ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Φτάνει ξανά η ώρα που θα γυρίσει ο Καραμανλής!!!!Η πρώτη …δημοσκοπική δικαίωση Καραμανλή.

Παρά την σιωπή του (κάποιες φορές είναι χρυσός), αύριο θα έχουμε την πρώτη δημοσκόπηση που δικαιώνει τον Καραμανλή έναντι του Γ. Παπανδρέου με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία.


Μία άλλη δημοσκόπηση της οποίας τα αποτελέσματα δεν θα δημοσιευθούν για άσχετο με τα ευρήματα λόγο, δείχνει την διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στις 3,6 μονάδες. Εξακολουθεί όμως να είναι παράλογο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι πρώτο κόμμα, εξηγείται μόνο με τον συνεχή καταιγισμό προπαγάνδας από όλα τα κεντρικά ΜΜ”Ε”

Ες αύριο τα σπουδαία με αρκετούς προβληματισμούς και τον ΓΑΠ να βάλλεται πανταχόθεν αλλά τον Παπακωνσταντίνου να προβάρει τον ρόλο του… αποδιοπομπαίου!

Ο Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Ο υπ. Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18 Δεκεμβρίου), έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι οι μετανάστες, και ειδικότερα οι γυναίκες και τα απροστάτευτα παιδιά, συνήθως δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη και την εκπαίδευση. Αποτελούν θύματα σωματικής, ψυχολογικής, και σεξουαλικής κακοποίησης. Εμποδίζεται η επανασύνδεση με τις οικογένειές τους, ενώ συλλαμβάνονται και κρατούνται σε συνθήκες και όρους που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα, καθιστώντας τους έτσι τρωτούς στα δίκτυα της λαθραίας διακίνησης. Η προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση της κυριαρχίας των κρατών αλλά ούτε και με την πρακτική εφαρμογή της εθνικής ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρόνο μεταναστεύουν περίπου 175 εκατομμύρια άνθρωποι, από αυτούς περίπου 159 εκατομμύρια κρίνονται ως διεθνείς μετανάστες, ενώ 16 εκατομμύρια αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες».


Κλείνοντας τη δήλωσή του ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ επισημαίνει ότι: «Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων προς την κατεύθυνση της: 1) ενημέρωσης των πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης, 2) περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού, 3) ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των νόμιμων μεταναστών στην απασχόληση, 4) ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης, 5) εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, 6) υγειονομικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών και εξέτασή τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών, 7) πάταξης της λαθρομετανάστευσης, 8) θωράκισης των συνόρων μας και 9) επαναπροώθησης των λαθραίων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους».

Έτοιμος ο Ριέρα

Έτοιμος ο Ριέρα 
Έναν πονοκέφαλο λιγότερο έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει του εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λάρισα για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Άλμπερτ Ριέρα προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς και έτσι τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για το παιχνίδι της Κυριακής.

Βέβαια, εάν ο Ριέρα θα είναι στην αποστολή της αναμέτρησης θα διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες και μετά από συνεννόηση που θα έχει ο παίκτης με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το ιατρικό επιτελείο.

Και αυτό γιατί μπορεί να αποφασιστεί να μην χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι αυτό για να προφυλαχθεί και να αποτραπεί η πιθανότητα υποτροπής.

Καμία ανησυχία για τον Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ είχε ενοχλήσεις μετά από το φιλικό παιχνίδι με τους φίλους των Ζιντάν-Ρονάλντο αλλά σήμερα έκανε προπόνηση χωρίς να νιώσει κάτι ανησυχητικό.

Αναχωρεί σήμερα ο Ντουντού
Για τη Βραζιλία θα αναχωρήσει σήμερα ο Ντουντού για να υποβληθεί εκεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί ο τραυματισμός στο γόνατό του. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον γιατρό του Ολυμπιακού, Νίκο Τζουρούδημ θα κάνει μηνισκεκτόμή δεξιού έσω μηνίσκου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι μετά από περίπου πέντε εβδομάδες.

