ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Πατρέων: Εκλέγονται και Τζανάκος και Πολίτης

Κεντρικό Διαμέρισμα:
•Από τον Γιάννη Δημαρά εκλέγονται οι: Λένα Καλεντζώτη, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Τάκης Γκίκας, Βίβιαν Σαμούρη - Βαγενά, Νανά Πατρώνη, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Θεοχάρης Μασσαράς, Νικόλαος Μακρής.

•Από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, εκλέγονται ο ίδιος, ο Άμπετ Χασμάν και ο Αλέξης Σκαρμέας.

•Από τον Κώστα Χριστόπουλο εκλέγεται ο ίδιος και τη δεύτερη έδρα καταλαμβάνει ο Σπύρος Πολίτης. Από την παράταξη του Κώστα Πελετίδη τη μία έδρα κρατά ο ίδιος και τη δεύτερη ο Ανδρέας Αντωνόπουλος,

•Εκλέγονται και οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Τζουραμάνης και Δημήτρης Αϊβαλής.

Αρκτικό Διαμέρισμα:•Από το Γιάννη Δημαρά εκλέγονται οι Ήρα-Ειρήνη Κουρή- Βασιλοπούλου, Σταύρος Μαλλιώρης, Γεώργιος Σιγαλός, Απόστολος Βανταράκης, Ανδρικοπούλου -Ρούβαλη.\

•Από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο Χρήστος Μπακαλάρος

•Από τον Κώστα Χριστόπουλο, η Μαριάννα Σταματιάδου

•Από το συνδυασμό του Κώστα Πελετίδη, ο Διονύσιος Πλέσσας.

Νότιο Διαμέρισμα:•Από την παράταξη του Γιάννη Δημαρά εκλέγονται οι: Παναγιώτης Παπαγιαβής, Δημήτριος Αβράμης, Γιώτα Δροσοπούλου - Αραβαντινού, Νικόλαος Κωστόπουλος, Χρήστος Γκόλφης

•Από την παράταξη του Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο Γιώργος Μπινιέρης

•Από τον Κώστα Πελετίδη, ο Στάθης Κεραμιδάς

Στο Ανατολικό Διαμέρισμα:•Από τον Γιάννη Δημαρά εκλέγονται οι: Ανδρέας Φίλιας, Ηλίας Γρηγόρης, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Χρήστος Λέγκας, Κώστας Τρίγγος.

•Από τον Δημήτρη Κατσικόπουλο ο Νίκος Τζανάκος

•Από το συνδυασμό του Κ. Χριστόπουλου, η Αναστασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου.Βραχνέικα:Ο συνδυασμός του Γιάννη Δημαρά εκλέγει την Αναστασία ΠαπαντωνοπούλουΠαραλία:Από τον Γ. Δημαρά, ο Κώστας ΒουκελάτοςΑπό τον Δ. Κατσικόπουλο, ο Φώτης ΔημακόπουλοςΡίο:Από τον Γιάννη Δημαρά εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Μπουρδούλης και Ιωάννης ΜανέταΑπό τον Δ. Κατσικόπουλο, ο Ιωάννης ΤσιμπούκηςΜεσσάτιδα:Από τον Γ. Δημαρά, ο Αχιλλέας Γεωργακόπουλος και Χαράλαμπος Καρκούλιας.Από τον Δ. Κατσικόπουλο, ο Γιώργος Καυκάς.

Γιαννόπουλος και Κεδίκογλου "ήταν, είναι και θα είναι στη ΝΔ"

«Ανήκω στη ΝΔ, βρίσκομαι στη ΝΔ και θα είμαι στη ΝΔ», διαβεβαίωσε ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Γιαννόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν συζήτησε τέτοια θέματα, αλλά θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας και τις πρωτοβουλίες που, όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο, επιβάλλονται από την τρόικα.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά.

«Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ. Πιστεύω σε αυτό το πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον τόπο και από εκεί και πέρα πόσες φορές να το επαναλάβω», είπε ο βουλευτής.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αποστασίας μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Κοντογιάννη, ανέφερε ότι ο κ. Κοντογιάννης εγκατέλειψε τη ΝΔ. «Τώρα από εκεί και πέρα ποιο ουσιαστικό θα χρησιμοποιήσεις ή ποιο ρήμα, ελάχιστα αλλάζει την ουσία», σημείωσε.

Δήλωσε ακόμη πως η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ήταν προγραμματισμένη και την είχε ζητήσει ο ίδιος προκειμένου να συζητήσουν για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματα στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ και οι φόβοι για "πολιτικό ντόμινο"

Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με διακριτικότητα τις εξελίξεις στη ΝΔ.


Σε κεντρικό επίπεδο αποφεύγουν κουβέντες που μπορεί να πυροδοτήσουν συζητήσεις περί ικανοποίησης από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό οφείλεται και σε έναν επιπρόσθετο λόγο. Γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση ότι από τη μία στιγμή στην άλλη είναι δυνατό να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και στο ΠΑΣΟΚ, στη λογική του πολιτικού ντόμινο.

Και τότε οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες σε όλα τα επίπεδα.

Ο Χρυσοχοϊδης κατηγορεί την Κατσέλη για "νεοφιλελεύθερες σαχλαμάρες"

Την προκάτοχό του στο Υπουργείο Ανάπτυξης Λούκα Κατσέλη έβαλε στο στόχαστρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το νόμο για την ίδρυση μιας επιχείρησης σε μία μέρα που έχει φέρει η κυρία Κατσέλη ως μία «νεοφιλελεύθερη σαχλαμάρα».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος ήταν και εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο αναρωτήθηκε «γιατί τότε βάλατε τον Παπανδρέου να το υπερασπίζεται δημοσίως με τόση θέρμη».

Η Δημοκρατική Συμμαχία οδεύει προς αποτυχία....

Οι πρώτες τηλεφωνικές μετρήσεις την δείχνουν στο 3,5%. Η συνέντευξη στον Πρετεντέρη δεν πήγε καλά τηλεοπτικά (το στήσιμο ήταν φανερό από... χιλιόμετρα μακριά), η τηλεθέαση πολύ πιο κάτω από την ανταγωνιστική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και...


γενικά η προώθηση του κόμματός της από τον κεντροδεξιό Τύπο προμηνύει δημοσιογραφικό "θάψιμο" στην πορεία. Η ίδια εμφανίζεται αισιόδοξη. Το ίδιο και το στενό της περιβάλλον. Ο μόνος που κρατάει αποστάσεις και είναι επιφυλακτικός είναι ο Επίτιμος της Ν.Δ. Δεν ήταν τυχαίο ότι δεν πήγε την Κυριακή. Ή μήπως έλειπε για να μην την γκαντεμιάσει; Ιδού το ερώτημα...

Νέο κόμμα....από τον Δημαρά

Από το newpost.gr

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη που ίδρυσε το δικό της κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία", σειρά παίρνει ο Γιάννης Δημαράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης αττικής κόντρα στο Σγουρό και Κικίλια, μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου προχωρούν απο κοινού στην ίδρυση πολιτικής κίνησης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή. όπως λέει ο κ. Οικονόμου, μαζί τους θα έχουν καταξιωμένα στελέχη απο τον κοινωνικό χώρο αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Ανεξαρτοποιήθηκε ο Κοντογιάννης

Πολύ σκληρή επίθεση στον Α. Σαμαρά εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Γ. Κοντογιάννης, o οποίος από πρωί διέρρεε την ομιλία του μέσω συνεργατών της Μπακογιάννη! Τον κατηγόρησε ότι βάζει το κόμμα πάνω από την πατρίδα και ζήτησε από αυτόν να ζητήσει ο ίδιος πρώτα συνεννόηση με τον Παπανδρέου και όχι ο πρωθυπουργός μαζί...  του. Ο Γ. Κοντογιάννης πριν από λίγο παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ανακοινώνει ότι ανεξαρτητοποιείται από τη Ν.Δ.

