ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

"Η κρίση προσωπικής στρατηγικής δε θα γίνει κρίση της παράταξης"

«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως , την κρίση της προσωπικής του στρατηγικής δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης» τόνισε στη δευτερολογία του ο Αντώνης Σαμαράς.


Με αφορμή προτάσεις των κκ Σταμάτη και Νικολόπουλου για ανοικτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε ότι «η πόρτα μου είναι ανοικτή και είναι εχθρός μου, όποιος δεν ανοίγει πόρτες».

Σχολιάζοντας παρέμβαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται με Εξεταστικές Επιτροπές και ύβρεις απέναντι στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί την παράταξη. «Θα είμαστε απέναντι σταθερά».

Για την αποχή στις εκλογές ανέφερε ότι «μας βαθμολογεί ο πολίτης και θα συναντηθεί μαζί μας στις επόμενες εκλογές», ενώ ζήτησε από τους υποψηφίους στις τελευταίες εκλογές, νικητές και ηττημένους, (να δουν) τα αίτια της νίκης ή της ήττας τους.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεδριάζει πιο συχνά η Κ.Ο.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης μιλώντας με δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για άριστο, ενωτικό και φιλικό κλίμα.

«Καμία σχέση με αυτά τα οποία μας είχατε προετοιμάσει» συνέχισε και χαρακτήρισε πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τη ΝΔ τη σημερινή συνεδρίαση.

Το μήνυμα ήταν: «όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντιδράσουμε στην πολιτική που κάνει κακό στον τόπο» κατέληξε.

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας με το βαθύ ΠΑΣΟΚ…

Στις τελευταίες του ομιλίες, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχώς επισημαίνει πως θα προχωρήσει σε… συγκρούσεις με κατεστημένα πολλών χρόνων που έφεραν την τρόικα στην χώρα μας, συγκρούσεις που έχουν ωστόσο έντονο το «πράσινο» χρώμα, αφού στις ΔΕΚΟ για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ.


Ωστόσο, ο κάβος είναι μεγάλος εάν αναλογιστεί κανείς τις… διαθέσεις όλων εκείνων των στελεχών που επιμένουν να λένε σήμερα πως έχει χαθεί ο χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ και πως δεν είναι ο σοσιαλιστές της λιτότητας! Και πλέον, βάλλουν εναντίον του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου όταν επισημαίνουν τα εξής: «Εκείνο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για το μέλλον όπου θα έχει ως βασική ιδέα ότι τα κυρίαρχα κράτη ποτέ δεν πτωχεύουν αλλά αγωνίζονται για να υπάρξουν χωρίς να αποποιούνται τις υποχρεώσεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει για τέτοιες πολιτικές. Δεν έχει δώσει καμία λευκή επιταγή σε κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ έχει τα όργανά του και τις καταστατικά θεσμοθετημένες διαδικασίες. Για αυτό πρέπει να οδηγηθούμε σε Συνέδριο το συντομότερο δυνατό. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον Πρόεδρο του κινήματος. Οι ευθύνες του απέναντι στο λαό και το ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες!».

Αυτό το απόσπασμα να σημειωθεί πως προέρχεται από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Οι συγκρούσεις πλέον είναι αναμενόμενες. Η κάθαρση έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει όπως λέγεται αίμα, δάκρυα και ιδρώτα…

ΠΑΣΟΚ:«Ας κάνει κόμμα ο Δημαράς…»

Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται, τελικά φαίνεται πως ο Γιάννης Δημαράς θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, με σκοπό φυσικά να αντλήσει τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, οι συζητήσεις περί της… έδρας του έχουν κάνει την Ιπποκράτους να επισημαίνει πως δεν απασχολεί πλέον εάν ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει κόμμα ακολουθώντας τα χνάρια της Ντόρας Μπακογιάννη. Και δηλώνουν σίγουροι πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε επίπεδο… στελεχών δεύτερης κλίμακας, κανείς από το Κίνημα δεν θα τον ακολουθήσει…

