ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Θέμα χρεοκοπίας άνοιξε ο Παπακωνσταντίνου!

Τόσο καιρό το γράφουμε και τόσο καιρό το διαψεύδει αλλά σήμερα από τη Φρανκφούρτη άνοιξε μόνος του θέμα χρεοκοπίας.


Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, ανέφερε στη διάρκεια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συνεδρίου ότι:

«Η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργεί θέματα ηθικής τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως λογική».

Δηλαδή, τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ (με την οποία συμφωνεί, όπως φαίνεται, και η γαλλική κυβέρνηση), η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ώθησε στα ύψη τα επιτόκια στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης και κυρίως στην Ιρλανδία.

«Η παράταση (της αποπληρωμής των δανείων), αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση αυτών που έχουν επιτευχθεί, δεν θα είναι υποκατάστατο για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν», είπε.

Τί είπε ο Σαμαράς για τα αποτελέσματα της ΝΔ σε δήμους και Περιφέρειες

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έκανε και μια συνολική αποτίμηση των εκλογών. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι:


- Η ΝΔ πέτυχε να βάλει την πολιτική ατζέντα, επιμένοντας μέχρι τέλος στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, ενώ η κυβέρνηση μετακινήθηκε πλήρως, προτάσσοντας τον εκβιασμό των βουλευτικών εκλογών και στη συνέχεια τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου.

- Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ.Σαμαράς και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις απώλειες, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, όμως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχασε κι εκείνο τα μεγάλα δικά του προπύργια, στο δήμο Πειραιά και στην Πάτρα.

- Ειδική αναφορά έκανε στην αποχή την οποία χαρακτήρισε πρωτόγνωρη και σημείωσε ότι εκφράζει την αποστροφή μιας μερίδας πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό αφορά όλους. Υποστήριξε, όμως, ότι από τη δεξαμενή της αποχής είναι ευκολότερο να κερδίσει η ΝΔ παρά το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να αποβάλλει τον ξύλινο λόγο και να ξεπεράσει τις αμαρτίες της, τα τζάκια, τις βαρωνίες, τα στρογγυλεμένα λόγια.

Αλλο στοιχείο της αποτίμησης την οποία έκανε ο Α.Σαμαρά είναι "η αναγέννηση της ΝΔ που πιστοποιείται με πολλούς τρόπους, είτε σε σύγκριση με την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009, είτε σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των δύο τελευταίων μηνών, είτε και σε σύγκριση με παλαιότερες επιδόσεις της ΝΔ σε αυτοδιοικητικές εκλογές".

Ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έδιναν στη ΝΔ πάνω από 21%, αλλά στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών συγκέντρωσε το 32%. Η ΝΔ έχει σχεδόν εκμηδενίσει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και επιπλέον τέτοιου εύρους ανάκαμψη σε τόσο λίγο χρόνο δεν έχει ξαναγίνει, είπε.

- Μίλησε για την υποψηφιότητα του κ. Κικίλια, λέγοντας ότι σε μια ευρύτερη περιφέρεια στην οποία παραδοσιακά υστερεί η ΝΔ κι ενώ οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος, με μικρή διαφορά και στη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Παίρνοντας, έτσι, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998.

Το στοίχημα της ανανέωσης αρχίζει να κερδίζεται, κατέληξε ο κ.Σαμαράς.

Στο στόχαστρο ο Άνθιμος

Στο στόχαστρο του Μαξίμου μπαίνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος προεκλογικά είχε καταφερθεί εναντίον του Μπουτάρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λοβέρδος συλλέγει στοιχεία για το Παπάφειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης στο οποίο είναι πρόεδρος ο Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης έχει ζητήσει επιχορήγηση από το υπουργείο λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και ο Λοβέρδος ψάχνει τα περιουσιακά στοιχεία του Παπάφειου στο οποίο ανήκουν ακίνητα πολύ υψηλής αξίας.

Η μοναδική σύσταση της στήλης προς Μπουτάρη και Λοβέρδο έχει ιστορική αναφορά και έγκειται στο γεγονός ότι όποιος επεχείρησε να τα βάλει με την Εκκλησία, στο τέλος βρέθηκε ζημιωμένος.

Φεύγουν μόνοι τους … οι συμβασιούχοι!

Νέες προκλητικότατες δηλώσεις Πάγκαλου κατά των συμβασιούχων.

