ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Κλείνει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

Στην αναστολή της λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδα Το Βήμα” προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.


Το τελευταίο φύλλο θα βγει το Σάββατο, ενώ από Δευτέρα (29/11) θα υπάρχει μόνο το Βημα Online και το κυριακάτικο φύλλο.

Πάντως, ορισμένοι από τους εργαζομένους του καθημερινού φύλλου εργάζονται ήδη στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, αλλά αβέβαιο παραμένει το μέλλον των υπολοίπων, το αν και το πού θα διοχετευθούν στον εκδοτικό οργανισμό.

Πάτρα: Επίσκεψη Σαμαρά για την εορτή του Αγίου Ανδρέα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που διέρρευσαν πριν από λίγο από κύκλους της Ρηγίλλης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραστεί την Τρίτη στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα. Ήδη εχει σημάνει συναγερμός στα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ευρύτερη περιοχή καθώς όπως εκτιμούν θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθεί με πολλά από τα στελέχη και να εχει ίδια άποψη για τα τεκταινομενα σε τοπικό επίπεδο μετά τις κακές επιδόσεις της Ν.Δ. στις αυτοδιοίκητες εκλογές.


Πάντως η επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά δεν μπορεί να μην συνδυαστεί με την αναγγελία ίδρυσης του κόμματος της Ντορας Μπακογιαννη, την κάθοδο στελεχών της στην Αχαΐα και την προσχώρηση σε αυτό πολλών στελεχών και βουλευτών της Ν.Δ. από την ευρύτερη περιοχή.

Το Σάββατο το κόμμα Δημαρά

Με συνέντευξή του το Σάββατο, σε free press εφημερίδα, ο Γιάννης Δημαράς ανακοινώνει την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα μαζί με τον Βασίλη Οικονόμου και πολλούς από τους συνοδοιπόρους του στη μάχη των περιφερειακών εκλογών.


Στην απόφαση αυτή ο Γ. Δημαράς έφτασε γιατί -όπως λέει- διαπίστωσε ότι στον χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει ο νέος πολιτικός φορέας.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δημαράς αναμένεται να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η δήλωσή του το βράδυ των εκλογών, όταν είπε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής- θέση που δίνει βήμα μάχης και υπεράσπισης των απόψεών του.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, οι επονομαζόμενοι "βαρόνοι" της Ν.Δ. Μ. Έβερτ, Γ. Βαρβιτσιώτης και Γ. Κεφαλογιάννης. Τα τρια ιστορικά...


στελέχη της Ν.Δ. συνομίλησαν τηλεφωνικά και αποφάσισαν να συντάξουν κείμενο στήριξης της Ν.Δ. και αποδοκιμασίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατά τις ίδιες πηγές υπήρξε επικοινωνία και με τον Γ. Σουφλιά. Ο Σαρακατσάνος όμως δεν πήρε θέση. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει το νέο κόμμα της Μπακογιάννη. Αργότερα το βράδυ θα έχουμε νεότερες πληροφορίες...

Ανέλαβαν οι "Πυρήνες"

Την ευθύνη για τα παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς δέματα, ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με προκήρυξή που έστειλε στον δικτυακό τόπο Ιndymedia.


"Η Συνωμοσία δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μία οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες...", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της προκήρυξης.

Η δημοσίευση της προκήρυξης έρχεται λίγες μέρες με την ανάληψη της ευθύνης συμμετοχής στην οργάνωση από τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ο Χάρη Χατζημιχελάκη.

"Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε περιόδους μεγάλης έντασης. Η πόλωση και οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις είναι αναπόφευκτες. Η Ελλάδα συνεχίζοντας τον οικονομικό της κατήφορο θα γίνει θέατρο μεγάλων συγκρούσεων" σημειώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων, με κατηγορούμενους τους Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμο Τσάκαλο, περνάει στους εφέτες ειδικούς ανακριτές μετά την δημοσιοποίηση επιστολής στην οποία αμφότεροι δηλώνουν μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Μετά την παραδοχή των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου η υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων μεταφέρεται στο Εφετείο ώστε με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών να ανατεθεί στους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης των "Πυρήνων της Φωτιάς" και του "Επαναστατικού Αγώνα", Κ. Μπαλτά και Δημ. Μόκκα.

