ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ο Παπανδρέου απομονώνει την Εκκλησία από το κράτος...ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΗΜΕΝΕ ΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ;;;;

Από το : newpost.gr


Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε πριν απο λίγες εβδομάδες να φορολογήσει ουσιαστικά πλέον και όχι τύποις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τα...

φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλούς απο τους Ιεράρχες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, όπως είχαμε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα το “new post” πριν απο μερικές ημέρες. Κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο επιμένουν οτι “το σχέδιο περιθωριοποίησης της εκκλησίας-όπως αποκαλούν τα νέα μέτρα- είναι έτοιμο και βρίσκεται στα χέρια κορυφαίου Υπουργού που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα το μελετήσει ενδελεχώς και θα συντάξει την τελική εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό”. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για τις αλλαγές τις οποίες θα προτείνει η Κυβέρνηση και φαίνεται ως προς την κατεύθυνση αυτή να έχει σιωπηρώς συμφωνήσει και ο Μακαριότατος. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε στην διαδικτυακή του συνέντευξη μεταξύ άλλων οτι: “Ο ρόλος και των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι πιο σωστός., θα υπάρχει στο μέλλον μεγαλύτερη αυτονομία έτσι θα πετύχουμε και οι δυο πλευρές πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες. Έτσι θα καταφέρουμε να εξυγιάνουμε τους ρόλους μας”. Η ξεκάθαρη προεκλογική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού -όπως άλλωστε αναμενόταν- άναψε φωτιές στους κόλπους της Ιεραρχίας. Μάλιστα τονίζεται επιμόνως οτι ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει σε γενικές γραμμές τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού όπως επίσης οτι ο φάκελλος βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο εξέτασης. Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ερωτηθείς σχετικά απο το “new post” ήταν κατηγορηματικός: “Δεν έχω καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση για αλλαγές που ενδεχομένως προωθεί η Κυβέρνηση και αφορούν την Εκκλησία”. Στο μεταξύ έχει διαρρεύσει οτι μεταξύ των αλλαγών που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση και θα κληθεί η κ. Διαμαντόπουλου να υλοποιήσει είναι: 1.Η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. 2.Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου ο οποίος ορίζει οτι εντός 8 ημερών θα δηλώνεται στο Ληξιαρχείο το όνομα του νεογέννητου, που σημαίνει για τους ανθρώπους της Εκκλησίας έμμεση κατάργηση του βαπτίσματος. 3. Επίσημη αποκαθήλωση των εικόνων και των ιερών συμβόλων απο όλους τους δημόσιους χώρους. 4. Κατάργηση των θρησκευτικών υπηρεσιών στον Ελληνικό Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας. 5. Κατάργηση του αγιασμού σε σχολεία και την Βουλή των Ελλήνων.

Εκλογές-Εξαπτέρυγα-Οικονομική κρίση του Ανδρέα Μαζαράκη - προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ Αχαίας

Οι εκλογές τέλειωσαν και είναι λογικό να κάνουμε όλοι σαν απλοί πολίτες αντανακλαστικά, κάποιες καταρχήν απλές σκέψεις σαν απλοί ψηφοφόροι που συμμετείχαμε σε αυτήν την εκλογική διαδικασία και την διαμορφώσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα,


Θα συμφωνήσουμε ότι οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες έγιναν εν μέσω ζοφερού κλίματος που προκάλεσε η οικονομική κρίση, για διέξοδη πολιτική του Μνημονίου και η κυβερνητική ανικανότητα. Ως εκ τούτου ήσαν μεν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ανεδείχθησαν όμως τελικά σε εκλογές κομβικής σημασίας. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων και είχαν και γεύση και άρωμα από εθνικές εκλογές υπό την έννοια ότι έπρεπε και πρέπει να εξαχθούν κρίσιμα συμπεράσματα, έπρεπε και πρέπει να σταλούν μηνύματα προς πολλούς και σημαντικούς αποδέκτες. Θα τολμούσα ακόμα να πω ότι από την έκταση και την ένταση των μηνυμάτων αυτών που εν τέλει στέλνει η ίδια η κοινωνία θα κριθούν πολλά, μα πολλά για το αύριο της χώρας για το αύριο όλων μας.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτών δεν θα πρέπει να προσφέρεται για πανηγυρισμούς από την κυβέρνηση. Με έκπληξη όμως αλλά κυρίως με λύπη ότι ο Πρωθυπουργός και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να θριαμβολογήσουν, συνυπολογίζοντας μάλιστα σε κάποιες αναλύσεις τους και το ποσοστό της αποχής, σαν ποσοστό επιδοκιμασίας της πολιτικής τους.

Η αντιμνημονιακή πολιτική εκφράστηκε με απόλυτα σαφή και ξεκάθαρο τρόπο την πρώτη Κυριακή των εκλογών, και τα μηνύματα αυτά δεν μπορούν να υποτιμηθούν από το θετικό κλίμα που θέλει να σκηνοθετήσει ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος νίκες πάνω στο νήμα που τις περισσότερες φορές ήσαν προϊόντα εντελώς ευκαιριακών συνεργασιών, εντελών συγκυριακών σημασιών.

