ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

Η εφημερίδα την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος Φραγκόπουλος και της έδωσε αίγλη ο Κώστας Παπαγγελούτσος αλλάζει οριστικά χέρια. Φεύγει απο την οικογένεια που είχε μέχρι σήμερα την ιδιοκτησία και περνάει στους κ.κ Θανάση Λάλα-γνωστό δημοσιογράφο- και Γιώργο Πανόπουλο, πράκτορα διανομής εφημερίδων.


Στο τέλος του 2010, όπως ορίζει το συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο πλευρές, η διοίκηση της εφημερίδας περνάει οριστικά στους νέους ιδιοκτήτες. Ο μέχρι σήμερα εκδότης κ. Σπύρος Δούκας και η κληρονόμος της εφημερίδας κ. Νανά Δούκα φαίνεται να έχουν μετανοιώσει για την αρχική συμφωνία και επιχείρησαν με κάθε τρόπο να βρουν λύση προκειμένου να κρατήσουν την πλειοψηφία των μετοχών, αλλά τελικά δεν το κατάφεραν.

Έτσι ο μέχρι σήμερα ισχυρός τοπικός παράγοντας και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας θα έχει απλά διακοσμητικό ρόλο.

Αλλά αυτό που κατά κύριο λόγο έχει αξία είναι οτι η ¨ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” ήταν η ναυαρχίδα της δεξιάς στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η νέα ιδιοκτησία δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει την πολιτική στάση την οποία έχει πρόθεση να κρατήσει στο μέλλον, αφού τόσο ο κ. Λάλας όσο και ο κ. Πανόπουλος δε ανήκουν στον δεξιό χώρο. Μάλιστα ο κ. Πανόπουλος είναι στέλεχος του “παλιού” ΠΑΣΟΚ και είναι βέβαιο οτι θα αντιμετωπίσει ηθικό δίλημμα σχετικά με την πολιτική γραμμή της εφημερίδας στο άμεσο μέλλον.

Στο μεταξύ οι παλαιότεροι εργαζόμενοι επιχειρούν να βρουν τρόπο να αποζημιωθούν και να αποχωρήσουν, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις στην εργατική νομοθεσία φαίνεται να τους έχει κόψει τα...φτερά!

Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ ο Παπαχρήστος στο... λεπτό!

papachristos pasok.jpgΆμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη διαφοροποίηση του Βαγγέλη Παπαχρήστου στο πολυνομοσχέδιο. Δεν είχε ακόμα προλάβει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να υποβάλει την αρνητική ψήφο του και έγινε γνωστό ότι διαγράφεται άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Λίγα λεπτά ακόμα η απόφαση διαγραφής ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Μετά από την εξέλιξη αυτή οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται πλέον σε 13.

…πριν την γονιμότητα της απόγνωσης

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ, Λέκτορας ιατρικής Παν/μίου Πατρών
Όταν η απόγνωση συναντηθεί με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πολύ σπάνια το γέννημα θα μοιάζει με υγιές φυσιολογικό παιδί.


Περισσότερο σε τερατογένεση θα ταιριάζει με σκληρά και αρχέγονα χαρακτηριστικά που θα προσδιορίζουν την μορφή, τους κώδικες και την συμπεριφορά του.

Και τότε φυσικά οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

Για την σημερινή δύσκολη και ακόμα δυσκολότερη αυριανή κοινωνική μας πραγματικότητα είναι ο… μαιευτικός πρόλογος.

Για την σημερινή Ελληνική κοινωνία οι σκέψεις και οι ανησυχίες, που ακόμα καθεύδει και τιτιβίζει, παρά τους πολλούς μικρούς θανάτους αναγκών και αξιοπρέπειας που υφίσταται, μέχρι φυσικά να σπάσουν κάποια στιγμή τα όρια της αντοχής της.

Πριν λοιπόν σπάσουν αυτά τα όρια ας βιαστούν οι πολιτικές ηγεσίες να διορθώσουν και όσο γίνεται να προλάβουν.

Να προλάβουν τα χειρότερα, πριν το δίκιο αυτού του λαού φτάσει από την απελπισία στην έκρηξη και από την έκρηξη στην καταστροφή.

Το πως όμως θα προλάβουμε είναι μια δύσκολη υπόθεση, με τι εργαλεία και με ποιους μαστόρους θα το καταφέρουμε, είναι το ερώτημα.

Με εργαλεία λοιπόν την δημοκρατική αλήθεια που πάντα σώζει, την κοινωνική δικαιοσύνη και ευθύνη που πρέπει να ξαναγράψουμε, τον δεδομένο πατριωτισμό όλων μας και με νέους μαστόρους και ηγέτες μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο.

Και μαζί με όλα αυτά και με των σπουδαίων τις μορφωμένες σκέψεις ας αφουγκραστούν οι κρατούντες και κάποιες σκόρπιες απλοϊκές κουβέντες που μπορεί να ακούσει κανείς ακόμα και στα παγκάκια των ξωμάχων συνταξιούχων, που δεν έχουν τις Πανεπιστημιακές γνώσεις των αποτυχημένων ταγών μας, αλλά την σοφία της ζωής που προτείνει και απαιτεί,

1. Να ειπωθεί στο λαό ολόκληρη και πεντακάθαρη η αλήθεια, να ειπωθεί ως πότε θα κρατήσει η καταιγίδα των σκληρών και άδικων μέτρων του μνημονίου, να ειπωθεί με ποιο σχέδιο δεν θα πάνε οι θυσίες του χαμένες.