Μιλώντας το πρωί στο Mega είπε ότι όσοι φεύγουν από το Δημόσιο, φεύγουν επειδή λήγουν οι συμβάσεις τους και όχι επειδή απολύονται.

«Φεύγουν μόνοι τους» ανέφερε! Κι επειδή ακριβώς ... φεύγουν μόνοι τους, προανήγγειλε χιλιάδες τέτοιες ... οικειοθελείς αποχωρήσεις τους επόμενους μήνες, ώστε να μείνουν μόνον εκείνοι οι συμβασιούχοι που διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ!

Ας τα διαβάζουν αυτά εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν για να μην κάνουν ξανά το ίδιο λάθος στις εκλογές που έρχονται και δεν είναι μακριά από σήμερα ...

Όλα δείχνουν εκλογές

Μετά την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ο Σαμαράς φαίνεται πως έχει πειστεί ότι ο Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές έως τον Απρίλιο γι΄ αυτό και σήμερα έχει καλέσει το ανώτατο κομματικό όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή, σε μια πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.


Με τον Προϋπολογισμό του 2011, οι πολίτες καλούνται να δώσουν παραπάνω 14,5 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία, όταν οι άνεργοι επισήμως ανέρχονται στις 750.000, ο πληθωρισμός είναι στο 5,2%, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 25% του εισοδήματος τους και θα χάσουν κι άλλα και τα λουκέτα στην αγορά καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα σπιράλ θανάτου που μοιραία οδηγεί στη χρεοκοπία και στην πολιτική ανωμαλία. Αρκεί η ΝΔ να μην κάνει τα ίδια στρατηγικά λάθη που έκανε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για τα οποία θα γράψουμε αργότερα, μετά το τέλος της σημερινής Εκτελεστικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΤΡΑ: Τα κατάφερε η Χρυσαλία!

Η Χρυσαλία Κεφαλα που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με τον τραυματισμό της σε τροχαίο τον προπερασμένο Αύγουστο, συνεχώς μας εκπλήσσει. Χάρη στην βοήθεια των γιατρών στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελβετία, η 16χρονη πλέον μπορεί και στέκεται, μιλά, και η κατάσταση της υγείας της συνεχώς βελτιώνεται. Στις φωτογραφίες που βλέπετε απεικονίζεται η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Χρυσαλία με την βοήθεια της μητέρας της Κωνσταντίνας που βρίσκεται εδώ και 15 μήνες στο πλευρό της. Να υπενθυμίσουμε πως η Χρυσαλία είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 6 Αυγούστου 2009 όταν το μηχανάκι της είχε συγκρουστεί με αυτοκίνητο στην διασταύρωση των οδών Ελληνος Στρατιώτου και Λευκωσίας στην Πάτρα. Είχε μείνει σε κώμα, ήταν σχεδόν «φυτό» στο Νοσοκομείο του Ρίου. Η μητέρα της με τη βοήθεια πολλών Πατρινών αλλά και συμβολή του τότε Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Λοβέρδου, κατάφεραν να την στείλουν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Ζυρίχη. Πλέον η Χρυσαλία έχει σημαντική βελτίωση, αφού όχι μόνο κατάφερε να «ξυπνήσει», αλλά και να μιλήσει και να θυμηθεί ακόμη και την στιγμή του τροχαίου ατυχήματός της.

O Κάβλακ, ο Μουνίτις και οι άλλοι της κορυφαίας 11αδας ονομάτων!Ξεκινάμε με τερματοφύλακα τον Πίτερ Ρουφάι. Ο Νιγηριανός μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση για να δεχτεί πολλά γκολ. Σίγουρα στην άμυνα, «κέρβερος» θα είναι ο Κόλο Τουρέ καθώς έχει τα... μετόπισθεν. Μεγάλο πρόβλημα θα έχουμε με τον νυν αμυντικό της Ατλέτικο Ρόμα, Αλέσιο Τομπέζι καθώς είναι επιρρεπής στα λάθη. Τουλάχιστον, ο Ιταλός θα έχει ως παρτενέρ τον Τόμας Γκαμιέτε καθώς ο αμυντικός της Ρεμ από την Γουαδελούπη δεν συγχωρεί λάθη.Βέλι Κάβλακ αγωνίστηκε χθες κόντρα στην εθνική μας ομάδα προκαλώντας πολλά γέλια με το επώνυμο του. Το gazzetta.gr έφτιαξε μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να κάνει πολλά στο γήπεδο.
Στη μεσαία γραμμή θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί ο Μαλακίας. Ο Μάρκος Αντόνιο Μαλακίας Τζούνιορ (γνωστός ως Μαρκίνιος), όπως είναι το πλήρες όνομα του αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, όμως σε αυτή την ενδεκάδα είναι ο καλύτερος παίκτης. Ο Κακά, μαζί με τον Καπούτσο και τον Βέλι Κάβλακ θα μοιράζουν ασίστ ώστε να σκοράρουν ένας εκ των Μισέλ Ζμπουτσάμ (Σαρλερουά), Πάτο και Πέδρο Μουνίτις. Για προπονητή έγινε μια πρόταση να αναλάβει, ο πρώην Χιλιανός ποδοσφαιριστής Αλεχάντρο Χίσις αλλά ακόμα δεν έχει απαντήσει.

