ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Κι άλλα μέτρα απαιτεί η τρόικα!

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και αναγγελία, τον Μάρτιο, πρόσθετων διαρθρωτικών μέτρων της τάξης του 5% του ΑΕΠ, συνιστά στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η Κομισιόν καταλήγει σε αυτή την έκθεση μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η τρόικα στην Αθήνα τον Νοέμβριο.

Στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα, σε γενικές γραμμές, έχει πετύχει τους ώς σήμερα στόχους, και προτείνεται στο Eurogroup η εκταμίευση της τρίτης δόσης των ευρωπαϊκών δανείων συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 2,5 δισ. του ΔΝΤ.

Στη σχετική έκθεση που εκπόνησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή του μνημονίου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές είναι ελαφρώς χειρότερες και ότι υπάρχει κίνδυνος μη επίτευξης του στόχου για το πρωτογενές ταμειακό υπόλοιπο της γενικής κυβέρνησης για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Υπογραμμίζεται επίσης η δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το 2011 πρόσθετα μέτρα, αλλά και η ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού....

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» κατατέθηκε στη Βουλή μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Το σχέδιο νόμου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών προτείνεται να συζητηθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς το σύνολο των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό συνδέονται άμεσα με την επίτευξη των στόχων και την ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της χώρας μας και θα πρέπει να είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Φορολογικά μέτρα

Το σχέδιο νόμου προτείνει τα παρακάτω φορολογικά μέτρα:

" Αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% και του υπερμειωμένου από το 5,5% στο 6,5%.

" Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα από το σήμερα ισχύον 11% στον νέο υπερμειωμένο συντελεστή 6,5%.

" Αναστολή της εφαρμογής της διερεύνησης του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

" Απλοποίηση του συστήματος διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης με την κατάργηση της καταβολής του αυξημένου ΕΦΚ καυσίμου κατά τον εκτελωνισμό από τους προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης.

" Μείωση του φόρου κατανάλωσης για την ηλεκτρική ενέργεια για την οικιακή χρήση (από 5 ευρώ/MWh σε 2,2 ευρώ/MWh), αύξηση των επιχειρηματικών τιμολογίων εκτός της υψηλής τάσης (από 2,5 ευρώ/MWh σε 5 ευρώ/MWh) και πλήρης απαλλαγή από τον φόρο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για γεωργική χρήση. Η ρύθμιση αυτή γίνεται αντισταθμιστικά στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

" Παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας με έκπτωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα μεσαίας εργοστασιακής αξίας.

" Μείωση του συντελεστή του ΕΦΚ στον καπνό από το 67% στο 65% και την αύξηση του παγίου στοιχείου από το 10% στο 15%.

Πολιτική και όρια προσλήψεων στο δημόσιο τομέα

" Καθολική εφαρμογή του κανόνα της 1 πρόσληψης ανά 5 αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα.

" Στον κανόνα 1:5 προσμετρούνται ως προσλήψεις οι τυχόν μετατάξεις από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο στενό δημόσιο τομέα (π.χ. από δημόσιες επιχείρησεις σε αναδιάρθρωση προς την κεντρική κυβέρνηση).

" Μειώνονται για το 2011 κατά 15% σε σχέση με το 2010 οι συμβάσεις προσωπικού με σχέση ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου.

Άλλα μέτρα διοικητικού χαρακτήρα

" Ρύθμιση θεμάτων επείγοντος χαρακτήρα διοικητικής και οργανωτικής φύσεων στο Υπουργείο Οικονομικών που προέκυψαν από τη "διάσπαση" του πρώην Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (π.χ. αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, υπαγωγή υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Διοικητικού της ΓΓ Φορολογίας).

" Εκκαθάριση αρχείου ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, με τη διαγραφή των οφειλών ανεπείδεκτων εισπράξεως.

" Ρύθμιση θεμάτων μισθοδοσίας μέχρι τον Απρίλιο του 2011 του προσωπικού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μετατάσσεται στις Περιφέρειες ή στους Καλλικρατικούς Δήμους από 1η Ιανουαρίου 2011.

" Ρύθμιση θεμάτων ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες των οργάνων της.

Ρυθμίσεις για την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας

" Οι αποδοχές μειώνονται κατά 10% για αμοιβές άνω των 1.800 ευρώ, το επίδομα "περιποίησης πελατείας" καταργείται, ενώ συνεχίζει να καταβάλλεται το ποσό ενίσχυσης χαμηλόμισθων.

" Οι προσλήψεις 700 ατόμων που είχαν οριστεί έπειτα από διαγωνισμό της ΑΤΕ ακυρώνονται.

" Οι κενές θέσεις που θα πληρώνονταν με αυτές τις προσλήψεις καταργούνται.