2. Να αποδείξει με πράξεις η κυβέρνηση πως τα βάρη των θυσιών θα αναλογούν κατά την οικονομική δυνατότητα του καθενός και πως δεν θα εξαιρεθούν, όπως τότε που βούλιαξε ο Τιτανικός, οι επιβάτες της πρώτης θέσης. Με άλλα λόγια, αναδιανομή πλούτου και δίκαιη κοινωνική συμμετοχή

3. Να εξοβελιστούν αμέσως όσοι διεφθαρμένοι πολιτικοί πλούτισαν παράνομα και ευθύνονται για την παρακμή της πατρίδας και να τιμωρηθούν αυστηρά αυτοί που πρέπει. Όχι για την εκδίκηση αλλά για την δικαιοσύνη που θα δυναμώσει τις αντοχές του λαού σε όσα πρέπει να υπομείνει, αφού η συγκάλυψη και η ατιμωρησία όχι μόνον ανήθικη προσβολή είναι, αλλά και επικίνδυνος καταλύτης του ανεξέλεγκτου θυμωμένου δίκιου.

4. Να σταματήσει αμέσως η φάμπρικα των ανόητων και επικίνδυνων εξεταστικών επιτροπών που διχάζουν, αλλά και εξαπατούν τον λαό, γιατί όταν καίγεται το σπίτι σου όλη η οικογένεια ενωμένη σβήνει πρώτα τη φωτιά και μετά ψάχνει να βρει τους υπαίτιους.

5. Να σταματήσουν τα διεφθαρμένα και μηδενιστικά κεντρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ τον ύπουλο και σχεδιασμένο εκμαυλισμό της κοινωνίας με παραπληροφόρηση και αποπληροφόρηση, μήπως ξεθολώσει και ξεμπλοκάρει η δημοκρατία μας, μήπως και ξαναβρούν τα παιδιά μας στις συμβουλές των γονιών και των δασκάλων τους τις χαμένες συμβάσεις και αξίες της ζωής.

6. Να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης και η πελατειακή εξάρτηση με το αντιδημοκρατικό της γονίδιο-- άλλωστε δεν εκλέγονται και οι αξιότεροι, αλλιώς δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ, να μειωθεί στο 50% ο μισθός των βουλευτών, μήπως και κάποιοι της χλιδής και της ξιπασιάς καταλάβουν τι περνάει ο κοσμάκης και να ελαττωθούν στους 200 τουλάχιστον οι…πατέρες του Έθνους!!!

7. Να αποκτήσει πάλι ουσιαστικές αρμοδιότητες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να περιοριστεί η απόλυτη πρωθυπουργική παντοδυναμία που συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα αλλά και ανεξέλεγκτη εξουσία διαχείρισης κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων.

8. Να αντιμετωπιστεί αμέσως η πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας πριν γίνει η πατρίδα μας μια απολιτισμική και βάρβαρη χαβούζα, πριν γίνει η κοινωνία μας ρατσιστική με ακραίες επωάσεις.

Σίγουρα και πάρα πολλά χρειάζονται ακόμα με πρώτιστο και κορυφαίο όμως πως πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να την προλάβουμε αυτή την απειλητική και επαπειλούμενη γονιμότητα της απόγνωσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν, αφού ξαναγίνουν τα ελάχιστα--τεράστια ΕΓΩ του καθενός μας ένα καινούργιο, όμορφο και ανοιξιάτικο ΕΜΕΙΣ.

Εμείς στη γειτονιά μας, εμείς στους συγγενείς μας, εμείς στη δουλειά μας, εμείς στους φίλους μας, εμείς στις ιδέες μας, εμείς για την πατρίδα μας, ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, γιατί τότε τα δύσκολα θα μαλακώσουν λίγο και το σκοτάδι θα φύγει πιο νωρίς.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν και μακάρι να μην χρειαστεί να συναντηθούμε πέρα από ιδεολογίες, παρατάξεις και τάξεις στους δρόμους της Ιστορίας.

Καινουριο video clip αό Καρβέλα-Βίσση!!!

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκαν υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Christine Crokos τα γυρίσματα του νέου video clip της για το τραγούδι «Αγάπη είναι εσύ», προάγγελο του ομότιτλου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου.
Ένα διαφορετικό clip.. με special computer graphics όπου παρουσιάζουν ένα φουτουριστικό κόσμο δημιουργημένο από την ομάδα της Christine Crokos.

Συνεργασία Megadeth – Anthrax!

O Dave Mustaine, frontman των Megadeth, αποκάλυψε πρόσφατα σε ειδησεογραφικό site της Νέας Ζηλανδίας, ότι ηχογραφεί ένα νέο album μαζί με τον πρώην κιθαρίστα των Anthrax, Dan Spitz.
To project τους ονομάζεται Deuxmonkey και προέκυψε από μια τυχαία συνάντηση των δυο μουσικών στο studio. O Mustaine είπε: «Βρισκόμαστε αυτή την περίοδο στο studio μαζί με τον Dan. Έχω σηκώσει τα μανίκια και δουλεύω σκληρά, σύμφωνα με τις οδηγίες του. To album σύντομα θα ολοκληρωθεί.»
Στην συνέχεια ο Mustaine συμπλήρωσε λέγοντας ότι το project των Deuxmonkey έχει επιρροές από τον ήχο των Soundgarden, Disturbed, Rage Against The Machine. Επίσης και οι Megadeth θα επιστρέψουν στο studio από τον Ιανουάριο για την ηχογράφηση του νέου τους album.  

Ποια videos είχαν τα περισσότερα views στο YouTube για το 2010;

Επιστροφή Απορρίπτει την Madonna ο Piers Morgan!

Επιστροφή στο σπίτι για το νέο album των Paramore!

