ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Κίνημα ανεξάρτητων πολιτών ιδρύει ο Μίκης Θεοδωράκης

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).


Ο διεθνής Έλληνας συνθέτης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούσε τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τις συναυλίες με έργα Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 27 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έργα του Μίκη Θεοδωράκη για την ελευθερία και την δημοκρατία των λαών της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Χιλής όπως το «Πνευματικό Εμβατήριο», το «Canto General» και σε πρώτη εκτέλεση το έργο για πιάνο και ορχήστρα «Ένας Όμηρος».

Ποιοί εκλέγονται από την Αχαϊα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ:


ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ:Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Θανάσης Πετρόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν, Γιώργος Αθανασόπουλος, Κώστας Καρπέτας, Δημήτρης Δουγένης, Τύφων Φωτόπουλος, Στάθης Σταθακόπουλος, Διονύσης Μαυρόγιαννης, Νίκος Τσάνης, Ανδρέας Κελεπούρης, Ντία Ζαχαροπούλου.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Ανδρέας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Νίκος Πυλαρινός, Αρης Μπουχάγερ.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Κάποιος που θα πάρει τη θέση του υπ. περιφερειάρχη και βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ: Χρήστος Σταυρόπουλος

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: Βασίλης Χατζηλάμπρου

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Γεωργία Ντάτσικα

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας - Όλα τα πρόσωπα

29 έδρες λαμβάνει ο κ Δημαράς, 9 ο κ Κατσικόπουλος τέσσερις έδρες λαμβάνει ο Κώστας Χριστόπουλος, 4 ο Κώστας πελετίδης, 1 ο Χρήστος Πατούχας, 1 ο κ Αϊβαλής και 1 ο Ανδρέας Τζουραμάνης.
Σύμφωνα με τους σταυρούς των υποψηφίων από την παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά εκλέγονται στον Κεντρικό Τομέα:ο ίδιος, καθώς και οι: Λένα Καλεντζώτη, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Τάκης Γκίκας, Βίβιαν Σαμούρη, Αθηνά Πατρώνη, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Θεοχάρης Μασσαράς, Νίκος Μακρής, Χαράλαμπος Στανίτσας, Μαρία Αντύπα, Γιώργος Ρώρος. Στον Ανατολικό οι: Ανδρέας Φίλιας, Ηλίας Γρηγόρης, Παναγιώτης Ξυπολιάς και Χρήστος Λέγκας. Στο Νότιο οι: Παναγιώτης Παπαγιαβής, Δημήτρης Αβράμης, Γιώτα Δροσοπούλου και Νίκος Κωστόπουλος. Στο Αρκτικό οι: Ήρα Κουρή, Σταύρος Μαλλιώρης, Γιώργος Σιγαλός, Απόστολος Βανταράκης και Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη. Επίσης, στη Μεσσάτιδα οι: Αχιλλέας Γεωργακόπουλος και Χαράλαμπος Καρκούλιας, στο Ρίο ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, στην Παραλία ο Κώστας Βουκελάτος και στα Βραχνέικα η Αναστασία Παπαντωνοπούλου.


Από την παράταξη “Ενωτική Κίνηση Πάτρας”, του Δημ. Κατσικόπουλου, εκλέγονται οι εξής:
στον Κεντρικό Τομέα ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημ. Κατσικόπουλος, καθώς και οι: Άμπετ Χασμάν και Αλέξης Σκαρμέας, στον Αρκτικό ο Χρήστος Μπακαλάρος, στον Ανατολικό ο Νίκος Τζανάκος, στο Νότιο ο Γιώργος Μπινιέρης, στο Ρίο ο Γιάννης Τσιμπούκης, στην Παραλία ο Φώτης Δημακόπουλος και στη Μεσσάτιδα η Αναστασία Τογιοπούλου.


Από την παράταξη “Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη”, του Κώστα Χριστόπουλου, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν ο ίδιος ο κ. Χριστόπουλος από τον Κεντρικό Τομέα, η Τασία Μανωλοπούλου από τον Ανατολικό, η Μαριάννα Σταματιάδου από τον Αρκτικό και ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος από το Νότιο.


Από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας”, του Κώστα Πελετίδη, εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο κ. Πελετίδη (Κεντρικός Τομέας), ο Στάθης Κεραμιδάς (Νότιος), ο Διονύσης Πλέσσας (Αρκτικός) και η Σοφία Νικολοπούλου (Ανατολικός).