Η ομιλία του Νίκου Νικολόπουλου στη ΚΟ της ΝΔ σήμερα το μεσημέρι

Όσοι από εμάς πιστεύουμε πως «είμαστε η Νέα Δημοκρατία» και πως αποχωρώντας από αυτή θα… την πάρουμε μαζί μας, μάλλον κάπου χάσαμε τον δρόμο!
Αισθάνομαι ότι πριν λίγες μέρες ο λαός μας άναψε και πάλι το πράσινο φως μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο. Δεν ήταν μόνον η ήττα που αντιμετωπίσαμε στις εκλογές του 2009.

Κυρίαρχα ήταν η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι των αντιπάλων μας και η περίοδος εσωστρέφειας – έως και αυτομαστιγώματος – που επακολούθησε.

Ήταν αρκετός ο χρόνος αυτός για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της πιο αντιλαϊκής λαίλαπας που γνώρισε η χώρα και αφετέρου, η παράταξή μας να βρει τον βηματισμό της και συναισθανόμενη σωστά και πάλι τον παλμό της κοινωνίας, να αρχίσει να συμπορεύεται με αυτή και να εισπράττει τα πρώτα, πολύ θετικά μηνύματα.

Αξιολογώντας πολύ σωστά την σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο σήκωσε την σημαία του νέου αγώνα υπέρ της πατρίδας και της κοινωνίας, αλλά έγκαιρα απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί μία δύναμη διαμαρτυρίας αλλά παραμένει μία σοβαρή και υπεύθυνη δύναμη, με εναλλακτική πρόταση για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Εν πρώτοις λοιπόν, θα έλεγα πως δεν μας περισσεύει χρόνος για νέες εσωστρέφειες, ούτε για νέες κρίσεις ταυτότητας και συνείδησης. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε και τι υπηρετούμε! Και όποιος ακόμα…. ψάχνεται, μπορεί να το κάνει μόνος του, χωρίς να ενοχλεί και χωρίς να απασχολεί μία ολόκληρη παράταξη, της οποίας η προτεραιότητα παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος και η συγκεκριμενοποίηση των θέσεών μας, κατά τρόπο που απλά και ρεαλιστικά να γίνονται κατανοητές από κάθε πολίτη.

Πιστεύω ότι έχουμε ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό χρέος, να φέρουμε στο επίκεντρο της καθημερινής μας δράσης και πολιτικής κάθε άνεργο, κάθε φτωχό, κάθε αδύναμο. Είναι ευθύνη της παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Να κηρύξει τον υπέρ αδύνατων αγώνα. Να εδραιώσει στην συνείδηση κάθε Έλληνα την πεποίθηση για το καθήκον στήριξης των πλέον αδυνάτων συμπολιτών μας. Εμείς πρέπει να είμαστε κοντά τους. Ανοίγουμε τα αυτιά και τις καρδιές μας. Τους ακούμε, μαθαίνουμε και πράττουμε. Εμείς σήμερα παρά ποτέ οφείλουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την στήριξη τους.

Ο λαός περιμένει να ακούσει από εμάς, νέες και καθαρές απόψεις για μια σειρά ζητήματα, όπως είναι η δημόσια διοίκηση, η παιδεία, η υγεία, κλπ. Οφείλουμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει κοινωνικός φιλελευθερισμός και με ποιες πολιτικές, υπερασπίζεται την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους.

Περιμένει να του δώσουμε την βάσιμη ελπίδα της επόμενης μέρας. Περιμένει να αντιμετωπίσουμε την δική του πραγματικότητα. Στην ουρά του ΙΚΑ, στην στάση του λεωφορείου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στο χωράφι του κάμπου. Μας θέλει σε μία διαρκή κοινωνική επαγρύπνηση. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Ο δικός μας μονόδρομος.