H Hayley Williams αποκάλυψε ότι οι Paramore θα ηχογραφήσουν το νέο τους δίσκο μέσα στο 2011, γυρνώντας στην γενέτειρα τους, στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών.
  Σε συνέντευξη της στα MTV News, η Hayley εξομολογήθηκε ότι το 2010 ήταν μια χρονιά γεμάτη σπουδαίες στιγμές για τους Paramore, άρα το 2011 θα απέχουν από συναυλίες και live εμφανίσεις για να ηχογραφήσουν το νέο τους δίσκο. Είπε χαρακτηριστικά: «Παίξαμε live στα VMAs, είχαμε την μεγαλύτερη αμερικάνικη περιοδεία της καριέρας μας,  κάναμε δυο συναυλίες στην O2 Arena του Λονδίνου, ανεβήκαμε πολύ ψηλά την φετινή χρονιά. Ελπίζω η ανοδική πορεία μας να συνεχιστεί.»
Η συνταγή της επιτυχίας για τους Paramore σύμφωνα με την Hayley, είναι η επιστροφή στα πάτρια εδάφη και η προσήλωση στην σκληρή δουλειά. «Θα ολοκληρώσουμε τις συναυλίες μας στην Βόρεια Αμερική και στην συνέχεια θα γυρίσουμε σπίτι για να γράψουμε τον νέο μας δίσκο. Μας αρέσει περισσότερο να δουλεύουμε στο σπίτι, να κάνουμε διάλλειμα από κάθε άλλη δραστηριότητα και να ασχολούμαστε μόνο με την μουσική.» Ανυπομονούμε για το νέο album των Paramore κι ακούμε αυτό αναμένοντας…

Η Αμείλικτη Αλήθεια των Αριθμών

του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Τα στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αναφέρονται στα επίπεδα του πληθωρισμού, της ακρίβειας, των «λουκέτων» στις επιχειρήσεις και της ανεργίας, επιτείνουν τα αισθήματα της αβεβαιότητας στην κοινωνία και ασφυξίας στην αγορά.

Οι κυβερνητικοί κομπασμοί για την επιτυχία στους διάφορους δείκτες της δημοσιονομικής προσαρμογής πνίγηκαν από την πλημμύρα των δυσμενών μετρήσεων για την πραγματική οικονομία. Αυτή που βιώνει ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητά του, και δεν εξωραΐζεται με τις ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας που επαναλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου, στους διάφορους σταθμούς των «αέναων» ταξιδιών του.

Οι αριθμοί ορθώνονται, όμως, αμείλικτοι απέναντι σε κάθε εκστρατεία για τη δημιουργία «μαγικής εικόνας», αποδεικνύοντας την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής:

· Ο πληθωρισμός έφθασε στο 5,4%, σε επίπεδα δηλαδή πριν από το 1997, προ της ένταξής μας στην Ευρωζώνη (μέσος όρος στην Ε.Ε. 1,4%). Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 ο πληθωρισμός ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών (0,5%).

· Οι αυξήσεις τιμών σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολλαπλάσιες, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή . Για παράδειγμα για τον Ιούνιο η αύξηση στα καύσιμα έφτασε το 41,5% (μ.ο. Ε.Ε. 11,6%), στην ένδυση έφθασε το 2,5% (μ.ο. Ε.Ε. 0,3%). Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους τομείς της διατροφής, των ξενοδοχείων, του εμπορίου καπνού, κλπ.

· Μόνο στην Αθήνα στο α’ εξάμηνο του 2010 έβαλαν λουκέτο 1.448 βιοτεχνίες, ενώ έχουν χαθεί άνω των 25.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών για την εκρηκτική αύξηση των τιμών και την εκτίναξη του πληθωρισμού. Ανεξάρτητα, όμως, του ποιος φταίει για τα δραματικά αυτά αποτελέσματα η αλήθεια είναι ότι την αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών την επωμίζονται κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, το μέσο νοικοκυριό.

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τα μέτρα που πάρθηκαν ελέω μνημονίου, τα οποία περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις ακόμη και αυτές που είναι πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, μας φέρνουν εγγύτερα στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε φοροεισπρακτικά μέτρα, επιδεινώνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, αυξάνει την ανεργία, αναστέλλει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, μεταθέτει τον χρόνο απαλλαγής από τα δεσμά του μνημονίου.

Μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για άμεση ενίσχυση της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί ότι μόνον ένα μείγμα μέτρων μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος με μέτρα για τη μείωση της ύφεσης συνιστά λύση σωτηρίας για την Ελληνική οικονομία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ENPATRAIS ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Γρ Μαρκέτος

Φοιτητής Φυσικοθεραπείας Πάτρας


1 K Μηταράκη πώς αποφασίσατε να επαναπατριστείτε και μάλιστα να ασχοληθείτε με τα κοινά;


Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στενές σχέσεις με την Ελληνική πολιτική σκηνή. Βέβαια, στο εξωτερικό ήμουν ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας, έχοντας πάντα έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά. Έζησα και εργάστηκα στο εξωτερικό σχεδόν δεκαπέντε χρόνια. Ένιωσα όμως άσχημα το τελευταίο δωδεκάμηνο με την απαξίωση της χώρας μου. Σε αυτή τη φάση , ένας νέος ηγέτης, ο Αντώνης Σαμαράς, με διάθεση για μεγάλες αλλαγές οι οποίες απαιτούν νέους ανθρώπους, μου ζήτησε να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση. Δύσκολο δίλημμα να επιστρέψει κανείς στην Ελλάδα αυτή την εποχή και να ασχοληθεί με τα κοινά, όταν ο κόσμος απαξιώνει την πολιτική σκηνή. Δεν δέχομαι απλώς να παραπονιέμαι, θεωρώ ότι έχουμε την πρωταρχική ευθύνη να συμπράξουμε για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση.2 Πως κρίνετε τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της οικονομίας από το ΠΑΣΟΚ; Θα επέλθουν και νέα μέτρα;