Επίσης, έδρα καταλαμβάνουν και οι επικεφαλής των άλλων τριών παρατάξεων: ο Χρήστος Πατούχας (“Ανυπότακτη Πολιτεία”) στον Κεντρικό Τομέα, ο Ανδρέας Τζουραμάνης (“Πρωτοβουλία Πάτρας”) στο Νότιο και ο Δημήτρης Αϊβαλής (“Ενωμένοι για την Πάτρα – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΪΒΑΛΗΣ”) στο Ρίο.

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ?

Ο ΔΑΙΜΩΝΚαλησπέρα, καλησπέρα,
τελικά νέος δήμαρχος  Πατρέων  είναι  ο  Δημαράς  ένα  αποτέλεσμα  που  μπορεί να  χαρακτηριστεί
πραγματικά  θαύμα .  Τα  προσωπικά  μου  συγχαρητήρια  και  καλό   κουράγιο  γιατί θα  σας  χρειαστεί...
Το  δίλημμα  είναι  όμως  νίκησε  ή  έχασε  το  ΠΑ.ΣΟ.Κ ?
Έχοντας έναν δήμαρχο  πρώην  στέλεχος  του  ΠΑΣΟΚ μόνο  αποτυχία  δεν  μπορεί να  χαρακτηριστεί..
Το  μεγαλύτερο  κέρδος  όμως   είναι  ότι  πολλά  λαμόγια   θα  πάνε  σπίτι  τους  !
Λαμόγια  που   έφαγαν  τον  Φούρα  και  ήταν  ο  λόγος  που  δεν  βγήκε  ο  Κατσικόπουλος!
Και  επειδή πότε  δεν  κρύβομαι  και  είναι  γνωστό  τοις  πάσι  ότι   είμαι  ΠΑΣΟΚ  θεωρώ  προσωπικά
οτι  το  ΠΑΣΟΚ πέταξε  πολλά  βαρίδια  σήμερα και   αυτό  μονο  θετικό  είναι  γιατι κακά  τα  ψέματα καλός  χρυσός  και  άγιος  ο  Κατσικόπουλος  αλλα  πολλά λαμόγια  ρε  παιδιά  τα  οποία  έπρεπε  να  πάνε  σπίτι  τους...Αυτό είναι  μόνο η  αρχή  περιμένω  να  δώ  την  στάση  του τοπικού  ΠΑΣΟΚ  απέναντι  στα  αποτελέσματα  και  ποιός  θα  χρεωθεί  την  ήττα.  Επίσης  εφθστώ  την προσοχή  για  την  επόμενη  μέρα  γιατί  τότε  όλα  ειναι  δυνατά...ΥΓ1: ΚΑΙ  ΚΛΑΜΑ  Η  ΚΥΡΙΑ   ΦΛΕΜΙΝΓΚ !!!
ΥΓ2:   ΑΣ  ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ   ΟΤΙ  Η  ΠΑΤΡΑ   ΘΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΥΓ3:  Η  ΑΝΑΤΡΟΠΗ   ΕΙΝΑΙ   ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ  ΛΟΓΙΚΗΣ

Ο ΔΑΙΜΩΝ  ΤΟΥ  ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Αύριο οι κινητοποιήσεις ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Με τον τρόπο αυτό θα διαμαρτυρηθούν για τα φημολογούμενα νέα οικονομικά μέτρα της Κυ-βέρνησης, μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού 2009.

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ τονίζει ότι «τα νέα μέτρα που φέρνουν τη Δευτέρα οι σύμμαχοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, η Τρόικα, είναι προσυμφωνημένα και θα κλιμακώσουν τη βάρβαρη σφαγή των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων», ενώ η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε σήμερα ότι «αύριο θα είμαστε στο Σύνταγμα».

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κά-λεσε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φοιτητές να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Πολυτεχνείο το απόγευμα της Δευτέρας και ακολούθως, στην πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Το σκηνικό άλλαξε, ο Γιαννης Δημαράς νέος Δήμαρχος Πατρέων


Μεγάλη νίκη σημείωσε η παράταξη του Γιάννη Δημαρά, Τώρα για την Πάτρα, καταλαμβάνοντας τον
 Δημαρχιακό θώκο της Πάτρας, δεδομένου ότι στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης υπολειπόταν 14 και πλέον μονάδες από την παράταξη του Δημήτρη Κατσικόπουλου.


Σε ό,τι αφορά το προβάδισμα του Γιάννη Δημαρά μεταξύ άλλων αποδίδεται και στο ότι μεγάλο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ και κατ’ επέκταση των αριστερών δυνάμεων έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ανεξάρτητη παράταξη του Γιάννη Δημαρά Τώρα για την Πάτρα. Φυσικά, αξιοσημείωτο θεωρείται και το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα, που ψήφισε την παράταξη Γ. Δημαρά, με συνέπεια να αναδειχθεί νικήτρια στις σημερινές εκπλογές.