Το μεγάλο ποσοστό της αποχής βεβαίως χρίζει εμπεριστατωμένων αναλύσεων αλλά μια πρώτη ματιά δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών, η πλειονότητα της κοινωνίας δεν αποδέχεται..... την κυβερνητική πολιτική στο μέτωπο της οικονομίας.

Βεβαίως οι «βοήθειες» που έλαβε η κυβέρνηση από τα εξαπτέρυγα που βρίσκονται εκ δεξιών ή εξ αριστερών της διέσωσαν τον Πρωθυπουργό προσωρινά και μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων. Γι΄ αυτό άλλωστε θέλησε να κατανείμει και τα υπόλοιπα κόμματα το κόστος από τα οδυνηρά μέτρα που ήδη έχει ετοιμάσει στα πλαίσια ενός ακόμη πιο επαχθέστερου Μνημονίων.

Με τη ανακοίνωση την Δευτέρα από την EUROSTAT του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 αναθεωρούνται αυτομάτως επί τα χοίρω όλα τα φετινά δημοσιονομικά μεγέθη. Ο χειμώνας που ήδη διανύουμε θα είναι ο χειρότερος χειμώνας των τελευταίων 60 χρόνων. Οι βροντές οι καταιγίδες και τα αστροπελέκια θα τσακίσουν κυρίως τους εργαζόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Νέες περικοπές μισθών, μείωση του προσωπικού σε ΔΕΚΟ και κρατικές Υπηρεσίες, αυξήσεις φόρων συμπεριλαμβάνονται στο κουστούμι που μας ράβει η κυβέρνηση. Έτσι πολύ σύντομα το χαμόγελο του ΠΑΣΟΚ θα παγώσει. Εύχομαι να διαψευστώ αλλά πολύ φοβάμαι ότι η πολύ μεγάλη αποχή που είχαμε είναι έκφραση αηδίας και απογοήτευσης αλλά και προάγγελος αγανάκτησης και οργής, προάγγελος ανεξέλεγκτων κοινωνικών εκρήξεων.

Tα μηνύματα όμως στέλνονται και στη Νέα Δημοκρατία, που είναι αλήθεια ότι μόλις πριν ένα χρόνο βγήκε βαριά τραυματισμένη από τις Εθνικές εκλογές αλλά δεν περιχαρακώθηκε πολιτικά και δεν επαληθεύτηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά χωρίς πολιτικό αντίπαλο.

Οι πολίτες θέλουν από την καινούργια Νέα Δημοκρατία να εμβαθύνει περαιτέρω την πολιτική της ανασυγκρότηση που κανείς δεν αρνήται ότι έχει ξεκινήσει.

Θέλουν να δώσει τη μάχη με ενότητα συνοχή και αλληλεγγύη προβάλλοντας την εναλλακτική της πρόταση για έξοδο από το τούνελ της οικονομικής κρίσης.

Τον Ιούλιο τα μηχανογραφικά για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τον Ιούλιο θα συμπληρώσουν και φέτος το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσύρει τελικά την πρόταση για συμπλήρωσή του τον Μάρτιο, αφού η προοπτική αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», η απόφαση αυτή είναι οριστική, ενώ με την εφαρμογή του νέου συστήματος για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το 2013, θα εξεταστεί ξανά και ο τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.

Η αρχική πρόταση του υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες, αφορούσε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τον Μάρτιο κάθε χρονιάς και προτού ανακοινωθεί η βαθμολογία των υποψηφίων.

Η πρόταση συνδέθηκε κυρίως με την πρόθεση για μείωση του εξεταστικού χρόνου, ενώ θα αποτελούσε το πρώτο «βήμα» για την εφαρμογή του νέου εξεταστικού συστήματος το 2013.

Όπως δήλωνε μάλιστα ο υφυπουργός Παιδείας, Ι.Πανάρετος με τον τρόπο που κατατίθεται σήμερα το μηχανογραφικό δελτίο καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων και ο προγραμματισμός των οικογενειών πηγαίνει πίσω, καθώς όλοι περιμένουν το τέλος του Αυγούστου για να μάθουν πού έχουν εισαχθεί.

Ωστόσο, εκπαιδευτικοί και μαθητές αντέδρασαν και μόνο στην ιδέα ότι τα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονται πριν από την ανακοίνωση της βαθμολογίας, κάτι που αποτελεί κάθε χρόνο τον οδηγό για την επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Το θέμα αυτό μάλιστα αποτέλεσε και ένα από τα αιτήματα καταλήψεων που έγιναν τον περασμένο μήνα σε σχολεία.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά που θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα στα Λύκεια να εισαγάγει ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού που θα βοηθούν τους μαθητές να επιλέξουν από νωρίς τις σπουδές που θα ακολουθήσουν, χωρίς να επηρεάζονται από παράγοντες όπως η επιτυχία τους σε άλλα τμήματα.