Κι ας αφήσουμε την κυβέρνηση να παλινωδεί και να χάνεται μέσα στα δικά της αδιέξοδα, αναζητώντας στηρίγματα σε ετερόκλητες συμμαχίες. Αναρωτιούνται οι πολίτες: Έναντι ποίου εχθρού επιζητεί στηρίγματα η κυβέρνηση; Και αυτοί που με τον ένα ή άλλο τρόπο σπεύδουν να της προσφέρουν σωσίβια για να επιπλεύσει, έναντι ποιου εχθρού το πράττουν; Ποιος είναι ο μεγάλος εχθρός, απέναντι στον οποίο η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει; Μα, ο… ελληνικός λαός!

Ο λαός που απερίφραστα και μαζικά καταδικάζει την λογική της απόλυτης υποταγής στην τρόικα και που πιστεύει, όπως και εμείς, ότι ασφαλώς και υπάρχει άλλη λύση χωρίς να χρειάζεται να υποστεί την εξαθλίωση και την κατακρεούργηση κάθε κράτους πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, αλλά και κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας! Εμείς λοιπόν, είμαστε με τον λαό! Εχθροί των εχθρών του!

Και καθώς είμαστε μαζί του, αποκλείεται να χάσουμε, όσα σωσίβια κι αν ρίξουν στη κυβέρνηση, όσα κόμματα και να δημιουργηθούν από σεβντά ή καπρίτσιο ή από μικροπολιτική υστεροβουλία, όσο κι αν προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν και να μας αποδυναμώσουν.

Ο λαός μας, και ξέρει και καταλαβαίνει. Και τιμωρεί! Μας το έδειξε και εμάς, θα το δείξει και σε εκείνους από τα αριστερά ή τα δεξιά της, που προσπαθούν να παραστήσουν πως είναι νέοι ενώ είναι παλιοί και απαράλλαχτοι παλιομοδίτες και παλαιοκομματικοί.

Και κάτι ακόμη: Όσοι από εμάς πιστέψαμε ή πιστεύουμε πως «είμαστε η Νέα Δημοκρατία» και πως αποχωρώντας από αυτή θα… την πάρουμε μαζί μας, μάλλον κάπου χάσαμε τον δρόμο.

Κάπου κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε στην εικονική πραγματικότητατου ψυχολογικού μας λαβύρινθου. Γιατί η πραγματική Νέα Δημοκρατία είναι εκεί έξω. Στις πόλεις και στα χωριά της Ελλάδας. Είναι τα απλά στελέχη της βάσης που έχουν δώσει πολύχρονους και σκληρούς αγώνες, είναι οι απλοί και καθημερινοί πολίτες που ελπίζουν και πιστεύουν σε αυτή και στις διαχρονικές αξίες που υπηρετεί.

Αυτούς πρέπει άμεσα να αξιοποιήσουμε που μέχρι πρότινος βρίσκονταν για διαφόρους λόγους παροπλισμένοι. Άλλωστε, η ιστορία έχει διδάξει ότι το άλλοθι της όποιας αποχώρησης είναι η απαξίωση της εθελοντικής προσφοράς.

Άμεσο άνοιγμα, λοιπόν, στη βάση του κόμματος που πρέπει να αισθανθεί ότι συμμετέχει ενεργά. Δύσκολο μεν, απαραίτητο δε.

Οι περισσότεροι από εμάς γεννηθήκαμε και ανδρωθήκαμε πολιτικά σε αυτή την παράταξη. Ναι, είναι το σπίτι μας. Και επειδή μένουμε από επιλογή και όχι από ανάγκη ή ιδιοτέλεια δεν θα πάψουμε να το φροντίζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση των προσδοκιών και των οραμάτων μας.