Η ενδεκάδα:
1. Πίτερ Ρουφάι
2. Κόλο Τουρέ
3. Αλέσιο Τομπέζι
4. Τόμας Γκαμιέτε
5. Μάρκος Αντόνιο Μαλακίας
6. Ρικάρντο Κακά
7. Καπούτσο
8. Ζμπούτσαμ
9. Βέλι Κάβλακ
10. Πάτο
11. Πέδρο Μουνίτις
Προπονητής: Αλεχάντρο Χίσις
* Ολα τα ονόματα είναι υπαρκτά και πρόκειται για ποδοσφαιριστές.
πηγή: gazzetta.gr

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" το κόμμα της Ντόρας

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ", θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του (φίλου της κ.Μπακογιάννη) Ν.Χατζηνικολάου στο ΑΛΤΕΡ. ΔΗ.ΣΥ. τα αρχικά του.


Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΛΤΕΡ (το εμπιστευόμαστε, γιατί προφανώς η κ.Μπακογιάννη ανταποδίδει με το αποκλειστικό, τη στήριξη του Χατζηνικολάου τόσο καιρό), θα πάνε στο κόμμα και ...
βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μετά την ίδρυσή του εννοείται !)
Θα έχει μπλε και πορτοκαλί χρώμα.

Το ξέσπασμα του Λοβέρδου

Ουδέποτε έκρυψε τις πολιτικές φιλοδοξίες του και το γεγονός ότι θέλει πάντα να ξεχωρίζει. Ο λόγος φυσικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ανέλαβε ρόλο… «συνείδησης της κυβέρνησης» και τόνισε πως οι υπουργοί πρέπει να είναι επιδέξιοι, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ικανών διοικήσεων.


Επιπλέον, έκανε λόγο για κυβέρνηση δύο ταχυτήτων, καθώς όπως είπε υπάρχουν 4-5 υπουργοί που κάνουν όλοι την δουλειά, ενώ οι υπόλοιποι διστάζουν να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δήλωση – σοκ από Διαμαντοπούλου!

Το… τσουνάμι της γκρίνιας μεταξύ των υπουργών έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, προβληματίζοντας έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά το… οργανόγραμμα της κυβέρνησης. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο κυβερνόν κόμμα ήταν η φράση της Άννας Διαμαντοπούλου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός: «Ο Θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει» είπε χαρακτηριστικά και όλοι… πάγωσαν!


Η συγκεκριμένη φράση, «σημάδεψε» πολλούς στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και υπερ – κάλυψε τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, καθώς το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο κυβερνών κόμμα, όπως αυτό έχει δημιουργηθεί μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών όπου πολλοί υπουργοί ασκούσαν κριτική σε συναδέρφους τους!

Έντονες αντιδράσεις Ιεαρρχών για τα Θρησκευτικά

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου συζητήθηκε λεπτομερώς το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών. Οι συνοδικοί ιεράρχες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να αντιδράσουν εφόσον το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίσει προαιρετική τη διδασκαλία του μαθήματος ή το υποβαθμίσει με οποιονδήποτε τρόπο.


Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι ιεράρχες επισήμαναν ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει την διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και δεν πρόκειται η Εκκλησία να δεχθεί κάτι λιγότερο από αυτό.

Επιπλέον, ιεράρχες σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι επιθυμούν το μάθημα να είναι «υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα» και πρόσθεσαν ότι «αν δεν συμβεί αυτό τότε το υπουργείο θα βρει απέναντι του ως ανάχωμα Εκκλησία και λαό».