Το Facebook εισάγει αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες

Την αυτόματη αναγνώριση προσώπων σε φωτογραφίες αναμένεται να εισάγει το Facebook μέσα στο προσεχές διάστημα. Το νέο χαρακτηριστικό θα ομαδοποιεί τα παρόμοια πρόσωπα και θα προτείνει αυτόματα στον χρήστη φωτογραφίες με ανθρώπους που θα μπορούσε να κάνει tag. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, Chris Cox, οι προτάσεις θα εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι σωστές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση προσώπων έχει αναπτυχθεί εσωτερικά από το Facebook, με τη συμβολή τρίτων συνεργατών. 

Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του κοινωνικού δικτύου και η αναγνώριση προσώπων αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ο Cox πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσουν μέσα από τις προσωπικές τους ρυθμίσεις, εάν το επιθυμούν. 

Η νέα λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται σταδιακά σε χρήστες των ΗΠΑ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Βόμβα: Δεκα οχτώ μήνες η στρατιωτική θητεία (;)

Φουντώνουν οι φήμες τελευταία οτι η κυβέρνηση σκέφτεται την αντικατάσταση των ΕΠΟΠ και όλων των πενταετούς υποχρεώσεως εθελοντών επί πληρωμή του στρατού με υποχρεωτική 18 μηνη στράτευση όλων αλλά με μισθό 600 ευρώ, πέραν της Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης η οποία έτσι και αλλιώς καλύπτει κάθε Έλληνα ένστολο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του...

news24, η σκέψη όντως υπάρχει στο υπουργείο και έχουν ξεκιήσει μελέτες αλλά δεν θα αφορά υποχρεωτική στράτευση όλων αλλά εθελοντική.

Αξιωματούχοι εκτιμούν πως τα 600 ευρώ θα είναι ισχυρό κίνητρο για νέους και κυρίως από ακριτικές περιοχές αφού θα υπηρετούν κοντά στα σπίτια τους. Η εθελοντική έμμισθη 18μηνη θητεία θα συνδιάζεται με πολλές περισσότερες εξόδους διανυκτέρευσης με στόχο την εξοικονόμηση φαγητού.

Ηδη με γραπτή εντολή το υπουργείο έχει δώσει σαφή εντολή για αυξηση αδειών και διανυκτερέυσεων.

Μόνο από το βραδυνό φαγητό εκτιμάται κέρδος πάνω από 3.000.000 μηνιαία.

Η σκέψη λοιπόν αφορά την επιπλέον μείωση της στρατιωτικής θητείας για τους υπόχρεους και την έναρξη των Ε.ΕΦ.ΟΠ. (Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης).

Έτσι κάποιος θα έχει το δικαίωμα μετά την λήξη της θητείας να παραμείνει στο στρατό για 6 εξάμηνα ακόμα με μισθό στα 600 ευρώ.

Πάει για εκλογές τον Φεβρουάριο;

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Παπανδρέου σχεδιάζει να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες πριν από τις 4 Απριλίου οπότε και τελειώνει η περίοδος της λίστας, με πρόσχημα τη συνταγματική αναθεώρηση.


Όπως φαίνεται βρήκε τον σπουδαίο εθνικό λόγο στην πρόταση του Σαμαρά για την αναθεώρηση και ετοιμάζεται να ... παγώσει το εκλογικό σώμα.

«Είναι καλύτερα μια ώρα αρχύτερα» απαντά η Νέα Δημοκρατία ενώ τα κόμματα της Αριστεράς ακονίζουν από τώρα τα μαχαίρια τους.

Ο Σαμαράς ζήτησε απο την ΕΛΑΣ την σύλληψη των δραστών!

Τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Α. Σαμαράς ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται από χθες σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον κ. Χατζηδάκη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εντελώς αυθαίρετη, προκλητική και ανήθικη απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ιδρύματος την Τετάρτη 15/12, ημέρα της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας.

Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν το Συμβούλιο του ιδρύματος να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αιτιολογεί του λόγους που το οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Καταγγέλλουμε ανοιχτά το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας και τον Πρόεδρό του κ. Καπλάνη, προσωπικά, για παρεμπόδιση των συναδέλφων ν' ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Τέτοιες απεργοσπαστικές πρακτικές χρησιμοποιούνται στις χειρότερες καταστάσεις του ιδιωτικού τομέα, όπου οι απεργοί εργαζόμενοι δηλώνονται να έχουν ρεπό για να μη φανεί ότι απεργούν! Φαίνεται πως το ΤΕΙ της Πάτρας "πρωτοπορεί" για ακόμα μια φορά, εφαρμόζοντας ανάλογες μεθοδεύσεις…

Σε μια εποχή όπου όλος ο κόσμος της εργασίας εξαθλιώνεται από την πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, η Διοίκηση του ΤΕΙ με αυτές τις πρακτικές δηλώνει ξεκάθαρα με ποιο στρατόπεδο είναι. Από τη μεριά μας δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δε θα τους περάσει. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω απ' το Σύλλογο για να υπερασπιστούμε ενωμένοι τα δικαιώματά μας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου

ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS

Πολύ κοντά στο θάνατο βρίσκεται ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις του Wikileaks...


Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ, φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η κατάσταση της υγείας του 84χρονου θεωρείται κρατικό μυστικό στην Κούβα.

Πληροφορίες του Wikileaks που δημοσιεύονται στην ισπανική εφημερίδα El Pais, αποκαλύπτουν τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλονται από αμερικανούς διπλωμάτες στην Αβάνα να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του Κάστρο και αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Wikileaks, o Φιντέλ Κάστρο αρρώστησε βαριά τον Ιούλιο του 2006 κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Αβάνα. Δεδομένου ότι στην πτήση δεν υπήρχε γιατρός, το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως, καθώς ο Κάστρο αιμορραγούσε. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Φιντέλ Κάστρο είχε διάτρηση του εντέρου και χρειαζόταν επέμβαση, την οποία αρνήθηκε να κάνει, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Κάστρο πάσχει από βαριάς μορφής καρκίνο και η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

«Μπλόκο» σε ιστότοπους
Εν τω μεταξύ, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ απέκλεισε την πρόσβαση στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις εφημερίδες Times της Νέας Υόρκης και Guardian, καθώς επίσης και σε τουλάχιστον 23 ιστότοπους που δημοσιοποίησαν έγγραφα από τη Wikileaks.

Η ταγματάρχης, Τόνι Τόουνς, εκπρόσωπος της Αεροπορικής Διοίκησης Διαστήματος στο Κολοράντο ανακοίνωσε ότι η διοίκηση απέκλεισε την πρόσβαση σε τουλάχιστον 25 ιστότοπους που είχαν προωθήσει τα έγγραφα από το Wikileaks.

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ"

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έπεσε θύμα προπηλακισμού από εξαγριωμένους διαδηλωτές την Τετάρτη...

«Όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση».

»Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν», καταλήγει ο κ.Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να διασχίσει πεζός την οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου, όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην μύτη και το φρύδι.

Ο κ. Χατζηδάκης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος αρχικά στην είσοδο ενός παρακείμενου κτιρίου και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου έμεινε για προληπτικούς λόγους.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!

Ετοιμάζει βιβλίο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε σήμερα από συνεργάτη του που μίλησε σε πολιτικό συντάκτη. Ο Καραμανλής στις αρχές του Μαίου θα έχει έτοιμο το βιβλίο του και θα εξηγεί τα πάντα. Μέχρι τότε ΔΕΝ θα μιλήσει σε κανένα. Παρά τις πιέσεις ΔΕΝ θα μιλήσει σε κανένα ΜΜΕ..


Γιατί πάντα ήταν είναι και θα είναι η ώρα του Καραμανλή.....