευρώ και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα του.

-Με την επιπόλαιότητά του, για να μην πω ανεπάρκεια, κατέστρεψε την εθνική προσπάθεια που είχε προηγηθεί και τις θυσίες των πολιτών…,

έλεγε πρόσφατα ο Σημίτης σε γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο.

Ο Σημίτης , εκτιμά πως η πολιτική του Παπανδρέου να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ εμπεριέχει και διάθεση εκδίκησης προς το πρόσωπό του επειδή στήριξε τον Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές!

Επικεφαλείς της εσωκομματικής αντίστασης , εκτός από τον Σημίτη και του βουλευτές που τον ακολουθούν και δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου!

Οι επαφές τους είναι καθημερινές και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα!

Ο Παπανδρέου έσκαψε με επιμέλεια τον λάκο του…

Βίοι παράλληλοι...

Κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Μπάρακ Ομπάμα.


Τα παπαγαλάκια του έλεγαν ότι φαινόμενο τύπου Ομπάμα στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τελικά επιβεβαιώνονται. Και οι δύο πολιτικοί είναι φαινόμενα. Κατάφεραν να κερδίσουν την εξουσία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να την αποχαιρετούν.

Χωρίς exit poll οι εκλογές!

Χωρίς exit poll θα διεξαχθούν οι φετινές εκλογές μετά από κοινή απόφαση των ιδιωτικών καναλιών να «κόψουν» τη συγκεκριμένη πρακτική λόγω κόστους.


Αρχικά τα κανάλια όδευαν σε συμφωνία ώστε να διενεργηθεί ένα exit poll, το κόστος του οποίου θα αναλάμβαναν από κοινού το Mega, η ΕΡΤ, ο ΑΝΤΙ, το Alter και για τη δεύτερη Κυριακή και ο Alpha (την πρώτη θα μεταδώσει αγώνα Formula 1).H αποχώρηση της ΕΡΤ από τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες που θα αναλάμβαναν το exit poll (Marc, MRB, Alco, Kappa Research, Metron Analysis) οδήγησε και τα υοπόλοιπα τηλεοτπικά δίκτυα να μην προχωρήσουν.

Ετσι άπαντες θα αρκεστούν στα επίσημα αποτελέσματα της Singular και του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία φέτος και έως τις 9.30 το βράδυ θα είναι σε θέση να δώσουν μία καθαρή εκτίμηση αποτελέσματος για τις Περιφέρεις και τους 5 μεγάλους Δήμους.

Η ροή των πρώτων επισήμων αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει από τις 19.30.

Επιστολή Σαμαρά στους 800.000 ΝΔκράτες για να αποδοκιμάσουν το ΠΑΣΟΚ

Όλα τα δίνει η Νέα Δημοκρατία για την επικράτηση των υποψηφίων της στις Περιφέρειες!


Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή στους 800.000 ΝΔκράτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ζητώντας τους να επιλέξουν τον "γαλάζιο" υποψήφιο Περιφερειάρχη σε κάθε Περιφέρεια, προκειμένου να στέιλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση.

"Απευθύνομαι πάλι σε εσένα. Γιατί εσύ μαζί με ακόμα 800.000 Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, μας έδωσες, σχεδόν ένα χρόνο πριν το κουράγιο να αγωνισθούμε και την εντολή να επιτύχουμε. Για το καλό του τόπου και των παιδιών μας", επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

"Στις 7 Νοεμβρίου δίνουμε την πρώτη μεγάλη εκλογική μάχη. Έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε τον κατήφορο της κυβέρνησης. Και να πετύχουμε την συσπείρωση του λαού μας στο μήνυμα Ελπίδας", συνεχίζει.

"Υπάρχει άλλος δρόμος! Επιμένουν σε αυτό που έχει απορρίψει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού: Ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα "μονόδρομος... Προσπαθούν να θέσουν το ψεύτικο δίλημμα Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Αλλά το Μνημόνιο οδηγεί σε χρεοκοπία. Η ψήφος σου πρέπει να δώσει εντολή για αλλαγή πορείας", προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και καταλήγει: "Ψηλά το κεφάλι. Αυτό ζητώ απο όλους σας. Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί συνολική και ξεκάθαρη αποδοκιμασία θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω. Και τότε δεν θα αργήσουν να αλλάξουν τα πράγματα..."

Προεκλογική επίσκεψη Γ. Παπανδρέου: Υποσχέσεις copy/paste, χάντρες και καθρεφτάκια για τους Πατρινούς;

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει:


«O κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Πάτρα, στις 18 Μαίου 2009, λίγο πριν τις ευρωεκλογές είχε υποσχεθεί:


Την άμεση απόδοση θαλάσσιου μετώπου μήκους 4 χιλιομέτρων στην πόλη και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Την άμεση καταβολή των 80 εκ. € για τα ώριμα έργα της πολιτιστικής που είχαν προγραμματιστεί αλλά δεν έγιναν

Την άμεση προώθηση των μεγάλων έργων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που λιμνάζουν