Θεωρώ ότι το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, είναι ετεροβαρές και αδιέξοδο. Αυξάνει σημαντικά την ύφεση, με αποτέλεσμα τα μέτρα που παίρνει, δηλαδή οι θυσίες του Ελληνικού λαού, να μην αποδίδουν στο βαθμό που θα έπρεπε. Η κυβέρνηση πήρε πολλά ταμειακά μέτρα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των δανειστών της χώρας- μέτρα περισσότερα απ όσα αντέχει η οικονομία. Έβαλε στόχους που δεν μπορούσε να πιάσει. Ενδεικτικά αναφέρω: Τα δημόσια έσοδα, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων, αποκλίνουν αισθητά από τον στόχο του 13,7% του προϋπολογισμού, καθώς μέχρι τον Οκτώβριο άγγιζαν το ποσοστό του 3,7%. Οι αποκλίσεις στους στόχους της Κυβέρνησης γίνονται αφορμή για νέα μέτρα που ήδη επιβάλλονται και για νέα Μνημόνια που θα υπογραφούν. Η πραγματικότητα απαιτεί εσπευσμένα ένα άλλο είδος οικονομικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και ταυτόχρονα το έλλειμμα, το χρέος και την ύφεση. Απαιτεί πολιτικές που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη, στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και τη μείωση της δημόσιας σπατάλης.3 Μπορείτε να μας εξηγήσετε τα μέτρα που ανακοινώσατε στο Ζάππειο;

Τονίσαμε ότι απαιτούνται παράλληλες και συγχρονισμένες δράσεις αντιμετώπισης και του ελλείμματος, και της ύφεσης και του χρέους. Το έλλειμμα χωρίζεται σε Διαρθρωτικό (μόνιμου χαρακτήρα) και Κυκλικό (αποτέλεσμα οικονομικών κύκλων). Δηλαδή ένα μέρος του ελλείμματος οφείλεται σε μόνιμες διαφορές εσόδων-εξόδων, που απαιτούν μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων, κυρίως μέσω ανάπτυξης της οικονομίας και της πάταξης της φοροδιαφυγής. Το κυκλικό οφείλεται στην ύφεση, άρα δεν διορθώνεται με φόρους, αλλά με μέτρα ανάταξης. Τα δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση μειώνουν μόνο το διαρθρωτικό έλλειμμα, ενώ αυξάνουν το κυκλικό, δηλαδή κάνει, τελικά, μια τρύπα στο νερό! Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, για να μειωθεί το κυκλικό έλλειμμα, δηλαδή η ύφεση της πραγματικής οικονομίας.4 Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες για τη χώρα;

Εξαρτάται από τους όρους της συμφωνίας. Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τοποθετεί υπέρ της επιμήκυνσης, μόνο αν δεν επιβληθούν νέα δυσβάστακτα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβαρύνουν την οικονομία. Επίσης, ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν η όποια επιμήκυνση θα αφορά όλο το δάνειο του Μνημονίου ή μόνο τα ποσά που δεν έχουμε ακόμα λάβει.5 Πως κρίνετε τη διγλωσσία του Πρωθυπουργού και ατοπήματα όπως το "μαζί τα φάγαμε" του κ Πάγκαλου;

Η διγλωσσία του Πρωθυπουργού αποτελεί ένδειξη τουλάχιστον σύγχυσης και αμηχανίας, καθώς αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία εντελώς απροετοίμαστο- χωρίς κανέναν οικονομικό σχεδιασμό για την πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει. Οι λάθος εκτιμήσεις, οι περιβόητές φράσεις όπως ¨λεφτά υπάρχουν¨, οι απειλές για άμεσες εκλογές που ακούστηκαν λίγο πριν τις Περιφερειακές Εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και οι λάθος χειρισμοί οδήγησαν την χώρα στο αδιέξοδο. Το πιο λυπηρό, όμως, από όλα είναι ότι ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση δείχνει να μην πιστεύει στην πολιτική που εφαρμόζει. Οι διαφωνίες στο κυβερνών κόμμα είναι πολλές και έντονες. Η έλλειψη Πολιτικής συνοχής είναι εμφανής.6 Τι πιστεύετε για το νέο πολιτικό εγχείρημα της κ Μπακογιάννη;

Είναι προφανές ότι επέλεξε να ακολουθήσει μια προσωπική στρατηγική, στηρίζοντας την Κυβέρνηση και αυτοεντασσόμενη στη «συμμαχία των προθύμων».7 Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η περίοδος στην οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται το υπέρογκο χρέος της χώρας μας;

Κοιτώντας πίσω το παρελθόν της Ελληνικής Οικονομίας μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το χρέος για την χώρα μας διογκώθηκε τη δεκαετία του ‘80. Μετά, για είκοσι περίπου χρόνια, δεν μπορέσαμε να το μειώσουμε, με αποτέλεσμα η πρόσφατη διεθνής κρίση να μας βρει απροετοίμαστους δημοσιονομικά. Οι κυβερνήσεις των δεκαετιών 1990 και 2010 εγκλωβίστηκαν στο υψηλό κόστος συντήρησης του χρέους (τόκοι) και δεν προχώρησαν σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές τα χρόνια με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Φτάσαμε στο σημείο τώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το χρέος. Η επιτυχία θα ήταν να δρούσαμε με τις δικές μας δυνάμεις και να μην οδηγούμασταν, με λάθος χειρισμούς, στο Μνημόνιο.8 Πιστεύετε ότι οδεύουμε σε εκλογές; Και αν ναι θα επανακτήσει η Νέα Δημοκρατία την αίγλη που της αρμόζει;

Αυτή την στιγμή, το κρίσιμο είναι να αποφύγουμε τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο σημειώσαμε τις αστοχίες του εφαρμοζόμενου προγράμματος, αλλά προτείναμε μια ολοκληρωμένη πρόταση Ελπίδας για έξοδο από την κρίση. Η επιλογή του χρόνου των εκλογών ανήκει στον Πρωθυπουργό. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι, όποτε και αν προκηρυχτούν εκλογές.