Προκαλεί η Βίβιαν Σαμούρη

Γράφει ο Ανδρέας Γιώτης:

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, την στιγμή που οι συμπολίτες μας βιώνουν τις δραματικές συνέπειες του μνημονίου, των περικοπών, της ανεργίας και της φοροεπιδρομής, η νεοκλεγείσα δημοτική σύμβουλος της παράταξης Δημαρά, Βίβιαν Σαμούρη να ξοδεύει τεράστια ποσά για να οργανώσει απόψε το βράδυ φιέστα για την εκλογή της σε… ντισκοτέκ της πόλης.


Φαίνεται πως οι νουθεσίες του συντοπίτη μας Γιώργου Παπανδρέου να περιορίσουμε τις σπατάλες και τις άσκοπες δαπάνες, ώστε να εξέλθουμε από την κρίση, αφήνουν αδιάφορη την όμορφη… θεούσα!

Αλήθεια ο νέος δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης στην οποία αυτή ανήκει, κ. Γιάννης Δημαράς, συμφωνεί; Ή μήπως σε καιρούς λιτότητας σφυρίζει κι αυτός αδιάφορα;

Αναπόφευκτη η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων

Παρά τις "χλιαρές" διαβεβαιώσεις τα όσα συμφωνήθηκαν χθες αφήνουν μετέωρους 40.000 υπαλλήλους.. Ποιο είναι το σχέδιο διαχείρισης της κρίσης;


Με άλυτη εξίσωση ή με πολιτικό πρόβλημα που για τις επόμενες 100 ημέρες πρέπει να ξεχαστεί μοιάζει η τύχη σχεδόν 40.000 δημοσίων υπαλλήλων για την ελληνική κυβέρνηση.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι εφ' όσον ισχύουν -και ισχύουν- όσα μάθαμε χθες απο τους δανειστές μας και τον υπουργό οικονομικών οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι αναπόφευκτες.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να λογίζονται ως νέες προσλήψεις όλες οι μετατάξεις στο δημόσιο.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι μεσα στο επόμενο τρίμηνο θα κλείσει πολλές δημόσιες επιχειρήσεις που δεν χρειάζονται.

Συνολικά υπολογίζεται ότι σχεδόν 50.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πρέπει να μεταταγούν. Επίσης η κυβερνηση συμφώνησε ότι οι νέες προσλήψεις για το 2011 δε θα ξεπεράσουν τις 10.000. Δηλαδή από τους 50.000 προς μετάταξη, θα μεταταγούν οι 10.000. Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δε θέλει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί επιθυμεί να μεταθέσει για όσο πιό πίσω μπορεί την αναπόφευκτη κοινωνική ανατραχή που θα προκληθεί.

'Ομως τη λύση έχει περιγραψει λεπτομερώς εδώ και μήνες ο κ. Πάγκαλος που έχει ήδη δώσει και τη συνταγματική διέξοδο από τη διάταξη για τη μονιμότητα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει υποστηρίξει ότι εαν καταργηθεί μιά θέση στο δημόσιο-και αυτό θα συμβεί για κάθε επιχείρηση που θα κλείνει-τότε ο υπάλληλος που την καλύπτει απολύεται χωρίς συνταγματικό κώλυμα γιατί η προστασία αφορά τη θέση και όχι το πρόσωπο. Εφ' όσον καταργηθεί η θέση -υποστηρίζει-απολύεται και το πρόσωπο που την καλύπτει.

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποσκοπεί πια στην ελαχιστοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων που θα προκληθούν, μέσω της τακτικής των βήμα-βήμα τετελεσμένων. Ετσι εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν οι υπηρεσίες που θα κλείσουν. Αρα οι υπάλληλοι τους θα βρεθούν κατ' αρχήν υπό μετάταξη αφου για την ώρα δεν τίθεται θέμα απολύσεων, οπότε δε θα έχουν λόγο να "βγουν στους δρόμους".