Υπηρετούμε την Νέα Δημοκρατία γιατί είναι μια βαθιά ανθρώπινη και φιλολαική παράταξη που διαχρονικά τάχθηκε στην υπηρεσία της πατρίδας. Αξίζει να κυβερνά τον τόπο. Ξέρει να ανανεώνεται, να διορθώνει τα λάθη της, να υπερασπίζεται τις αξίες της και να συνδιαμορφώνει την πολιτική της με τις απαιτήσεις των καιρών και τα κελεύσματα των πολιτών. Για αυτούς τους λόγους, αποτελεί μία παράταξη εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας. Η κάθε διαμαρτυρία οφείλει να ενσωματώνεται

και να γίνεται αφορμή μίας νέας σύνθεσης. Η κάθε παρατήρηση, οφείλει να εμπλουτίζει το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων μας και η κάθε αβλεψία, οφείλει να αποτελεί αφορμή νέας πορείας. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα γίνει και τώρα. Και πως οι επόμενες ημέρες και οι επόμενοι μήνες θα μας βρουν όλους μαζί στα μετερίζια των αγώνων που επί χρόνια δίνουμε για να υπερασπιστούμε όσα πετύχαμε και όσα μπορούσαμε ακόμα να πετύχουμε. Και μπορούμε να πετύχουμε πολλά ακόμα.

Βαριές κουβέντες απο γαλάζιους βουλευτές για Ντόρα

Βαριές κουβέντες ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απο αρκετούς γαλάζιους βουλευτές για τους βουλευτές που αποχώρησαν, αλλά και για την Ντόρα Μπακογιάννη.


Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Μαργαρίτη Τζίμα. «Άνοιξα το λεξικό Μπαμπινιώτη στη λέξη αποστασία και διάβασα ότι

σημαίνει την αποχώρηση βουλευτών από μια παράταξη για να την

αποδυναμώσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ,

απαντώντας σε σχετική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάνννη, ότι «αποστασία σημαίνει να ρίχνεις κυβέρνηση».

Το ΠΑΣΟΚ εξαπατά τον λαό επιστημονικά

"Σε αυτό το καράβι που λέγεται Ελλάδα είμαστε όλοι επιβάτες. Η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία που επιβλήθηκε από το Μνημόνιο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο" είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.


"Έπεσε έξω σε όλα, έσοδα, πληθωρισμό, ανεργία. Έπεσε έξω ακριβώς για τους λόγους που είχαμε πει. Εμείς μελετήσαμε το Μνημόνιο. Δεν βιαστήκαμε" είπε ο κ. Σαμαράς αφήνοντας αιχμές για "όσους το ψήφισαν χωρίς να το έχουν διαβάσει πρώτα".

"Η πολιτική που υιοθετήθηκε από τον περασμένο Μάιο βάζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ελλειμμάτων. Η ύφεση θα απορροφήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού" είπε ο κ. Σαμαράς και επικαλέστηκε τον Ξενοφών Ζολώτα: Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές ενισχύοντας έτσι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. "Αν η μείωση των συντάξεων ήταν η πιο κοινωνικά άδικη απόφαση της κυβέρνησης, η αύξηση των φορολογικών συντάξεων ήταν η πιο μοιραία" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Μας έχουν δικαιώσει οι διεθνείς αγορές για τις διαπιστώσεις μας" είπε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε ότι είναι ουσιαστικά αδύνατον να ανταποκριθεί η χώρα μας στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της. "Ο φάυλος κύκλος ύφεσης και ελλειμμάτων θα αυτοδιαιωνίζεται για πάντα" σημείωσε και πρόσθεσε:

"Αυτά τα λέγαμε μόνο εμείς και τότε κάποιοι μας επέκριναν. Σήμαρα αυτές τις διαπιστώσεις τις κάνουν και υπουργοί της κυβέρνησης. Ακόμα και με τα λόγια τα δικά μας. Ακόμα και αρθρογράφοι του φιλοκυβερνητικού τύπου. Γι' αυτό και σήμερα εμφανίζονται υπουργοί να κάνουν για πρώτη φορά διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο".