Αποκάλυψη του ENPATRAIS: Η κυβέρνηση "ξεπουλάει" τους υδάτινους πόρους μας...Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας έστειλε αυτή την αποκάλυψη

Κάτι τρέχει με τους υδάτινους πόρους και μάλλον δικαιώνονται εκείνοι που πιστεύουν ότι το ΔΝΤ θέλει να βάλει χέρι στα assets κάθε χώρας όπου "εισβάλλει":


Μνημόνιο Ιρλανδίας Νο.1

"In advance of the introduction of water charges

- The government will have undertaken an independent assessment of transfer of responsibility for water services provision from local authorities to a water utility, and prepare proposals for implementation, as appropriate with a view to start charging in 2012/2013."

(action to be completed by end Q4-2011)

Μνημόνιο Ελλάδας Νο.3 (Αγγλικό Κείμενο)

"Government adopts a plan to either award the hydro reserves management to an independent body or to assign this role to the independent system operator."

(action to be completed by end Q4-2010 !!!)

Μνημόνιο Ελλάδας Νο.3 (Ελληνικό Κείμενο)

"H κυβέρνηση υιοθετεί ένα σχέδιο ώστε είτε να απονείμει τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων σε έναν ανεξάρτητο φορέα, είτε να δώσει το ρόλο αυτό στον ανεξάρτητο διαχειριστή του συστήματος"

(ενέργεια για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τετάρτου τριμήνου του 2010 !!!)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : 3,2 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ!

Σε καιρό άγριας λιτότητας ο Δ. Δρούτσας (εικόνα) υπογράφει και εγκρίνει την συμμετοχή της χώρας μας σε...


τέτοιες αποστολές!...

ΠΗΡΕ ''ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ'' Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Η αγάπη του για τις γυναίκες είναι μεγάλη… το ίδιο και η ευκολία με την οποία εκείνες -ανεξαιρέτως ηλικίας- υποκύπτουν στη γοητεία του και πέφτουν στην αγκαλιά του.


Ο λόγος για τον πιο διάσημο Ευρωπαίο γυναικοκατακτητή, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μπορεί από σήμερα να μετρά άλλη μια επιτυχία με τις… γυναίκες...

Μετά την Βερόνικα, την Νοεμί , την Μπάρμπαρα, την Καμίλα , την Άντζελα, την Μάρα, την Έλενα την Ελεονόρα και τη Νικόλ, ο Καβαλιέρε -όπως όλα δείχνουν- κατάφερε να «ρίξει» μια από τις μεγαλύτερές του αγάπες, την… Ιταλική Γερουσία!

Ο Σίλβιο πήρε τελικά τη πολυπόθητο ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία για να παραμείνει στην εξουσία ο Καβαλιέρε με 162 "ναι", 135 "όχι" και 11 αποχές.

Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αντιμετώπιζε δύο κρίσιμες ψηφοφορίες, στη Γερουσία (Άνω Βουλή) και την Βουλή αλλά τελικά, η υποστήριξη του πολιτικού της συμμάχου, της Λέγκας του Βορρά, φαίνεται πως «έσωσε» τον Σίλβιο.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή. Με πλειοψηφία μόλις τριών ψήφων, ο Ιταλός πρωθυπουργός κέρδισε και αυτήν τη «μάχη», ταυτόχρονα με την ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νίκη αυτή του Καβαλιέρε οφείλεται στο γεγονός ότι δύο βουλευτές, που ανήκουν στο νεοσύστατο κόμμα του Τζανφράνκο Φίνι, «Μέλλον και Ελευθερία», αποφάσισαν, την τελευταία στιγμή, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Udc, Πιερφερντινάντο Καζίνι, έθεσε, όμως, την Δευτέρα, ένα σημαντικό ερώτημα: "Έστω και αν μπορέσει να υπερισχύσει, με διαφορά μιας ή δυο ψήφων, ο Καβαλιέρε, θα είναι σε θέση να συνεχίσει να κυβερνά;".

Πολιτικοί σχολιαστές, αναφέρουν, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η πιο πιθανή εξέλιξη, είναι να ζητηθεί από τον κεντροδεξιό, κυβερνητικό συνασπισμό, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ξεκίνησε η "κατ'επείγουσα" κατακρεούργηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ

Ήδη στη Βουλή οι πρώτες αντιδράσεις από τον κ Λαφαζάνη, την κ Σακοράφα, τον κ Βρούτση, τον κ Παφίλη, τον κ Ροντούλη και τον κ Κουβέλη σε σχέση με τη ψήγιση του νομοσχεδίου ξέσπασαν. Είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται 10 νομοσχέδια, στην ουσία, σε ένα πολυνομοσχέδιο και να ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατ'επείγοντος; Και να μην έχουμε αρκετό χρόνο να εκφράσουμε τις απόψεις μας; Και να έχει το χρόνο ο Στρος Καν;;;; Αυτά είναι κυρίως τα πυρά που εξαπολύουν οι βουλευτές στον Παπακωνσταντίνου και στον Πετσάλνικο

Θα είναι μακριά η νύχτα στη Βουλή...

vouliΟλονύχτιο θρίλερ αναμένεται να σημειωθεί σήμερα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίο. Η συζήτηση στην ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, καθώς συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μπορεί να διαρκέσει έως 10 ώρες!


