ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Στα άκρα με Μήτρογλου

Στα άκρα με Μήτρογλου 
Το γεγονός ότι έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο οδηγεί στα άκρα τη σχέση του Κώστα Μήτρογλου με τους ''ερυθρόλευκους''. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ζήτησε εξηγήσεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για το γεγονός -και όταν ο Ισπανός τεχνικός τον παρέπεμψε στη διοίκηση- ζήτησε να φύγει από την ομάδα.


Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» ήταν έξαλλος από την απόφαση του Βαλβέρδε να μην τον συμπεριλάβει στους εκλεκτούς για το κυριακάτικο ματς και μετά το τέλος της προπόνησης ζήτησε το λόγο από τον Ισπανό, ο οποίος του απάντησε:

«Εγώ υπολογίζω σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Αν εσύ έχεις πρόβλημα, πήγαινε στη διοίκηση να το συζητήσεις. Πριν από αγώνα δεν είναι δυνατό να μιλάμε για τέτοια θέματα».

Από το στενό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή επιχειρήθηκε να δοθεί μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, διαρρέοντας σε διάφορα Μέσα ότι ο Βαλβέρδε του είπε πως δεν υπολογίζεται και να βρει ομάδα για να φύγει.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα τον Ιανουάριο, με πιθανό προορισμό τον Πανιώνιο, ενώ Ηρακλής και Κέρκυρα έχουν δείξει επίσης ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Γιατί στ' αλήθεια ήταν "βρώμικο" το '89

Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου


Και γιατί χρεωκόπησε η Ελλάδα. (εκδόσεις Πελασγός).

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράζει ο συγγραφέας, αλλά τα στοιχεία που παραθέτει βγαίνουν για πρώτη φορά στην δημοσιότητα (στην ουσία ο ίδιος διαχειρίστηκε όλη την δικογραφία). Είναι το λιγότερο συνταρακτικά. Είναι όμως και άκρως διαφωτιστικά για το πως η ατιμωρησία των επίορκων πολιτικών “θεσμοθετήθηκε” στην Ελλάδα μετά το “βρώμικο ’89″. Πως οι τότε κατήγοροι του Α. Παπανδρέου έγιναν ξαφνικά “πολιτικά ευαίσθητοι” και προλείαναν το κλίμα του μεγάλου πλιάτσικου προς όφελος της Γερμανίας.

Ο πρόλογος:

Η διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, είναι “Συνταγματικά κατοχυρωμένη” και δεν πρόκειται να εκλείψει, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ενώ, με το άρθρο 4 του Συντάγματος αυτής, καθιερώνεται η ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου και, με το άρθρο 26 αυτού, καθιερώνεται η διάκριση των κρατικών λειτουργών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, από τις οποίες η τελευταία ασκείται από τα δικαστήρια, τα οποία, κατά το άρθρο 87 του εν λόγω Συντάγματος, συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, υποκείμενοι μόνο στο Σύνταγμα και στους συνάδοντες με αυτό νόμους, με τα άρθρα 61, 62 και 86 του ίδιου Συντάγματος, τίθενται ορισμένοι φραγμοί στην ανεξαρτησία αυτή των δικαστών, όταν αυτοί πρόκειται να κρίνουν ποινικά αδικήματα των βουλευτών και των υπουργών… Η πιο πάνω “Συνταγματική κατοχύρωση” της διαφθοράς των πολιτικών επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, μετά την κατά το έτος 1992 εκδοθείσα απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, με την οποία αθωώθηκε (για τους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο του παρόντος βιβλίου) ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Ανδρέας Παπανδρέου για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, ούτε το εν λόγω Δικαστήριο συγκροτήθηκε για να δικάσει κάποιον εν ενεργεία ή πρώην υπουργό ή υφυπουργό, ούτε άλλο κοινό δικαστήριο δίκασε κάποιον εν ενεργεία ή πρώην βουλευτή μέχρι το τρέχον έτος 2009, παρά το ότι, κατά το μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα των 18 ετών, αποκαλύφθηκαν πολλά σκάνδαλα πολιτικών…

ΠΑΤΡΑ: Στόλισε Χριστουγεννιάτικο... χασισόδενδρο!

Στο πνεύμα των ημερών ένας Γερμανός, μόνιμος κάτοικος της πόλης, που όμως... για να μην ξοδευτεί στόλισε ένα χασισόδεντρο ύψους 2 μέτρων!


Δεν πίστευαν στα μάτια τους, ούτε οι γείτονες ούτε οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών. Ένας Γερμανός που κατοικεί μόνιμα στην πόλη, αποφάσισε αντί για έλατο να στολίσει και να φωταγωγήσει ένα χασισόδεντρο, ύψους δύο μέτρων! Ένα από τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στην αυλή του...

Τα όσα συνέβαιναν στην αυλή του σπιτιού, δεν είχαν γίνει αντιληπτά από κανέναν. Όταν όμως ο Γερμανός έκοψε το χασισόδεντρο και το έβαλε στολισμένο σε ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του... Οι γείτονες το κοίταζαν, το ξανακοίταζαν και κάποιος που κατάλαβε τι είναι, αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Άνδρες της δίωξης πήγαν στο σπίτι, τον συνέλαβαν αλλά ο Γερμανός εκεί! Το βιολί, βιολάκι του στο τμήμα! Έλεγε και ξαναέλεγε στους αστυνομικούς πως δεν ενοχλεί κανέναν και ζητούσε να τον αφήσουν άμεσα, γιατί δεν είχε προλάβει να βάλει τα δώρα στη βάση του!