" Οι προσληφθέντες θα μεταφερθούν στο ΙΚΑ για την πλήρωση θέσεων για την κάλυψη των αναγκών προσωπικού του ταμείου.

Οικονομική εποπτεία και έλεγχος της μισθολογικής δαπάνης στις ΔΕΚΟ

Η ανάγκη για παρέμβαση με στόχο την εξυγίανση και τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών στις ΔΕΚΟ είναι επιτακτική.

" Τα τελευταία πέντε χρόνια τα συσσωρευμένα ελλείμματα (χρέος) - μόνο των 11 πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ - έχει υπερδιπλασιαστεί από 5,6 δις ευρώ σε 13,2 δις ευρώ.

" Τα ετήσια ελλείμματα των ΔΕΚΟ που σήμερα εποπτεύονται από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ που Υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ.

" Οι δαπάνες μισθοδοσίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 9% τα τελευταία τρία χρόνια τη στιγμή που η απασχόληση μειώθηκε κατά περίπου 6%.

" Ο δείκτης μισθολογικού κόστους προς έσοδα είναι περίπου 80% ενώ για πέντε μεγάλες ΔΕΚΟ το μισθολογικό κόστος ξεπερνά τα έσοδα (το 2009 στην ΕΘΕΛ ήταν 164% των εσόδων, στον ΗΛΠΑΠ 147,5%, στην ΕΑΣ 143,9%, στον ΗΣΑΠ 110,4% και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 109,8%).

" Η μέση ετήσια αμοιβή στις ΔΕΚΟ το 2009 ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ και είναι 100% (διπλάσια) από τη μέση αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα και 40% υψηλότερη από τη μέση αμοιβή στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Ένας μεγάλος πλέον αριθμός ΔΕΚΟ περιλαμβάνονται και συνυπολογίζονται στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ οι καταπτώσεις εγγυήσεων για τις ΔΕΚΟ που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις καταγράφονται επίσης στα ελλείμματα.

Ειδικότερα η δημοσιονομική επιβάρυνση από τις ΔΕΚΟ συνοψίζεται στα εξής:

" Τα αποτελέσματά τους προστίθενται στο ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης

" Επιχορηγούνται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι στη Γενική Κυβέρνηση ως στατιστικό δημοσιονομικό μέγεθος)

" Παρουσιάζουν αποτελέσματα με βάση ειδικούς πόρους που έχουν θεσπιστεί προς όφελός τους σε βάρος των πολιτών, καταναλωτών και φορολογούμενων (π.χ. ΕΡΤ)

Με δεδομένη την βούληση της Κυβέρνησης να μην γίνουν απολύσεις και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας σε τομείς όπως οι αστικές συγκοινωνίες, προχωράμε σε δύο σημαντικά πεδία παρεμβάσεων.

Το πρώτο έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην οικονομική διαχείριση των ΔΕΚΟ με στόχο των εξορθολογισμό όλων των δαπανών και το δεύτερο αφορά στην εισοδηματικής πολιτική που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2010.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η βελτίωση του πλαισίου οικονομικής εποπτείας των ΔΕΚΟ, ώστε να ελεγχθεί το μέγεθος των ελλειμμάτων που επιβαρύνουν άμεσα και έμμεσα τον Τακτικό Προϋπολογισμό, να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία στην οικονομική τους διαχείριση. Για το σκοπό αυτό προτείνονται τα εξής μέτρα:

" Κατάργηση εξαιρέσεων κεφαλαίου Α, επέκταση εφαρμογής του νόμου 3429/2005. Κριτήριο για την ένταξη στο κεφάλαιο Α είναι η πλειοψηφική συμμετοχή του δημοσίου σε ΝΠΙΔ (μη εισηγμένα στο ΧΑΑ και συνδεόμενα με αυτά) εκτός και αν η διοίκηση και διαχείριση δεν ασκούνται από το δημόσιο.

" Ένταξη στο πεδίο εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ που υπάγονται στην Γενική Κυβέρνηση (η ένταξη αυτή αφορά μόνο στο σκέλος της οικονομικής τους εποπτείας, η λειτουργική εποπτεία παραμένει στα καθ' ύλην αρμόδια υπουργεία).

Μεταξύ των "νέων" επιχειρήσεων που θα υπάγονται στην οικονομική εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών είναι το Αττικό Μετρό, η Εγνατία Οδός, η ΕΡΤ, το Κτηματολόγιο ΑΕ, το ΤΡΑΜ.