Για το θέμα των λαθρομεταναστών του οποίου προέβλεψε την μεγέθυνση υποσχέθηκε την άμεση προώθησή τους στα «κέντρα φύλαξης όπως προβλέπεται», ενίσχυση από ΕΕ και βεβαίως την άμεση ενεργοποίηση της βασικής συμφωνίας με την Τουρκία για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών, την οποία ο ίδιος ως ΥΠ.ΕΞ. διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε και η οποία όπως είπε επιβάλει στους γείτονες συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Ενίσχυση του λιμανιού με μέσα και προσωπικό ώστε να αποκλειστεί ως πύλη εξόδου των λαθρομεταναστών.
Επίσης, στην ομιλία του, στις 3 Οκτωβρίου 2009, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, υποσχέθηκε:

• Πάγωμα για ένα χρόνο όλων των οφειλών των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας

• Να βάλει τέλος στον «Μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων», «στην ομηρία των stagers», και «αυστηρή τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

• Άμεση υλοποίηση, από την επομένη των εκλογών, ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδος ώστε να ξεφύγει από την θέση της φτωχότερης Περιφέρειας της Ευρώπης.

• Διεθνή διαγωνισμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, του οποίου τα αποτελέσματα θα ανακοίνωνε την επομένη των εκλογών και θα προχωρούσε στην άμεση υλοποίησή του.

• Άμεση προώθηση ολοκλήρωσης του άξονα της ΠΑΘΕ σε συνδυασμό με την ταχύτατη ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τον Πύργο.

• «Όχι Αγροφύλακες αλλά προσλήψεις στην Υγεία»

• Επανάληψη των υποσχέσεων για τα έργα της Πολιτιστικής, για την ανάπλαση παραλιακού μετώπου, αλλά και εφαρμογή υπάρχοντος ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της Πάτρας».

Και ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Είναι προφανείς οι λόγοι της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην Πάτρα, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για να τον διευκολύνω, του θυμίζω όσα είχε υποσχεθεί στον Πατραϊκό λαό, ο οποίος γνωρίζει βεβαίως, πόσα εξ όσων είχε υποσχεθεί υλοποιήθηκαν ή έστω, δρομολογήθηκαν. Και ως εκ τούτου, είμαι μάλλον περίεργος να δω αν θα εξακολουθήσει την ίδια τακτική της άκρατης υποσχεσιολογίας ή θα επιχειρήσει, κατά την προσφιλή εσχάτως τακτική του, να εγκλωβίσει τους Πατρινούς στο ψευτοδίλημμα περί πρόωρων εκλογών.

Και οι νέες υποσχέσεις, θα έχουν την αξία των προηγουμένων, που ακόμα αντηχούν στα αυτιά των Πατρινών κούφιες και ψεύτικες.

Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσω και το μείζον ζήτημα ηθικής τάξης που αφορά τη δωρεάν παραχώρηση του Ξενία Καλετζίου στο «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου», για το οποίο, η παρουσία του στην πόλη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις για το πως συμβιβάζεται να δωρίζεται εθνική κρατική περιουσία σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου»

Και σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, να επιστραφεί στο κράτος και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων του χωριού, αλλά και της Αχαΐας, την οποία τιμά το γεγονός ότι από εδώ έλκουν την καταγωγή τους οι Παπανδρέου.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,Η ΓΗ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ.

<<Πιστεύω και εμπιστεύομαι την μανα γη γιατί είναι η μόνη που έθρεψε και καρποφόρησε τα όνειρα , τις ελπίδες και τους κόπους των ανθρώπων .

Με λίγο νερό και λίγη φροντίδα σου προσφέρει τα πλούτη της .

Ανέκαθεν ένα αλέτρι και ένα υνί μας έδινε γλυκό ψωμί . Τώρα στον 21ο Αιώνα αν ενώσουμε την γενναιοδωρία της με την σύγχρονη τεχνολογία θα κάνουμε θαύματα....>>

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ -ΑΧΑΙΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ .ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.


Διαβάστε περισσότερα: http://mantatanews.blogspot.com/2010/11/blog-post_5864.html#ixzz14FCcgCes

Θυμήθηκε τον παππού του για τις ψήφους!!!!

Τελικά τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ σκούρα για το ΠΑΣΟΚ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να «θυμηθεί» και τον παππού του.


Ο πρωθυπουργός ήταν σήμερα παρών στο μνημόσυνο για το «Γέρο της Δημοκρατίας», σε μία καταφανέστατη προσπάθεια να απευθυνθεί στο σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και να αυξήσει την πολυπόθητη συσπείρωση.

Αν ήθελε περισσότερες ημέρες για να ανοίξουν οι κάλπες ίσως να θυμόταν και τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου!

O Παπανδρέου την επόμενη Τρίτη στον Παπούλια

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται σενάρια από το Μαξίμου ότι ο Παπανδρέου προγραμματίζει την επόμενη Τρίτη, αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, σχεδιάζει να πάει στον Παπούλια και να ζητήσει εθνικές κάλπες στις 6 ή στις 12 Δεκεμβρίου.


Ο Σαμαράς πιστεύει ότι δεν θα το επιχειρήσει, ο Καρατζαφέρης επίσης, αλλά σε κάθε περίπτωση οι κομματικοί μηχανισμοί είναι έτοιμοι γι΄ αυτό και η Παπαρήγα πραγματοποιεί ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Οι διαρρέοντες σενάρια περί συνάντησης Παπανδρέου - Παπούλια αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει καν τη δεύτερη Κυριακή αν δει ότι στην πρώτη το κόμμα του δεν έχει πάει καλά.