Πρόθεση ψήφου: Περίπου 4,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ

Η διαφορά αυτή προκύπτει από 2 έρευνες πρόθεσης ψήφου,από τις εταιρείες GPO και ALCO για MEGA CHANNEL και  ALTER.

Σύμφωνα με την GPO το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ  είναι 29,7 % και της Ν.Δ είναι 24,8 % ,με την διαφορά των 2 κομμάτων στις 4,9 μονάδες.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια πρόθεση ψήφου ακολουθεί το Κ.Κ.Ε με ποσοστό 9,6%,το ΛΑΟΣ 6%,ο ΣΥΡΙΖΑ 3%,2,3% οι Οικολόγοι,το κόμμα του Φ.Κουβέλη 1,7 %,άλλο κόμμα(συμπεριλαμβανομένου σε αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη)μαζί με λευκό και άκυρο συγκεντρώνει  10,5%  και Δεν ξέρω Δεν απαντώ 12,4 % .

Η πρόθεση ψήφου της ALCO δίνει 4,3 μονάδες τη διαφορά των 2 πρώτων κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να παίρνει ποσοστό 28,9 % και ακολουθεί η Ν.Δ με 24,6%,το ΚΚΕ 9%,το ΛΑΟΣ4,2%,ΣΥΡΙΖΑ 2,3%,Οικολόγοι 2,2%,Δημοκρατική Αριστερά 1,5%,άλλο κόμμα 3,1%,Δεν Ξέρω Δεν Απαντώ 7,7%,Λευκό 5,8%,Αποχή 10,7%.


Τα ποσοστά αυτά συνιστούν πανηγυρική επιβεβαίωση του NewsIt,που κόντρα στο ρεύμα,έλεγε από την προηγούμενη Πέμπτη ότι η διαφορά των 2 κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ)δεν είναι της τάξης του 2 %,αλλά  ξεπερνάει τις 3,5 μονάδες,καθώς δεν είχε γίνει αναγωγή των ψήφων που είχε συγκεντρώσει ο Γιάννης Δημαράς.

ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑ Η ΝΔ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

- Οι "ανεξάρτητοι" Καμίνης και Μπουτάρης "άλωσαν" Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ο κομματικός Μίχας έχασε τον Πειραιά.

- Πάνω από 60% η αποχή-Στο 10% τα άκυρα
- 8-5 οι περιφέρειες υπέρ ΠΑΣΟΚ - Σγουρός στην Αττική - Ψωμιάδης στην Κ. Μακεδονία

Οι πολίτες με πολύ δυναμικό και σαφή τρόπο έδειξαν αυτό που θέλουν με τη σταση τους τη δεύτερη Κυριακη των περιφερειακών εκλογών είτε απέχοντας - απορρίπτωντας το κομματικό σύστημα είτε επιβραβεύοντας υποψηφιότητες που υπερέβαιναν τα κομματικά κατεστημένα.

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας αλλά και αρκετούς μεγάλους δήμους. Τις πιο εντυπωσιακές νίκες του όμως τις πέτυχε εκεί όπου υποστήριξε διακριτικά ανεξάρτητους υποψήφιους με κορυφαία παραδείγματα την Αθήνα που κέρδισε ο Γ. Καμίνης,και τη Θεσσαλονίκη που κέρδισε ο Γ. Μπουτάρης.