" Υποβολή τριμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων ελεγμένων από Ορκωτούς Ελεγκτές και δυνατότητα επιβολής της υποχρέωσης για συνεπή παροχή οικονομικών δεδομένων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και με διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Το σχέδιο νόμου ρυθμίζει επίσης την εισοδηματική πολιτική για τις ΔΕΚΟ από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως εξής:

" Θέσπιση ανώτατου πλαφόν 4.000 ευρώ τον μήνα (μικτά) υπολογιζόμενα σε δωδεκάμηνη βάση.

Εξαιρούνται Πρόεδροι, Διοικητές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι (για τους οποίους ισχύει το πλαφόν που είχε οριστεί με τον νόμο 3833/2010). Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου το 10% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ συνολικά.

" Μείωση αποδοχών κατά 10% σε αποδοχές που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ τον μήνα (μικτά). Απαλλάσσονται τα επιδόματα οικογενειακής κατάστασης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η ρύθμιση αυτή αφορά προοδευτικά (ξεκινώντας από οριακές μειώσεις στις αποδοχές και φτάνοντας στη μέγιστη μείωση του 10%) σε περίπου 89% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ. Μόνο 11% των υπαλλήλων ΔΕΚΟ έχουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κάτω από 1800 ευρώ.

" Σε επίπεδο φορέα, θέσπιση ανώτατης δαπάνης 10% επί των συνολικών δαπανών μισθοδοσίας για αμοιβές όπως υπερωριακής εργασίας, υπερεργασίας, εκτός έδρας, οδοιπορικών, καθώς και εργασίας τις εξαιρέσιμες μέρες.

Η ρύθμιση αυτή θα επηρεάσει τους υπαλλήλους ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση θα κατανείμει τις αμοιβές.

«Μέγιστη δυνατή μείωση συνολικών αμοιβών ενός εργαζόμενου 25%.»

Παραδείγματα εισοδηματικής πολιτικής ΔΕΚΟ με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου:

1) Μέγιστη δυνατή μείωση συνολικών αμοιβών 25%

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Α

Α) ΜΙΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ 2010: €5856

Β) ΜΕ ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: €4.000 ( - 31.7%)

Γ) ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 25%: € 4392 (-25% ΤΟΥ 5856)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Β

ΜΙΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ 2010: €3200

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ: €2400 (-25% ΕΠΙ ΤΟΥ 3.200)

2) Επιβολή πλαφόν €4.000

Α) ΑΜΟΙΒΗ 2010 ΑΠΟ €4001 ΕΩΣ €5333. ΝΕΑ ΑΜΟΙΒΗ 2011: €4.000

3) Μείωση αποδοχών 10% σε αποδοχές άνω των €1.800

Α) ΑΜΟΙΒΗ 2010 ΑΠΟ €1801-2000

ΝΕΑ ΑΜΟΙΒΗ 2011: €1800

Β) ΑΜΟΙΒΗ 2010: €2200

ΝΕΑ ΑΜΟΙΒΗ 2011: €1980

4) Αμοιβές σε επίπεδο φορέα για υπερωριακή εργασία κλπ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΦΟΡΕΑ €200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΛΠ €50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΝΕΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΛΠ €20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Βασικά σημεία διατάξεων για ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

" Στο πλαίσιο του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που προσδιορίζεται με τον νόμο 1876/1990, εισάγεται στο συλλογικό Εργατικό Δίκαιο νέα μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η "Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας" (ΕΕΣΣΕ), που κύριο σκοπό έχει τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

" Οι όροι της ΕΕΣΣΕ προσδιορίζονται από τους κοινωνικούς εταίρους στο επίπεδο της επιχείρησης σε ετήσια βάση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των ΕΕΣΣΕ, είναι δυνατόν οι μισθοί να αποκλίνουν από την αντίστοιχη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, μέχρι το κατώφλι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και να προσδιορίζεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, καθώς και λοιποί όροι, όπως μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα, διάρκεια εφαρμογής, περιλαμβανομένων τυχόν όρων για τη διαδικασία επανόδου στην κανονική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

" Λόγω του ειδικού τους χαρακτήρα, οι ΕΕΣΣΕ δεν καλύπτονται από την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ούτε εφαρμόζονται σε αυτές τυχόν επεκταθείσες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

" Οι ΕΕΣΣΕ μπορούν να συναφθούν και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζόμενοι, όπου αν δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από την κλαδική οργάνωσή τους ή την αντίστοιχη ομοσπονδία .

" Προκειμένου να συναφθεί ΕΕΣΣΕ, τα ενδιαφερόμενα μέρη, με κοινή αιτιολογημένη έκθεσή τους καταθέτουν αυτή στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕ) που διατυπώνει απλή γνώμη, για τη σκοπιμότητά της.

" Τα αποτελέσματα εφαρμογής των ΕΕΣΣΕ στους μισθούς, στην απασχόληση, στη παραγωγικότητα και στην ανταγωνιστικότητα θα εξαρτηθούν από την ωριμότητα και την ενεργό συμμετοχή των συμβαλλομένων μερών.

Η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων με πνεύμα καλόπιστου διαλόγου, αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση και συμμετοχή στην ευθύνη αποτελούν προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων τους.

Βασικά σημεία Διαδικασίας Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών

" Το σύστημα επίλυσης συλλογικών διαφορών με τη μεσολάβηση και τη διαιτησία, που προβλέπεται στο Ν. 1876/1990, βελτιώνεται με βάση την εμπειρία 18 ετών λειτουργίας του θεσμού.

" Προβλέπεται ρητά η εφαρμογή της αρχής της ορθής κρίσης, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας κατά τη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας.

" Προβλέπεται ρητά η μεσολάβηση και η διαιτησία να λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση και την εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, στην οποία αναφέρεται η συλλογική διαφορά.

" Η προσφυγή στη διαιτησία μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων με κοινή συμφωνία των μερών ή μονομερώς στις εξής περιπτώσεις:

α) από οποιοδήποτε μέρος, εφόσον το άλλο μέρος αρνήθηκε τη μεσολάβηση , ή

β) από οποιοδήποτε μέρος μετά τη υποβολή της πρότασης μεσολάβησης, εφόσον και τα δύο μέρη προσήλθαν και συμμετείχαν στη διαδικασία μεσολάβησης.

" Η προσφυγή στη διαιτησία περιορίζεται στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή/και βασικού μισθού. Για τα λοιπά θέματα μπορεί να συνεχιστεί οποτεδήποτε η συλλογική διαπραγμάτευση προκειμένου να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

" Ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στη διοίκηση του ΟΜΕΔ και την επιλογή και αξιολόγηση των μεσολαβητών- διαιτητών.

" Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ από 11μελές γίνεται 7μελές, με 6 εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (3 εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και από ένας εκπρόσωπος από τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ) και έναν Πρόεδρο, ο οποίος επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση των 6 μελών του Δ.Σ.

Στο Δ.Σ. προβλέπεται η συμμετοχή, ως παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου, ενός εκπροσώπου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονται με την ομόφωνη απόφαση και των 7 μελών του.

" Οι κοινωνικοί εταίροι που συμβάλλονται για την κατάρτιση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μετά την παρέλευση 3 ετών από τη ισχύ του νέου νόμου, αξιολογούν την αποτελεσματικότητα του θεσμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, και προτείνουν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη διατήρηση, κατάργηση ή τροποποίηση των ρυθμίσεών του.

Διατάξεις για την ευελιξία της αγοράς εργασίας και την απλούστευση εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας

" Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής όσων εργάζονται με μερική απασχόλησης, ώστε η αμοιβή τους, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής από τυχόν πρόσθετη εργασία, πέρα από αυτή που έχει συμφωνηθεί, να είναι ανάλογη με της αμοιβή του συγκρίσιμου εργαζόμενου (δηλαδή του εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης σε ανάλογη θέση εργασίας), χωρίς προσαυξήσεις.

" Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.

" Επανακαθορίζεται η διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις) στους 36 μήνες από 18 που είναι σήμερα. Μετά την πάροδο των 36 μηνών ο εργαζόμενος θεωρείται ότι έχει σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με τον έμμεσο εργοδότη.

" Ρυθμίζεται για πρώτη φορά με νόμο η δοκιμαστική περίοδος εργασίας, στο πλαίσιο της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η δοκιμαστική περίοδος θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες, και η σύμβασή εργασίας μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη κάτι άλλο.

" Επανακαθορίζεται ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες, σε ένα μήνα. Σε περίπτωση μη προειδοποίησης, τότε προβλέπεται αποζημίωση απόλυσης ενός μηνός.

" Ρυθμίζονται διαδικασίες για την απλούστευση των τρόπων ανακοίνωσης στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και γενικά διευκολύνεται η εποπτεία της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Από το Ιόνιο ξεκινούν οι εξορύξεις πετρελαίου…

Σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο, θα συζητηθεί και η σύσταση του Φορέα Υδρογονανθράκων που αφορά φυσικά τις εξορύξεις για την ανεύρεση πετρελαίου.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των parapolitika, οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και ο Φορέας αναμένεται να συσταθεί τον Φεβρουάριο του 2011.

Από πού όμως θα ξεκινήσουν οι εξορύξεις;

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες, η αρχή θα γίνει όχι από το Αιγαίο αλλά από το Ιόνιο... για να μην προκαλέσουμε, αφού τα κοιτάσματα στην θαλάσσια περιοχή της δυτικής Ελλάδας δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση στις αποκλειστικές ζώνες με τις χώρες που συνορεύουμε..

Αξίζει να περιμένουμε τις εξελίξεις

Όταν ο Όλι Ρεν διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου

Ο Όλι Ρεν διέψευσε με ξεκάθαρο τρόπο το Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τις προβλέψεις του ότι του χρόνου η Ελλάδα θα βγει στις αγορές για δανεισμό.


Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Κοινοτικός Επίτροπος εκτίμησε ότι «αυτό θα μπορεί να γίνει μετά από δύο χρόνια δηλαδή από το 2013».

Ο υπουργός Οικονομικών ως γνωστό επιμένει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση να τονίζει ότι η χώρα θα μπορεί να βγει ξανά στις χρηματοπιστωτικές αγορές για δανεισμό από το 2011...

Νέο εκλογικό νόμο φέρνει ο Παπανδρέου. Διαλύεται η συναίνεση!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή άμεσα νέο εκλογικό νόμο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο.


Μια τέτοια κίνηση, δείχνει ότι ο κ. Παπανδρέου έχει το βλέμμα του στραμμένο στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις! έτσι, με δεδομένο ότι ήδη η ΝΔ έχει εκφράσει αντιρρήσεις με τις προτεινόμενες αλλαγές από την κυβέρνηση, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία συναίνεσης.

ΤΗΝ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ Κ. ΟΛΙ ΡΕΝ!

undefined

Κύριε  Όλι  Ρεν  μετα  λύπης  μου  πληροφορήθηκα  ότι  εξαιτίας  της  ενασχόλησης  σας  με  τα  της  Ελλάδος κόψατε  την  μπάλα!
Από  ότι  φαίνεται  είστε  πολυπράγμων  ευρωπαίος  επίτροπος,  γραφειοκράτης, νταβατζής ,  μπαλαδόρος  και  γύρευε  τι  άλλο   είστε?
Μήπως  , θα  ήταν καλύτερα  να  κλωτσάς  παρά να  μιλάς.
Αλλά  δεν  φταίτε  εσείς  φταίνε  οι  300  περίπου  εκπρόσωποι  του  ελληνικού  κοινοβουλίου  που  δεν  σας  πήραν  με  τισ  κλωτσιές  όταν  εσείς  αστειευόσαστε με  την  κατάταση  και την κρίση  που  δημιούργησες  εσύ  και  οι  υπόλοιποι  εγκληματίες  του  ΔΝΤ  ,  με  το να  κάνεις  χιουμορ  με  τον  προβληματισμό  εκατομμυρίων Ελλήνων δεν  δείχνεις  ότι  ήρθες για  να  βοηθήσεις!  Το  πραγματικό σου  πρόσωπο  δηλαδή....
ΥΓ1: ΜΑΘΕ  ΜΠΑΛΙΤΣΑ  ΑΓΟΡΙ  ΜΟΥ....
ΥΓ2: Ε  ΡΕ  ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑ  ΠΟΥ  ΣΟΥ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!!
ΥΓ3: ΜΠΡΑΒΟ  ΣΤΗΝ  ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΕΘΕΣΕ  !

Ο  ΔΑΙΜΩΝ  ΤΟΥ  ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Γ.ΜΑΝΤΖΑΒΑΣ

Νέο album από τους Roxette τον Φεβρουάριο του 2011!


Ολική επαναφορά για τους Roxette που εκτός από την παγκόσμια περιοδεία που ήδη έχουν ανακοινώσει και θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα στους σταθμούς της, στις 3 Δεκεμβρίου μέσα από το προσωπικό Twitter του Per Gessle, ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν και ένα νέο album.
 To “Charm School” θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και το πρώτο single θα είναι το “She`s Got Nothing On (But The Radio)” που θα διατεθεί στο εμπόριο στις 10 Ιανουαρίου. Στις 27 Μαΐου 2011, οι Roxette θα κάνουν μια στάση και από την χώρα μας για μια συναυλία στο TerraVibe Park της Μαλακάσας.
Ιt must have been love...Και παραμένει

ΝΤΟΡΑ:''ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ'' Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 1821

Σε μια προκλητική όσο και ανιστόρητη ομιλία στην Τουρκία προέβη προχθές η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη στην 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη. Η κα Μπακογιάννη στην μακροσκελή παρέμβασή της επιχείρησε να λειάνει για ακόμη μια φορά την ιστορική πραγματικότητα προς τέρψη των ακροατών της.


Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ένοπλες συγκρούσεις» την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453...

, αλλά και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821».

Πιο κάτω η κα Μπακογιάννη στον ίδιο «φιλικό» τόνο παρέβλεψε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο λέγοντας: «είμαστε μέλη της ίδιας Συμμαχίας, και έχουμε συμβάλλει από κοινού για μισό αιώνα, στην ελευθερία και την ασφάλεια του Δυτικού κόσμου».

Απέφυγε μάλιστα συστηματικά να χαρακτηρίσει ως εισβολή και κατοχή το κυπριακό πρόβλημα, αντίθετα μίλησε για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν από τις δύο πλευρές, αν και παραδέχθηκε ότι «η εκλογή του κυρίου Eroğlu ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τη σκληρή του προσέγγιση, δεν έχει διευκολύνει τα πράγματα», όπως επίσης και ότι «η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί».

Τέλος η κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή. Είπε μεταξύ άλλων: «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία». Υπονόησε σαφώς έτσι ότι το 1922 αποτέλεσε μια «εδαφική φιλοδοξία», αποφεύγοντας να αναφερθεί στη σφαγή της Σμύρνης και τον εκτοπισμό χιλιάδων Ελλήνων από τις εστίες τους.

Η ομιλία της κας Μπακογιάννη προφανώς είχε ως στόχο να φανεί αρεστή στους οικοδεσπότες. Κάνοντας μια προσεκτική χρήση των λέξεων θέλησε να αναδειχθεί σε προσωπικότητα που συνδιαλέγεται με παράγοντες της άλλης πλευράς. Η υποχωρητικότητα που επιδείκνυε ως υπουργός Εξωτερικών επί τέσσερα σχεδόν χρόνια βρήκε πρόσφορο έδαφος προχθές το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Κάτι ετοιμάζουν για Καραμανλή οι Αμερικανοί

Πληθαίνουν οι πληροφορίες στο γραφείο του Καραμανλή ότι οι Αμερικάνοι μέσω του Wikileaks θα διαρρεύσουν στοιχεία για την εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.


Αυτά θα αφορούν την περίοδο 2006-2009 που θα αναφέρονται στο Κυπριακό, τις ενεργειακές συμφωνίες με τους Ρώσους και τα ελληνοτουρκικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός λέγεται ότι ενημερώθηκε πριν από λίγο για το περιεχόμενο των απόρρητων εγγράφων του Στέητ Ντιπάρτμεντ και έχει συγκαλέσει σύσκεψη με πολύ στενούς του συνεργάτες.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το σύστημα Μαξίμου μεθοδεύει διαρροή από αύριο κιόλας, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις τεράστιες περικοπές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τα νέα μέτρα αύξησης του ΦΠΑ.

Τα wikileaks δείχνουν...την Ντόρα ως τον άνθρωπο των Αμερικάνων στην Κυβέρνηση Καραμανλή;

Διαβάζουμε στο φιλικό μας to-sisaki.blogspot.com


Σύμφωνα με πληροφορίες στα wikileaks που αφορούν την Ελλάδα... η Ντόρα θα εμφανίζεται ως ο άνθρωπος των Αμερικάνων στην Κυβέρνηση Καραμανλή.

Με λίγα λόγια η Ντόρα έπαιζε τον Δούρειο Ίππο των Αμερικάνων στην ιδιαίτερη Ελληνορωσική συνεργασία που ήθελε να αναπτύξει ο Καραμανλής με τον Πούτιν. Δεν έχει συναντηθεί άλλος πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας περισσότερες φορές με Ρώσο ή Αμερικάνο πρόεδρο μετά την ψυχροπολεμική περίοδο των 2 αυτών χωρών.....όσο ο Καραμανλής με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ (νομίζω 7 φορές σε 5,5 χρόνια!!!!).

Η συνέχεια (σχόλια και σκέψεις) στο http://to-sisaki.blogspot.com/

Είχε άγιο ο Νίκος Νικολόπουλος

Λαχτάρησε χθες το απόγευμα ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, όταν λίγα μέτρα από το σπίτι του στο Κουκούλι και κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσε πάνω στο σταματημένο αυτοκίνητό του ένα ΙΧ που οδηγούσε νεαρός. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ωστόσο ο βουλευτής δεν τραυματίστηκε, ούτε η υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου Μάχη Σιώρου που ήταν συνεπιβάτιδα. Το αυτοκίνητο οδηγούσε άνδρας της προσωπικής φρουράς του αχαιού πολιτικού.

Ποιο είναι το «Σχέδιο Ελλάδα»;

Το «Σχέδιο Ελλάδα» αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ποντίκι» σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ θα χορηγήσει νέο δάνειο ύψους 65 δισ. ευρώ.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως το σχέδιο προβλέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα κατά 30%.

Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και περικοπών των ΔΕΚΟ είναι μέσα στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη βδομάδα.

Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι μέσα στο σχέδιο.

Το νέο δάνειο χρειάζεται, συνεχίζει το δημοσίευμα, ώστε να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας την τριετία 2013-2016.

Προβλέπεται επίσης η ιδιωτικοποίηση όλων των κερδοφόρων επιχειρήσεων του Δημοσίου συμπεριλαμβανόμενων και των τραπεζών. Τέλος για τη ΝΔ αναφέρεται θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να υποστηρίξει τα κυβερνητικά σχέδια με τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Ένα κομμάτι του σχεδίου είναι να προετοιμαστεί ο κόσμος για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους δηλαδή της ελεγχόμενης πτώχευσης.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Αν. Δελατόλας, σε σημερινή του συνέντευξη στον real fm αποκάλυψε ότι ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, έλαβε αμοιβή 100.000 ευρώ προκειμένου να μιλήσει στην κλειστή σύσκεψη επιχειρηματιών και τραπεζιτών στην Αθήνα.

Βαθαίνει η ύφεση απότομα

Βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ συρρικνώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 4,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Στη μείωση συνέβαλαν η πτώση των επενδύσεων και η σημαντική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης.

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις η Λιάνα Κανέλλη!

Όλο χαμόγελα ήταν χθες στον Περισσό, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης της MRB.


Όχι μόνο το ΚΚΕ, όπως φαίνεται απο την μέτρηση, αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του, αλλά και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αναδεικνύεται στην δημοφιλέστρερη πολιτικό της χώρας μας!

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την εικόνα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ως δημοφιλέστεροι εμφανίζονται στο γκάλοπ της mrb η Λιάνα Κανέλλη με 44,6% και ακολουθούν ο Απόστολος Κακλαμάνης (34,6%), η Φώφη Γεννηματά (34%), ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (32,7%) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (31%).

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει ότι ο Θανάσης Παφίλης απέκτησε δυνατό αντίπαλο για την διάδοχη κατάσταση στο ΚΚΕ, στην μελλοντική περίπτωση αποχώρησης της Αλέκας Παπρήγα.

Η... επιστροφή της Μαριέττας Γιαννάκου

Μπορεί η κ. Μαριέττα Γιαννάκου να πέρασε αρκετά δύσκολες καταστάσεις τόσο στην υγεία της, όσο και στην πολιτική της καριέρα, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν ξέχασαν την συμπάθειά τους στο πρόσωπό της.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην μεγάλη δημοσκόπηση της mrb για το mega, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, που φτάνουν στο 23,9%, που την κατατάσσουν τέταρτη πιο αγαπητή πολιτικό της ΝΔ, μετά τους υπερπροβεβλημένους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αρη Σπηλιωτόπουλο και Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Έτσι δεν είναι λίγοι στη ΝΔ που υποστηρίζουν ότι η πρώην υπουργός Παιδείας πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλλει στην αύξηση της συσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων...

Ο Τσίπρας... αγνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγε στον Όλι Ρέν

Δεν ακολούθησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας την προχθεσινή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραστεί στην ενημέρωση του επικεφαλής του ΔΝΤ.


Έτσι, μαζί με τον κ. Λαφαζάνη πήραν κανονικά μέρος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ακούσουν και να θέσουν ερωτήματα στον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρέν.

Mr. MIG ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ...

Μπορεί το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού να βρίσκεται γενικότερα στο... ψάξιμο (μεταγραφικά, αγωνιστικά, προπονητικά), εκείνο των διοικητικών εξελίξεων ωστόσο φαίνεται πως έχει πάρει το δρόμο του και δύσκολα θα έχουμε αλλαγές.
Έτοιμος να γίνει απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο Mr MIG αναμένεται να αποκτήσει με τη βοήθεια φίλων επιχειρηματιών το 51-55% της ΠΑΕ, κρατώντας στα χέρια του τις τύχες του συλλόγου. Μέχρι την Παρασκευή οι συνεργάτες του θα συναντηθούν με ανθρώπους της εταιρείας «Grand Thornton», που έκανε έλεγχο στην ΠΑΕ και για τα αποτελέσματα του οποίου είναι ενήμερος ο ίδιος. Με την απόκτηση του 25% του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η οποία και θα γίνει πολύ νωρίτερα από το Μάιο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα είναι πλέον απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ.

Επιμελεια: Ραφαήλ Βλαχόπουλος

Δικαίωση Κυργιάκου στο CAS


Το ποσό των 61.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Κυργιάκος, έπειτα από τη μεταξύ τους διαμάχη για την προπενταετίας  μεταγραφή του στη Ρέιντζερς.
Το CAS έβγαλε σήμερα την τελεσίδική του απόφαση, και υποχρεώνει τον διεθνή αμυντικό να καταβάλλει το παραπάνω ποσό και όχι 1.5εκατ. ευρώ που αξίωναν οι «πράσινοι» ως ηθική αποζημίωση.
Τι είχε συμβεί: Ο Κυργιάκος είχε μεταγραφεί τον Ιανουάριο του 2005 στη Ρέιντζερς με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι 1.5 εκατ. ευρώ!
Ο διεθνής στόπερ όμως είχε έναν όρο με το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό για επέκταση συν ένα. Τελικά, όμως, δεν την αποδέχτηκε με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στους Σκωτσέζους με ελεύθερη μεταγραφή, στερώντας από τον Παναθηναϊκό το 1.5εκατ. ευρώ που αξίωνε για να τον παραχωρήσει.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κατέφυγε μέσω της δικαστικής οδού για να δικαιωθεί, όμως η τελική απόφαση ουσιαστικά αναδεικνύει κερδισμένο τον παίκτη.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Ν.ΜΥΡΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Οδηγίες για τους οπαδούς του Άρη


Με ανακοίνωση ο Ολυμπιακός Βόλου παρακαλεί του φίλους του Άρη που θα επισκεφθούν την πόλη για τον μεταξύ τους αγώνα πως η είσοδος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο  δεν θα επιτρέπεται χωρίς εισιτήριο ενώ θα πραγματοποιηθεί και τριπλός έλεγχος. Τέλος τους υπενθυμίζει ότι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από την ΠΑΕ Άρης και την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Βόλου, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους του Άρη, που θα επισκεφτούν την πόλη του Βόλου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Σαββάτου, Ολυμπιακός Βόλου-Άρης, πως η είσοδός τους στις κερκίδες των φιλοξενουμένων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα πραγματοποιηθεί από την 3η πεζογέφυρα και για τις θύρες 33-42, με την επίδειξη εισιτηρίου και μόνο.
Επίσης, η ΠΑΕ ανακοινώνει πως  για λόγους ασφαλείας, την ημέρα του αγώνα η προσέγγιση στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν θα είναι εφικτή, χωρίς την επίδειξη εισιτηρίου, ενώ θα πραγματοποιείται τριπλός έλεγχος.
Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους του Άρη πως μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, από τα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Π. Μελά 3, 3ος όροφος, Βόλος), με απαραίτητη επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και την ημέρα του αγώνα, από τα εκδοτήρια των φιλοξενουμένων (στην αρχή της 3ης πεζογέφυρας), που θα λειτουργούν από τις 15:00.
»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Ν.ΜΥΡΟΥΓΙΑΝΝΗΣAIROPLANE FOR ''16''Η πόρτα στο αεροπλάνο για τους «16» έκλεισε...
Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους «16» του Champions League.


Group A

Τότεναμ
Σάλκε
Μάντσεστερ Γ.
Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου
Τσέλσι
Ρεάλ Μαδρίτης
Σαχτάρ

Group B

Ίντερ
Λιόν
Βαλένθια
Κοπεγχάγη
Ρόμα
Μαρσέιγ
Μίλαν
Άρσεναλ

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο Europa League

Τβέντε
Μπενφίκα
Ρέιντζερς
Ρουμπίν Καζάν
Βασιλεία
Σπαρτάκ Μόσχας
Άγιαξ
Μπράγκα
ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

1ος όμιλος

1. Τότεναμ 11 (18-11)
2. Ίντερ 10 (12-11)
3. Τβέντε 6 (9-11)
4. Βέρντερ 5 (6-12)

2ος όμιλος

1. Σάλκε 13 (10-3)
2. Λιόν 10 (11-10)
3. Μπενφίκα 6 (7-12)
4. Χαποέλ 5 (7-10)

3ος όμιλος


1. Μάντσεστερ Γ. 14 (7-1)
2. Βαλένθια 11 (15-4)
3. Ρέιντζερς 6 (3-6)
4. Μπούρσασπορ 1 (2-16)

4ος όμιλος

1. Μπαρτσελόνα 14 (14-3)
2. Κοπεγχάγη 10 (7-5)
3. Ρουμπίν 6 (2-4)
4. Παναθηναϊκός 2 (2-13)

5ος όμιλος

1. Μπάγερν 15 (16-6)
2. Ρόμα 10 (10-11)
3. Βασιλεία 6 (8-11)
4. Κλουζ 4 (6-12)

6ος όμιλος

1. Τσέλσι 15 (14-4)
2. Μαρσέιγ 12 (12-3)
3. Σπαρτάκ 9 (7-10)
4. Ζίλινα 0 (3-19)

7ος όμιλος

1. Ρεάλ 16 (15-2)
2. Μίλαν 8 (7-7)
3. Άγιαξ 7 (6-10)
4. Οσέρ 3 (3-12)

8ος όμιλος


1. Σαχτάρ 15 (12-6)
2. Άρσεναλ 12 (18-7)
3. Μπράγκα 9 (5-11)
4. Παρτίζαν 0 (2-13)