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η παρατεταμένη ύφεση διαλύει την μεσαία τάξη και τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα του δεν περιοριστήκε στην κριτική κατά του Μνημονίου αλλά παρουσίασε έναν διαφορετικό τρόπο εξόδου της χώρας από την κρίση.

"Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα όταν από την κυβέρνηση μίλαγαν για διεφθαρμένη χώρα. Λέμε τις διαφωνίες μας. Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και σε πειρασμούς του λαϊκισμού που είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ." υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

"Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που στην αντιπολίτευση βγαίνουν στα πεζοδρόμια για να ακυρώσουν ξένες επενδύσεις και τώρα τις καλοδέχονται. Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που έλεγαν προεκλογικά ότι 'λεφτά υπάρχουν', από όσους έχουν αναγάγει την εξαπάτηση του λαού σε ύψιστη επιστήμη".

"Κολοτούμπα" Δημαρά για τα σκουπίδια;

Mάλλον οι κάτοικοι της περιοχής Ξερόλακκας θα πρέπει να προετοιμαστούν από τώρα «ψυχολογικά» για όσα πρόκειται να τους συμβούν! Και να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο νέος δήμαρχος Γιάννης Δημαράς να ακολουθήσει κατά γράμμα... όσα έλεγε προεκλογικά ο βασικός του αντίπαλος Δημήτρης Κατσικόπουλος για δημιουργία νέου κυττάρου στην Ξερόλακκα!


Μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να στήριξαν τον Γιάννη Δημαρά και μάλιστα να έκαναν επίθεση με διάφορα μέσα στο δίδυμο Φούρα - Κατσικόπουλου, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πληρώσουν ακριβά την επιλογή τους!

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες του enpatrais.blogspot.com, δύο βασικά στελέχη της παράταξης Δημαρά έχουν ήδη ζητήσει πληροφορίες και «ψάχνονται» για μελέτες που υπάρχουν για το νέο κύτταρο! Προφανώς, η νέα δημοτική Αρχή έχει καταλάβει την «πατάτα» - «κοροϊδία» της προεκλογικής περιόδου και πλέον... κάνει στροφή 180 μοιρών! Θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει μία καλή δικαιολογία (π.χ. θα ρίξει τα βάρη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ή στην κυβέρνηση) και θα συνεχίσει να ρίχνει τα σκουπίδια... στην Ξερόλακκα!

Ποια είναι τα εμπόδια που ήδη βρίσκει στον δρόμο του ο νέος δήμαρχος; Όσα του έλεγαν προεκλογικά οι αντίπαλοί του (και ποιος δεν θυμάται την περιβόητη «ατάκα» του Κώστα Χριστόπουλου... «δεν είσαι καλός με τα σκουπίδια»):

1. Μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φλόκα ισοδυναμεί με μη δυνατότητα λειτουργίας του εργοστασίου

Σ.Σ.: Έστω και αν σε αυτό στηρίχθηκε όλη η προεκλογική καμπάνια του κ. Δημαρά.

2. Η μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φλόκα είναι αδύνατη γιατί δεν υπάρχει δρόμος (απαιτούνται 10 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του).

3. Η μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλους δήμους ανεβάζει υπερβολικά το κόστος! Πού θα βρει χρήματα η νέα δημοτική Αρχή, εν μέσω τέτοιας κρίσης; Και σίγουρα με βάση την προεκλογική της δέσμευση για μη αύξηση των τελών, δεν θα το επιχειρήσει.

Μία λοιπόν είναι η λύση που απομένει: Η πρόταση Κατσικόπουλου. Η δημιουργία νέου κυττάρου στην Ξερόλακκα δείχνει να αποτελεί μονόδρομο για την δημοτική αρχή. Προς το παρόν πάντως τα στελέχη της παράταξης τηρούν σιγή ιχθύος! Έστω και αν στο δημαρχείο... όλοι γνωρίζουν πως «ψάχνονται» για το νέο κύτταρο!