Με τον Παπαδόπουλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ

Τα όσα επισήμανε προχθές ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε εκδήλωση για το που βαδίζει η χώρα και τι πρέπει να γίνει, έχει βρει πολλούς υποστηρικτές μέσα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, πολλοί έλεγαν πως εάν ο Αλέκος Παπαδόπουλος προχωρούσε στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, αρκετοί θα τον ακολουθούσαν. Πάντως, σήμερα οι ευχές αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ταχεία ανάρρωση προς τον Αλέκο Παπαδόπουλο για την περιπέτεια της υγείας του είναι πολλές!

Παρενέβη μέσω τρίτων ο Καραμανλής

 Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε μέσω συνεργατών του ότι η Ν.Δ. είναι το σπίτι μας και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην συμμετέχει αύριο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα αυτό. Εκείνο πάντως που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι το αν θα πάρει τον λόγο, παρά τα όσα διαρρέει ο Αντώναρος. Ο Καραμανλής έχει δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τον αρχηγό της ΝΔ και πως όποιος πάει απέναντι , θα έχει να κάνει μαζί του. Εκτός και αν έχει λύσει παρασκηνιακά τις υποθέσεις με τους Κιλτίδη, Μαρκογιαννάκη, Αυγενάκη , Κοντογιάννη και φυσικά με την Ντόρα.

Περιμένοντας τον Σημίτη…

Τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, σαφώς και χαροποιούν το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, αυτή την περίοδο βλέπουν στην κυβέρνηση να βγαίνουν και να ασκούν κριτική στελέχη που ανήκουν στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ. Και απορούν που αποσκοπεί αυτή η κίνηση από την στιγμή που ο Κώστας Σημίτης έχει επιλέξει την σιωπή. Εκτός εάν ο πρώην πρωθυπουργός θελήσει να βγει στο προσκήνιο τις επόμενες ημέρες…

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.

Συνεχείς επαφές στο γραφείο του στην πλ. Μαβίλη έχει από νωρίς το πρωί σήμερα ο Κώστας Καραμανλής. Από το...


γραφείο του Καραμανλή πέρασαν οι Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέκος Κοντός και Δημήτρης Σιούφας. Πέρασαν και άλλοι βουλευτές. Αύριο ο Καραμανλής θα έχει στο γραφείο του ραντεβού με 15 βουλευτές! Η πιο σημαντική είδηση όμως είναι ότι ο πρ. πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε βουλευτές της Ν.Δ. και τους αποτρέπει να πάνε στο κόμμα της Μπακογιάννη. Μεταξύ αυτών που μίλησε σήμερα είναι και ο Σ. Κεδίκογλου. Το Fimotro είναι επίσης, σε θέση να γνωρίζει ο Καραμανλής μίλησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά και με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη από τον οποίο ζήτησε να σταματήσει να βγαίνει στα κανάλια και να κάνει συνεχώς δηλώσεις γιατί "δυναμιτίζει το κλίμα στην ευρύτερη κεντροδεξιά". Υπάρχει έντονη κινητικότητα στη Ν.Δ. και φαίνεται αυτό...

Στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση θα εισαχθεί ο Αρχιεπίσκοπος

Στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση για αφαίρεση λίθου από την ουροδόχο κύστη, αναμένεται να εισαχθεί -κατά πάσα πιθανότητα το απόγευμα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Σύμφωνα με πληροφορίες απο το περιβάλλον του αναμένεται να βγει απο το νοσοκομείο μέσα το Σαββατοκύριακο.