Οταν θα προκύψει η ανάγκη για απολύσεις θα είναι ήδη δεδομένο το ποιοί θα κινδυνεύουν αφού θα έχει "κατοχυρωθεί" η λίστα και δε θα μπορεί να ανακλιθεί και έτσι οι αντιδράσεις τους θα θεωρηθούν κατόπιν εορτής.

'Αλλωστε οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι από της αγαπημένες πρακτικές του ΔΝΤ. Σχεδόν από όπου κι αν πέρασε τις επέβαλε. Μόνο στη Ρουμανία απέλυσε σε μια...νύχτα 130.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Θύελλα στο ΣτΕ

Σε σοβαρή και ευθεία αμφισβήτηση τέθηκαν από τους νομικούς οι εισηγήσεις των μελών του Συμβουλίου Επικρατείας για την συνταγματικότητα του Μνημονίου.


Η ολομέλεια του ΣτΕ συνεδρίαζε επί έξι ώρες σε πολύ ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΔΕΔΥ, που προσέφυγαν κατά του Μνημονίου, εγκάλεσαν την εισηγήτρια του ΣτΕ Μαίρη Σαρπ ότι η εισήγησή της δεν είναι νομικό κείμενο αλλά «πολιτικό μανιφέστο».

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ Π. Πικραμμένος παρενέβη και ζήτησε να ανακληθούν οι χαρακτηρισμοί, οι δικηγόροι όμως επέμειναν αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για υπόγεια διασύνδεση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου με το Μαξίμου.

Σημειώνεται, ότι κατηγορίες και δηλητηριώδη υπονοούμενα σε τέτοια έκταση, σημειώνονται για πρώτη φορά στο ΣτΕ.

Τι ξέρει ο Καρατζαφέρης;

Κάτι περίεργο μαθαίνει ο Καρατζαφέρης για ενδεχόμενες σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό.


Από χθες εξετάζει με πολλή προσοχή την ομιλία Χριστόφια στη Βουλή και αν διασταυρώσει τις πληροφορίες του, θα καταγγείλει αμέσως τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου για δόλιες πολιτικές ενέργειες σε βάρος του Κυπριακού λαού.

Συγκρατείστε το αυτό γιατί η οικονομική κρίση και εξάρτηση από τον διεθνή παράγοντα έχει τέτοιου είδους ανταλλάγματα

Παραιτηθείτε και παραδώστε τις έδρες

Πολύ σκληρή γλώσσα θα χρησιμοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κοιτάνε προς το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ζητήσει από όποιον σκοπεύει να φύγει, να το κάνει τώρα και να παραδώσει την έδρα του η οποία δεν ανήκει σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως και νωρίτερα είχε γράψει το enpatrais.blogspot.com ο πρόεδρος της ΝΔ θα αφήσει υποννούμενα ότι εξυφαίνονται σχέδια αποστασίας στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Επιστροφή στην ενεργό πολιτική για τον Ανδριανόπουλο;

Πολλά ήταν τα σενάρια των προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τα οποία, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος θα μετείχε στο εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη.


Τροφή σε αυτή τη φημολογία έδινε και ο ίδιος με δηλώσεις του. Χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash αναφέρθηκε στη Δημοκρατική Συμμαχία.

«Τι θέλει επιτέλους ο κόσμος; Εάν θέλει κάποιους άγνωστους, καινούρια τελείως πρόσωπα φρέσκα πολύ σωστά θα ήταν μια καλή λύση, αλλά δεν τα αγκαλιάζει τα πρόσωπα αυτά και δεν τα προωθεί.

Άρα χρειάζεσαι κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πίσω τους μια ιστορία, ενδεχομένως η κρίση τους έκανε να αλλάξουν πολλές απόψεις και να καταλάβουν ακριβώς τι συμβαίνει κι εν πάση περιπτώσει έχουν τη δυνατότητα να ακούγονται αυτά τα οποία λένε» είπε.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί πολιτικά. «Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου σε μια τέτοια κρίσιμη φάση. Μπορείς να βοηθήσεις με πολλούς τρόπους, δεν χρειάζεται να είσαι βουλευτής για να βοηθήσεις» τόνισε.