Ο δράστης κρατείται και τώρα θα πρέπει να πείσει τη Δικαιοσύνη...

Η Google παρουσίασε netbook με Chrome OS

Σε μια παρουσίαση όπου η λέξη «ταχύτητα» αναφέρθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, η Google έκανε μια πρώτη επίδειξη των βασικών χαρακτηριστικών του πολυαναμενόμενου Chrome OS, ενώ παρουσίασε και το netbook που θα διατεθεί σε επιλεγμένους χρήστες για δοκιμαστική χρήση. Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκε και η έναρξη της λειτουργίας του Chrome Web Store, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια σύντομη αναφορά στον ίδιο τον Chrome. 

Το Chrome OS

Ταχύτητα, συνδεσιμότητα, ασφάλεια και δυνατότητα απομακρυσμένης εκτέλεσης εφαρμογών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Chrome OS. Σύμφωνα με το demo που παρουσιάστηκε, ένα netbook με Chrome OS θα μπορεί να ανοίξει και να είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, ενώ θα επανέρχεται από την κατάσταση αδράνειας σχεδόν ακαριαία. Μάλιστα, αναφέρθηκε πως η εμπειρία χρήσης των εφαρμογών θα είναι εξίσου γρήγορη ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία εκτελούνται (netbook ή desktop).

Επίσης, έχουν προβλεφθεί μηχανισμοί που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος είτε υπάρχει σύνδεση (WiFi, 3G) είτε όχι, ενώ με τη λειτουργία του Cloud Print o χρήστης θα μπορεί να στείλει για εκτύπωση ένα έγγραφο από οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεται σε συνδεδεμένους εκτυπωτές, χωρίς να χρειαστεί να φορτώσει drivers.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας, υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα που εξασφαλίζουν την προστασία του λειτουργικού και περιλαμβάνουν: αυτόματες αναβαθμίσεις, sandboxing, κρυπτογράφηση δεδομένων, πιστοποίηση της ταυτότητας κατά τη σύνδεση στο σύστημα. 

Ο «λογαριασμός επισκέπτη» θα προσφέρεται ως εναλλακτική επιλογή σύνδεσης στον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος αλλά σε καμία προσωπική πληροφορία του κατόχου του υπολογιστή. Με την αποσύνδεση, το Chrome OS θα αφαιρεί οποιοδήποτε δεδομένο προήλθε από την δραστηριότητα του «επισκέπτη».

Στην παρουσίαση δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία του Citrix Receiver, που απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες και επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών εγκατεστημένων σε τρίτα συστήματα, ανεξαρτήτως λειτουργικού. 

Το Chrome netbook

Όπως αναμενόταν, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το Cr-48 ένα «ανώνυμο» netbook που θα διανεμηθεί σε επιλεγμένους χρήστες για δοκιμαστικούς λόγους. Το Cr-48 διαθέτει οθόνη 12,1 ιντσών, dual band WiFi, μεγάλο touchpad και έρχεται χωρίς κανέναν σκληρό δίσκο. Όλα τα netbooks/notebooks που θα έρχονται με εγκατεστημένο το Chrome OS, θα διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης με 3G δίκτυα ενώ πολύ πιθανόν κατά την αγορά τους να προσφέρεται δωρεάν πακέτο δεδομένων.

Επίσης, η δυνατότητα jailbreaking όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά είναι προεγκατεστημένη, που σημαίνει πως οι developers που θα το πάρουν μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν. 

H Google διεξάγει ένα πιλοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα διαθέσει περιορισμένο αριθμό των Cr-48 notebooks σε εταιρείες, στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και σε καταναλωτές οι οποίοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Chrome OS μέχρι την τελική κυκλοφορία στα μέσα του 2011. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που υπάρχει γι' αυτό το σκοπό στο 
http://www.google.com/chromenotebook.

Η δική μας γνώμη

Προφανώς, σε αυτή της την προσπάθεια η Google δεν στάθηκε εντελώς μόνη της. Η παγκόσμια κοινότητα του Linux φρόντισε να έχει έτοιμο σε μεγάλο ποσοστό το λειτουργικό αυτό. Πάντως, η όλη ιδέα θα αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιφυλακτικότητα από την μεγαλύτερη μερίδα χρηστών Η/Υ παγκοσμίως λόγω του ότι βασίζεται στο Cloud Computing, δηλαδή στην απομακρυσμένη διαχείριση αρχείων, γεγονός που απαιτεί την ύπαρξη ενός αξιόπιστου παρόχου προκειμένου να υπάρξουν οι επιθυμητές επιδόσεις. Έτσι, λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός ότι στην Ευρώπη οι δυνατότητες του δικτύου Internet είναι περιορισμένες, αυτό, αυτόματα καθιστά τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού υπό αμφισβήτηση.
Όσον αφορά το Cr-48 τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, μιας και λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων του Chrome OS, το κόστος του αναμένεται να είναι αρκετά μικρό, πιθανώς και κάτω των 100€!Σχετικά links