«Ο Πάγκαλος ερωτεύτηκε τους απαγωγείς του»

Αποστάσεις από την δήλωση του κ. Θ. Πάγκαλου κρατάνε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της κυβέρνησης.


Ο Μ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «είναι ευτυχία το μνημόνιο» είπε: «Ο Πάγκαλος πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ερωτεύτηκε τον απαγωγέα του»

Επιμένει στην ανάγκη για κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης» ο Μ. Ανδρουλάκης. «Αγαπώ τον Παπανδρέου αλλά δεν μιλάμε» τονίζει.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης προσκεκλημένος στο στούντιο του realfm 97.8 μίλησε στον Ν. Χατζηνικολάου για το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Η Έβδομη Αίσθηση, troika μοίρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με προσωπικότητες από όλο τον πολιτικό κόσμο.

«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Ο Παπανδρέου έπρεπε να κηρύξει εθνικό συναγερμό. Θα έπρεπε να είχαμε βάλει ζώνη ασφαλείας στη χώρα. Τώρα οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί. Ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη της ευρωζώνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε σκωπτικά τη δήλωση Πάγκαλου ότι το Μνημόνιο είναι ευτυχία. «Ο Πάγκαλος πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ερωτεύτηκε τον απαγωγέα του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για κρίση «μακράς διάρκειας» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πόσο θα χάσουμε. Πέφτουμε, πέφτουμε. Μέχρι να βρούμε πάτο και να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Περιέγραψε τρία σενάρια για την εξέλιξη της κρίσης: Το ειδυλλιακό. Η χώρα θα βγει στις αγορές το 2013. Το σενάριο της αναδιάρθρωσης του χρέους και το «καταστροφικό» με την κατάρρευση της ευρωζώνης.

Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει μέτρα, «με το 1/10 των μέτρων το πρώτο δεκαπενθήμερο θα είχαμε άλλα αποτελέσματα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αγαπώ τον Παπανδρέου, ανεβαίνει στον Γολγοθά με τον σταυρό του μαρτυρίου. Δεν θα του πετάξω πέτρες. Δεν μιλάει όμως μαζί μου. Υπάρχουν μηχανισμοί που σου λένε μόνο αυτό που θέλεις να ακούσεις»...

Προβληματισμός Σαμαρά με Χριστόφια

Με τις φωτιές που του άναψαν οι διαγραφέντες βουλευτές, ο Σαμαράς δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα όσα σοβαρά συμβαίνουν στα εθνικά ζητήματα και κυρίως στο Κυπριακό.


Τον προβλημάτισε ιδιαίτερα η ομιλία του Χριστόφια στη Βουλή και έχει αναθέσει σε ομάδα συνεργατών του να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την πορεία των τουρκοκυπριακών συνομιλιών στον ΟΗΕ.

Ο Χριστόφιας άφησε να εννοηθεί ότι στο πακέτο της λύσης θα περιλαμβάνεται και το Αιγαίο.

Συνομιλητής του προέδρου της Ν.Δ. παρατηρεί ότι η μυστική διπλωματία Παπανδρέου εξυφαίνει σχέδια για μεγάλες παραχωρήσεις εντός του Ιανουαρίου.

Ο ρόλος του Μαρκεζίνη

Απίστευτες ζυμώσεις και μυστικά ραντεβού πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε σπίτια πολιτικών, ξενοδοχεία ακόμη και σε πρυτανικά γραφεία.


Εκτός από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Λ. Παπαδήμο ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο Αλέκος Παπαδόπουλος φέρεται να έχει συναντηθεί διαδοχικά με τον Σημίτη και το σύνολο των υπουργών της παρούσας κυβέρνησης που διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις Παπακωνσταντίνου.

Εκείνος όμως που κινείται διακριτικά αλλά εξίσου αποφασιστικά, είναι ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης, κορυφαίο μέλος της Βρετανικής ακαδημίας και ένθερμος υποστηρικτής της στροφής της Ελλάδας προς τη Ρωσία.

