ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

H επιστολή Γιώργου Παπανδρέου στον Ανδρέα Παπανδρέου και η αποκάλυψη για το ποιος ήθελε το "βρώμικο"(όπως λένε) ΄89

Μα γιατί ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όχι απλά ήταν εκ των θιασωτών του “βρώμικου 89″, αλλά και το βασικό βιολί! Ούτε ο Μητσοτάκης δεν είχε ζητήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου να εγκαταλείψει την χώρα!


Το έκανε όμως ο γιός του, Γιώργος Παπανδρέου που σήμερα κυβερνά την χώρα.

Οι γάτοι επικοινωνιολόγοι κατάλαβαν την άνευ προηγουμένου γκάφα τους και άκομψα μεν, σύντομα δε, έδωσαν εντολή να εξαφανιστούν τα σημερινά δημοσιεύματα. Αφού το ΚΚΕ αύριο θα έβγαζε το θέμα δυνατά στην επιφάνεια.

Ένα συνοθύλευμα πολιτικών απατεώνων άλλωστε, πάντα έχει διαχρονικότητα και αρχηγό.

Την …θρυλική πλέον επιστολή του Γεωργίου Παπανδρέου προς τον πατέρα του την έφερε στην επιφάνεια ο …κομαντάντε της δημοσιογραφίας, ο κορυφαίος Μάρκος Μουζάκης από το αρχείο του Ανδρέα. Πολλοί επιχείρησαν να την εξαφανίσουν και να λησμονηθεί. Τι κρίμα (γι΄ αυτούς) που υπάρχει και το ίντερνετ…

Οι εκλογές συνεχίζονται…

Του Νίκου Νικολόπουλου
Βουλευτή Αχαΐας

Οι εκλογές δεν τελείωσαν, συνεχίζονται. Η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής πέτυχε να εδραιώσει το μήνυμά της ενάντια στην εξαθλίωση του μνημονίου και να επανέλθει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο ως δύναμη ελπίδας και προοπτικής για τον τόπο, αυτή την Κυριακή ωστόσο, έχει μπροστά της μία ακόμα μάχη που μπορεί να εδραιώσει τη νίκη αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις, κατ’ αρχήν, για τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε άλλη πολιτική.

Σε προηγούμενο άρθρο είχα γράψει ότι «ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να εύχεται να κερδίσουμε». Ίσως και να το ευχήθηκε, τελικά… Αλλά, ακόμα και αν δεν το έκανε, ας του δώσουμε την ευκαιρία αυτή την Κυριακή να το εμπεδώσει!

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα του δεύτερου μηνύματος, το οποίο οφείλει να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο και ακόμα πιο ισχυρό από το πρώτο. Να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, ούτε δικαιολογιών και προφάσεων, που προσβάλουν την κοινή λογική.

Είναι το μήνυμα που φοβάται ο κ. Παπανδρέου και γι’ αυτό έσπευσε προκαταβολικά να απορρίψει το πολιτικό του περιεχόμενο. Ανακοίνωσε την απόφαση του , όπως ο φεουδάρχης στους υποτελείς του, ότι την δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά.

Δηλαδή, ο κ. πρωθυπουργός μας διατάσσει να διαγράψουμε από το μυαλό μας το μνημόνιο, να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά για να μην δούμε και ακούσουμε αυτά που ετοιμάζει για την 15η Νοεμβρίου, να προσποιηθούμε ότι δεν βλέπουμε τα μαγαζιά που έκλεισαν στη γειτονιά μας, να διαγράψουμε από το μυαλό μας τον φίλο και τον συγγενή που έχασαν τη δουλειά τους και βουλιάζουν στην απελπισία, να αγνοήσουμε τους νέους μας που στα πιο παραγωγικά τους χρόνια έχουν προοπτική ζωής την ανεργία.

Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, διαλαλεί ο κ. Πρωθυπουργός με τους Αντιπροέδρους, υπερυπουργούς και υπουργίσκους να σιγοντάρουν τον ίδιο σκοπό. «Ξεχάστε τα», μας παροτρύνει. «Εμείς σας προσφέρουμε Δημάρχους και Περιφερειάρχες της δικής μου εγγυημένης προσωπικής επιλογής».

Δυστυχώς όμως κε Πρωθυπουργέ, εμείς τουλάχιστον δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Και όχι μόνο εμείς που ψυχικά και σωματικά ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία αλλά και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας. Μιλώ για πάνω από το 62% το Ελληνικού λαού που σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση πιστεύει ότι υπάρχει δυνατότητα μιας άλλης πολιτικής για έξοδο από την κρίση. Που πιστεύει ότι το Μνημόνιο με όλες τις προσθήκες του και τις αλλαγές του, δεν ήταν μονόδρομος. Δεν ανήκουν όλοι αυτοί οι πολίτες στη Νέα Δημοκρατία. Δηλώνουν όμως ότι έχουν την ίδια άποψη για μια άλλη πολιτική.

Όλους αυτούς τους πολίτες, που ζουν και κατοικούν στην Δυτική Ελλάδα, την μεγάλη «γειτονιά» μας, καλώ να υπερψηφίσουν για Περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας, έναν νέο άνθρωπο, σάρκα εκ της σαρκός τους, με ικανότητες και διάθεση για προσφορά. Παράλληλα τους καλώ να επιβεβαιώσουν το μήνυμα της πρώτης Κυριακής, να το κάνουν ακόμα πιο ισχυρό, να υπενθυμίσουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού, να υποδείξουν ότι νέα μέτρα σημαίνει αποτυχία της εφαρμοσμένης πολιτικής και να εκφράσουν την απαίτησή τους για αλλαγή της πολιτικής που η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί ότι απέτυχε.

Την πρώτη Κυριακή, όπως και αν το ΠΑΣΟΚ θέλει το ερμηνεύσει, οι πολίτες ψήφισαν πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά, επιλέγοντας τον υποψήφιο σύμβουλο της προτίμησής τους. Αυτή τη Κυριακή όμως, η ψήφος είναι καθαρά πολιτική!

Πάνος Σακελλαρόπουλος:"Θα εργαστώ σκληρά για τη Δυτική Ελλάδα"

Ο Πάνος Σακελλαρόπουλος, που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, αναδείχτηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Αχαίας του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» δήλωσε τα ακόλουθα:


«Στρατευμένος στο όραμα του Γιώργου Παπαναστασίου για μια νέα Δυτική Ελλάδα, στην οποία η ελπίδα και η προκοπή να αντικαταστήσουν την απογοήτευση και την υπανάπτυξη, γνώρισα την πιο μεγάλη αποδοχή και την πιο ανοικτή αγκαλιά από τους Αχαιούς που με τίμησαν και με ανέδειξαν ως πρώτο σύμβουλο Αχαΐας του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ». Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που με τίμησαν και μια δέσμευση προς όλους, είτε με ψήφισαν, είτε όχι: Θα εργαστώ σκληρά και θα δώσω τα πάντα, ώστε το όραμα της νέας Δυτικής Ελλάδας να γίνει πραγματικότητα.

Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, στο πλευρό του Γιώργου Παπαναστασίου, όλοι μαζί πρέπει να στείλουμε το πιο μεγάλο μήνυμα νίκης και να πούμε το πιο ηχηρό «στοπ» στις δυνάμεις της κομματικής υποτέλειας και της στείρας εξουσίας. Γιατί αυτή η νίκη, δεν θα είναι κανενός άλλου, παρά μόνο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας!».

Συνεννοήθηκε με τον Δημαρά ο Χ. Κουρούσης γισ στήριξη σε Κικίλια

Πείστηκε αλλά δεν πιέστηκε, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρήστος Κουρούσης που σήμερα δήλωσε ότι στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσει Κικίλια.


«Εγώ θα ψηφίσω και θα ψηφίσω κατά συνείδηση.

Σας είπα ότι ανήκω σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, τον οποίο δεν απαρνήθηκα με τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά.

Η συνείδησή μου θα κινηθεί στο πλαίσιο του φορέα που ανήκω (σ.σ. ΝΔ)», ανέφερε ο Κουρούσης, ο οποίος μετέχει στο συνδυασμό του Γ. Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής.

Το βέβαιο είναι, όπως πληροφορείται το parapolitika.gr, ότι συνεννοήθηκε με τον Δημαρά.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πνέει μένεα και κατά της Ιπποκράτους και κατά του Μεγάρου Μαξίμου για τα όσα προσβλητικά διέδιδαν εναντίον του πριν από τις εκλογές.

Όλες οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση της Ντόρας στις 21 Νοεμβρίου

Ενώ οι μονομάχοι των δύο μεγάλων κομμάτων κονταροχτυπιούνται εν όψει της δεύτερης Κυριακής, το επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την ιδρυτικής εκδήλωση του κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου στο Μπάτμινγκτον.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προγραμματίζεται ευρεία χρήση νέων τεχνολογιών. Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί, ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου. Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα –στην «πλάτη» της θα παίζει κινούμενη εικόνα με τα συνθήματα του νέου κόμματος- και θα ακολουθήσει η διαδικασία υπογραφής των ενδιαφερομένων που θέλουν να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη στον νέο πολιτικό φορέα.

Από το επιτελείο της ανεξάρτητης βουλευτή, υποστηρίζεται ότι δεν έχει γίνει ουδεμία κινητοποίηση, πλην των αιτήσεων ενδιαφέροντος που συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω τις ιστοσελίδας του νέου κόμματος. Κινούμενοι στη λογική ότι πρόκειται για «λιτή εκδήλωση του ανώνυμου Έλληνα», δεν έχουν αποσταλεί προσκλήσεις –τουλάχιστον όχι ταχυδρομικά- σε θεσμικούς εκπροσώπους. Δεν έχει καν προβλεφθεί κάποια προτεραιότητα ως προς του που θα καθίσει ο καθένας (sitting).

Οι επιτελείς της κ. Μπακογιάννη εκτιμούν ότι θα ανταποκριθούν περίπου 2.500-3.000 κόσμου, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα συνυπογράψουν κατόπιν την ιδρυτική διακήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι, περίπου μέσα σε ένα τρίμηνο από την εκδήλωση, προγραμματίζεται να διοργανωθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της τέως ΥΠΕΞ.

Αντιμέτωπος με την κοινωνία και το κόμμα του

Την πλέον σύνθετη μάχη αναμένεται να δώσει από τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κοινωνία και το κόμμα του.


Η κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ τον καθιστά πιο αδύναμο απέναντι σε όλους.

Τα σκληρά μέτρα είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση, ενώ η δεδομένη δυσαρέσκεια που υποβόσκει στο κυβερνών κόμμα για την πολιτική που εφαρμόζεται, είναι επίσης σίγουρο ότι θα εκφραστεί.

Είτε μέσω της αντιπαράθεσης υπουργών για τις λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο είτε μέσω δηλώσεων βουλευτών που θα στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτιά σε κτίριο της πρώην Πειραϊκής- Πατραϊκής


Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από μία περίπου ώρα στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής- Πατραϊκής, στην Πάτρα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Π.Υ. που κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να την θέσουν υπό έλεγχο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο εγκαταλελειμμένου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, στο ισόγειο τριώροφου κτιρίου.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πιέσεις για αλλαγή ονόματος στο ΠΑΣΟΚ!

Το Μνημόνιο θ αποτελέσει όπως όλα δείχνουν το κύκνειο άσμα του ΠΑΣΟΚ, όπως το γνωρίζουμε ως σήμερα.Ιστορικά στελέχη του Κινήματος, στις μεταξύ τους συζητήσεις, εκτιμούν πως πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στη πρώτη παπανδρεική περίοδο του Κινήματος και το ΠΑΣΟΚ των Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου!


Οι παπανδρεικοί δεν θέλουν με τίποτα να ταυτιστεί η ιστορία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την σημερινή κυβερνητική περίοδο που οδήγησε τη χώρα στην υποτέλεια της Τρόικας.

Βέβαια κανένα από τα ιστορικά λεγόμενα στελέχη δεν θέλουν ν αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για την επώαση των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα καθώς και των πρωταγωνιστών τους.

Οι ίδιοι όμως είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον Γιώργο Παπανδρέου, ν αλλάξει όνομα στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, για να μη χρεωθεί το ιστορικό Κίνημα την χρεοκοπία!

Την ιδέα για αλλαγή ονόματος στο ΠΑΣΟΚ, επικροτούν και πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού για τους ακριβώς αντίθετους λόγους.

Ετούτοι θεωρούν το παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ σαν τη μήτρα των σκανδάλων και της διαφθοράς.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η τυχόν διάλυση του ιστορικού κινήματος θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα ισοδυναμούν με ατομική βόμβα στη πλατεία Συντάγματος!