Ηδη το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για κάθε ένα από τα 18 άρθρα του νομοσχεδίου, τονίζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τις προωθούμενες διατάξεις και θεωρώντας απαραίτητο ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του...

Πανικός στο Μαξίμου για διαρροές βουλευτών κατά του πολυνομοσχεδίου!

Πανικός επικρατεί αυτή την στιγμή στο επιτελείου του Παπανδρέου, μετά τις πληροφορίες περί καταψήφισης απο μερίδα βουλευτών του πολυνομοσχεδίου!


Οι ανησυχίες στο Μαξίμου για τυχόν διαρροές εκ μέρους των βουλευτών της πλειοψηφίας εντάθηκαν απο χθες μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συζήτηση στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ...

Πάντως, για να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να αποφύγει ο κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε διαγραφές των... άτακτων βουλευτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες δήλωσε ότι η ψήφος των βουλευτών θα είναι κατά συνείδηση...

Δεν συναινώ του ξεκαθάρισε ο Σαμαράς

Ξεκάθαρος και απολύτως διαυγής ο Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Παπανδρέου.


"Σε αυτή την πολιτική δεν δίνω συναίνεση. Δεν συναινώ με αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί" ανέφερε δείχνοντας έτσι ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδια που απορρυθμίζουν την αγορά εργασίας και μειώνουν τους μισθούς αλλά ότι από δω και πέρα το ΠΑΣΟΚ θα δει το πιο σκληρό πρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι έλεγε ο πιστός εφαρμοστής των μέτρων του Στρος Καν, Ανδρέας Λοβέρδος το 2007!!!

Να σας θυμίσω, ότι πολύ γέλιο έριξα στο σημείο που κατηγορεί τον Καραμανλή, γιατί δεν παίρνει διαρθρωτικά μέτρα, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε βγει στα κεραμύδια για όλα τα ζητήματα !


Αρθρο 16, ασφαλιστικό, αγρότες, ΓΣΕΕ, δακρυγόνα!

Εκλεγε τότε για απολυμένους αυτός που έθαψε ζωντανούς τους συνταξιούχους και έστειλε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο δρόμο!

Το κλάμα όμως; Στην τσέπη το έχει!

Τουλάχιστον τώρα που είναι υπουργός, έβαλε λουκέτο σε όλους μας κι ησύχασε ο καημένος.

Η Mozilla φιλοδοξεί να «επανεφεύρει» τον browser

Έναν browser που θα είναι κάτι παραπάνω από απλό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, παραμετροποιήσιμο στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε χρήστη, οραματίζεται η Mozilla. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσε η πρόεδρος του Mozilla Foundation, Mitchell Baker, σε ερωτήσεις που της έγιναν την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια του συνεδρίου LeWeb στο Παρίσι. 

Η Baker, η οποία στο παρελθόν είχε διατελέσει και CEO της Mozilla Corporation, αναφέρθηκε σε έναν παγκόσμιο ιστό που συνεχώς αλλάζει, διαμορφώνοντας ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τον Firefox. Τόνισε επίσης πως οι καινοτομίες που θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες από τον browser θα αφορούν τη συνολική εμπειρία τους στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η προσπάθειά της Mozilla δεν είναι να προσαρμόσει τον browser στις υπηρεσίες της ή τις άλλες εφαρμογές (apps) που αναπτύσσει, αλλά να δημιουργήσει έναν καινοτόμο και πιο «ανοιχτό» τρόπο ώστε οι χρήστες να είναι σε θέση να διαχειρίζονται την εμπειρία που τους παρέχουν πολλοί διαφορετικοί ιστοχώροι. 

Επεσήμανε μάλιστα πως θεωρεί τη λέξη “browser” παρωχημένη («αρχαία», για την ακρίβεια), αφού πλέον οι χρήστες κάνουν πολύ περισσότερα από την απλή περιήγηση σε ιστοσελίδες (browse). Η Baker πιστεύει πως η προσωποποίηση θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη τάση και πως ο τρόπος με τον οποίο ο browser παραμετροποιεί την εμπειρία του χρήστη κατά περίσταση, θα παίξει σημαντικό ρόλο. 

Η πρόεδρος του Mozilla Foundation αναφέρθηκε επίσης και στο Facebook, σε διάφορα σημεία της ομιλίας της. Συγκεκριμένα, είπε πως υπάρχει το ρίσκο του να ταυτιστεί το Facebook με την ταυτότητα του χρήστη, πράγμα το οποίο είναι λάθος, γιατί «η ταυτότητα δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συνδέεται με μία και μόνη πλατφόρμα». 

Σχετικά links

Φεύγει ο Παπακωνσταντίνου, έρχεται ο Παπαδήμος, η Βάσω και ο Φλωρίδης (;)

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ και άρχισαν να διαρρέονται σενάρια για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου!


Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα κυκλοφορούν στην δημοσιογραφική πιάτσα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να σκέφτεται... δομικό ανασχηματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι στην θέση του νυν υπουργού Οικονομικών θα τοποθετηθεί ένας εκ των Βάσω Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Φλωρίδη, τους οποίους κυβερνητικά στελέχη λένε ότι τους εμπιστεύεται η αγορά...

Αφωνία... Βενιζέλου, Δρούτσα για την... βόλτα τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο!

Απορία έχει προκαλέσει η απουσία αντίδρασης απο την ελληνική κυβέρνηση για την... βόλτα τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο! Η τουρκική φρεγάτα «Salih Reis», στις 4.30 π.μ μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοδυτικά της Μήλου.


Στη συνεχεία πέρασε μεταξύ Κέας και Μακρονήσου και ακολούθως από τα στενά του Καφηρέα βγαίνοντας από τα χωρικά ύδατα στις 7.15 π.μ. Η φρεγάτα βρισκόταν νότια της Ρόδου και κινήθηκε με δυτική πορεία νότια των Κυκλάδων.

Στην πορεία της η φρεγάτα παρακολουθείτο από ελληνικά πολεμικά σκάφη τα οποία βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, όπως και σε άλλες περιοχές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλης κλίμακας άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Κυκλώνας». Πάντως, το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζει κατά πόσο η τουρκική φρεγάτα παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης από τα χωρικά μας ύδατα.

Το ONALERT σας ξεναγεί στο στρατηγείο του Wikileaks

- Στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν καταφύγιο χωμένο βαθιά μέσα στη γη
- Σήμερα είναι το στρατηγείο του κ. Wikileaks
- Δείτε από που "έφυγαν" τα 250.000 τηλεγραφήματα

Είναι το μέρος που οι ΗΠΑ θα ήθελαν να ξέρουν από πριν. Είναι το γραφείο από το οποίο “έφυγαν” τα 250.000 τηλεγραφήματα που έκαναν την αμερικάνικη διπλωματία να χάσει τον ύπνο της.
Το περιοδικό ΤΙΜΕ κατάφερε για πρώτη φορά να μπει και να φωτογραφήσει τα εξαιρετικά καλαίσθητα, ομολογουμένως, γραφεία του Wikileaks.
Βρίσκονται στη Σουηδία, ήταν ένα παλιό καταφύγιο και μετά την ανακαίνιση από τον ιδιοκτήτη του site, στεγάζουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και μερικούς από τους πιο δυνατούς server στον κόσμο.
Μπορεί κάποιος να διακρίνει τους servers και τα άλλα μηχανήματα. Ψηλά βρίσκεται η αίθουσα συσκέψεων.
Μπορεί κάποιος να διακρίνει τους servers και τα άλλα μηχανήματα. Ψηλά βρίσκεται η αίθουσα συσκέψεων.

Η πόρτα που βλέπετε στο κέντρο της Στοκχόλμης οδηγεί 100 πόδια μέσα στη γη. Όποιος τη διασχίσει μπαίνει στο στρατηγείο.
Η πόρτα που βλέπετε στο κέντρο της Στοκχόλμης οδηγεί 100 πόδια μέσα στη γη. Όποιος τη διασχίσει μπαίνει στο στρατηγείο.

Μέσα στη σπηλιά. Φυτά και δέντρα ομορφαίνουν το χώρο που δεν έχει παράθυρα. Μια αερογέφυρα αλά Ιντιάνα Τζόουνς πάνω από τα κεφάλια των συντακτών.
Μέσα στη σπηλιά. Φυτά και δέντρα ομορφαίνουν το χώρο που δεν έχει παράθυρα. Μια αερογέφυρα αλά Ιντιάνα Τζόουνς πάνω από τα κεφάλια των συντακτών.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ  www.onalert.gr

ΠΑΤΡΑ: Το ΠΑΜΕ έχτισε την πόρτα του Εργατικού Κέντρου

undefinedNωρίς - νωρίς ξεκίνησαν στην Πάτρα οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων έχτισαν την πόρτα του κτιρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στην Πλατεία Ολγας. Μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ότι "τα έχουν βρει" με την κυβέρνηση και ότι έχουν βάλει "πλάτη" για να γκρεμιστούν όσα μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει η εργατική τάξη. Μέλη του ΠΑΜΕ παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα έξω από το κτίριο.

ENPATRAIS Aποκλειστικό: Δεν πάει ο Νικολόπουλος στην ψηφοφορία

Τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η μεσοβέζικη στάση που κρατά η Ρηγίλλης απέναντι στο πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα.


Ο αχαιός βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στο enpatrais.blogspot.com ότι δεν πρόκειται να πάει το απόγευμα στην ψηφοφορία για να μη φέρει το κόμμα του σε δύσκολη θέση..

Καθώς διαφωνεί κάθετα με το πολυνομοσχέδιο και δεν θέλει να ψηφίσει κανένα από τα άρθρα που προτείνει προς ψήφιση η Ν.Δ.

«Η κάνουμε αντιπολίτευση ή δεν κάνουμε. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν. Η αντιπαράθεσή μας σε αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι κάθετη, κρυστάλλινη και μετωπική» ανέφερε.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ''ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ'' ΤΟΝ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

Τέσσερις σχηματισμοί της ρωσικής αντιπολίτευσης ενώθηκαν, δημιουργώντας σήμερα στη Μόσχα το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας, ενόψει των εκλογών των 2011-2012 και προσέγγισαν τον Σοβιετικό πρώην ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για να προσχωρήσει, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας άρχισε να σχηματίζεται κατά το πρώτο συνέδριο αυτού του συνασπισμού που ονομάζεται...

«Για μια Ρωσία χωρίς αυθαιρεσία και διαφθορά», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση του Γκορμπατσόφ βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ένας από τους ηγέτες του συνασπισμού, ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Μπόρις Νεμτσόφ (κίνημα Solidarnost), ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ (Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας), ο Βλαντιμίρ Μιλοφ (Κίνημα για μια ελεύθερη εκλογή) και ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, που πέρασε στην αντιπολίτευση (Ρωσική Λαϊκή και Δημοκρατική Ενωση) είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσουν «έναν συνασπισμό των δημοκρατικών δυνάμεων για μια Ρωσία χωρίς αυθαιρεσία και άφθορα».

Το νέο κόμμα προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του 2011 και τις προεδρικές εκλογές του 2012. Το δεύτερο συνέδριο του έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2011, για την επιλογή ενός μόνο υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους

Βιαιοπραγία καθηγητή κατά μαθητή

undefined


Ένα νέο περιστατικό βιαιοπραγίας καταγγέλλει γονέας μαθητή ενός γυμνασίου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε χθες το πρωί σε κεντρικό γυμνάσιο της Πάτρας, όταν μαθητές προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο.

Οι προσπάθειες των μαθητών να αποκλείσουν την είσοδο έγιναν αντιληπτές από τον υποδιευθυντή, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, έπιασε ένα μαθητή από τα μαλλιά και του χτύπησε το κεφάλι στα κάγκελα λέγοντας, πως «αυτός είναι το αφεντικό στο σχολείο και αυτός κάνει κουμάντο».

Όλα έγιναν παρουσία πολλών μαθητών, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκαν οι γονείς του μαθητή.
Αμέσως έφτασε στο σχολείο ο πατέρας του και αναζήτησε τον θερμόαιμο καθηγητή, στον οποίο επιτέθηκε φραστικά, ενώ πήγε με το παιδί του στο ΙΚΑ για να το εξετάσει γιατρός, αφού από τα χτυπήματα είχε ζαλιστεί.

Η οικογένεια του μαθητή είναι ανάστατη και ο πατέρας μιλώντας στο thebest.gr αποκάλυψε, πως πέρυσι ο ίδιος καθηγητής τον είχε ξαναχτυπήσει, ενώ την ίδια στιγμή καταφέρθηκε μιλώντας στην μητέρα του εναντίον του μικρού με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία από θα ερευνήσει το θέμα.

Δείτε την καταγγελία του κου Φώτη Γαλάνη γονέα του μαθητή.Αγνωστοι «χακαραν» το Gawker, εκτεθειμένοι 1,5 εκατομμύριο κωδικοί και e-mail χρηστών Διαδικτύου!


Άγνωστοι κατόρθωσαν χθες να σπάσουν την ασφάλεια του δικτύου ενημερωτικών ιστοσελίδων Gawker, το οποίο περιλαμβάνει τα δημοφιλή sites lifehacker.com, gizmodo.com, gawker.com κ.ά. Οι διευθύνσεις email και οι κωδικοί 1.500.000 χρηστών δεν βρίσκονται μόνο στη διάθεση των κακόβουλων hackers που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, αλλά “κυκλοφορούν” πια ελεύθερα ακόμα και σε torrent sites.
Τα προαναφερθέντα sites συνεχίζουν τη λειτουργία τους σήμερα κανονικά και οι υπεύθυνοί τους προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα, όμως μόνο καθησυχασμό δεν μπορεί να προκαλεί η διάρρευση εκατομμυρίων email και κωδικών στο Internet.
Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, το Gawker δεν χρησιμοποιούσε για την κρυπτογράφηση των κωδικών πρόσβασης κάποιον ασφαλή αλγόριθμο (όπως ο MD5) αλλά απαρχαιωμένο αλγόριθμο με τον οποίο “σπάνε” εύκολα οι κωδικοί που έχουν μέγεθος 8 χαρακτήρων ή μικρότερο.
Το αποτέλεσμα είναι οι άγνωστοι να έχουν σπάσει ήδη αυτούς τους κωδικούς και μάλιστα έχουν διαθέσει σε torrent sites τη βάση που περιέχει τα email, τα usernames και τους κωδικούς χρηστών που έχουν γράψει κατά καιρούς σχόλια σε αναρτήσεις των sites του δικτύου Gawker.
Επειδή μάλιστα πολλοί χρήστες έχουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς σε πολλά sites, η διάρρευση είχε ήδη σαν αποτέλεσμα να “χακευτούν” και λογαριασμοί Gmail, Yahoo, Facebook και Twitter όπου οι χρήστες είχαν ίδιο κωδικό με το Gawker ή τα lifehacker.com, gizmodo.com κ.λπ.
Το Twitter πριν λίγο προχώρησε και σε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι λογαριασμοί χρηστών (στο Twitter) δέχονται μαζική επίθεση λόγω της υποκλοπής δεδομένων από το Gawker.
Οι εκπρόσωποι του Gawker προσπαθώντας να συγκαλύψουν την έκταση του προβλήματος αναφέρουν ότι η αποκρυπτογράφηση των κωδικών δεν είναι εύκολη, κάτι που μόνο αλήθεια δεν είναι, αφού στις βάσεις που έχουν διατεθεί σε torrent sites οι κωδικοί έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί…
Αν στο παρελθόν είχατε κάνει σχόλιο σε κάποια από τις αναρτήσεις των εξής sites:
www.gawker.com
www.lifehacker.com
www.gizmodo.com
www.jezebel.com
www.io9.com
www.deadspin.com
www.jalopnik.com
www.kotaku.com
τότε ανήκετε στο 1.500.000 χρηστών που η βάση με τα email και τους κωδικούς τους κυκλοφορούν πια ελεύθερα στο Διαδίκτυο και τα έχουν ήδη κατεβάσει χιλιάδες άτομα μέσω BitTorrent. Γι’ αυτό αν χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς και σε άλλες υπηρεσίες στο Internet, θα πρέπει να σπεύσετε να τους αλλάξετε το συντομότερο δυνατό.