Ο Μαρκεζίνης έχει συνταχθεί στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος δημιουργεί το δικό του «πολιτικό κίνημα αφύπνισης» και πρόσφατη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε πλήθος επιχειρηματικών παραγόντων και ... απεσταλμένων τους.

Το όνομα του Μαρκεζίνη ακούγεται ολοένα και περισσότερο για συμμετοχή του σε ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση , όχι όμως ως πρωθυπουργού αλλά ως υπουργού Εξωτερικών.

Αλλαγή στάσης από Παπούλια;

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Παπούλια να βρίσκεται ξανά στα μαχαίρια με τον Παπανδρέου και μάλιστα να το δείχνει χώνοντάς τα σε υπουργούς.


Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δέχτηκε προσφάτως τον Παπακωνσταντίνου τον οποίο μπροστά στις κάμερες ρώτησε : «τι στράβωσε με την τρόικα»;

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβασε πίεση 200 όταν του πρότειναν να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Την πρόταση δεν τόλμησε να την κάνει ο Παπανδρέου αλλά κάποιος παρατρεχάμενος ο οποίος εισέπραξε απάντηση στα ... γαλλικά.

Τα ιατρικά απόρρητα των Πατρινών στα χέρια ιδιωτών, πληρώνοντας 35€;;;

Σε πρόσφατη αναζήτηση μου στο internet βρέθηκα μπροστά σε μια σελίδα στο facebook, που διαφήμιζε μια νέα «Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας», την οποία κάθε Πατρινός πολίτης θα μπορούσε να προμηθευτεί από τα διαγνωστικά κέντρα και τα ιατρεία της πόλης μας, έναντι τιμήματος 35€. Δηλαδή σε “φακελώνουν” ηλεκτρονικά, πληρώνεις και από πάνω!!!


Τι είναι αυτή η κάρτα υγείας; Σύμφωνα με τους διαχειριστές της «αγνώστου ταυτότητας» ιστοσελίδας, πρόκειται για ένα νέο τρόπο αποθήκευσης ολόκληρου του ιατρικού ιστορικού του κατόχου, στο μέγεθος μιας κάρτας, με ολοκληρωμένες δυνατότητες διαχείρισης για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, (γιατρό, φαρμακοποιό, νοσοκομείο, κλπ). Το αποθηκευτικό μέσο είναι ηλεκτρονική μνήμη συνδεόμενη στη θύρα USB (USB flash memory). Στην κάρτα αυτή θα γίνεται καταγραφή Ατομικού & Οικογενειακού Ιστορικού, Εργαστηριακά Αποτελέσματα, Απεικονίσεις, Εμβολιασμοί – Αλλεργίες, Ιστορικό Φαρμακευτικής Αγωγής, κ.λ.π.

Ψάχνοντας λιγάκι παραπάνω και ενώ περίμενα (ως καλοπροαίρετο ον) να βρεθώ μπροστά σε κάποιο σοβαρό ιατρικό ίδρυμα (δημόσιο ή ιδιωτικό), αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Υγείας, ανακάλυψα ότι ο μοναδικός τηλεφωνικός αριθμός που αναγράφεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ως στοιχείο επικοινωνίας, είναι καταχωρημένος στ’ όνομα του Γενικού Διευθυντή ενός «Οδηγού Υγείας»!?!?!?!?!.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν κάποιοι να προωθήσουν τη συγκεκριμένη κάρτα είναι αρκετά ύποπτος και χρήζει έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, καθώς στην ιστοσελίδα δεν αναγράφονται καθόλου στοιχεία φορέα ή εταιρείας που προωθεί τη συγκεκριμένη κάρτα. Το παραπάνω και μόνο το γεγονός είναι αρκετό για να καταλάβει ο κάθε υποψιασμένος πολίτης ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας), πολλώ δε μάλλον σ’ αυτούς που επεξεργάζονται ή στοχεύουν να διαχειριστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως είναι τα ιατρικά δεδομένα κάθε πολίτη.