Στον δήμο Αθηναίων ο μεγάλος νικητής ο Γιώργος Καμίνης πήρε τη στήριξη των αθηναίων πολιτών, οι οποίοι στην ουσία με την ψήφο τους αποδοκίμασαν την πολιτική του Νικήτα Κακλαμάνη, την οποία θεώρησαν αποτυχημένη.
Από τους μεγάλους νικητές θεωρείται και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Πειραιά, με τους ψηψοφόρους να γυρνούν την πλάτη στον κ. Μίχα μετά από την αποτυχημένη θητεία του Παναγιώτη Φασούλα και με τους δύο να προέρχονται από τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ύστερα από ένα θρίλερ για γερά νεύρα τελικά ο υποψήφιος Γιάννης Μπουτάρης κατάφερε να πάρει τη νίκη στο νήμα, αφήνοντας πίσω τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα.
Αντίθετα υποψήφιοι που "φυτεύθηκαν" από την κεντρική πολιτική σκηνή ή από κάποια υπουργεία σε δήμους και περιφέρειες δεν κατάφεραν τίποτα όπως ο κ. Αργύρης στην Ηπειρο και ο κ. Μπόλαρης στην Κεντρική Μακεδονία. Στη ΝΔ προφανώς υπάρχει κατήφεια αφού έχασε τους δήμους Αθηναίων και τη Θεσ/νίκης που κατείχε, αλλά και την περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία έριξε μεγάλο βάρος.
Κατέγραψε βέβαια και επιτυχίες όπως αυτή στο δήμο Πειραιά αλλά και σε νομαρχίες όπως αυτή στα Ιόνια νησιά ενώ οι 5 περιφέρειες που τελικώς επικράτησε θεωρούνται ικανοποιητικότατος αριθμός. Ομως αυτό που θεωρείται πολιτικά κρίσιμο για τη ΝΔ είναι ότι ηττήθηκε το αντιμνημονιακό μέτωπο που προσπάθησε να συγκροτήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αιτίες των μεγάλων ανατροπών

Οι πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν απέρριψαν εκτός από τις κομματικές γραμμές και τους δημάρχους και τις παρατάξεις τους που θεώρησαν αποτυχημένους. Σε αυτό αποδίδεται η ήττα Κακλαμάνη στην Αθήνα αλλά και οι ήττες Μίχα και Γκιουλέκα. Στα πρόσωπα των δύο τελευταίων αποδοκιμάστηκαν οι αποτυχημένοι απερχόμενοι δήμαρχοι Φασούλας και Παπαγεωργόπουλος ενώ ο κ. Κακλαμάνης "πλήρωσε" την άθλια εικόνα της πρωτεύουσας για την οποία οι πολίτες τον θεώρησαν συνυπευθύνο.
Η απολύτως κριτική στάση που έλαβαν οι πολίτες απέναντι στις κομματικές γραμμές είναι η αιτία και της θηριώδους αποχής που ξεπέρασε το 60%!Εξι στους δέκα Ελληνες δεν προσήλθαν στις κάλπες όχι από αδιαφορία αλλά από αποστροφή και απελπισία.
Τέλος φαίνεται ότι μετά από αρκετά χρόνια οι δυνάμεις της Αριστεράς δε βοήθησαν όσο στο παρελθόν τους υποψηφίους της ΝΔ προκειμένου να ηττηθούν αυτοί του ΠΑΣΟΚ. Ετσι εκτός από το 60% της αποχής καταγράφηκε και άλλο ενα 10% που ψήφισε λευκο ή άκυρο. Προφανώς δεν μπορεί να χρεωθεί ολόκληρο π.χ. στο ΚΚΕ. Ομως αποτελέσματα όπως αυτό του δήμου Αθηναίων ή Θεσσαλονίκης όπου έχασαν οι υποψήφιοι της ΝΔ δείχνουν ότι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν τους ψήφισαν
.

Επικίνδυνη χωματερή στο Καστρίτσι

Μεγάλη εστία μόλυνσης αποτελεί ο χώρος που βρίσκεται στην οδό Σταδίου, στο δρόμο που ανεβαίνει στο Καστρίτσι, στην Πάτρα και οι κάτοικοι απαιτούν να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση των τόνων σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.


Σε δελτίο Τύπου η Οικολογική Κίνηση Πάτρας τονίζει: «Πλήθος από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, μπάζα, ξύλα, πλαστικές συσκευασίες δεν επιβαρύνουν μόνο το τοπίο αλλά και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, μέχρι πρόσφατα γινόταν εκεί καύση των παλιών ελαστικών, προκειμένου να απομείνει το μέταλλο που περιέχουν, κάτι που συνεπάγεται έκλυση καρκινογόνων αερίων».

Στην ίδια ανακοίνωση τα μέλη της Κίνησης αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το χώρο ώσπου να γίνουν «τα οφειλόμενα και να παύσει να αποτελεί εικόνα ντροπής και πηγή κινδύνων υγείας».

Οκτώ Περιφέρειες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, πέντε η ΝΔ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 8 από τις 13 Περιφέρειες, ενώ η ΝΔ τις άλλες πέντε Περιφέρειες. 


Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Η ΝΔ κερδίζει Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι έξι από τους εκλεγέντες Περιφερειάρχες είναι σήμερα και μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 Νομάρχες, οπότε θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Πρόκειται για τους κ. Γιάννη Σγουρό, Γιώργο Δακή, Αλέξανδρο Καχριμάνη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιάννη Μαχαιρίδη και Κλέαρχο Περγαντά.