ΚΑΤΟΙΚΟΙ: Θα δώσουμε μικρή προθεσμία
Και ενώ ο νέος δήμαρχος έλεγε προεκλογικά πως θα κλείσει αμέσως την Ξερόλακκα, οι κάτοικοι δήλωναν χθες πως «θα του δώσουν μία μικρή προθεσμία μέχρι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται. Από εκεί και πέρα όμως θα σταθούν απέναντί του.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ : "Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"

"ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 4% Η ΔΗΣΥ"


Πληροφορίες για τις μετρήσεις που "τρέχουν" για το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη έδωσε πριν από λίγο ο Ν. Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real fm. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, στις μετρήσεις η ΔΗΣΥ παρουσιάζεται λίγο πάνω από το 3% και σαφώς κάτω από...

το 4%. "Από τις πληροφορίες μου προκύπτει ότι το νέο κόμμα της Μπακογιάννη θα δώσει μάχη για να μπει στη Βουλή". Και από το δικό μας ρεπορτάζ προκύπτει ότι η ΔΗΣΥ κινείται στα ποσοστά που αποκάλυψε ο Ν. Χατζηνικολάου. Ούτως ή άλλως την Κυριακή θα δημοσιευτούν δυο ενδιαφέρουσες μετρήσεις...

Από τώρα η εξίσωση των ορίων ηλικίας

Στα μουλωχτά επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει από τώρα την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών μέσω νομοσχεδίου για τις ίσες ευκαιρίες που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας "Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.

Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του ΕΚ της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες διατάξεις" και συγκεκριμένα στο άρθρο 7, παρ.1, εδάφιο στ, εισάγεται υποχρεωτικά η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, όμως, με την έκθεσή του επί του νομοσχεδίου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται στους πρόσφατα ψηφισθέντες ασφαλιστικούς νόμους (3863/2010 και 3865/2010), σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου ή καταργούνται όλες οι ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν τη σταδιακή προσαρμογή και εξίσωση για τις γυναίκες.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, χαρακτήρισε «μη ζήτημα» τη σοβαρότατη αυτή διαφωνία που ανέκυψε από την Επιστημονική Επιτροπής τονίζοντας ότι το θέμα λύθηκε με τον νέο ασφαλιστικό νόμο και αντί άλλης πειστικής απάντησης, είπε ότι ενδεχομένως να μην είχε ενημερωθεί η επιτροπή!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ 902...

Οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι δύσκολοι είναι. Παρόλα αυτά υπάρχει συγκεκριμένο κόμμα, της αντιπολίτευσης που παραμυθιάζει το κόσμο με τις αγνές προθέσεις του και διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως μόνο η λαϊκή επανάσταση μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό. Ο λόγος για το ΚΚΕ, το "Σπίτι του Λαού". Από την Τετάρτη, το...

κανάλι του 902, συγκαλεί συνελεύσεις και ανακοινώνει απολύσεις στους εργαζόμενους, οι οποίες θα ξεκινήσουν από 1 Δεκέμβρη. Ο ακριβής αριθμός τον απολυόμενων παραμένει άγνωστος. Στους διαδρόμους του καναλιού τα ποσοστά κυμαίνονται από το 30-60%. Οι εργαζόμενοι όμως δεν είναι ποσοστά, είναι άνθρωποι με οικογένειες, υποχρεώσεις και χρέη.
Το χειρότερο όλων είναι ότι όταν η διεύθυνση συγκάλεσε συνέλευση μόνο τον κομματικών στελεχών για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των απολύσεων, όλοι πλην ενός των κομματικών ψήφισαν υπέρ. Η κίνηση αυτή δείχνει το ξεκάθαρο ποιόν των σημερινών αριστερών. Το "Σπίτι του λαού" που νοιάζεται για την ευημερία, την ισότητα και με πράξεις απαντά στην "αντιλαϊκή" πολιτική της κυβέρνησης με απάντηση τις "φιλολαϊκό"