Προσωπικά σας καλώ να είστε επιφυλακτικοί με τη συγκεκριμένη κάρτα και να μην δώσετε έγκριση διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, ακόμα και αν σας το ζητήσει ο ιατρός σας. Κάθε ιατρός είναι υποχρεωμένος να τηρεί φυσικό φάκελο ή και ηλεκτρονικό αρχείο του ασθενή του και να μην το μοιράζεται με κανέναν. Μην πέσετε στην παγίδα και υπογράψετε κανένα έντυπο ή υπεύθυνη δήλωση που θα χορηγεί αυτομάτως έγκριση στη συγκεκριμένη εταιρεία, μαζί με την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας, να συλλέγει και να διαχειρίζεται το ιατρικό σας απόρρητο και να έχει πρόσβαση σ’ αυτό κάθε ιατρός και κάθε φαρμακευτική, ασφαλιστική εταιρεία. Και δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι ακόμα!!!

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

Σε θρίλερ μετατρέπεται η τέταρτη δόση

Σε θρίλερ μετατρέπεται, όπως προέκυψε από τις αυστηρές συστάσεις των εκπροσώπων της τρόικας, η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανειοδοτικού μηχανισμού στήριξης της χώρας, με αποτέλεσμα ο Μάρτιος να προβάλλει ως το επόμενο κρίσιμο ορόσημο για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα, στα ύψη έχει εκτιναχθεί το σπρεντ των ελληνικών ομολόγων, καθώς, πέρα από το πανευρωπαϊκό σκηνικό κρίσης που η σηματοδοτεί η περίπτωση της Ιρλανδίας, εξαιρετικά δυσμενή εντύπωση προκάλεσε στις αγορές η αναφορά των εκπροσώπων της τρόικας σε ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ ή επέκτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας με νέα δάνεια.

Παρ' όλα αυτά, σε μια αποστροφή του προορισμένη να συζητηθεί εντόνως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος διαπίστωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το μνημόνιο αποτελεί ευτυχία για τη χώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου μετά το 2012, και διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα απολύσεων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη για την αναφορά στο κείμενο που συμφωνήθηκε με την τρόικα ότι η απόκλιση από τις κλαδικές συμβάσεις θα γίνεται χωρίς "αναίτιους περιορισμούς".

Βέτο τροϊκανών για τον Παπακωνσταντίνου;

Μέρα με την ημέρα που περνά η αίσθηση που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης είναι ότι ο Παπακωνσταντίνου έχει πάρει προθεσμία από τους Τροϊκανούς, διάρκειας δύο μηνών, για να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει στοιχειωδώς καλά τη δουλειά του.


Ασφαλείς πληροφορίες του enpatrais.blogspot.com αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχουν ζητήσει από τον Παπανδρέου να τον αντικαταστήσει ενώ μέχρι να συμβεί αυτό, θα συνομιλούν - όπως λένε - μόνο με τον Παπαδήμο.

Αν οι πληροφορίες απηχούν πλήρως την πραγματικότητα, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας στο κρισιμότερο κυβερνητικό πόστο.

Παρέμβαση Καραμανλή για την αναταραχή στη Ν.Δ

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ και στην Κεντροδεξιά σημειώθηκε σήμερα.


Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό τόνιζαν χαρακτηριστικά πως "η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας".

Πληροφορίες φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να μετέχει αύριο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ,που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, χωρίς, όμως, να λαβαίνει το λόγο για να τοποθετηθεί.

Νίκος Νικολόπουλος: «Κομπλεξικοί και ανύπαρκτοι...»- Έριξε...ρουκέτες

Έξω από τα δόντια μίλησε ο Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο Πάτρα Παλλάς, μεταξύ πολιτικών στελεχών και φίλων του. Η εφημερίδα «Ρεπόρτερ» που κυκλοφορεί αποκάλυψε όλα όσα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και για ποια στελέχη ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. προχώρησε σε «δηλητηριώδη» σχόλια.


Ο Ν. Νικολόπουλος, αναφερόμενος σε ιστορικό στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επί σειρά ετών κατέχει νευραλγικές θέσεις στο κόμμα, απευθυνόμενος προς το ακροατήριο δεν δίστασε να εξαπολύσει μύδρους, χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια. «Πρόκειται για έναν κομπλεξικό, ο οποίος αρέσκεται μονάχα στην κριτική κι όχι στην ουσία.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αρθρογραφεί σε εφημερίδες, αλλά από ουσία μηδέν. Εκτός από μία φορά, ποτέ δεν έχει κατέλθει υποψήφιος σε αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να βοηθήσει την παράταξη. Πολιτικά τον θεωρώ ανύπαρκτο, καθώς δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Νικολόπουλος, φωτογραφίζοντας το στέλεχος με το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων.

Πάντως, ο βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική και κατά του προεδρείου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στην Αχαΐα. «Είναι μια ανύπαρκτη νομαρχιακή, η οποία και ασφαλώς έχει τις ευθύνες της για το αποτέλεσμα των ψηφοδελτίων στην περιοχή.

Τον πρόεδρο, Ανδρέα Μαζαράκη, δεν τον κρίνω ως επιστήμονα, αλλά πολιτικά δεν μπορεί να σταθεί. Πρέπει να ζητήσουμε από την κεντρική διοίκηση του κόμματος τον ορισμό νέας διοικούσας. Ποτέ δεν υπήρχε αυτό το κατάντημα στη ΝΟΔΕ».

Εν ολίγοις, το κλίμα στους κόλπους της τοπικής Ν.Δ. είναι πιο βαρύ από ποτέ, με την πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος να ζητά αλλαγή πλεύσης στην τοπική κομματική οργάνωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις που αναμένονται θα είναι ραγδαίες.

Μ.Μπεκίρης: Διαψεύδει τις φήμες ότι προσχωρεί στο κόμμα της Ντόρας

Διαψεύδει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης τη φημολογία που έχει αναπτυχθει γύρω από το όνομά του και σύμφωνα με την οποία, αποχωρεί από τη ΝΔ και προσχωρεί στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Σε δήλωσή του στην εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυξ αναφέρει: "Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ανήκω στη ΝΔ και θα παραμείνω σε αυτή. Δεν πρόκειται να διαψεύδω κάθε τι που λέει ο οποιοσδήποτε. Τώρα, γιατί κάποιοι λένε αυτά τα πράγματα, δεν μπορώ να το γνωρίζω"

Ο Καραμανλής γυρίζει....

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ


Ο Καραμανλής προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης στην κεντροδεξιά. Δεν θα τα γράψουμε όλα γιατί αύριο θα δώσουμε συνέχεια στο ρεπορτάζ. Σήμερα πάντως, έγινε χαμός στο γραφείο του Καραμανλή. Έσπασαν...

τα τηλέφωνα από βουλευτές, πρώην υπουργούς και στελέχη. Το enpatrais.blogspot.com είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σήμερα ο Καραμανλής κάλεσε τον Αντώναρο και τον Παυλόπουλο. Τους έδωσε εντολή από αύριο να διαρρέουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρουσης στη Ν.Δ. Δίνουν μάλιστα και συγκεκριμένες φράσεις τις οποίες θα χρεώσουν στον πρ. πρωθυπουργό. "Δεν επικροτώ τις κινήσεις που αποδυναμώνουν τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορώ να μιλάω δημοσίως για δυο πρώην υπουργός. Εγώ θεωρώ ότι η παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη και να βρεθεί φόρμουλα ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα". Η είδηση όμως είναι αλλού. Ο Καραμανλής τα προσεχή 24ωρα θα μιλήσει και με τους δυο. Και με τον Σαμαρά και με τη Ντόρα. Και όπως φαίνεται αυτή θα είναι μόνο η αρχή...

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος

Με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ των Αθηνών ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος.


Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο κ. Παπαδόπουλος υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις.